толкова ли съм лоша

• 24 121
  • 452
  •   1
Отговори
# 165
Не съм пуснала темата на теб да ти е интересно  Peace Я се замисли ти дали не познаваш такива "дами" които спят с пенсионери за пари  newsm78 а за заплатите в София - ние с вас- столичаните не можем да се мерим.
А за това дсли съм говорила с него-досега не съм се месила,сега за лаптопа просто намекнах първо да платим другите неща които са на изплащане и тогава да го вземем и ми се спретна луд скандал да не се меся между него и детето и не съм се обаждала повече.Ако можех да проведа нормален разговор с него определено нямаше да пускам темата тук,за да правя веселото на някои от вас  Peace

Това вече е друго.
Не знам какво да те посъветвам, той явно няма да те допусне - трезво да разсъдите колко можете да давате на месец, така щото да можете да изкарате и вие що годе сносно.
Добре, а парите на всеки как се разпределят у вас?
У нас например си оставяме заплатите на едно място и всеки взима, оттам всичко общо се плаща.

Бърди - как така - мой приятел се осигурява на минимална и му поискаха 50лв  newsm78

# 166
  • София
Аз когато се развеждах (2007г.) минималната издръжка беше 60лв.

# 167
Върти ми се нещо, че е 1/4 от размера на дохода.  Thinking

# 168
Все по-интересно става. Дедото с пенсийката за хляб купува апартаменти и магазини......да видим до края на темата какво ще стане.....то не било компютър, а компот.....На мен ми е интересно до къде ще стигне фантазията.
Ами що не си родиш и ти едно детенце от този убавец и после да си хванеш един дедо и като се почне - апартаменти, вили, мерцедеси, разработени бизнеси.....какво си седнала да се притесняваш - ето ти го решението.

# 169
СК определя минималния размер на издръжка за дете - една четвърт от МРЗ. Горна граница няма.
Издръжката се определя от нуждите на детето и възможността родителят да я плаща без особени затруднения, като обаче определящи в практиката са нуждите на детето.

Кажете какви са тези пенсии, с които омаломощени старци купуват апартаменти и магазини на любимите си Simple Smile Не се стискайте, споделете.

# 170
Що се заяждате с момичето? За мен тя е доста откровенна, какви пързалки?

betsaibe според мен е нормална месечна издръжка от 100лв. Като я събереш за няколко месеца пак толкова излиза колкото дава мъжът ти.
Ми точно,защото си казвам какви са ми проблемите,явно някои имат прекрасен живот и им се струва нереално това което разказах.
А относно издръжката одтавна съм му казала да заведе едно дело,ще си го осъдят да си плаща издръжката,но ще знае,че когато поиска 2 уикенда в месеца ще може да си я взима.Него го е страх,че ще го осъдят да плаща за всичките години издръжката,зашото естесвено с нищо не може да докаже,че е давал пари за малката.
Бърди повярвай ми знам,че не е китка,обичам го но не го смятам за идеален.А за бившата казвам това,което знам от него и от техни общи познати.Естествено,че бившата спи с мъж който ако не дядо,може да и бъде баща от любов...

# 171
  • София
Аз пък знам, че издръжката е 20% от дохода. Затова и написах, че трябва да е някъде 100 лв при доход от 500 лв.

# 172
Що се заяждате с момичето? За мен тя е доста откровенна, какви пързалки?

betsaibe според мен е нормална месечна издръжка от 100лв. Като я събереш за няколко месеца пак толкова излиза колкото дава мъжът ти.
Ми точно,защото си казвам какви са ми проблемите,явно някои имат прекрасен живот и им се струва нереално това което разказах.
А относно издръжката одтавна съм му казала да заведе едно дело,ще си го осъдят да си плаща издръжката,но ще знае,че когато поиска 2 уикенда в месеца ще може да си я взима.Него го е страх,че ще го осъдят да плаща за всичките години издръжката,зашото естесвено с нищо не може да докаже,че е давал пари за малката.
Бърди повярвай ми знам,че не е китка,обичам го но не го смятам за идеален.А за бившата казвам това,което знам от него и от техни общи познати.Естествено,че бившата спи с мъж който ако не дядо,може да и бъде баща от любов...

Е, ще трябва да връща години назад, да.
Ама какъв е тоя развод техен - без издръжка за детето, нереално някак това  newsm78

Тони - на 500 излиза 125, защото прочетох, че е 1/4 минималната!

# 173
  • София
betsaibe, иззлобяваш, детенце, и то много грозно, ще се състариш без време.

# 174
Размер на издръжката

Чл. 142. (1) Размерът на издръжката се определя според нуждите на лицето, което има право на издръжка, и възможностите на лицето, което я дължи.

(2) Минималната издръжка на едно дете е равна на една четвърт от размера на минималната работна заплата.

Издръжка на ненавършилите пълнолетие деца от родители

Чл. 143. (1) Всеки родител е длъжен съобразно своите възможности и материално състояние да осигурява условия на живот, необходими за развитието на детето.

(2) Родителите дължат издръжка на своите ненавършили пълнолетие деца независимо дали са работоспособни и дали могат да се издържат от имуществото си.

(3) Родителите дължат издръжка и когато детето е настанено извън семейството.

(4) По искане на родител или на лице, което осъществява заместваща грижа по чл. 137, съдът може да определи добавка към определената по съдебен ред издръжка за покриване на изключителни нужди на детето до размер, до който родителят може да я дава без особени затруднения. Съдът определя и срока, за който се дължи добавката.

От тук - http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135637484

Има и други текстове, които засягат издръжката, но този раздел казва главното.

# 175
Tе нямат развод,защото не са имали брак.Всичко е на устна уговорка

# 176
...Знаеш ли, че и тея с мизерните пенсийки още им се иска и са готови  париците за хляб да си дадат за нещо младо. Мъжът си е мъж Wink
с мизерни пенсийки не се купуват апартаменти и магазини Peace

Цитат
....Ако можех да проведа нормален разговор с него определено нямаше да пускам темата тук,...

там ти е проблемът, betsaibe

# 177
Tе нямат развод,защото не са имали брак.Всичко е на устна уговорка

Да, предположих.
Пак те питам - как си поделяте разходите вкъщи - кой как и какво харчи/плаща?

Бърди - не гледай от твоята са камбанария само. Тя не е длъжна да стои гладна, за да подарява скъпи неща! Аз не бих, съжалявам! Вместо лаптоп може да се купи на една трета от цената комп. Примери бол.

# 178
Е, авторката каза, че е пенсионер и е купил на младата жена апартамент и магазини. Да не излезе, че е излъгала!

# 179
  • София
Вили, не си ме разбрала.
Аз съм много против това, което прави мъжа й, изобщо не е редно да се харчи така. Ама изобщо изобщо не е редно.

Злобеенето беше за гадната бивша, дето спи с дядовци за пари.

Общи условия

Активация на акаунт