отнет талон на шофьорска книжка

• 16 763
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
След като си отказала да подпишеш каквото и да е, няма как да получиш копие от акта.

Получавала съм /синът ми/, понеже на екземляра, който е в него нищо не се четеше.
/ индигото е било "калпаво"/
За да се напише ЖАЛБА-та срещу НП беше необходим точен прочит и на АКТ-а!

Ето и примера, който бях постнала за отмяна на НП чрез съдебно РЕШЕНИЕ:
"..в който нарушението било описано както следва: „…управлява технически неизправно МПС- пробито шумозаглушително гърне, деформирана задна гума…..”. Жалбоподателя присъствал по време на съставяне на акта. АУАН му бил представен лично и получен от него без възражения. Наказващият орган- Началник сектор ПП-КАТ при ОД МВР- Бургас, въз основа на съставения АУАН издал обжалваното наказателно постановление, в което административното нарушение е описано както следва „..движи се с технически неизправно ППС”.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:mvvMA9XWh98 … ct=clnk&gl=bg

Търсете разликите м/у АУАН и НП .  Sunglasses

# 31
След като си отказала да подпишеш каквото и да е, няма как да получиш копие от акта.

Получавала съм /синът ми/, понеже на екземляра, който е в него нищо не се четеше.
/ индигото е било "калпаво"/
Хем има екземпляр в него, хем е отказал да подпише каквото и да е?
Или аз не разбрах?

# 32
Biby,

Обсъждах, че може да изиска копие на АКТ-а.  Wink

Тя не е подписала АКТ-а и не са и предоставили екземпляр.

# 33
Разбрах.  Simple Smile Така е, да.

# 34
Мацки,прави сте за всичко.Пак говорих със съседа (полицай). Каза,че най-долу на празно поле е можело да ми кажат да напиша,че отказвам подпис-или да го напиша във възражението-и пак е трябвало да получа копие.
Утре ще видя какво ще ми кажат в КАТ в моя град

# 35
  • Плевен
Мацки,прави сте за всичко.Пак говорих със съседа (полицай). Каза,че най-долу на празно поле е можело да ми кажат да напиша,че отказвам подпис-или да го напиша във възражението-и пак е трябвало да получа копие.
Утре ще видя какво ще ми кажат в КАТ в моя град
Нали и аз това се опитах да обясня. Никой не те кара да подпишеш самия акт или да се съгласяваш, но трябва да се подпишеш най- отдолу където пише разписка и да си вземеш копие. Този подпис на разписката ти дава право да управляваш автомобила в срок от 1 месец без талон, като срока може да се удължава до излизане на наказателно постановление. Пък като излезе то, вече си обжалвай колкото искаш.
Това, което си направила ти /като не си подписала разписката/ просте законово те лишава да управляваш МПС до излизане на наказателното постановление и последващото решение, т.е. докато не си вземеш талона.
В твоя случай, полицаите са си написали един свидетел най-вероятно, че отказваш да подпишеш акта и това е. А ти си караш колата неправомерно.
Това, което ти е казал съседа е точно така, но предполагам, че те като са се изнервили са решили, че няма нужда да те светкат как да постъпиш, а се те оставили да си ходиш и без талон и без акт.

# 36

Нали и аз това се опитах да обясня. Никой не те кара да подпишеш самия акт или да се съгласяваш, но трябва да се подпишеш най- отдолу където пише разписка и да си вземеш копие. Този подпис на разписката ти дава право да управляваш автомобила в срок от 1 месец без талон, като срока може да се удължава до излизане на наказателно постановление. Пък като излезе то, вече си обжалвай колкото искаш. А ти си караш колата неправомерно.
Това, което ти е казал съседа е точно така, но предполагам, че те като са се изнервили са решили, че няма нужда да те светкат как да постъпиш, а се те оставили да си ходиш и без талон и без акт.
  Mr. Green

А полицаите е можело да бъдат и още "по-гадни".  Wink
Да се обадят на колегите си по радиостанцията и пак да те спрат за проверка,
като следващите да ти напишат АКТ, че си без талон /АКТ/.  #Cussing out

didakis_a,
Действай утре и сподели!
УСПЕХ!  Hug

# 37

А полицаите е можело да бъдат и още "по-гадни".  Wink
Да се обадят на колегите си по радиостанцията и пак да те спрат за проверка,
като следващите да ти напишат АКТ, че си без талон /АКТ/.  #Cussing out

didakis_a,
Действай утре и сподели!
УСПЕХ!  Hug

Повярвай-бяха  #Crazy Спряха ме на следващия светофар,но човека излезе разбран и ми провери книжката да не е фалшива и ме пусна. То е до човек.
Утре ще пиша,мерси на всички   bouquet

