Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 97-мa тема

• 171 766
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • от точка К до точка С и обратно
lilit, виж сега как стоят работите - да, от нета са, защото първо е публикувала снимките в собствения си кулинарен блог, а след това тук. Това всички го знаем, защото Ванилла е от пет години в бг.мама, има страхотен кулинарен блог, участва и печели награди в кулинарни конкурси и не на последно място - прави невероятни снимки, от които всички можем да се учим.

# 301
  • София
Ала-Бала  не казвам че не е изпитала рецептата ,но тази снимка определено е правена от професионален фотограф .....пък и това лого в долния край на снимката....Темата е СНИМАЙ И ПОКАЖИако не греша и е доста глупаво да се качват готови снимки от нета ........между другото има качени доста такива снимки
Точно тук това никой не го толерира, а и си познаваме работите и нещата!И да, много от момичетата снимат професионално, а надписите са точно заради кражбите на снимки!

# 302
val80 снимката на vanillla е от нета Grinning
В какъв смисъл от нета...смяташ, че не тя ги е правиле, нито снимала?!?
Хубаво е, че намирате инфо в нета, но не е лошо и да отчетете, че снимките и рецептата са публикувани точно в блога на съфорумката, която, определено, има афинитет към професионалната фотография и според мен се справя страхотно Peace
http://culinarywithme.com/about
http://culinarywithme.com/
Хайде, да сме малко по-позитивни Peace

-----------------------------------------------------------------

Ди,  направи си тестото от вечерта и сложи в хладилник. То пак ще втаса там. А сутринта само разточи кифличките и като сложиш да печеш в не! загрята фурна, те ще имат време да втасат.
пеп-4o  и така ще пробвам, мерси Hug

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 13:12 от ˙·•Di•·˙

# 303
ellis_stoyanova нямам нищо против някой да сваля снимки от някъде.......но заглавието на темата явно ме е подвело ......мислех че тук се показва кой какво е направил а не кой каква по прекрасна снимка ще изрови от нета  ..... а на Ванила се извинявам незнаех че има кулинарен блог.......само че не става въпрос само за нейните снимки ....има доста такива качени от нета ......може би пък всички тук сте с блогове знам ли newsm78

# 304
  • София
......може би пък всички тук сте с блогове  newsm78
Позна!Да, повечето момичета си имат и блогове!

# 305
  • София-Младост
Ала-Бала  не казвам че не е изпитала рецептата ,но тази снимка определено е правена от професионален фотограф .....пък и това лого в долния край на снимката....Темата е СНИМАЙ И ПОКАЖИако не греша и е доста глупаво да се качват готови снимки от нета ........между другото има качени доста такива снимки
Вече са ти отговорили, но и аз да допълня...повечето от момичетата имат кулинарни блогове, нормално е първо да се качи снимката и рецептата там, после тук, ФБ или друг кулинарен форум.
И понеже повечето пишат, готвят и снимат за темата от години се знаем. АЗ преди да ти задам въпроса обаче ти проверих профила и видях къде и в кои теми пишеш. Ако беше направила същото с профила на vanillla сега нямаше да водим този разговор Simple Smile

РS Аз нямам блог...макар, че много ми се иска Simple Smile Така, че моите снимки дори може и да не ти направят впечатление, защото са снимани с най-най-обикновен фотоапарат, чат-пат и с мобилен тел. Wink

# 306
да от нета е. От блога на Ванила е.  Тя си е фотографа, ама  не е  професионален. Може и снима хубаво.  На теб какво ти пречи това? И да, логото е нейното, на блога и.
Защо трябва да се изказвате неподготвени?  Поне проверявайте, като ръсите констатации .....

пеп-4о, това е доказано, колкото по-малко знае и разбира човек, толкова по-лесно прави и ръси констатации. В противен случай би се замислил доста. Съжалявам, ако съм рязка, но се ядосах и на твърденията, че Веси копирала снимки от руски форуми и ги представяла за свои. Понеже самата Веси ми писа преди време, че с изненада открила свои снимки в рунета и съм ги виждала. Ами хубавите снимки крадат, факт. Така че Ванила добре си слага надписи, дано я спасят, въпреки че майстори много всякакви. ooooh!

