С февруарчета засмени, вече сме в родени!!-Тема 1

• 37 562
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро и от мен.Вчера много хубавко се разходихме в Морската....Боже само аз бях с автобуса...но много ми е удобен и не се оплаквам  в събота или неделя сме пак там с каката,че ревнува....
И след хаймануването вчера,снощи отидох на женско парти с колежки...Така хубаво си изкарах,пийнах ракийка,винце.....прибрах се в 1.30 часа,мъжът ми ме чакаше да му обърна внимание и след туй така съм откъпала,че се наложи той да гледа детето до 5 сутринта....след това си го поех аз...и Самуил чак сега заспа........4 часа буден.... Shocked
Иначе starlet* ,Сами си се усмихва вече като му говоря...много ми се радва на червената коса....

# 91
  • Варна
Аз Май месец се готвя да си ходя на среща с класа - 10 години -ама Марти може да е на друго мнение:))))те много усещат кога майка им иска да се "изслуе" нанякъде!
Старлет нашия по4на в4ера да се хили съвсем осъзнато,лежи и ми се маймун4и...време им е ве4е...Simple Smile)))

Саво Летния театър кое е?там дето е кафенето отпред ли?малко съм скарана с "обектите" в Морската???Хамалогия ми е да слизам до долу,ще ме по4акате малко мацки:)))))Благодаря 4е питате за нас:))) Ще се видим,има време,цяло лято ше мерим улиците...ама с това ядене не знам как ще е...нашия яде по един 4ас...къде ще го кърмя по пътя...а трудно събирам 120-130 мл от цедене,4е да помъкна шишето директно

# 92
  • София
Тази "майка" ще вземе да направи нещо на горкото дете. Как пък няма кой да и каже, че е в грешка... newsm78
Тамина аз след къпане промивам устните с мокър памук, за да се изчисти секрета и поглеждам как е положението. И аз съм чувала за сраствания и много ме е страх.

# 93
  • Сфия
Любче, да не би тая мама, ако го е захранила вече, да има пред вид, че го храни сутрин и вечер с пюре или каша? Защото то може да е на 3 месеца вече и тя да е почнала със захранването, а през останалото време да е на кърма. Вижда ми се невъзможно да храниш бебе 2 пъти на ден. То ще се съдероса от рев. А иначе и моят не ще да си откаже нощните хранения и това си е. С големия не съм имала такива преоблеми. От раждането още ми правеше 6 часа пауза. А кърма имаше за 2 бебета. Сега зорлем ми стига за 1 и то с малко дохранване, мързи го да суче, яде по 90-100 мл, после се чудя защо ми прави 8 хранения. Само повече ми спи от баткото.
елзи, не знам честно казано, но не минаха с кремчето Бочко. Щях да купувам това Джин Джира Алба, ама не стигнах до него. Даже по-зле стана. Бузките му зачервени, като маймунско дупе, в пъпчици, даже по челото едни такива ситни, а кожата му, като шкурка. Педиатърката каза да не го пипаме много-много по бузите, да гледаме да не го допираме и до раменете си също... Е, как ще го гушкам и целувам?!
Неви, Пепи, моят... не знам дали се усмихва. Прави едни муцунки, ма не съм убедена, че това са вече истинските усмивки. Защо имам спомен, че баткото се захили на 40 дни и от тогава не му слизаше усмивката от лицето. Само някой да се надвеси над количката и той е вече с 24 каратова усмивка.

# 94
  • София
starlet мажа вече втори ден с джин джира алба и пъпките почти изчезнаха.

# 95
  • Стара Загора
Добър ден ,мацки,
нашата маймунка е в настроение най-вече сутрин . Ама то започва едно протягане , едни муцунки ... даже и почти усмивка получавам . Много се втренчва в мен , особено като и говоря и по-осъзната като че ли ми изглежда . Заглежда се в някои играчки които вчера закачих за да я видя как ще регира , ама за кратко.

Мами  при вас как е след разходка - защото при нас наблюдавам следното - навън спи абсолютно непробудно , дори и да се събуди само се кокори и после пак се унася , дори не се сеща за ядене, но приберем ли се в къщи,нахранвам я ако не е яла и се започва едно кривене , един рев , няма угода - ни на ръце , нито на шезлонга ,ни залъгалка - нищо . Голямо дундуркане пада около 2 часа и с мъжа ми на смени вече ядем няколко дена . Да може единия да я гушка и да я успокоява .  
После се отрязва и си спи поне 5-6 часа .
Не мога да разбера колики ли са, защото до сега като че ли не е плакала така / може би 2-3  пъти  / или се превъзбужда от разходката ... Не знам ..

