Октомврийските слънца очакват с нетърпение пролетта!

• 27 620
  • 721
  •   1
Отговори
# 540
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, мили.  Вече сме си у дома, от сутринта съм в една еуфория щастлива, сигурно от 5 месеца не бях се чувствала така  Party Успях да ви прочета малко несериозно, но все пак успях  Blush
Сега ММ прави вечеря, а аз люлям палавата Ая (тя се е превърнала в истинско шило, няма спирка. все нещо прави, лапа, дърпа, кряска).
Преди седмица изживях един реален кошмар и се моля на всичко що мога никога да не ми се повтори  Praynig
Както знаете ЛЛ каза, че Ая е здрава миналата сряда (педито ни е в отпуск) и ние спокойно си пътувахме до Исперих (там имах работа по постоянен адрес), да обаче в четвъртък вечерта чух как дробчетата на Ая хриптят и веднага намерих телефона на моята първа педиатърка (майка ми е много доволна от нея) и така в петък отидох на частно да прегледат Ая , като цяло отидохме на шега , мислех, че ще ни сменят лекарствата, само че нещата се развиха в съвсем друга насока. Жената докато чу малката и ни изпрати на пожар да правим рентгенова снимка , но рентгена в Разград е толкова зле , че по снимката се виждаже излив в дробовете и говореше за пневмония. Показах я на педиатърката и тя ни изпрати "по най-бързия начин" в болницата във Варна. ММ кара като луд и след 1 час бяхме вече в детското спешно, където ни забавиха около 3 часа (е*ахти смешното) и така приеха ни с диагноза пневмония , с кошмарна рентгенова снимка. Набодоха ръцете , включиха системата и сълзите ми тръгнаха. Всеки лекар идваше , цъкаше и спестяваше информация  #2gunfire Уикенда са само дежурни, лекуващия щеше да дойде в понеделник и трябваше мирно да го чакам . Още в неделя малката започна да показва по-добро състояние.. вече комуникираше с усмивки и ни обръщаше внимание. В понеделник се появи лекуващия лекар и като я чу заяви " Утре сте на 2ра снимка, дробовете й не ми звучат като с пневмония" Думите му ме успокоиха малко, но започна чакането до следващата снимка. Смени ни антибиотика като ви, че иемания до сега е много силен и пусна допълнителни изследвания за черния дроб. Дойде вторник, оказа се че силния антибиотик е завишил някакви показатели на черния дроб и сега сме на био гайа и ще пускаме други изследвания след седмица  #Cussing out Но втората снимка пък показа, че пневмония така и не сме имали, а просто скапания рентген в Разград е вече достатъчно стар, за да обърка диагноза  #2gunfire #2gunfire Тогава вече се чудех кой аджеба е за убиване, ЛЛ, рентгенолозите в Разград или  лекаря изписал ми първия антибиотик за пневмония  #2gunfire
Ая очевадно обаче се подобряваше, което за мен беше най-важно. Покрай нас минаха и около 30 стажанта да чуят дробове на дете с пневмония, ама после само им се смеех из коридорите, защото тотално изкуках  Crazy
Цялото отделение беше пълно с бебета и деца, вируса е доста сериозен.
Малката така и не вдигна температура изкара го само със сополи и кашлица, но вече има само кашлица рядко,но не притеснително. Караме на Стодал и Био Гайа в момента и във вторник сме на контролен при лекуващия лекар. На консултация при педи сме чак на 25ти април и да видим как ще я изненадам като й връча епикризата и й кажа, че лекаря , с който работи ми е изписах лекарства неподходящи за бебета  Naughty
Бая изписах, по-късно ще се включа по темите (записала съм си на лист) , но имах нужда да ви споделя преживяното (спестила съм доста, но предпочитам скоро да забравя всичко  Peace )

# 541
  • Някъде там
marsssika От нас с Лили имаш многооо Hug Hug Hug.
  Как може да объркат диагнозата!!!Тези не са добре, че и малко бебенце направо са за убиване ужас. Дано повече никога не ви се налага да влизате в болница. Ауууу много се ядосах на тези доктори  Sad.

