Глутница кучета нападат хора в горната част на Южен парк София!!!

• 37 399
  • 985
  •   1
Отговори
# 720
  • София
бъръльо-бъръльо, моля те, не питай таквиз логични работи, че аха почват да обясняват и става страшно. Ще има 50 страници безумия.

# 721
  • при късмета
Мор не добитъка,че ми писна да ви чета вече у сЕка тема,едно и също се дъвче!Без мор оправия нЕма!Па после и балтията на кучкарите(под форма строг контрол и деебели глоби)и те ви го проблема..Разрешен..АКо на некоя са и мили помиярите,да си ги събира дома,а не само да философства из форумите!Аз като некучколюбител,се грижа в района ми да няма помияри..А па откак се гътнаха и няколко домашни песа,нещо гледам,че стопаните тпочнаха да избягват площадките и междублоковите пространства Mr. Green...Тааа..ай сяка лаеща за правата на кучетата,първа да ги почете лично, да покаже истинска грижа с действията си,а не само да джавкате икукясали псевдо-природолюбители.. Whistling...

Ще ти плащам наема, ако дойдеш да поживееш в нашя квартал Grinning  Даже в нас бих те взела, само вече някой да вземе да направи нещо, че ми писна и на мен да обикалям до вкъщи

# 722

rymena, браво, че си се досетила. То беше очевадно защо използвам термина, но понеже се хвалиш, ето и аз да те похваля.  Grinning

smile3521 newsm10 Благодарско, оценена съм адекватно!
Ама къде се похвалих?  Rolling Eyes

# 723
  • София
бъръльо-бъръльо, моля те, не питай таквиз логични работи, че аха почват да обясняват и става страшно. Ще има 50 страници безумия.
Ели, наистина ме интересува как е направена сметката. Ти не разбираш ли, че ей за такива изчисления хората си прибират солидни хонорарчета от нашите данъци.  Sick
 И че като резултатът не излезе очаквания хората взимат нещата в свои ръце, ей ви го на ескинопос, и стават белите?

# 724
  • София
Ама нека построят, ако искат и 5 нови, само да ги приберат.Но после не да ги кастрират и върнат по улиците, а да сложат срок за осиновяването им, ако не-евтаназия.
Ами не, да не строят нови, защото за посторяването на нови приюти си имат някакви невероятни изисквания. Тия дни бях постнала, че нов приют за 500 кучета, ще струва на данъкоплатците 6 млн. лв., като на кучетата трябва да бъде осигурена еднаква температура целогодишно примерно. После някой се опита да ме ме обори, че нормативните актове за строеж на нови приюти били променени, но на молбата ми да даде линк към новите норми, никой не ми отговори.
Така че за мен остава актуално това, което прочетох, и не съм съгласна да се плащат такива луди пари за приюти.
За момента няма механизъм за евтаназия - т.е. приютите ще бъдат луксозни домове доживот на кучетата. Така че трябва да се почне от промени в режима на евтаназия, не от строежа на приюти. Сега наличните са предостатъчни.  Peace

# 725
  • София
Ели, наистина ме интересува как е направена сметката. Ти не разбираш ли, че ей за такива изчисления хората си прибират солидни хонорарчета от нашите данъци.  Sick
 И че като резултатът не излезе очаквания хората взимат нещата в свои ръце, ей ви го на ескинопос, и стават белите?

Ама никога няма да си признаят. Ще извъртат и отричат до последно.

# 726
  • София
Аз за себе си получих обяснение защо кучетата в София няма да намалеят и защо един кучезащитник обявява, че ще се грижи за 114 кучета, т.е. ще ги храни. Защото чужди огранизации събират пари в чужбина (Четири лапи в Лондон) и предоставят на човек по 5-10 лв на ден за всяко куче, което е регистрирал. Тук става въпрос за мнооого пари! Умножете 114 по 5 и след това умножете по 30-получаваме 17100 лв месечно! Е, много добър доход! Ако някой желае да лиши съответния човеч от този доход дали първия няма да прибегне да всички мерки, за да си защити парите? Сами си отговорете на въпроса!
Аз разбрах че 10лв на месец  дават, ако е на ден какво толкова яде едно куче за 10лв.С тнези пари  не Могилино 1 ,2 ами няма да има гладни деца , почти. При целия глад в страната да храниш кучета човекоядци е безумие.Лудите стари моми европейки да си ги вземат там да си ги гледат. Гледам ги  сега по канал 3 , вярно е че  тези женици не са много в ред Laughing

# 727
  • На земята, която е всъщност звезда.

бъръльо-бъръльо, ами защо и ти не цъфнеш в този момент пред МС и от името на всички страдащи да зададеш този съдбовен въпрос?

