Юлски деца-Тема 48

• 47 956
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Лени, покупката от тук е хубава, заради гаранцията. Аз обаче съм претръпнала, всички малки и средни уреди у нас са купени от ЮК и да чукна на дърво нямаме проблеми. Имам чувството, че уред на която и да е една и съща световно известна фирма, произведен за Европа, е с различно качество и материали от в България Shocked 
Bliss, ама защо се учудвам, за съжаление такава е компетентността на повечето служители  ooooh! Затова се консултираме и лекуваме в нета  Mr. Green
Цветен, ще ти пиша на лични  Peace

Едно поздравче за всички с любимата ми песен  Hug

# 241
Лени, покупката от тук е хубава, заради гаранцията. Аз обаче съм претръпнала, всички малки и средни уреди у нас са купени от ЮК и да чукна на дърво нямаме проблеми. Имам чувството, че уред на която и да е една и съща световно известна фирма, произведен за Европа, е с различно качество и материали от в България Shocked 

Миме, споделям напълно!  Peace
Затова и съм възложила на съпружеското тяло да проучи известни възможности в таз насока  Mr. Green Laughing Grinning - цитирала съм и перфектния пример с вашето фемили ... както се казва фитила е запален  Mr. Green Flutter Crazy

# 242
Lennyh  успех ..
Миме , как ме размечтахте вие с този робот ....не ви е срам .А и моля те , сподели после повече за Шуслеровите соли .Аз четох за тях по повод една хронична вече задна хрема на Илиянка , но не съм ги пробвала .Сега е 3месеца на Цинабсин , мисля че се повлиява , но не смея да се зарадвам . Rolling Eyes
Джил , може и да качва така детето , нали кърмачетата качват скокообразно .Влади качи кило и половина първия месец ,та чак ми се скара педиатърката .
Вчера Влади успя да ме обиди за пръв път , ето как  Wink
Седим си на масата и аз хапвам домат ( сварен , от консерва ) но не му махам люспите и Влади ме гледа "Мамо , ти защо не махаш люспите " "Защото и така си хапвам , не ми пречат" -отговарям му аз.
Той подпира лакти на масата , поглежда ме дълбокомислено и отговаря "Хм ...ти сигурно си проста "
Откъде му хрумна не знам ...вероятно от сестра му в детската ..не си викаме че сме прости у дома ( то пък това остана де ) но от нея какви бисери научава ...устата ме заболя да правя забележки и да поправям и обяснявам , ама няма как така ще да е .
И мен ме пишете в списъка на неизрядните домакини .Късно ми дойде акъла да не си давам толкова зор .Искам да имам време да се радвам и да се занимавам с други , далеч по -важни и интересни неща ...че понякога тези задължения ги давам на заден план .
Отивам да си правя кафе , че днес съм с ужасно мигренозно главоболие и едвам издържам .
Целувки ! 

# 243

Миме, споделям напълно!  Peace
Затова и съм възложила на съпружеското тяло да проучи известни възможности в таз насока  Mr. Green Laughing Grinning - цитирала съм и перфектния пример с вашето фемили ... както се казва фитила е запален  Mr. Green Flutter Crazy

Лени и ние сме така. Само едрите уреди са ни от тук. Иначе - кухненски робот, хлебопекарна, мултикукър, машина за готвене на пара и т.н. Всичко на 1/2 цена от Англия. Сега проучвам за прахосмукачка- нормална и за прахусмукачка с миеща функция. На лятно или зимно намаление ще си ги взема.

# 244
  • При децата ми
Привет мами!
Изписали сте света! Ама то има и защо! Simple Smile
Влизам само да честитя,че нямам никакво време!
Джил, честита ви втора мома!  bouquetДа ви е жива и здрава, много да ви радва! Hug Калина да бъде кака за пример! Grinning
Прочетох по диагонал и разбрах и още една хубава новина! Grinning Ще има още едно бебе, но не разбрах коя е мамата! Blush Която и да е: Честито! Лека и безпроблемна бременност! Hug
При нас нищо ново. Аз на работа, баткото на училище, малката при баба си. Вечер с нетърпение ме посреща на вратата! Heart Eyes Heart Eyes Вчера ме посрещна с букет от зюмбюли и лалета! Grinning
Дано да успея да ви изчета, че нещо все към готварския ме тегли! Whistling
Хубав ден момичета!

