толкова ли съм лоша

• 24 102
  • 452
  •   1
Отговори
# 105
Ти работиш ли, имаш ли доход?

А ти защо се изказваш да объркваш момичето още повече, след като не си прочела всичко до тук?Тя много добре е обяснила всичко вече.Не ти ли се струва не честно да даваш съвети след като не си запозната. Имай предвид , че това е младо момиче и ако можеш и помогни с правилни съвети, а не само да си чешеш пръстите. и какви бяха тези глупави изказвания за брака?

Ами аз нямам цел да се карам с никого, /не че не мога/, но както казах за мен при сключен брак правата и задълженията са по-ясно очертани. Мога да го аргументирам, но няма да се хареса, затова го приеми като мое лично мнение /както и подчертах/. Сега нека се опитва, лошо няма. Може пък да успее;-)

Шанел, ако нямат пари за ток на тъмно ли да стоят, за да е задоволено детето?

# 106
И как един скъп телефон, нов компютър, или нещо от сорта е от първа необходимост за едно дете???
Никой не казва бащата да не купува на детето си различни неща, но когато това трайно нарушава бюджета му и той буквално е на гърба на приятелката си, която и цигари му купува когато няма пари...тогава това редно и правилно ли е?

# 107
  • София
Вторачили сте се в детето и подаръците, а проблемът реално не е там. По същия начин постъпва този човек и спрямо детето и спрямо авторката - хвърля пари за изгъзици, без да е сигурен, че преди това са удовлетворени харчовете от първа необходимост.
Не е проблема, че купува за детето, проблема е, че не се оправя с парите, а заради детето авторката не смее да каже гък.
Нищо чудно майката на детето също да не е във възторг от тези харчове - на мен ми се е случвало бившия да купи на сина ни телефон колкото 3 месечни издръжки (които не дава) - да не мислите, че подскачам от радост? ВЪпреки че доходите ни са по-големи, както е и при бившата в случая, те отиват за изключително скъпата издръжка на ученик-тийнейджър и аз такъв телефон не бих му купила. Детето нали се сещата кое оценява повече - мусаката и обувките, или скъпия телефон.

betsaibe, с майката поддържате ли нормални отношения? Какво е нейното мнение за тези харчове, знаеш ли?

# 108
  • София
Бърди, едно читаво мнение да прочета Peace
Едва ли и майката е доволна, освен, ако не е същото меркантилно същество. Защото и тя може да намазва от добричкия бивш Wink

# 109
Случай отпреди няколко години с мои близки. Мъжът, разведен с две деца, наближаващ 40 те, си намери 19 г. приятелка. Лятото той имаше магазин на морето и пристигнаха да работят, той, гаджето и 14г. му дъщеря, която да помага. Дъщерята " помогна" главно за разсипването на бюджета. По цял ден плажове,лакомства, купуване на нови дрехи, джунджурийки. Знаете, в един морски курорт колко излиза това. За капак им пристигна и малката дъщеря на 12г.Същата история, само че двойни разходи. Е, 19 г. гадже търпя, търпя месец-два и по средата на сезона се прибра в София. Това им беше връзката. Това повтаря моята теза-20 г. момиче няма работа с по-възрастен и разведен мъж с деца, освен ако не иска да си съсипе младостта и живота.

# 110
бърди, назад стана ясно, че майката на дъщеричката умело го работи таткото. браво на такива майки, аз лично им бих завидяла, че го умеят, защото аз не мога Mr. Green

изобщо не мисля, че бащата е наясно с дефиницията- 'неща от първа необходимост' Mr. Green

...20 г. момиче няма работа с по-възрастен и разведен мъж с деца, освен ако не иска да си съсипе младостта и живота.
точно така  Peace

# 111
  • София
Едва ли и майката е доволна, освен, ако не е същото меркантилно същество. Защото и тя може да намазва от добричкия бивш Wink
Ако човекът си дава издръжката, а на майката пари не липсват, надали подаръците към детето ще я разстроят...

# 112
Подаръци човек прави на чуждите хора. Когато мъжът ти купува на собственото си дете не са подаръци, а необходими и от първа важност неща.

Като iphone 4 например..или лаптоп. Laughing..

# 113
  • София
Ако човекът си дава издръжката, а на майката пари не липсват, надали подаръците към детето ще я разстроят...
Не знам, но ако майката държи да се покаже, по същия начин като бившия, а реално доходите й да са съвсем нормални, не високи...
Не знам, сложна е ситуацията.
Момичето има причина да не го зареже с лека ръка. Съжителстват заедно, делят един бюджет.
Бремето/ съжалявам, че го казвам така/ на детето ще е винаги над тях. Но пък толкова познати имам с повторни връзки с дете от първи брак, че и с по две - живеят си чудесно, без разни драми от миналото.
Всичко зависи от самите хора, в случая от него. Ако иска да се докаже като мъж и баща- не е трудно. Една разходка в парка няма да струва нищо, пък всички страни ще са доволни Peace

# 114
Но бащата явно няма никаква потребност от разходка в парка и въобще от компанията на детето си. Хвърля подаръците и с това си изчиства съвестта." Втората майка" да се оправя с общуването. Не знам как търпи, аз изобщо не бих се разправяла и не бих си изяснявала ситуацията, тръгвам си веднага. Все едно се свършиха младите, необвързани мъже...Той като е по-възрастен, поне да беше стабилен, а то пълен инфантил, за какво й е?

# 115
Авторката на 20 г ли е???

# 116
  • София
Проблема е изцяло в него. Това е.
Авторката пък може да постъпи по следният начин (ако се притеснява да поговори с него открито, което е най правилно) като вземе заплата да му я даде цялата и да го остави той да се оправя с всичко. Ама лаптопи ли, кифли ли, сметки, хляб той да реши какво да прави с парите.Когато му свършат още първата седмица без да е покрил и половината от задълженията ще се чукне по главата следващият месец как да постъпи.

# 117
и моето мнение е, че авторката си губи времето с този мъж

# 118
Авторката на 20 г ли е???

Разбрах, че е на 23, а от 3 г. е с него.

# 119
  • София
Тя каза още в самото начало, че и дума не може да става за раздяла. Момичето си го обича, това и е първата любов.Те дете плануват вие за раздяла говорите.

Общи условия

Активация на акаунт