С февруарчета засмени, вече сме в родени!!-Тема 1

• 37 372
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • София
За погачата - сладко задължително, ние слагахме и мезета, салата не сме правили.  Peace

# 76
  • Cофия
И аз знам за погачата, че само сладки неща се слагат Peace

# 77
  • София
Здравейте мамита, много хубава тема  Hug
За погачата и аз знам сладки неща и ние сега в Неделя ще правиме нашата   Grinning но мисля да сложа и мезенца, че само на сладки.... Rolling Eyes

# 78
  • Сфия
Здравейте, мами! Да ни е честита новата темичка! Аз от 2 дни не мога да се добера до компа. Направо съм парцал. А не е да кажеш някое супер ревливо или трудно бебе, ама бебе... Сън не ми достига също, а безсънието е нещо, на което трудно издържам.  ooooh! Иначе си купих помпа Медела - електрическа и сега маам с нея.
, като цяло съм доволна. При мен не се получава номерът - за 5 мин 100 мл, може би, защото няма толкова в тея цици. Посъбирам по 80-100 мл, но малко ги изнасилвам гърдите си. Иначе е голямо облекчение за мен, че не маам на ръка. Иначе днес ходихме до педиатърката за пъпчиците по бузките. Оказа се дерматит. Изписа ни елоком да се мажем. Качих го с дрехите на кантара и беше 4,900 кг. Не знам това колко би означавало без дрехи... Преди 12 дни беше 4 кг. Толкова па много да е качил... За коликите да споделя... Навремето майката на кума ми за голямото ми дете, ми беше дала съвет да пускам във водичката му, като ври по няколко парченца естествена дъвка(мастикс, сакъз). Сега се сетих за този номер и реших да пробвам. Купих от чайчето на Хип с копър, лайка и анасон, което е уж за над 2 месеца и го приготвям с тази водичка. Да не казвам голяма дума, ама почти не пръцка така, не се гърчи. Не знам кое дава ефект от всички приложени мерки, но не ми се рискува да проверявам. Даже си поръчах възглавничка Спелта против колики, че ми я препоръчаха.
major, до сега не съм чула да има недоволна пациентка на Илиев. Мерси за разказчето!
Пчеличке, Rou, много съжалявам за усложненията, момичета, че се е наложило да преминете през това. Бързо възстановяване пожелавам!
Я кажете, мами вашите бебчета почнаха ли да се усмихват осъзнато? Моят прави някакви гримаси, ама не съм сигурна, че са истински усмивки, а е вече на месец и половина.

# 79
И тук да дам отчет. Днес, на връх месечинката, моята мома е 3800, 51 см (т.е. 1300 и 3 см от изписването).
Днес хубаво се разходихме с част от варненки.Чак ни помислиха за някоя секта. Събрахме им очите няколко реда колички  Joy
Неви, мястото е ясно - на входа на летния театър. Обикновено се събираме в 12 ч. Утре май ще е добре времето и пак мисля да се разпиша. Elileni, май също ще се разпише

# 80
  • Варна
преди малко се сетих, че нещо ми се губи дейзи Thinking някой има ли идея какво се случва с нея?

# 81
Жени, чакам разказа ти за раждането...  Peace Даже аз пльоснах моя във ФБ  Simple Smile

Ооо, аз вече го забравих почти!  Тези дни ще се включа с разказ, днес нещо ми е много притеснено. Бебчо Мони днес дреме само като го друсаме, като го сложа да си лежи, веднага се стряска. За капак щях да го удавя, като го къпех. Такъв ужас, милото... не ми се мисли какво щях да направя замалко  Cry Баткото пък пак не можах да го приспя на обяд, много се преумори на разходката - тича, скача, то люлки, въртележки, че и скачащ дворец... и на вечеря изпадна в истерия от преумора, изяде две лъжици ориз и се разрева, та едва го приспах. Катери се по мен 10-15 минути ревейки, докато се гътна накрая...
Сега реанимирам и чакам да видя кой от двамата ще скочи пръв...

# 82
  • Sofia
елси, пази го детето от слънцето. Още не им е развита кожата и няма защитните възможности на възрастен!
За мазане ползваме джуркано кремче от аптеката - вазелин, ланолин, вит А и вит Д. Работи вълшебно и на 2те ми деца и никога не са се подсичали с него.

Ще взема да направя и аз джуркано кремче, че от готовите никакъв ефект. Подсече се жестоко моята госпойца, хем я сменям често и мажа непрекъснато. Нещо май й стана по-киселинно акито. А за слънцето аз по малко я пека - 10-15 мин. не съм я опнала като на плаж все още Grinning

Стар, какви са вашите пъпчици, с какво са по-различни, че ви класифицираха като дерматит, а не бебешко акне?
И аз й купиш на моята дрисла чай на Хип, но категорично отказва да пие. Прави ужасна гримата и плюе, същото с вода и каквото и да се сетя различно от карма и адапте. С момъка не помня такъв проблем - пиеше всечко безотказно и с кеф.

За пишките и аз да кажа, че май педиатърката на Рокита е права. Помня със синчето- заблевах от рано, от 1 месец. Изпратих го за 10 дни при баба му, тя забравила и после трябваше да ходим на лекар да я дърпа. Не че, беше кой знае какво, но детето рева ден и половина като пишкаше. После естествено, пак забелвах упорито. После след време забравих и си мислех-  е сега пак стана белята. А то се оказа, че момчето е станало достатъчно голямо и като се чипкаше и си играеше във ваната му давах бойтата задача да си измие хубаво и пишката и той сам си я свърши тази работа.