# 245
Не знам за хвалене ли е или за съжаление, но след 2 г. 9 м. Елин вече е екс кърмаче. Докато се чудех докога ще суче, той взе, че се отби. Хем ми е мъчно, хем чувствам някакво облекчение  Rolling Eyes

# 246
Еееее Радина, ми време му е било на младежа - дала си му достатъчно!  Hug Hug Hug
Радвай се на порасналото момче   bouquet Hug

# 247
Радина, честито ви отбиване. Много добре те разбирам. Минах го същото като отбих Калина, и в момента се чувствам по подобен начин, само че наобратно. Laughing

Драга, ми какво да ти кажа. Още свиквам с новата ситуация, в която трябва да балансирам между двете девойки. Дано не се самоурочасам Wink, но Ния за момента сташно улеснява нещата - спи почти през цялото време, когато е будна има достатъчно големи периоди, в които си зяпа нещо и не мрънка. Нощем яде и заспива обратно, а Калина изобщо не се събужда от това, че обикаляме наоколо да се кърмим. Дано коликите ни подминат, та да си остане все така лесно. Все пак се уморявам доста и към 6 вечерта вече мечтая да се просна някъде и да не чувам детски глас. Изнервена съм доста, но го отдавам на хормоните. Mr. Green Съвсем скоро ще съм в състояние да правим по-големи разходки с колата до паркове и градинки. Само да свикна малко с организацията, че нещо ми бяга още.

Миме, сигурна съм, че това "наддаване" е заради разликата в кантарите. Просто ми се струва невъзможно да е качила толкова наистина. В момента мерим по около 50 гр. на ден, но както казах Ния по цял ден яде и спи, как няма да качва. Laughing

Диди, за майчинството в момента се взимат 24 месеца назад, но болничните са различни от обикновените болнични за болест или гледане на дете. Аз "намазах" малко от тази промяна, защото ми влязоха месеци от предишното майчинство.

# 248
  • USA
Радина, честито ви отбиване! Как стана? И на мен много ми липсва кърменето, ама много!

# 249
  • София
Честито отбиване Радина  Peace Peace При мен чувствата бяха смесени - хем тъжно,хем облекчение. 2г и 9м не са никак малко,той е един малък Крали Марко Heart Eyes
Рал, не ни забравяй и нас като има намаления на това хубаво нещо РУМБА  Mr. Green
Вили, представям си как си зяпнала.. Laughing един ден Цвети каза на баща си, че е смотан, но е напъллно възможно да го е чула от мен Blush Blush за съжаление и двамата с мъжа ми сме леко нервни натури и си изпускаме нервите и думите понякога. Whistling
Джил, хубаво е , че спинка малката. Просто не си представям какво им е ежедневието на Драга, Аманита и останалите с деца с малка разлика. Аз незнам дали ще издържа. Blush
Миме, песента е страхотна и любима Hug

# 250
Благодаря момичета  Hug Чувството е странно, но с времето ще свикна.
Маймунче, какво да ти кажа. Стана постепенно. В началото леко му помогнах, като не му давах да суче през нощта. А той го правеше по 2, че и по 3 пъти понякога. После той сам започна да си го прескача и остана само сутринта. От няколко дни не е търсил изобщо. Единия ден само му казах, че млякото е свършило и ще купим от магазина. Обаче кърма имам и се притеснявам да не стане някоя беля на финала. Но не искам да пия лекарства за спирането й.

# 251
          Привет момичета,
          Не съм влизала отдавна, но набързо минах темата. Отбелязвам, че има само добри новини и  доста интересни неща за четене.
          Мацко, Квази, Аманитка Hug  Hug Hug
          За първи път чувам за Румба, сега и аз ще се разровя в нета за инфо.
          Много е хубаво, че в темата се говори за нови бебета! На всички пожелавам, това да се случи в най-скоро време!!! Аз за сега съм пас, не се чувствам готова за нова бременност. Искам  да си сменя работата, да имам ново предизвикателство,  и тогава  второ. Пречи ми и това, че все още кърмя.
          Сега, малко за Санди. За Коледа го заведох на тържество в най-близкия  детски център до нас.  И след него, каза: „Искам да ходам в тази детска градина”. И така, от Нова години го записах. За ходенето на градина, мога да кажа само хубави неща – стана по-дисциплиниран, подреден, разбира от една дума, а не както преди да прави хиляди уговорки. Хубаво е, че тръгна с доста по-големи деца от него. В началото му беше трудно да си задържа вниманието за  по-дълго време, но сега няма проблеми. Всеки ден имат различни занимания – арт, музика, танци, йога.  Водят ги два пъти в седмицата на плуване, я всеки петък на музей. Учат и английски. Това го написах, да имате предвид, че доста детски центрове, работят като градини, и са вариант за гледане на деца. Недостатъкът им е, че нямат лиценз  за градина и не могат да издават дипломи.  Аз се отказах да се записвам в „системата”, защото с 7.1 точки -мисията е невъзможна в нашия квартал. Сега май месец, ще го водя на изпити за градината на Италианския лицей. Ако не го приемат, ще продължим да ходим в детския център.
          Радина, честито отбиване! Беше ми интересно да прочета, как се е случило. На мен ми предстои, и все се надявам, че ще се откаже сам. Тежи ми, нищо че се се отказа  от нощното кърмене още на 1 година. Сега се кърмим за  заспиване, и както казва: „Дай ми малко да се утеша”. А днес ме уби с репликата: „Дай ми да си цоцкам от по-разработената гърдичка”.
          За държавните институции, нямам думи. Писах писма на три  НАП-а, и получих три коренно различни отговора, относно земеделските производители.
          Ние продължаваме да се заминаваме със земеделие. Имаме вече  сертификат  за био земеделие, и сега чакаме да пораснат и родят шипките. Mr. Green 
          Пожелавам на всички весели Великденски празници и до нови срещи!!! Hug Hug Hug