# 307
Лилит, много от хората тук имат свои виртуални страници. Към повечето снимки има и линкове към блоговете за улеснение.  Wink

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 23:20 от Isabell

# 308
в тази тема никой не си позволява да поства снимки от нета. Всеки показва какво е сготвил. Реално.
Ако пък някой се заблуди и пусне снимки от нета е направо отсвирен.
И темата обикновено е много спокойна, красива и позитивна, а на много други, които не пишат в нея, а четат - дава и идея какво да сготвят.

Ала-Бала, защо не направиш?  Hug

Ди,  направи си тестото от вечерта и сложи в хладилник. То пак ще втаса там. А сутринта само разточи кифличките и като сложиш да печеш в не! загрята фурна, те ще имат време да втасат.

# 309
Я, каква станала тя!  Shocked
lilit, твърдя, че всички снимки в блога ми и тези които пускам тук са направени лично от мен. Мога и да го докажа с RAW файл /ако си наясно/. И да - занимавам се по - малко с фотография, както и с кулинария. Не бих казала, че нещата са професионални, но пък на мен ми е интересно, търся, гледам, уча се, както повечето момичета тук.

Благодаря на всички за подкрепата  и ви пожелавам слънчев и позитивен ден
 bouquet

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 14:50 от vanillla

# 310
  • там край морето...
Ала-Бала  не казвам че не е изпитала рецептата ,но тази снимка определено е правена от професионален фотограф .....пък и това лого в долния край на снимката....Темата е СНИМАЙ И ПОКАЖИако не греша и е доста глупаво да се качват готови снимки от нета ........между другото има качени доста такива снимки
lilit незнам дали си влизала в сайта на Ванила http://culinarywithme.com/about - но там всички снимки имат лого - и ако си обърнала внимание на представянето й : "Обожавам да снимам, да пътувам, да готвя *понякога*  и да научавам нови неща…и ето за това  съм тук…за да покажа какво съм научила. Чувствайте се свободни да коменирате и да съветвате относно готварство, фотография и каквото пожелаете…" Така че - това че тя освен да готви, умее и да снима - не я прави недостойна да влиза в темата и да ни радва с поредното си творение, както и другите момичета в тази тема.
Аз се извинявам за спама на момичетата - не съм се престрашила да покажа мои снимки - понеже са все с ужасно качество, и снимам само от време на време - за да качвам рецепти във фейсбук - тъй като сестра ми живее в чужбина - и най вече за нея - и някой приятелки - публикувам там рецепти. Но винаги - посочвам източника както и линк - от къде съм видяла рецептата. От тази тема - много момичета ме научиха на прекрасни рецепти - няма как да изброя всички които са били вдъхновение за мен - но мога да посоча някой от тях - Лабрекс, Селма, Пепчо, Бени, Аелис, - и много други - запемятавам си рецептите им - и винаги с уточнението на кого е тази рецепта.
За мен вие сте кулинарни вълшебници и вече голяма част от вас са и изкусни фотографки   bouquet Аз само мога да се преклоня пред таланта ви newsm20

# 311
vanillla извиних ти се въпреки че не мога да кажа че съм те нападала......извинявам се и на всички които са се почувствали по някакъв начин обидени......не съм и предполагала че точно в този сайт могат да се съберат толкова професионални готвачи че на всичкото отгоре и със собствени кулинарни блогове,а за капак и отлични фотографи...........мислех че има други сайтове за подобна цел ........както и да е отново Ви се извинявам........Приятен ден момичета

# 312
Ванилла,аз да те похваля за прекрасната снимка...и то виж  какво стана  Sad

# 313
.не съм и предполагала че точно в този сайт могат да се съберат толкова професионални готвачи

тук няма такива, lilit. Всички са  любители  Peace
Така е, ти не нападна, ти направо обвини.
Хайде край на дискусията.  Peace

# 314
Салатка с рулца от раци, заквасена сметана и зеленчуци.

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 23:21 от Isabell

Общи условия

Активация на акаунт