# 542
  • Варна
Хайде пак!  Laughing Ами така като духа и ММ си развява дупето, аз освен да ви чета по-интересно развлечение не виждам.
zellda веднага отговарям за мързела и щъркелите -  не, няма да помогнат. Или поне при мен не успяха. Имах големи планове за голямо почистване днес, които не се осъществиха.  Embarassed Пък и нали щъркелите идват на пролет, ама пролетната умора също, та...  newsm78 Дано не ме държи дълго.  Mr. Green
lusine за съжаление и при нас желето е почти ежедневие. Ако няма слуз, желе или каквото и да е, ще е рядко и зелено.. въобщеее трагедия..  ooooh! Да не ви разправям колко често сменям памперс и как става все по-голям зор с това скачащо като риба на сухо бебешорче.  Whistling Но понеже си мисля, че при Леда не е нещо сериозно  Praynig и аз ще препоръчам Биогая.
За колажа каквото имах да казвам, го казах нейде към 8ми март, ако не ме лъже паметта. Бяха благодарности насочени към Съни. Сега на ум ми идват само груби думи  #Cussing out , затова ще премълча, че туко виж нередовните и недоволните вземат и ме прочетат и ще стане дълга и широка.
nnnnn пак да кажа, че се надявам втория опит да не е съпроводен с обрив.  Praynig
Относно лъжичките си имам една, която малкия недолюбва, откакто се беше разболял и ако не я забрави ще му търся друга. Някой беше похвалил Томи Типи май...  newsm78
Мименцето браво на Габи. И ние вирим дупето, ама не ни държат ръчичките, за да се научим да пълзим подобаващо. Това обаче не ни пречи да сме достатъчно мобилни и за секунда онзи ден щеше да се озове на земята...  #Crazy Добре, че бях до него.
Марс радвам се, че сте си у дома!  Hug Hug Hug А доктори, снимки и диагнози нямам сили да коментирам....  #2gunfire #2gunfire #2gunfire  Дано не ни се налага да ги навестяваме. А на малкото "шило" пожелавам да е все по-шавливо за радост на мама и тати.  Heart Eyes

# 543
Ха добър вечер  Whistling

най-напред ДОБРЕ ДОШЛА на малката АЯ удома Simple Smile Марси,много се радвам,че вече сте здравички.да ти кажа тая педиатърка малко и е съд... #2gunfire

Иначе бая се посмях с вас таз вечер-кой крал дневници,кой ходил на дискотека..птк кой лъжички с диаманти и сваровски купил (или щял да купи ... hahaha )
И аз се подразних на тия дето никакви ги няма,ама имат претенции newsm78 как става тоя номер? Naughty
Зелда, и аз си очаквам книгата.адреса го имаш Peace Whistling

Ние днеска направихме една разходка из парка.беше хубво времето ,но към 18ч вече стана хладно.иначе много ми е хубаво да се разхождаме с Ивко и ММ(ама само ние да сме си),че понякога сме със приятели и все ще се намери кой да иска да бута количката,а аз не давам.голям кеф ми е аз да си я бутам пък-стисната съм Crossing Arms Ходихме и до Пени ама купихме само пюрета от кайсия и ябълка.Мерси за инфото,Съни.
Пък да ви кажа,като се видя с приятелки/приятели и като се заговорим и аз викам: 'пък еди какво си видях в БГ МАМА ...' - и те все ми се смеят,ама ММ вика,че много неща вече съм знаела от форума.ама то тука направо е като енциклопедия,много ми е полезно.само тука във форума колко инфо има-кога Ной пускали парите,кой как с какво захранил абееее иделано  ми  е   bouquet
Отделно набарах тука един форум с рецепти...мале мале...не му виждам каря (от днес вече велоаргуметъра е унас...УТРЕ почвам да въртя,дано има ефект,ама аз неска си се понадувах на разходката с новите дънки hahaha)
лъжиците аз сериозно да си кажа-имаме на нуби две,меки силиконови с пластмасова дръжка.криза е ,няма пари..няма диаманти и сваровски Whistling