# 96
  • София
Ако изпъва и свива крачетата, и пищи, а не реве, значи са колики.
При нас са сутрин за малко и вечер, когато пищенето е час-два. Много рядко пропускаме ден без колики.

# 97
Малко късно но да се запиша и аз за темичката  Hug

# 98
За коликите ние ползваме само чай семена копър и анасон от аптеката и пия по половин литър на ден от него. Днес ще питам педиатъра дали не мога да предозирам нещо Simple Smile (Пу пу) Мисля, че действа прекрасно. При големия син ползвах саб симплекс и био гая и пих инстантни чайове и беше ужаааас вечер вкъщи.

# 99
  • Сфия
Абе то и аз си взех някакъв чай, който е лактогонно средство - за кърмачки с копър, анасон и още билки, ама се води за увеличаване на кърмата. Също пия по половин литър на ден от него. Знам и аз вече какво помага....

# 100
БобоДес, опъването на пишката при нас е във всички посоки Wink последното, което прави е да я хване кожичката отгоре с палец и показалец от двете страни  и да опъва с все сила в различните посоки, направо ми премалява, като го гледам, ама явно не го боли, щото ми се хили насреща. А иначе кой както си реши да постъпи, мен сега по ме притеснява как ще процедирам с 'цветенцето'' на момата Wink

Осъзната широка усмивка нямаме, много закъсня това бебе, гледам, че има и други така, Стар, добре, че попита, че и аз вече бях започнала да се притесневам. Явно сериозно си е детето Wink

Пепе, много помага твоя мъж, да му пратя моя, че да го обучи малко  Mr. Green

# 101
Ние също се оказахме с атопичен дерматит ooooh! Изписаха ни правено кремче което вкл. елоком, възелин, ланолин и вит. А. Също така ме посъветва да сменя АМ с което я дохранвам с Хипоалергично защото дерматитът е алергична реакция на организма.  След две мазания днес вече почти не ни се белят бузките. От два дни малката не спи и е направо невъзможна. Тази нощ се събуди доста преди часът за хранене а стомахчето й направо бълбукаше от коликите. Вчера за първи път ядох боб защото откакто съм родила голямата ми се моли да и сготвя а аз все отлагах и явно това е предизвикало тези силни колики.

# 102
Забравих да ви попитам вашите бебчета все още ли спят на една страна, защото аз Дари я слагам да спи на една страна но тя се обръща по гръб само главата си държи на една страна. Понякога дори я намирам напречно на леглото - голям въртел е .

# 103
Здрасти, мамчета!

Нещо замря тука работата в бг мама, за сметка на фейсбука...

starlet, съжалявам да чуя за твоите проблеми с цеденето. Абе какво им става на тези деца?!... Пробва да цедиш и на ръка чат-пат. Аз с изненада установих, че изкарвам повече така и за сравнително кратко време.

Да се отчета - днес бяхме на втора ваксина (предната беше срещу туберкулоза) - две инжекции в крачетата - една (от три) за дифтерия, тетанус и тн, и другата за пневмония. Милото, така се изпищя като му ги биха - по една във всяко краче. Както и да е, успокои се набързо.
Мога да се похваля, че вече сме 5,260 кг (след 4 дни навършваме 2 месеца, родени 3,400). Доволна съм как наддава. В момента е само на изцедена кърма и така си я караме. Не се налага да дохранвам АМ. Аз се примирих, че така ще я караме и кърмата ми постепенно се увеличава заедно с нуждите на бебо. На работа се цедя 2-3 пъти в тоалетната на ръка. Всъщност не е толкова зле и по този начин не се налага да намалявам млякото си заради работата.

С друго да се похваля - вчера най-накрая се запознахме с едно от нашите мамчета тука - amfibia–bg  Simple Smile  Simple Smile  Simple Smile

Кирилчо вече раздава усмивки наляво и надясно, а вчера сутринта направо ми се усмихна без да го закачам - говорех на каката и той ми се озъби Wink

Тука не ни дават витамин Д и аз гледам да го държа на слънце - даже днес правихме слънчеви бани! Ще кача снимка във фейса.

