Октомврийските слънца очакват с нетърпение пролетта!

• 27 620
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
  • Куциндрел
Добро утро.
Снощи се опитах да гледам един филм по телевизията, но младежа не ме остави на мира. Не искаше да заспива, искаше забавления. Та след половин час борба си легнахме на спалнята, той веднага заспа и аз след него.
За столчетата, ние имаме на Чиполино: http://eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=22  Има три позиции за гърба. Височината се регулира, но ми е трудно да храня Йоан, когато не съм седнала до него, защото постоянно зяпа по стола или масичката и устата му все е надолу. Не е компактно за пренасяне извън къщи. Иначе му е още широко и има мегдан да се шишка. Подобни модели има и на Бертони, в Хиполенда ги гледахме.
Май в Джъмбо има столчета, които се закрепят за масата и не били скъпи. Те ще са подходящи за пътуване.
Анбибиан, ние имаме още проблем със запичането. Младежът ака на 2-3 дена веднъж, а по цял ден пуска газове и то миризливи. Crazy Вчера му дадох домашна тиква на обяд, а следобед круша. Пащърнак му давах с тиква, яде го, ама на мен много странно ми мирише този зеленчук. Още се чудя как да му наглася менюто. Май ще си откара на тиква дълго време. Взела съм сок от сини сливи и ако трябва и него ще дам, за да оправя този запек /ако е запек де/. Хич не ми се иска да блъскам детето с различни неща.
Да попитам: Освен картоф, морков, тиква и пащърнак, още какви зеленчуци са подходящи за захранване? Цвекло, зелен боб и грах може ли да давам сега или да изчакам?

# 586
  • Пловдив
Добро утро от  нас. Да почерпя, че малкото м и момченце днес става на половин годинка:

Ceca, може да даваш броколи и карфиол.

Марс, добре завърнали се. Не знам какво да кажа за грешната диагноза.... лекарите в БГ вече не са каквито бяха преди години. И безотговорни и незаинтересовани... абе ужас. Важното е че Ая вече е добре и сте си у дома.

Съни, и аз за секунди се хванах, но после си помислих, че няма да напишеш само това и да го послтнеш. По-скоро би завършила един дълъг пост с тази новина. Дано каквото искате да се случи.

Звездичке, кажи ми моля те какво може да консумира Зори, за да нагодя рецептата за баница спрямо нея.

cvm, пускам ти на лични телефона си. Живея на 100 метра от градската и в хубаво време постоянно съм там.

Ивко тези дни е ужасно кисел. Само мрънка и всичко бута в устата. Предполагам, че скоро ще се озъби, но до тогава.... а аз си искам веселото бебе.

# 587
Добро утро и прекрасно начало на новата седмица Hug

Pepitastar1, дано бързо се оправи пръстчето Hug Случват се такива неща.

Марс, с тези грешни диагнози...не е истина. Дано повече не ви се налага да преживявате такива неща. Лекарства давам или с лъжица или с спринцовка.

Тони,
честити 7 месеца макар и с малко закъснение!

Съни, много ти се радвам на желанието за трето дете! И ние по принцип искам три деца, но да видим. 2013 викаш значи Laughing, е тогава май ще ни е рано на нас, да си пишем пак заедно Laughing

Хариела,
стискам палци за пащърнака Hug

Сийн, аз давам авокадо на Миа и тя го харесва. Давам го сурово, намачкано заедно с банан или круша например.

Това е за сега от мен, залавям се с работа Grinning

# 588
  • Пловдив
 Здравейте, момичета Hug От доста време не съм се разписвала,но си чета редовно Peaceда не пропусна нещо Mr. Green
 Така и ние се захранихме , от миналата седмица давам картоф на Борислав.Приема го добре,не се е запекъл все още.Сега се двоумя кой зеленчук да е следващият морков или тиква newsm78
 Вчера при нас времето беше много студено , ние решихме да излезем с малкия ,но с колата,ходихме до ДМ, хупих някои пюренца,но мисля по-късно да ги давам,за сега си ги правя вкъщи ,пък и малкия изяжда все още малко количество. Та мисълта ми беше ,че от входа до колата и това му беше на малчо достатъчно днес да е със сополи и е един отпуснат.Дано се пооправи   Praynigиначе ще бягяме при педи.
 Вчера ММ ми подари телефон  Laughing,подаръкът беше за рожденния ден,малко късно , но чакахме да дойде времето,в което трабваше да си подновя договора , та да вземем телефона на по-ниска цена.
 За столчетата за хранене, все още не сме купили,но съм си харесала това http://babycity.bg/index.php?route=product/product&path=61_7 … p;product_id=3403 малко,компактно,няма да ми заема място.Пепи ми беше казала,че в Джъмбо ги има,та от там ще идем да си го вземем.
 Мрси , много се радвам ,че вече сте си вкъщи Simple Smile Знам какъв ужас сте изживяли и ние с Борко бяхме в болница като беше на един месец. Но това ,че са ви объркали диагнозата просто нямам думи,направо са за разстрел тези лекари #2gunfire
 Хариела успех с пащарнака,стискам палци
 Съни и аз се хванах на лъжата Laughing Аз също не можах да излъжа никой,ама ММ още сутринта ми спретна една лъжа и аз се хванах,разбира се.
Пепи, честита ви половин годинка Hug