Ника, а ти защо не постнеш нормативните актове, според които строежът на един приют има такива изисквания и струва 6 млн.?

# 728
Ника, тея безумия, че трябвало да има еди какво си в приютите и изчисления, че ще са еди колко си милиона, ок, ама след като първо подобрим условията за живот на хората.
Говоря за съвсем нормални приюти, в които, така или иначе, кучето няма да престои повече от месец-после ще бъде евтаназирано или осиновено.

# 729
  • София
Аха, ние стредащите, и вие - другите.  Laughing Да не съм луда, ще ме сбият там. Като има митинг против безсмисленото пилеене на средства по кучетата - там съм.
И защо отговаряш някак избирателно?

# 730
  • София
Ника, тея безумия, че трябвало да има еди какво си в приютите и изчисления, че ще са еди колко си милиона, ок, ама след като първо подобрим условията за живот на хората.
Говоря за съвсем нормални приюти, в които, така или иначе, кучето няма да престои повече от месец-после ще бъде евтаназирано или осиновено.
Съгласна съм, но за съжаление хората да си чакат реда на опашката, точка. Ето това четох аз, смятам, че един зам. кмет би трябвало да има точните изчисления на цената на нов приют:
В близост до приюта "Горни Богров" има общински терен, за който е разработен проект за приют за 500 кучета, но по сегашните нормативи, които предвиждат даже и постоянна годишна температура в помещенията, стойността му ще е шест милиона лева.
От тук, последният абзац.

Вселена, нямам ги нормативните актове за изискванията при строеж на приюти, ще поровя когато имам време, любопитна ми е какво трябва да се осигури на кучетата за наша сметка. Цената, естествено, няма как да я какулирам аз сама, затова се позовавам на казаното от хора, на които това им е работата.

# 731
  • София

В близост до приюта "Горни Богров" има общински терен, за който е разработен проект за приют за 500 кучета, но по сегашните нормативи, които предвиждат даже и постоянна годишна температура в помещенията, стойността му ще е шест милиона лева.
От тук, последният абзац.

Това е твърдение на тези, които досега крадоха парите, които трябваше да отидат за преодоляване на проблема с кучетата - надписване на бензин, надписване на бройки кастрирани, заловени и върнати кучета, надписване на храна, престой и т.н. Обзалагам се, че ако се смени ръководството и се назначат хора, на които им пука и които си вършат съвестно работата, тази сума ще намалее драстично.

# 732
  • На земята, която е всъщност звезда.
Аха, ние стредащите, и вие - другите.  Laughing Да не съм луда, ще ме сбият там. Като има митинг против безсмисленото пилеене на средства по кучетата - там съм.
И защо отговаряш някак избирателно?

Отговарям на тези, които успея да прочета след като пусна мой пост, обикновено последните преди  моя, няма как на глутница /упс, пак ще има обидени/ от 5-6 бр. да следя всичките.

Ситуацията с кучетата ми е неприятна и нежелателна, но не страдам от нея. Виж за децата от дома в гр. Плевен и други подобни домове страдам много повече. Не оспорвам твоя приоритет, но моят е друг.

Ника, въпросът е, че някой може да е искал тези пари, но приютът изобщо да не струва толкова. Аз поне залагам точно на това. Но постът ми беше по повод, че нито ти можеш да намериш старите н.а., нито другите могат да ти пуснат новите и никой тук не може да каже реално колко струва един приют. Оттам нататък, всеки коментар колко пари ще отидат е стрелба напосоки.

# 733
Ника, въпросът е, че някой може да е искал тези пари, но приютът изобщо да не струва толкова. Аз поне залагам точно на това. Но постът ми беше по повод, че нито ти можеш да намериш старите н.а., нито другите могат да ти пуснат новите и никой тук не може да каже реално колко струва един приют. Оттам нататък, всеки коментар колко пари ще отидат е стрелба напосоки.