Айде, чао от мен!

# 104
Въпрос към ЛЛЛ От 4 дни малката е много неспокойна, не спира да плаче и не спи. За 24 часа не й се събираха повече от 5-6 часа сън. През деня спеше не повече от час, час и половина.
Вчера вече не издържах и се обадих на педи. Тя каза че детето най- вероятно е прехранено, защото аз го храня на поискване или е от колики, защото ядох маруля.
забравих да кажа, че имам много кърма и ми направи вечатление, че тези дни малката суе много дълго и като я изтегля ( прпбно кърмене) ми показва, че е изяла 140-150 мл, а оня ден се изцедих и изяде 160. Дори след тези количества, пак не заспива и не спир да плаче или заспива за 20тина минути. А когато й подам водата или бибата, направо ще ги изяде, така е и с ръчичките и с всико, което може да навре в устата си, а как се плюнчи....
Снощи вече реших да я накърмя 10 мин и след това й дадох 60 мл АМ. Нахраних я в 21.00 и се събуди чак тази сутрин в 5.00.
Нали няма нехранителна кърма?! Сега какво да правя и как да я храня? Забравих да спомена, че на 8ми март ни изписаха от болницата с тегло 5400, а снощи като я  изтеглих беше 5510

imam nadejda, привет и честита да ти е Рая! Hug
Хубаво е, че се опитваш да потърсиш допълнителна информация за неизвестните въпроси, които те притесняват. Виждам, че си объркана и тревожна за това дали и как й стига кърмата на бебка. Може би е добре да се спомене, че кърмата, която произвежда тялото ти е най-добра за твоето бебе, защото твоят организъм знае от какво има нужда бебето ти. Това, което описваш като поведение на бебето може да има и обяснение като "скок в растежа" й - това е състояние в което на бебето вече не му е достатъчно количеството кърма, което успява да изсуче от гърдите и проявява признаци на глад на по-кратки интервали от време. От друга страна се получава така, че колкото по-кратки са интервалите между кърменията, толкова по-калорична става кърмата, което е чудесно за бебета, през първите им седмици, както и при евентуален "скок в растежа". Обикновено това е период около 6-тата седмица на бебето, когато то внезапно увеличава честотата или продължителността на сучене, което обичайно трае няколко дни до седмица. По този начин се увеличава произвеждането на кърма, която вече да задоволява нарастналите нужди на порасналото бебе.

Удобно ли е да попитам колко време суче ефективно Рая от едната гърда? И мислиш ли, че достига до хранителното "задно мляко"? Ако пък тя има по-голям интерес да изпива по-лесно течащото предно мляко е възможно да огладнява по-често именно защото не достига до задното и по-засищащо мляко. Може да опиташ да я кърмиш от едната гърда докато я усетиш празна и тогава да й предложиш да суче и от другата. Ако не успее да изсуче втората гърда докрай на следващото кърмене може да предложиш първо нея - така това може да помага на бебето да изсуква повече от задното по-хранително мляко.

Пишеш, че даваш на бебето вода, или биберон-залъгалка и тя се нахвърля да ги суче. Може да е удачно докато премине този период да не даваш залъгалката, защото е възможно да се обърква бебето с нея - засукването на биберона и гърдата е различно. Вода също не е препоръчително да се дава на толкова малко бебе, от една страна защото напълва коремчето на бебето и естествено забавя следващия прием на мляко, като намалява общото количество мляко, което трябва да получи бебето за едно денонощие, а от друга основата на кърмата е 75-80 % вода, така че бебета успяват да си набавят необходимото им количество течност от кърмата.

Вероятно знаеш, че индикатор за това дали се храни бебето добре са сменените пелени. За едно денонощие до около 6-тата си седмица бебета би следвало да имат 4-5 добре намокрени пелени, като от тях е добре 2-3 да са и с изхождания. Би ли проследила как са пелените на Рая?

Забравих да спомена, че на 8ми март ни изписаха от болницата с тегло 5400, а снощи като я  изтеглих беше 5510

Тук нещо не успях да разбера, Embarassed извини ме, изписали са ви от болницата след раждането и тя е качила 110 грама за 12 дни?
Надявам се да съм била полезна с тази информация и ще се надявам да пишеш как сте с бебка скоро.
Hug

Общи условия

Активация на акаунт