# 589
Пепи честита месечинка на твоето момченце и всички останали бебоци в темата  Heart Eyes
Сеса, ако акито е с нормална консистенция - не е запек. Яна отдвана ака на 2-3 дни веднъж и доктора каза, че не е проблем, показа и упражнения за стимулиране на изхождането - притискане леко на краченцата към корема в допълнение с масаж на корема по часовниковата стрелка.
А газовите - да много са миризливи  Sick Чак ми смъди на очите понякога, но мисля че е нормално.
От както сме на оризова каша, няма промяна в акането, затова мисля, че за сега нямаме проблем. Днес ще дам картоф, мисля да ида да потърся пюренца, от плодове и зеленчуци, от които аз не мога да направя.
Домашното пюре от тиква как се приготвя? Като картофите ли? Аз ги варя на пара и после пасирам в шейкъра заедно с топло мляко от това, с което храня Яна. Вече съм замразила два буркана с картофи, под формата на сърчица  Heart Eyes
Днес ако ме остави диването на мира, може да направя и някой буркан с морков и тиква, имам и ябълки купени, само че ми се искаше да са био, но за био зеленчуци ще мога да ида чак в събота, в квартала не знам къде продават, а най-близкия магазин ми е на час пеш от дома.

# 590
  • Нейде из лудите гори...
Гутен морген и от мен Simple Smile
Вчера реших да сглобя активната гимнастика и да проверя дали вече ще представлява интерес на Ая и за моя изненада много й хареса Simple Smile Постоянно си стой там, постлала съм й дебело одеало на земята и отгоре му гимнастиката, че както е започнала да се върти не искам падания от дивана  Mr. Green
Анбибиан, сигурна съм , че няма да си единствената на София Рокс, Simple Smile Но аз съм си харесала един фестивал през август и мисля да идем семейно Simple Smile http://fest.beglika.org/
Пепи, честита месечинка на твоя младеж. Щастие и здраве ви желая. А ти така ме зариби с тая жаба в амазон, че чакам само НОИ да влязат в действие и да поръчвам  Mr. Green
Вчера успях да метна само ММ ... ама така го метнах милия накрая остана разочарован.
Понежее му се възпали ухото и е на антибиотици спеше в другата стая и сутринта му водя Ая и му викам " Озъбихме се" и той милия едвам отворил очи започна да "рови" из устата на бебето, но малката стиска устни и не иска да отваря... Ей песни ли не й пя.. какво ли не прави за да й види зъбчето.. и като отвори най-накрая устата остана доста разочарован Simple Smile  Joy

# 591
Марси, добре дошли вкъщи с Ая. Ужасна седмица сте имали, дано не се повтаря никога  Hug

Има ли други лоши или от тях само аз съм стигнала до компютър  Mr. Green
  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha Радвам се, че си стигнала  Mr. Green

Ама много лоши момичета сте се събрали тука. cvm, ти направо ме разби с тази операция. Ще предупредя майка ми, която преподава химия, да бъде подозрителна към всяка болка в корема и схващане на десен крак  Mr. Green

Аз за диамантите се пошегувах, а пък то какво се оказа. Имам потенциал за чалга бебе стилист  Mr. Green Доиска ми се и аз да взема сребърна, ама не се виждаме с много сребърници в последно време.

Пролетната умора за мен е целогодишна.  Tired

За колажа - аз съм на линия, Сийн, ако искаш ти го започни, ако има нужда ще помагам, ако не - само ше пазя  Mr. Green

Ceca, на мен само тиква с картоф ми е странно, а пък като добавим и пащърнак  Sick Mr. Green Миличките ни дечица. За реда на зеленчуците може  Флучия да то прати файла.

Флучия, и аз го искам, ще пратя мейл на лични.

