толкова ли съм лоша

• 24 072
  • 452
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Тя е описала подробно за какво става въпрос. С две думи той купува на дъщеря си от общия семеен бюджет примерно скъп телефон (защото се наддават с бившата му жена и се доказват кой колко може) а после нямат с какво да си платят тока.

# 76
  • София
Защо евала? Любовта и грижата само с пари, лаптопи, телефони и други материални блага ли се изразява? То девойчето расте - евала му - днес иска лаптоп, утре кола, после какво яхта, хеликоптер, уголемяване на бюста, маркови дрехи. Ако да купуваш всичко, което ти поиска детето е грижа за него то господ да ни пази от такова разглезено, неосъзнаващо стойностните неща в живота поколение.
И много от тук списващите щяха друга песен да пеят, ако те бяха в положението на авторката.
newsm10

# 77
Не виждам причина след развода стандарта на детето от първия брак да падне, само защото нова жена е стъпила на джоба на бащата. Много ясно, че бащата ще продължи да покрива нуждите му заедно с майката на детето. А това, че някой мпЗката е глезотия, е отделен въпрос, често важи правилото за чуждата кокошка, дето все е патка.

# 78
  • София
Хора, четете до сега какво се е изписало!
Недейте така прибързано да отговаряте.

# 79
Какво разбираш под стандарт на живот? На детето не му е паднал стандарта. Стана ясно, че то е при добре осигурената си във финансово отношение майка.
 Независимо какви са доходите на майката, бащата според мен е длъжен да се грижи за детето и финансово и емоционално, но не и да задоволява всеки каприз. Прекомерното глезене не води до нищо добро.Какво научава детето от такова поведение на родителите - те са гузни, аз ще искам те ще ми дават и то ще иска още и още до безкрай. Ами ако утре щерката поиска от тати пари за наркотици, защото е модно да се друса?Още повече, че бащата втъва в дългове, само и само да задоволи капризите на дъщеря си.

# 80
  • София
И другото не му е стъпила новата жена на джоба, даже напротив, той като си даде всичките пари за лигавщини на щерката новата жена му плаща режийни, храни го и му купува цигари.

# 81
Какво разбираш под стандарт на живот? На детето не му е паднал стандарта. Стана ясно, че то е при добре осигурената си във финансово отношение майка.
 Независимо какви са доходите на майката, бащата според мен е длъжен да се грижи за детето и финансово и емоционално, но не и да задоволява всеки каприз. Прекомерното глезене не води до нищо добро.Какво научава детето от такова поведение на родителите - те са гузни, аз ще искам те ще ми дават и то ще иска още и още до безкрай. Ами ако утре щерката поиска от тати пари за наркотици, защото е модно да се друса?Още повече, че бащата втъва в дългове, само и само да задоволи капризите на дъщеря си.

Именно. Не му е паднал стандарта и не бива да пада само защото родителите му са разделени. А прекомерното глезене е доста разтегливо понятие - има хора, за които всеки разход извън храната и обувките на детето е неоправдан, така известната във форума теория за "още една чаша вода в супата".
Общо взето жената е трябвало да помисли доста преди да се обвърже с мъж с дете, който е по-ларж с парите, отколкото тя одобрява. Но вероятно в началото си е мълчала, а сега, когато смята какви пари ще им трябват за тяхното дете, нещата са загрубели.

# 82
  • София
Добре, де.
Ако недай Боже таткото остане без работа или биологичната майка- какво правим?! Или стандарта на щерката без значение от обстоятелствата трябва да е един?
Вадите нещата от контекста Naughty

# 83
В така описания случай мисля, че приятелят ти е прекалено несериозен и постъпва глупаво.
Нищо лошо в това, че иска да задоволи капризите на дъщеря си, но лошото е там, че след като е избрал съжителство с друг човек, трябва да се съобрази с някои неща. А именно - до колко парите ще стигат за покриване на нуждите и на новото му семейство.
Иначе става малко като крива сметка - мацката работи, плаща всичко у дома, за да може таткото да изплаща "греховете" и "чувството си за вина" към детето си от първия брак.
За мен това е и доза неуважение към новия партньор.
Всичко трябва да е с мярка. Ако нямам пари за ток и на собственото си дете не бих купила подарък за 400 лв.

# 84
Според мене проблемът е в позицията, която заема биологичната майка. Явно, има влияние доста голямо върху бащата и си играе с него. Позаинтересувай се от този въпрос. Как стоят отношенията между бащата и биологичната майка? Може би тя си отмъщава на него за нещо, като го кара да харчи много пари за дъщеря си. Мисля че тя, именно биологичната майка на детето, не може да се примири с бившия си партньор все още и иска и иска... нещо от него. Това са нейни амбиции. Ако се убедиш, че тези мои преположения са истина, би могла да поговориш с партньора си по този въпрос и да се опиташ да му разясниш ситуацията, да го отрезвиш по въпроса, че е манипулиран.

Последна редакция: пн, 19 мар 2012, 11:49 от radhika

# 85
Добре, де.
Ако недай Боже таткото остане без работа или биологичната майка- какво правим?! Или стандарта на щерката без значение от обстоятелствата трябва да е един?
Вадите нещата от контекста Naughty

Отговарям само заради подчертаното, иначе не бих си дала труда.
Родител може да остане без работа и докато е в брак. По тази причина и в двата ми поста в темата съм подчертала обвързала стандарта на детето с развода на родителите му.

Толкова за ваденето от контекста.

Ако темата не е пързалка, просто потребителката трябва добре да си направи сметката какъв човек е избрала за баща на детето си, за да няма след време "ама из мислех, че той ще стане друг". Човекът явно е на 30+, ако написаното е истина, и е малко вероятно да започне да се променя тепърва. Първата му жена може и да е имала основание да казва "аз не знаех, че ще стане такъв", но втората при този исторически опит и възможността да го наблюдава как се отнася към живота и детето си, няма да има това оправдание.

# 86
Всъщност той и на нея прави неразумни подаръци.

Според мене проблемът е в позицията, която заема биологичната майка. Явно, има влияние доста голямо върху бащата и си играе с него.

А според мен, той не иска да си признае, че е по-зле и се надскача.  Трябва ли майката, която е по-добре да си ограничава, защото той е п....

# 87
  • София
Хайде сега и грозни квалификации спрямо мъжа. Ми като не й харесва на авторката, че човекът харчи пари по детето си, да си хване друг, който да не я дразни с това, че има дете.  Peace

# 88
Едно дете е част от семейството, независимо коя е майката.
И като такъв член на семейство, е нужно неговите прищявки да са съобразени според стандарта на това семейство.
Или в момент, в който няма за ток, няма да има и за телефон или скъпа дрешка.
Аз не виждам на авторката да й пречи детето или да е имала проблем с него. Проблемът е в таткото, който се надскача залудо в момент, в който явно не може да си го позволи.
И ако това не е глупава постъпка, здраве му кажи...

# 89
  • София
Nekomusume, ти май нещо не схващаш. Този човек явно винаги е глезел детето с подаръци. Това е заварено положение при авторката. На който не му изнася - да се изнася. Толкова е просто.

Общи условия

Активация на акаунт