Мъжете ми заспаха след разходката.а аз ще се поровя тука из нета ..до нови срещи  bouquet

Петкова...сега те четох-и мене ме е хванала пролетната умора.и няма пускане.и аз имам планове ГОЛЕМИ за почистване утре,ама да видим... hahaha Отделно и Ивайло е станал толкова лош,че направо си е цяло предизвикателство да сменя памперс без да съборим всичко наоколо,как не е падал още-незнам! newsm78

Последна редакция: сб, 31 мар 2012, 21:20 от BLackKisSs™

# 544
Анбибиан- няма проблем, ако почнеш мляко номер 2 10 преди да станете на 6 месеца, ние го почнахме 15 дни преди да стане Кали на 6 месеца и не сме имали порблеми.
Марсика-чудесно е, че сте си у дома, а лекарите с гре6ната диагноза са без коментар, нямам думи просто #Cussing out #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire
За колажа-Съни, няма смисъл да се ядосва6, ти полага6 толкова мнго труд за теми4ките, те са винаги прекрасни Hug Hug Hug

# 545
  • Пловдив
Марси,много се радвам,че вече сте си вкъщи  Hug Надявам се скоро да забравиш този кошмар и да се наслаждаваш на разходките с малкото Папйче  Heart Eyes За лекарите,диагнозите и другите мизерии... Не искам да коментирам,че така ми кипва...  Naughty Важнто е,че сега Ая е добре  Heart Eyes
За лъжичките - имам поне десетина броя, но ползвам само 2 - на Факелман. Лилави са,струват 3-4 лв, но са много хубава форма и Благовест само тях харесва  Peace

# 546
А лошо ли е ако от Аптамил мина на ХИП? Или вече е достатъчно голяма да не й влияят подобни фактори?
Аз пропуснах да се похваля. Захранването тече добре, днес ММ стана свидетел как се омазва с каша цялата и като си изяде кашата, грабна празната лъжица и си я навря в устата  hahaha
Тия дни ще дам картоф, после морков, после ябълка, след това круша и после мисля да ги меша с оризовата каша.
Купила съм млечна каша на Милупа ориз и царевица и ориз и банан? Тях кога е добре да ги въведа? В моята книга пише, че след 6 месеца, ако са въведени горните храни, които споменах може и тези да се въведат.
Още нещо щях да ви питам, но ми изкочи от мозъка направо. Май ще си гледам сериала и ще лягам, че съм умряла за сън  Tired
Сетих сееееееееее
За тези, които питаха за парите от НОИ - в моя профил се виждат с дата 3-ти април т.е във вторник трябва да са по сметките  Peace

# 547
здравеите извинявам се за недовиждането ми то аз и без това трябва да слагам о4ила имам си проблем с о4и4ките ама не слагам 4е не6то не се харесвам
извинявам се отново за грешката
ние сме с проходилака на нано мисля 4е се казва6е марката слагам Жаки в нея но тя само на зад варви още незнае 4е мойе и на пред хахах ще се нау4и няма как
аз се 4удя какав по разли4ен подарак да подаря на моя мъж 4е има рожден ден на 7 април купих му една гривна но не бе6е изненада тои си я пора4а пак ми се иска да го изненадам с нещо даиде някаква идея моля ви

# 548
Момичета Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes

Лусинче,понеже утре е 01.04...Ти помниш ли миналата година как хубаво ни излъга във форумчето,а?! hahahaПодготвила ли си ни нещо и тази година...Каквото и да напишеш утре,да знаеш,че аз няма да ти вярвам! Mr. Green Naughty