# 83
  • Varna
Добър вечер!
Има ли друга страхлива мама като мен, която още да не е излизала на разходка с бебето?Много се притеснявам, че ще се раболее ,ако я изведа.А и този грип,още го има  Sad Всички ни дават зор ,но мен ме страх.
И на нас ни излязоха пъпчици... много и ситни,като обрив.Предимно по бузките и малко на брадичката.Четох доста за бебшкото акне,но там пише ,че имат бял връх пъпчиците,а нашите нямат.Сега незнам да я мажа ли, да не я ли мажа?Имам един крем с цинк...
И още нещо се стих да споделя.Майките на момиченца да обърнат внимание.На моята братовчетка момиченцето имаше този проблем.Бяха се сраснали малките срамни устни.Като е постоянно с памперс,не забелязала.Аз от както знам за тази случка и поглеждам от време на време.

# 84
  • София
Бонбонки,запис да ви следя  bouquet
ПЧЕЛИЦЕ,мила,АД си изживяла!!!Лошо ми стана,като те прочетох.Както ядях и зарязах и вечеря и всичко.Егати ужаса!!!!...Но...Бог е бил с теб  HugЖива и здрава да си Praynig
СТАРЛЕТКЕ и ние бяхме на "Елоком".Мина ни след 2 намазвания. Peace
АЛЕКСА,ще я свариш тая кукла бе,слънчо,недей трупа дрехи NaughtyЗапомни,че както се чувстваш ти,така и е и на нея.
И ся вече да ви разкажа как една декемврийска мама днес ме "хвърли в оркестъра".
Седим си ние с Мария на една пейка тихо и кротко и пристига едно маме с количка.Сяда до нас и започваме непринуден разговор.Стигаме до храненето на бебетата.Аз и казвам,че нямам кърма и сме на АМ и тя вика "О,ми и ние така"Пита ме по колко пъти яде,аз и казвам,че все още си иска 7-мото хранене и яде и през нощта и оная мама ме уби -"А,ми ние-вика-ядем само сутрин и вечер" #Shocked doh
Аз помълчах,помълчах и си мисля-малии,тая бременност и  тва раждане са ми взели акъла,откачила съм тотално и вероятно съм оглушала,защото ми се причуват небивалици,а съм едва на 36 бе..."И рекох пак да питам за храненето. Embarassed Embarassed И оная мадама ми вика "Ми по ДВА пъти дневно яде=сутрин и по някое време вечер" Ми не,не съм луда,правилно съм чула! Crazy
Абе,тая жена дали е с всичкия си?!!?!?!??! ShockedВие чували ли сте подобно нещо?!?!

# 85
Стига бе Любче, ти ме утепа!!! Как два пъти на ден? Ма то детето ли така си иска (което значи че е болно и веднага  на доктор  трябва) или тя така му дава? Освен че и на нея и трябва лекар(и то от специалните) какво прави като врещи детето през останалото време като е гладно?

# 86
запис и от мен но утре ще ви дочета че многоооо ми се спинка вече

# 87
аз лека полека започнах да забравям за ужаса, който изживях, но и децата ми помагат улисана в грижи за тях... Heart Eyes
сега за бебчето, все още се нагаждаме един към друг, храним се с АМ, доктора ми спря кърмата с хапче, че както казва милото кърмата ми ще е Менделеевата таблица...толкова лекарства...
Голям проблем беше да улучим точния АМ, сега сме на ХИП - син (исках розов, ама спрели го били), доволна съм - ака един път на ден, няма колики...
моите все го навличат и го претопляме...сега гледам по-разголен да е, че навън е лято...днес мислим да излезем с количката на разходка, че от 12 до 3 ни прави на луди.... Laughing
като цяло е по-труден за гледане от големия, но е нормално - бил е без майка си толкова дни, освен това беше в болница на АБ заради подуване на млечните жлези (предала съм му хормони), мажем го с ихтиол и риванол, но всичко върви към оправяне...и така лека полека се оттърсваме от стреса.....
нямам търпение да порасне и да го мачкам и да ям ушите  Heart Eyes
за подсичането - моя е взел някакъв крем който се приготвя в аптеката (Деавит) страхотен е!!!

# 88
  • София
Пчелице, защо сте били на АБ за подуване на млечните жлези?  newsm78 Това бая често се случва и се счита за норма. Да не е било по-специфично нещо? Те хормони се предават и с кърмата, каката се беше докарала за сутиен, размина й от само себе си. И на Пресо му бяха станали "циците" като бели пъпчици, ама, да чукна на дърво, май мина...

# 89
Добро утро  Hug

Star ще пробвам тази водичка с истинска дъвка   bouquet...вече незнам какво да му давам та да го облекча.
Любчеее уби ме с тая мама дето си храни детето два пъти на ден hahaha Тя нещо друго е имала в предвид май... как два пъти само.. newsm78hahaha Представих си мойто "Чудо" да му дам 2 пъти ядене...ми то не в София ми навсякъде ще го чуете  Joy
За чурките...няма какво да се потривам... ще се почва полека лека, пък дано не стигнем доктор да го забелва ooooh! Благодаря на мамите споделили опита си   bouquet
Отивам да се боядисвам,че утре каката има тържество. Peace

Общи условия

Активация на акаунт