Имаш глава на раменете си, време е да я използваш. Колкото и да струва 1 приют, построяването на нови такива е абсолютно безсмислено! За какво ще служат тези нови приюти в последствие, ако се предприеме масова евтаназия на кучетата? Да се купува или наема земя, да се наемат строителни фирми, да се изготвят планове за строеж, да се узаконяват, да се строят постройки, да се прекарва ток, вода, канализация (за всичко това се изискват разрешителни), да се наема персонал и цялото това нещо да се ползва 2-3 седмици, или 2-3-5 месеца максимум, докато се евтаназират кучетата в София? И за какво цялата тази безсмислена инвестиция? За какво да се ползват после празните постройки?
И сегашните кучкарници са достатъчни, плюс 1 екарисаж. Дори една общинска земя е достатъчна, само да се загради с телена ограда. Като се евтаназират масово кучетата, 1 кучкарник в София ще е предостатъчен в последствие за новопоявилите се кучета, за да се прибират и евтаназират след 2 седмици, ако никой не ги осинови. Сгради ще им строим - те хора ядат, ние ще ги глезим...
Или твоята идея е да се строят кучкарници и да се гледат кучета вътре? Напиши ясно, щото нещо хич не ти разбирам идеята. Кучкарници за отглеждане ли искаш, или кучкарници за евтаназия?

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 14:51 от Анонимен

# 734
  • София
Да, Вселена, ние тук няма как да знаем колко струва един приют, само можем да гадаем. Инфото от СО е 6 млн. лв.

Наредбата за приютите е Наредба 41, кметицата е поискала да се внесат промени в нея, касаещи изискванията за изграждане на приюти за безстопанствени кучета. Целта е да се облекчи строителство на приютите и да се обхванат възможно най-много безстопанствени кучета.
http://www.citybuild.bg/news/fandykova-poiska-oblekchi/18945

Ето какви са изикванията на този етап, дълго е затова го правя скрит текст за да не товари темата. Не звучи като да е много евтино да се подсигури такова нещо за хиляди бездомни кучета - денонощтно охранителни камери или жива охрана, играчки, стени и под от нехигроскопичен и непропусклив материал, определена квадратура, температура м/у 10 и 20 градуса, кухня, хладилно за труповете, манипулационна, специални транспортни средства, ветеринарно лечебно заведение на територията на приюта или договор с лицензилано такова и още и още...

Скрит текст:
ГЛАВА ЧЕТВЪРТА

ПРИЮТИ ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ ЖИВОТНИ

Раздел І

Общи изисквания

Чл. 101. (1) Приюти за животни се  регистрират в РВМС и трябва да разполагат с:

помещение за приемане на граждани и водене на картотека;
помещение за извършване на ветеринарномедицинска дейност (кастрации на животни, общи манипулации и първа помощ);
санитарно помещение за персонала;
помещение за съхранение и приготвяне на храна;
помещение за съхранение на оборудване за почистване и дезинфекциране на помещенията и приборите;
карантинно помещение
отделни помещения за настаняване на здрави животни, според вида и изискванията за отглеждането им
помещение за болни или наранени животни;
помещение с ниска температура за трупове на животни (хладилна камера);
място за игра и разходка на животните.
(2) За осигуряване на здравните грижи за животните приютът трябва да има сключен договор за ветеринарномедицинско обслужване с регистрирано ветеринарно лечебно заведение или да разполага с такова в самия приют.

Чл. 102. Приюти, в които се настаняват безстопанствени кучета и/или котки може да извършват и дейности съгласно чл. 47 ал.1 и ал. 3 от  ЗЗЖ - кастрация, обезпаразитяване, ваксинация срещу бяс, маркировка и връщане на животните по местата, от които са взети.

Чл. 103. (1) Територията на целия приют трябва да бъде оградена.

(2) Приютът трябва да бъде денонощно охраняван по някой от следните начини: жива охрана, алармен механизъм, видео камери.

Чл. 104. (1) Стените и подовете на помещенията, в които са настанени животните, трябва да бъдат изградени от непропусклив и нехигроскопичен материал , който може лесно да бъде почистен и дезинфекциран. Те трябва да са устойчиви на издраскване и дъвчене.

(2) В затворените помещения за животни трябва да има достатъчно добра вентилация. В тези помещения стените и покривът трябва да са добре изолирани.

(3) Препоръчителната температура в тези помещения е между 10оС и 20оС и не по-ниска от 5оС.

(4) В помещенията за болни и наранени животни температурата не трябва да е по-ниска от 15оС.

Чл. 105. (1) Помещенията за настаняване на кучета може да се състоят от две отделения: вътрешно и външно (за игра и разходка), като общата квадратура отговаря на изискванията на чл.34, ал.1, т.1 от ЗЗЖ.

(2) Вътрешното отделение е не по-малко от 1,2м х 1,8м.

(3) Външното отделение е не по-малко от 1,2м х 2,4 м.

(4) Ако няма външни отделения на помещенията за настаняване, приютът трябва да разполага с обособено място за игра и разходка не по-малко от 150 кв.м.

