АВГУСТ не е толкова далече и малкото човече пол си има вече

• 29 332
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
 здравейте и от мен. Много се радвам, че се запознах с Биби, Гунди, Дбс и Софи. Даже със Софи успя един луд да ни напсува :д Съгласна съм за лекцията. За мен всяка лекция е полезна с нещо, но тази не беше особено :Д Честита първа пролет и от мен, много усмивки и положителни емоции.

# 241
Благодаря ви момичета! bi-bi мен лично педиатърката ме накара да му махна налепа. След като тя се опита в кабинета и не успя, ми даде даже и тампони за да пробвам. И аз си спомням, че като малка на мен са ми правили с мед и сода.

# 242
Би Би, мнението ми за ваксините е умерено, не смятам ,че трябва изцяло срещу тях, но не харесвам и хората,дето слагат всяка непременно, но има много противоречива информация в нета за тях и бих чула с удоволствие. Само се притеснявам, че много от лекарите са за ваксините понеже имат изгода- финансова от това. А освен това захранването ми е любима тема, там обаче съм малко крайна и леко чувтвително - изцяло съм за новите тенденции и против остарелите- сок на втори месец, затова ме е страх повече да не се ужася, а и в нета вече има адски много инфо по въпроса. Затова май по- скоро ще отида само,ако като днес има мили дружки с които да се видя, но пък се притеснявам когато много говоря,че може да преча на лектора. Ще видя не съм решила. По следващата е за кърменето и вероятно, въпреки че не е на ЛЛЛ ще е пак интересна- абе ще дискутираме пак. Hug
Софи, за дулата те явно много се дразнят, че вместо на тях си даваме парите на друг. Освен това днес когато тая жена попита кой искал да му се стои на главата и да му съчувства някой и да му държи ръката- аз си казах, че аз искам. Не смятам себе си за лигла, която не може да изтърпи още едно или ощя няколко раждания, но едва вчера си дадох сметка, че вероятно кърмата ми не дойде заради стреса който изпитах от раждането, лекарите бяха мили и прекрасни, но това не е всичко. Имам висок праг на търпение на болка, но имам нужда и от това някой да ми съчувства и да ме разбира в тоя момент. И ако преди не исках и да чуя мъжът ми да присъства, ако сега можеше да е с мен(без да се налага да давам 1000 лева, а например само 100-тина) с удоволствие бих го помолила за тая услуга и ако имаш дула приятелка- я вземай без да се замисляш. Аз съм била на две лекции с дули(едната беше он лайн) и съм много доволна от начина им на мислене. Тая женица беше с много остарели разбирания- според мен е нужно лекарите да се развиват заедно с медицината, а не да остават в материята която ги е изучила преди 30- 40 год.Оххх мога до безкрай да говоря , олях се.
А ваната в която се ражда е най- обикновена вана, имам много близка тя роси така, но е убедена, че това я е облекчило много. Ако изберете тоя вариант поговорете с лекар,който извършва такова раждане не всички са квалифицирани за това и вероятно от там идва не разбирането им. Hug А на живо си и още по- нежна. Grinning

# 243
  • София
belverde, за кървенето ставаше въпрос, че е задължително да отиваш в болницата, не като симптом за самото раждане, въпреки че раждането може да е съпроводено и с кървене, но то не е хубаво. Това тя не го обясни, дори мисля, че повечето не го разбраха, но аз го знам от моя приятелка, която взе да кърви и се оказа, че й се отлепва плацентата. Трябваше много бързо да я накарат да роди, натискали я, да напъва й казвали. Защото можеш да си представиш какво става при отлепена напълно плацента - до бебето не стига кислород... и да не обяснявам повече.

mimiss, ами лекар, кой друг, на мен също лекарката ми е казвала да го правя с Пепи, докато друга, по-просветена, не ми се скара и не ми обясни това, което ти написах. Иначе не обичам антибиотиците, но това не е ли гнойна ангина?

# 244
И Диони е била на лекцията, но нали си спираме телефоните и не съм я чула като ми е звъняла. Ама др. път ще се видим и с нея.

# 245
  • София - град
Аз защо си мислех че се ражда в това....
интересна статия за раждането във вода.

За съжаление нямам толкова близка приятелка която да е до мен в такъв момент. Но пък с Бюти си говорехме, че тази функция може да я изпълни и майката на раждащата, ако са достатъчно близки...
Та тя тази лекарка отрече и упойката ... за която между другото има специални курсове - как да дишаш когато ще ти я слагат.
Благодаря ти Гунди  Hug

# 246
bi-bi много е странно, защото той на фона на  Суметролим, което го давам за зачервено гърло направи този налеп. Иначе цялата история тръгна от вируса с кашлицата и температурата с много сополи. Пуснахме му кръвна картина днес, левкоцитите са добре и може би от напъването от кашлицата е с малки кръвоизлевчета около очичките  newsm78. Днес ни е вече 6 ден и не можем да се оправим, като давам и Изопринозин от първия ден, когато не беше толкова зле.