Сийн,Зелда,благодаря ви много! Hug Hug HugРазберете се двечките и следващия колаж нека да го направите вие!Тъкмо да си почна малко аз Mr. Green

Рени,радвам се,че съм била полезна! Simple SmileЯ кажи,гледа ли Дневниците? GrinningСледващия епизод ще бъде мноооого интересен,ама чак на 20.04 Twisted Evil

Марси,много,много се радвам,че с Ая-папАЯ вече сте си вкъщи! Hug Hug HugПовече никакви такива!!!А за лекарите думи нямам! #2gunfireИзпитвала съм го и аз това и просто нямам какво да кажа....То не стигат думите за тяхната простотия и безхаберие! #Cussing out

Хахаха,Елита,вярно ли е това с бибероната с камъни сваровски?! Mr. GreenУжас!До къде ли стигна простотията на някои "звезди" Crazy

Аз като ученичка бях доста буйна LaughingВеднъж избягах от вкъщи,за да отида на дискотека EmbarassedРедовно се правех на болна,за да си остана вкъщи EmbarassedВ училище накарах едно момче да изяде малко тебешир,за да може да му разрешат да отсъства,тъй като нали от тебешира се вдигало Т ooooh!(Къде ми е бил акъла,не знам),та после се скъса да повръща тоя човек! BlushИ други простотии съм вършила,ама не е за разказване Blush Blush Blush

# 549
  • Sofia
Марси Добре дошли вкъщи с малката Ая. Много се радвам, че сте здравички и всичко свърши. За лекарите няма какво да се коментира, то бива, то може, ама извинявай!!!  #Cussing out

Съни Такива сме ние рибките. Все гледаме на всички да угодим и само и само мир да има си траем. Всичко, което правиш за нас е прекрасно.   bouquet

Ахилеа Аз купих биберон на Чико за малката да пробва и съм много доволна. Но й купих за 12+ месеца, защото тези за нейните месеци, в сравнение с тези на Авент, са много малки. Взех й и каучук, и силикон. Силиконовата не я харесва, но каучукът много добре го прие. Заспа веднага.  hahaha Важното е, че не й се отпечатва тапата на бузките, въобще няма допир до тях.  Peace

Зелда Да се запиша и аз за твоята книга, че то от дума на дума ще вземеш да я напишеш, а аз наистина съм ти голям фен.  Hug

Да ви кажа, аз пък бях много смотана в училище. Embarassed Никога не бягах от час, учех си уроците, пишех си домашните и никога не съм бягала от час...  Whistling Май много дразнех хайманите. Mr. Green Много съм скучна, ама много. И сега и на детето му е скучно с такава майка, ама какво да правя? В нашата къща мм е хайманата (ние бяхме в един клас в гимназията, та си го знам).  Mr. Green

За лъжичка Аз още не съм започнала да захранвам, но май ще е с мека силиконова лъжичка. На моя много близка приятелка за бебенцето купих сребърна и сега се замислям и за нас дали да не взема. Цената ме спира, а и не съм съвсем информирана до колко има смисъл от това...  newsm78

# 550
Това със сребърните лъжици не е ли някакъв западен обичай да се подаряват по кръщенетата на бебетата такива работи, това не ми се струва въобще подходящо за захранване на бебе, според мен лъжицата трябва да е мека, за да не се нарани венецът, те понякога така налапват изведнъж, че докато се усетиш може вече да се е ударило бебето.

# 551
  • Sofia
Здравейтеее!

Ая, Марси, добре дошли! Никакви болници и никакви болести вече! За сбърканата диагноза просто нямам думи... А дали без антибиотик щяха да се оправят нещата??

Анбибиян, последователността в която си решила да вкарваш новите продукти не знам дали няма да ти изиграе номер и да предизвика запичане, защото и картофа, и моркова, и ябълката запичат, само крушата разхлабва, от изброените от теб храни. Може би е по-добре да ги редуваш със запичащ - разхлабващ продукт.