# 38
Утре ще пиша,мерси на всички   bouquet

Shocked

# 39

Хах,ами да пиша като знам нещо,а аз още не знам. Нищо не стана,в понеделник съм там и няма мърдане. Ще искам талон да ми преиздадът или да ми дадът акт. Няма начин да се кара така Simple Smile))
Мерси,че се интересуваш Simple Smile   bouquet Остава понеделник в окончетелно решние

# 40
Направо нищо не става.
Ходих вчера в КАТ-няма решение,няма акт,няма нищо-талона ми не е там. Не могат да ми издадът друг,преди да са минали общо 4 месеца от писането на акта. Демек другия месец,ако нямам решение още,ще ми издадът дубликат...
Питах в 3 стаи,6 човека-това е положението и то не розово

# 41
didakis_a,
Намекнах в предишен мой пост да поискате издаване на нов /дубликат/ талон,
който евентуално сте "изгубили", след като направите справка дали имате НП.
Не е необходимо да си спомняте конкретната дата на написаният Ви АКТ,
който не е към момента отразен.

Нали и аз това се опитах да обясня. Никой не те кара да подпишеш самия акт или да се съгласяваш, но трябва да се подпишеш най- отдолу където пише разписка и да си вземеш копие. Този подпис на разписката ти дава право да управляваш автомобила в срок от 1 месец без талон,  
А ти си караш колата неправомерно.

С не даването на тази разписка ораганите са ти нарушили
/ограничили/ правата на шофьор и защита.

ПП Съжалявам, че не се изказвам юридически, но НП на синът ми са отменени
в съдебна зала. Самата аз съм с 20г стаж /над 999 999 км/ и златен талон.

# 42
didakis_a,
Намекнах в предишен мой пост да поискате издаване на нов /дубликат/ талон,
който евентуално сте "изгубили", след като направите справка дали имате НП.
Не е необходимо да си спомняте конкретната дата на написаният Ви АКТ,
който не е към момента отразен.

Нали и аз това се опитах да обясня. Никой не те кара да подпишеш самия акт или да се съгласяваш, но трябва да се подпишеш най- отдолу където пише разписка и да си вземеш копие. Този подпис на разписката ти дава право да управляваш автомобила в срок от 1 месец без талон,  
А ти си караш колата неправомерно.

С не даването на тази разписка ораганите са ти нарушили
/ограничили/ правата на шофьор и защита.

ПП Съжалявам, че не се изказвам юридически, но НП на синът ми са отменени
в съдебна зала. Самата аз съм с 20г стаж /над 999 999 км/ и златен талон.

Aз от намеци разбирам,но от 3 кабинета и толкова хора,които питах-не! Отказват да ми издадът талон. Не може,защото им казах,че имам акт,но нямам НП и сега трябвало да чакам още 1-2 месеца.Мен ли ме правят на луда,не разбирам....
Един катаджия ми обърна внимание и ми показа къде е второто място за подпис,за да получа разписка,но в София не ми обърнаха внимание на тази част от процедурата.
Като са ми нарушили правата сега нито мога да докажа,нито има смисъл да бия път до София и да водя дела-нищо няма да докажа,а и най-много според съседа ми да ми намалят паричната глоба,което пак е безсмислено като плащам разходи по път  и съд.
Има ли нещо,дето пак не съм разбрала? Мога ли да направя нещо?
 Иде ми да се #2gunfire

# 43
ама... как така? аз вече казах, дори и да откажеш да подпишеш пак трябва да получиш копие! според мен сега спокойно можеш да кажеш, че си си изгубила талона и да поискаш нов! те да се оправят с несъществуващите си актове!!!

# 44
  • Плевен
ама... как така? аз вече казах, дори и да откажеш да подпишеш пак трябва да получиш копие! според мен сега спокойно можеш да кажеш, че си си изгубила талона и да поискаш нов! те да се оправят с несъществуващите си актове!!!
Е как ще каже, че е загубила талона. Талона й нали е в КАТ - това би трябвало да го пише в тяхната система. Те като проверят ще видят, че е с отнет талон. То по тази логика, всеки ще си вади талон и ще си кара.
А колкото до акта - те си имат акт, на който свидетел се е подписал, както и си имат талон и ще си тече процедурата, докато излезе наказателно постановление.

Общи условия

Активация на акаунт