(5) В случай, че повече от едно куче бъдe настанено в едно помещение, всяко куче трябва да разполага с не по-малко от 1,5м2 във вътрешното отделение и 2м2 във външното.

(6) В помещенията за настаняване на кучета трябва да има подходящи играчки.

Чл. 106. (1) Помещенията за индивидуално настаняване на котки трябва да са с размери най-малко 1м х 1м х 1,50 м, като общата квадратура отговаря на изискванията на чл.34, ал.1, т.2 от ЗЗЖ.

(2) Когато котките се настаняват по групи, не повече от 12 възрастни или 15 малки трябва да обитават помещение с размери 3м х 4,5м х 2,50м.

(3) Във всяко помещение за настаняване на котки трябва да има място за тоалетна, подходящо легло за всяка котка и подходящи играчки.

Чл. 107. (1) Не по-малко от 1/3 от пространството в помещенията за настаняване и 1/3 от помещенията за карантина трябва да са построени така, че да позволяват работа с агресивни животни и да позволяват тяхното индивидуално настаняване.

(2) Кастрираните кучета се настаняват за следоперативния период в самостоятелна клетки или помещения.

Чл. 108. В приюта трябва да има достатъчно персонал, обучен да работи с животните.

Чл. 109. (1) Управителят на приюта е отговорен за организацията на работата на приюта, за спазването на ветеринарно-санитарните предписания, за набиране на доброволци за работа в приюта, за спазване на изискванията за хуманно отношение към животните и за поддържане на документацията по чл. 44, ал. 2 от Закона за защита на животните.

(2) Лице, на което са наложени административно-наказателни санкции за нехуманно отношение, жестокост или особена жестокост към животни, не може да бъде управител на приют или да работи в приют.

Раздел ІІ

Транспортиране и разтоварване на животни

Чл. 110. (1) Собственикът на приют трябва да има едно или повече подходящи за транспортиране на животни превозни средства

(2) Отделението за животните в превозното средство трябва да:

1. е отделено от шофьорската кабина.

2. е достатъчно голямо, за да може животното да стои изправено и да лежи в естествена поза;

3. има вентилация;

4. няма остри ръбове;

5. е оборудвано така, че да може да гарантира безопасен транспорт на животните и е снабдено с аптечка за оказване на първа помощ на животните;

6. има конструкция, която както да не позволява на животното да избяга, така и да гарантира, че няма да се подава извън рамките на превозното средство глава или крайник на някое от транспортираните животни;

7. има подове, които са достатъчно здрави да понесат тежестта на животните, които се транспортират, и имат повърхност, която не е хлъзгава, за да се намали до минимум вероятността от нараняване;

8. осигурява защита от атмосферните условия, с достатъчна вентилация на превозните средства;

9. е изградено от материали и конструкция, които позволяват ефективно почистване и дезинфекция;

10. бъде ясно обозначено, че превозва животни и да са изписани името, адресът и телефонният номер на приюта върху външната страна на купето.

Чл. 111. Животните се залавят от екип на приюта, в присъствието на ветеринарен лекар, с ръце, примки, мрежи и други хуманни методи, а ако това е невъзможно, чрез употреба на упойващи вещества, чиято дозировка се определя от ветеринарния лекар.

Чл. 112. (1) Животните се разтоварват, чрез специално оборудване подвижна рампа, клетка или друго средство за пренос на животните, което позволява разтоварването да се извършва без да се причинява стрес или физическо увреждане на животните.

(2) Когато животното е упоено, то се сваля на ръце и за пренасянето му до помещението за настаняване се използва преносима клетка, количка, дъска или други съоръжения за пренос на животни.

Чл. 113. Забранява се:

1. транспортирането на животни при условия, причиняващи им болка, наранявания, стрес и страдания;

2. по време на товарене, разтоварване и придвижване:

а) животните да бъдат удряни, блъскани и ритани;

б) да се притискат чувствителни части на тялото на животното;

в) да се мачкат, усукват или чупят опашките на животните;

г) да се използват приспособления, които причиняват болка на животните;

д) животните да се преместват с механични устройства, както и да се повдигат или влачат за главата, рогата, ушите, краката, опашката или космената покривка.

2. преместването на животните с механични устройства, както и повдигането или влаченето за главата, рогата, краката, опашката или космената покривка и използването на електрически остен.

3. разтоварване на животните чрез влачене, хвърляне, изсипване от височина или друго действие, което причинява силен стрес, нараняване или болка на животните.

Ето го целия тескт:
http://sites.google.com/site/grijaipodslon/dokumenti/naredbi-1/naredba-41

Общи условия

Активация на акаунт