# 252
          Привет момичета,
          Не съм влизала отдавна, но набързо минах темата. Отбелязвам, че има само добри новини и  доста интересни неща за четене.
          Мацко, Квази, Аманитка Hug  Hug Hug
          За първи път чувам за Румба, сега и аз ще се разровя в нета за инфо.
          Много е хубаво, че в темата се говори за нови бебета! На всички пожелавам, това да се случи в най-скоро време!!! Аз за сега съм пас, не се чувствам готова за нова бременност. Искам  да си сменя работата, да имам ново предизвикателство,  и тогава  второ. Пречи ми и това, че все още кърмя.
          Сега, малко за Санди. За Коледа го заведох на тържество в най-близкия  детски център до нас.  И след него, каза: „Искам да ходам в тази детска градина”. И така, от Нова години го записах. За ходенето на градина, мога да кажа само хубави неща – стана по-дисциплиниран, подреден, разбира от една дума, а не както преди да прави хиляди уговорки. Хубаво е, че тръгна с доста по-големи деца от него. В началото му беше трудно да си задържа вниманието за  по-дълго време, но сега няма проблеми. Всеки ден имат различни занимания – арт, музика, танци, йога.  Водят ги два пъти в седмицата на плуване, я всеки петък на музей. Учат и английски. Това го написах, да имате предвид, че доста детски центрове, работят като градини, и са вариант за гледане на деца. Недостатъкът им е, че нямат лиценз  за градина и не могат да издават дипломи.  Аз се отказах да се записвам в „системата”, защото с 7.1 точки -мисията е невъзможна в нашия квартал. Сега май месец, ще го водя на изпити за градината на Италианския лицей. Ако не го приемат, ще продължим да ходим в детския център.
          Радина, честито отбиване! Беше ми интересно да прочета, как се е случило. На мен ми предстои, и все се надявам, че ще се откаже сам. Тежи ми, нищо че се се отказа  от нощното кърмене още на 1 година. Сега се кърмим за  заспиване, и както казва: „Дай ми малко да се утеша”. А днес ме уби с репликата: „Дай ми да си цоцкам от по-разработената гърдичка”.
          За държавните институции, нямам думи. Писах писма на три  НАП-а, и получих три коренно различни отговора, относно земеделските производители.
          Ние продължаваме да се заминаваме със земеделие. Имаме вече  сертификат  за био земеделие, и сега чакаме да пораснат и родят шипките. Mr. Green 
          Пожелавам на всички весели Великденски празници и до нови срещи!!! Hug Hug Hug

Ами и аз интересувам от градината към лицея, може ли на лични да ми дадеш малко подробности за приема, условията и цените. Тя всъщност как се каваше, че вече съвсем се обърках. Обмисляме всякакви вариянти, вкл. и държавна, но и тази към немското посолство и Мария Монтесори.

# 253
  • София
изчетох ви най -накрая, много сте писали Simple Smile

Джилко, честита нова девойка! Да расте добричка и сладка като кака Калина!! Звучиш оптимистично, въпреки многото грижи.С времето ще се напаснете, но истината е ,че с две деца влизаш в една върталежка, която е съвсем по-различна от едно дете. И колко по-големи стават, толкова по-сложно става  Mr. Green
Мацко, и тук честита бременност!Лека и безпроблемна!
Миме, винаги ти се радвам как планираш всичко!
@mi, винаги с интерес те чета!Сподели в темата или на лични за градините, а ако може и за този център.И ние нямаме никакъв шанс за градина.Нашият квартал е пренаселен и едва ли ще се доредим до място, като се имат предвид всички шашми , които се правят с мнимите болести на децата.И започвам да се замислям сериозно за резервен вариант. На мен  ми харесва Gymboree центъра и начин им на обучение,ако направя за по-големи деца до обяд бих записала Калина там.

# 254
Привет мами, вчера баба и внучка се намерили дружно на земята. Явно е било голям смях, понеже майка ми въпреки, че се беше ударила пак й беше смешно. Бързали те за едно място и на центъра баш до няква спирка намерили някакви дупки и дружно паднали. Изполягахме на земята от смях като разпитвахме Изабел - викам й - Като паднахте на коленца ли паднахте? Станахте ли веднага? - и тя - Ми нееее лежахме си  Laughing Дойде една кака да ни вдигне и даде чантата на баба... -Имаше ли много хора? - Дааааа. Оф то да се чудиш да се смееш ли да плачеш ли...

Общи условия

Активация на акаунт