# 247
Софи, в Тина Киркова има една вана, която е като обикновена маааалко по- едричка вана, бяла и нищо особено. Мъжът ми само повтаряше- ама това си е най- обикновена вана- ходохме на "отворени врати" и там ни я показаха.http://1agb.com/page/single/id/45

# 248
  • София
bi_bi , то сигурно по време на същинското раждане е нормално да има кръв, защото съм чела, че при нормално раждане се губят около 300гр. кръв, а при секцио - около 1 л. Но като предварителен симптом...и аз се замислих Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 15:30 от belverde

# 249
За момичетата, които все още не знаят пола на бебето вижте какво намерих: http://www.bremenna.bg/product/test-za-pola-na-deteto-53/  Досега не бях виждала такъв тест!!!

# 250

За момичетата, които все още не знаят пола на бебето вижте какво намерих: http://www.bremenna.bg/product/test-za-pola-na-deteto-53/  Досега не бях виждала такъв тест!!!
Joy Ама 99 % гаранция и 70 лв. Аз вс за тия пари щях да ида на по- хубав 4Д и вече да знам пола, но както си говорихме днес с Би Би ние имаме търпени, а че околните нямат не ме интересува. Една приятелка вчера ми вика, че щяла да откачи още месец Joy

# 251
  • София - град
Гунди, значи твоята близка е доволна от подобно раждане? Много се замислих, само хубави неща чета за него... до сега де. Ама май не се предлага в Токуда, а аз искам да си раждам при моя си лекар...  Laughing

# 252
че при нормално раждане се губят около 3000гр. кръв, а при секцио - около 1 л.

Стига, бе, това не е възможно. Ако не се лъжа имаме общо около 5 литра, ако загубим 3, направо ще изпаднем в кома  Crazy Нямам спомен за толкова кървене, изключено да е 3 литра  Stop

# 253
  • София
mimiss, а ти виждаш ли го този налеп? Суметролим не е ли антибиотик?  newsm78 В нежеланите реакции пише, че е възможно да се получи възпаление на езика или устната лигавица, макар и рядко. Може би този налеп е щял да се появи, а сега сте хванали ангината навреме и затова не вдига температура като при обикновените налепи с ангина. Спомням си, че веднъж на Пепи му се виждаха налепи, а не вдигаше температура, защото бяхме започнали антибиотик. Може би като свършите курса на лечение, ще изчезне. Не ме слушай мен обаче, аз само си разсъждавам, да се оправяте бързо!  Hug

Гунди, сега към теб, че е по-дълго: тъкмо щях да кажа, че диони не дойде  Wink За ваксините искам да слушам ама си представям, че ще е пак лектор от някоя фармацевтична компания, дето предлага ваксина против Рота вирус и т.н. Захранването не ми е хич ясно, защото съм захранвала Пепи както ми е казвала докторката, т.е. точно сок от 2-ри месец... Не че това е било много отдавна, някой ще каже защо не съм се информирала в интернет, прочела повече и т.н. Нашият интернет преди 9 год. беше през домашния телефон, с едно жужене и бръмчене докато се свържем, после някакви карти с кодове, адски бавна връзка... Не знам и форумите на какво ниво са били тогава. А искам сега да се вслушам и в новите модели за хранене.  Simple Smile
Не разбрах нещо за дулата - ясно, че плащаш на дулата, но плащаш ли на болницата? Ако искаш и мъжа ти да присъства, и дулата, сигурно двойно?  Laughing Ще ме уморят тия наште болници с измислените им тарифи за всяко удобство! Аз бих взела майка ми, за мъжа ми не съм още сигурна  Wink
Ваната като я гледам с тия гадни бели плочки отзад - типична българска болнична отблъскваща обстановка, представям си я с кървища и слуз с раждащата майка.  Wink

belverde, независимо колко е кръвта, щом си в 9-ти месец, тръгвай с багажа!  Hug

# 254
  • София
че при нормално раждане се губят около 3000гр. кръв, а при секцио - около 1 л.

Стига, бе, това не е възможно. Ако не се лъжа имаме общо около 5 литра, ако загубим 3, направо ще изпаднем в кома  Crazy Нямам спомен за толкова кървене, изключено да е 3 литра  Stop

Outta Joint Уффф, обърках се с една 0 в повече - 300мл., аз иначе щях да го запиша направо - 3л., но е нормално да е по-малко от секциото. Сега ще се коригирам и горе. Извинявам се  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт