толкова ли съм лоша

• 24 020
  • 452
  •   1
Отговори
# 390
Шамс, напълно си права. Грижите са за майката!
Но, да разгледаме средно българско семейство.
Общ доход 1200лв, живеят в областен град, в панелка с кабелна, нет, ток, телефон, парно.
Семейството е от....хайде да не утежняваме- трима човека.
Разходите- такса за градина/ джобни за училище/ купони за храна в стола, веднъж месечно фризьор и козметик за майката, нещо дребно за бащата / по кола, хоби и т.н./, сметките за комунални услуги, храна, карти за градски транспорт/ гориво за автомобила, кино веднъж месечно за тримата, ресторант.....то излиза, че и кредитна карта трябва да имат! Съответно покриват и вноските по нея.
Е, дали ще се купи IPod 2 на детето или ще кара на обикновен настолен компютър?
Да, всички гледаме за децата си, но не и на всяка цена Peace
Или по-добре да не го раждат детето Wink
Да , изброяваме разходите на бащата  Thinking А къде остават разходите на майката   newsm78
Разходите на майката може да са същите ,като тези на бащата  newsm78 Че дори  и повече . Да не забравяме и това , че майката освен всички разходи изброени до тук ,плаща примерно : частни уроци за детето , фитнес , или някакъв  друг спорт / хоби / , кино , интернет , учебници , помагала , и т . н. От всичко изброено дотук , излиза че бащата има по - големи разходи в отглеждането на детето от майката . Shocked Хайде , да не си говорим фантазии Stop При едно разпаднало се семейство / развод / , по - големите материални и морални задължения ,се падат на майката . А ако този т.н "баща "създаде друго семейство , главен фактор за отношенията му с детето , става " мащехата " .  Wink
Смея да твърдя тези неща , на база личен опит . Wink

# 391
  • София
shams u amar , къде прочете, че разходите на бащата съм изброила Rolling Eyes
Прочете ли изобщо написаното?
Цитат
Шамс, напълно си права. Грижите са за майката!
С това започнах.....
Дадох пример за здраво семейство, в брак с дете. Исках да кажа, че без значение в семейство или не, не оправдавам разход 1800лв за лаптоп -ако ги нямаш! Скачаш според тоягата, пък ако не я прескочиш, понякога се налага и да се наведеш, че над теб да мине Wink

# 392
Абе, вярно има хора, които не се усещат в проблемните теми - че допълнително трият сол на главата на авторката, без тя да има нужда от това!
Пергиши, дебили и тн - каквото повикало, такова се обадило! Няма какво да се правите на ощипани моми - като и двамата сте в кюпа!
НО понеже - всички много трезво разсъждавате, толерантно и в защита на детето - да ви попитам - вие - бихте ли взимали заеми и ощетявали себе си - за да купувате ненужно скъпи подаръци??? Защото - ако тия пари се даваха на бившата за храна и разходи - защото тя няма - е едно или ако си е издръжка, нореално - това са пари за глезотии! Да, аз купувам,глезя детето си - ама според джоба и не ощетявам никого - освен нас двамата с мъжа ми като родители. Само че като има трети човек - нима той трябва да търпи всичко, че от къде на къде е длъжен?

# 393

Не Трои , аз нямам изкривени представи за грубост .  Wink Но ти наистина си груба в изказванията си . Щом едно семейство се е разпаднало , и двамата родители ,трябва да си дадат сметка , как ще подредят живота си за в бъдеще . За мъжа е много по - лесно да създаде второ семейство , отколкото за жената . Нима ще отречеш това ? Разведена жена + дете , много трудно ще открие достоен партньор в живота си , и " баща " за детето си . Повечето разведени жени , остават сами ,докато детето им не навърши 18 г. А колко "бащи " , остават сами ?  Rolling EyesПродължавам да бъда на мнение , че жена приела да има съвместен живот , с разведен мъж , който има дете , трябва да знае всички + и - от това съжителство . Не смятам че жена приела такъв мъж , има моралното право , да го кара да се откаже от детето си , само защото е решил да създава семейство с особата и . И както казах , всяко правило си има своите изключения . Тези теми , са много сложни и деликатни , и много трудно може да се постигне баланс , задоволяващ наай - вече потребностите и чувствата на детето  Peace

Ти пак отиде в зоната на теориите на вероятностите ! Никой не казва ,че той трябва да се откаже от детето си , нито пък авторката на темата иска това ! Така че моля те придържай се към подробностите на темата , и ако искам да чета теория на вероярностите ще чета Айнщайн Wink
И докато има жени които казват че им е под достойнството да се занимават с разведени мъже , ще има и разведени жени които цял живот ще си останат сами!

# 394
  • София
доколкото разбрах, авторката няма деца от този мъж. Това облекчава нещата. За мен е очевидно, че тя има проблем с наличието на дете от предишния брак и вниманието и парите, които мъжът отделя. Дълбоко се съмнявам някога да преглътне хапа и да се радва на щастлив и спокоен живот с него, затова е по-добре да смъкне този товар от плещите си и да си търси късмета другаде и с друг човек. Не си заслужава да троши още нерви, да си създава проблеми и да се раздира от противоречия, щом това я тормози. Мъже колкото щеш, ще си намери по-подходящ и свободен мъж, с когото да гради начисто.

# 395
  • София
Авторката не зная какви съвети очаква, ама не е зле да премисли положението си.
Човекът си има дете и ще си го гледа. Ако сега се дразни от някакви действия, то тези емоции ще се усилват с времето, особено след появата на техни собствени дете/деца. Първото му дете ще дели любовта и средствата наравно с нейните деца, ще бъде негов наследник наравно с тях и тези факти очевидно няма да й се нравят особено.

Ако не й е по силите да понесе ситуацията, да не се хваща на хорото.

# 396
  • София
Да ви кажа съвсем откровено, няма да подскачам от щастие, ако след години, 20-годишната ми дъщеря се залюби с 35-годишен разведен мъж, с две деца. Просто няма какво да си кривя душата.  Peace
Затова всеки да си преценява докато е време. За да не се оплаква после.

Авторката не зная какви съвети очаква, ама не е зле да премисли положението си.
Какво да премисля, след като работят за бебе вече. Затова казвам - или приема ситуацията, защото тази същата ситуация не е от вчера, тоест тя си е знаела с какво се захваща, или да бЕга, докато не е забременяла.

# 397
  • София
явно вече не е просто влюбена патка, щом усеща, че нещата не са съвсем по вкуса й и започва да брои парите и часовете. Според мен е въпрос на време работата да се разтури, семето на съмнението и недоволството вече е посято.

# 398
доколкото разбрах, авторката няма деца от този мъж. Това облекчава нещата. За мен е очевидно, че тя има проблем с наличието на дете от предишния брак и вниманието и парите, които мъжът отделя. Дълбоко се съмнявам някога да преглътне хапа и да се радва на щастлив и спокоен живот с него, затова е по-добре да смъкне този товар от плещите си и да си търси късмета другаде и с друг човек. Не си заслужава да троши още нерви, да си създава проблеми и да се раздира от противоречия, щом това я тормози. Мъже колкото щеш, ще си намери по-подходящ и свободен мъж, с когото да гради начисто.

Това е доста разумно, но съм убедена, че жената обича точно този и няма да се откаже.

# 399
О, да tonkabonka! Разведените и децата им са много опасни! Кажи на щерка ти да се пази от тях като от чума.Друго си е да имаш един истински мъжкар до тебе, който да те прави на нищо и да пръска семка с помощта платени и безплатни услуги; с мъже, жени и прочие като на Dinco, която все още твърди, че не е свалила гарда. Peace

Момичета, ако изкарвахте сами достатъчно пари и бяхте наистина широко скроени, „разведен” или „свободен” никога нямаше да ви е проблем, ама нейсе; еманципация и съвременен мироглед през крив макарон. Бегемами, напред!

# 400
  • София

Това е доста разумно, но съм убедена, че жената обича точно този и няма да се откаже.
И аз мисля така, в което няма нищо лошо. Никой не е съвършен, но е важно хората да говорят помежду си, а не да изясняват проблемите си с експерти като нас. Ако поговорят спокойно може и да се реши проблема по приемлив и за двата начин. За мен това е единствения проблем от посочените, че двамата не си говорят, а си мълчат по важните въпроси.

# 401
Момичета, ако изкарвахте сами достатъчно пари и бяхте наистина широко скроени, „разведен” или „свободен” никога нямаше да ви е проблем, ама нейсе; еманципация и съвременен мироглед през крив макарон. Бегемами, напред!

Така де, нали това казваме и на авторката - да изкарва повече пари. Че да има и къщата да гледа, и мъжа, и за подаръци.

# 402
  • София
О, да tonkabonka! Разведените и децата им са много опасни! Кажи на щерка ти да се пази от тях като от чума.
О, я по-спокойно. Аз съм с титла "разведена", нищо, че си имам мъж. Майка ми е разведена от 100 години.
И не, нищо няма да казвам на дъщеря си. Написах, че няма да пърхам от радост, ако се случи да се захване с мъж с деца, не съм написала, че ще се откажа от детето си заради това.

Темата е за друго все пак. За младата госпожица, която се оплаква от щедростта на мъжа си към детето от първата си жена.  Peace

# 403
  • София
не помня какъв процент съм срещала като посочен в изследвания, но се оказва, че връзката младо момиче и разведен мъж на средна възраст е доста разпространена. Май беше нещо, че почти половината млади момичета са имали или ще имат връзка с женен или разведен мъж преди да се омъжат. То си има логика де, момичето е младо, иска до себе си опитен мъж, вижда го като състоял се и като създавал и опитен катосъпруг и баща, а мъжът иска да се доказва като мъж и авторитет (обаче бившата вече не му хваща вяра). Повечето такива връзки се разпадат от самосебе си, така че нещата не са чак толкова черни. Не че разведените мъже с деца са опасни, ама едва ли родител би се зарадвал на подобна връзка за дъщеря си, независимо от собствения граждански статус.

# 404
О, да tonkabonka! Разведените и децата им са много опасни! Кажи на щерка ти да се пази от тях като от чума.Друго си е да имаш един истински мъжкар до тебе, който да те прави на нищо и да пръска семка с помощта платени и безплатни услуги; с мъже, жени и прочие като на Dinco, която все още твърди, че не е свалила гарда. Peace

Нищо подобно Палада, но тази двойка има проблеми докато са все още етап гаджета и се предполага, че сега им е най-розово, трябва да си поне малко здравомислещ как ще се развиват тези проблеми по-нататък когато към тях се натрупат и достатъчно нови битовизми за решаване.

Общи условия

Активация на акаунт