Съни, аз също много ценя труда ти, казвала съм го и пак ще го кажа. Такива недружелюбни изказвания спрямо теб изобщо не са на място и не мога да си представя, че някоя от нас би могла да ги изрече/напише.

Утре ще дописвам, викат ме.

# 552
  • София
Здравейте,
Колко хубаво, че Ая и Марсика са си вече у дома.
Взех резултатите от  кръвните изследвания на Теодор -   притесняват ме  някои неща, но педиатърката вече беше приключила и в понеделник или вторник ще ходя да ми ги разчете. Говорих с наша близка лекарка и тя ме успокои, че са нормални за бебе, но ще видим.
За лъжичките - аз използвах силиконова за капките витамин Д още от първия месец, но се счупи. Купих нова силиконова- за 6+ месеца, обаче много широка и на детето му е трудно. Сега използвам една на Томи Типи - гумена.
Аз в училище бях много задръстена и скучна. Мислех се за много принципна и гледах лошо разни там патици. Сега вече не съм чак толкова крайна.
За колажа нямам какво да кажа, защото съм си тъпичка и не разбрах какво къде трябва да се изпрати. За следващия ако някой има търпение да ми обясни може да се класирам. Само искам да кажа, че в тази тема посрещането и отношението към мен беше много хубаво, за разлика от други теми.
И нещо да питам мамите, които имат опит в пътуването с бебоците. За Великден имаме намерение, живот и здраве, да ходим до родния ми град, който е на 400 км. Моля да споделите колко често правите почивки, успяват ли да спят децата и изобщо всичко, което ви е впечатлило.
Лека нощ и сладки сънища

# 553
Ахой дружина!

Марсика - Добре сте се завърнали! Добре си го решила да забравиш! (обицата от преживяното обаче ще си ти стои...)

ние днес с мъжа направихме няколко игри тенис на маса... беше страхотно, ама пък колко схваната се усещах - глътнала бастун... някак живителните сокове в организма, които ме караха да се усещам гъвкава като листо, като да са се изпарили, а аз да съм се превърнала в пълен сухар... пфу... и очите едни шарещи и тревожни, като на многодетен баща (т'ва любима фраза на мъжът ми) Grinning Grinning Grinning

сега усилено уча Косарата да седи, че да я возя с колело... толкова да ми липсва движението, а и временце за него, никогаж не е било.

Петкова завидях ти за гледката с щърковете Simple Smile

гледам, че за захранването си говорите, че и за сребърни лъжички... среброто нали действало антисептично - от тая гледна точка може да е добре, но аз настръхвам от звука на чаткащи зъбки върху метал. Косара вече си има два долни резеца и като й подам пръстче да захапе - боли Simple Smile
Ама ми е сладуресто глупаче Simple Smile все още налита предимно на шарените пластмаси и сякаш й "чувам" мисличките:  "а?! какво е това, що прави!? абе дай го, дай насам!!" - типичното бебе - зверче! Grinning Grinning сестра й на тези месеци беше някак по-разсъдлива... за тези 2 годнки обаче е станала по-свидлива: "пусни бебе, мое е!", а като й обясним, че трябва да споделя: "прашно е" Grinning Grinning Grinning

Нас ни отпуснаха най-накрай бацилите. Незнам на антибиотик ли, на доместос ли да ги кълна... но дано се не видят скоро време!

лека нощ

# 554
  • Куциндрел
Добро утро.
Марси, радвам се, че вече сте вкъщи и Ая е добре.   bouquet
За лъжичките, ние имаме една силиконова и няколко пластмасови. Йоан от всички си яде еднакво, с много мацане по себе си и на около. Вече няма боди, което да не е в оранжеви петна. hahaha

То с този колаж... голяма драма, че някой не е попаднал в него. Ще давам снимка за следващия, освен ако пак не се заблея.

Общи условия

Активация на акаунт