Nuriii, и ние "споделяме" по същия начин. Не си дава играчките и ако види Стела с негова играчка я издърпва рязко и със стиснати устнички, а след това нежно я целува и й донася "бебешка играчка". Ама след няколко опита реших да не му се меся, като не си ги дава, така да е, негови са си. Всеки ще си играе със своите играчки  Crazy И аз трудно "споделям" някои неща  Blush

Ахилеа, и аз не съм конфликтна личност, дори обратното, обаче имам много силно чувство за справедливост и понякога си самовменявам правото да я защитавам, дори да не е моя работа  Mr. Green В случая с колажа се намеих, защото не знам някоя от нас да има дете/деца, което само да спи и да яде, а когато е будно да се занимава само. Всички си отделяме от времето за да пишем тук на някаква цена, разбира се и за удоволствие, ама ако решим всички да воайорстваме няма да има какво. И на мен ми е по-лесно само да чета и да консумирам информация, въпрос на морал е според мен да се представиш и да се опиташ да си полезен и ти, а ако си писал два- три пъти и искаш да разбереш защо я няма снимката на детето ти в колажа, твое право е да питаш, но друг е въпроса как точно ще го направиш. Аз лично нямам нищо против да сложим снимки на всички бебета, родени през октомври в цялата страна, дори и майките им да не пишат, ще помогна, но ако решат да пишат се надявам да уважат ако не труда на пишещите, то поне на Съни, която освен, че е с две деца (и трето чака през декември  Mr. Green) поддържа темите и колажа.

Айде, моите се размрънкаха, след малко ако мога пак ще пиша.

# 592
Добро утро и от нас с Митачко.
Консултирахме се сутринта, боднахме се и всичко е по план. Вече е 8200гр, не е чудно, че ме боли гърбът от носене. Не може да седи и все се килва на възглавниците,но дерзаем.
Педито каза вече да заместя обедното ядене с пюре, ама се чудя от кога. Не е ли рано? То баткото по това време беше доста напред с храните, но сега нали всичко правим по друг начин Simple Smile
Ще трябва тия дни да дебна пикльото с шишенцето, за да се изследва, но едва ли ще е трудно, махам памперса и седи гол докато успеем. Колко веднага трябва да се занесе урината в лабораторията?

Честито на навършилите нови месечинки!  Hug
И дано няма повече разкази за болни и болници!  Hug

За пролетната умора при мен се оказа не съвсем от пролетта, ами любимият ми хормон тсх се е качил много, та сега ми вдигнаха дозата на хапчето и чакам да живна евентуално.

Е, хайде весел ден и повече слънце отвън и отвътре!

# 593
  • Куциндрел
Пепи, честита половинка.  bouquet

# 594
Здравейте и от мен,
Тези дни не ми остана никакво време за форума, но влизам с въпрос и се надявам на помощ от ваша страна.
Мислите ли да купувате кошарки за игра и ако да какви? Аз вече се чудя къде да оставам малката, непрекъснато се върти и ме е страх да я оставям на спалнята, в креватчето си провира ръцете и краката между решетките и ме е страх да не се нарани нещо.  ooooh! И мисля, че тези кошарки за игра са добър вариант, но нека всички които са ползвали да споделят дали е така.
Връщам се да чета назад.

# 595
  • София
Марси,ужас е това,което сте преживели!
Ани е болна и казаха-бронхиолит и вече цяла седмица се борим с кашлицата и не сме успяли особено...Мъжът ми вика,че не я дава в болница да я тормозят,вкъщи да си я лекуваме,а аз вече не знам кое е по-добре.Тя кашля,сърди се,плаче,не иска да яде,повръща и има леко течни изпражнения.Плюс това с Т 38 градуса и гадната кашлица.Сега пие антибиотик и стискам палци да мине всичко с него!!Помолете се за мъничето ми,много ми е мъчно,само плача и аз,голяма съм паника просто.Вчера показа малко подобрение като искаше да яде и беше по-весела,но през нощта пак се буди през час-два и плаче жално.Сутринта пак повърна малкото мляко което й дадох.Днес на обяд сме на контролен преглед,ще видим какво ще излезе.
Много извинявайте,че ви пиша такива натоварващи неща,но може би се надявам да ми мине като го напиша,знам ли...

# 596
Добро утро милички  Grinning И мен май ме позхвана пролетната умора. Ама аз имам подозрения, че и хемоглобинът ми отива на кино. Моят винаги е на ръба или малко под нормата, а при бременност си пада сериозно. И сега като не ям яйца, избягвам месото, а елдата не мога да си я сотвя щото и моркови не ям....и не знам откъде да си го набавя това желязо. Взе да ми се спи по всяко време, което от опит си знам е признак на анемия. Май ще тормозя лекаркта да ми мисли някакви добавки колкото и тя да не ги обича.
Тони, Пепи, честити месечинки!  Hug
Иветка, твойта даскалица направо изби рибата.  Joy Ама много внимателно те е слушала, а?  Joy Малиии, cvm, ама ти не се шегуваш, като ще е гарга да е рошава. Няма само със симулация да минеш, ми направо под ножа.  Mr. Green Ама и на лекарите им се чудя. Нали освен болката като палпират корема трябва да усетят съответното напрежение и каквото там има да се усеща. Много интересно като са видяли, че апендиксът си е наред как ли са реагирали? Ама като гледам са замазали положението и не са си признали.  Crossing Arms
Сънииии, за няколко секунди се вързах, ама бързо се усетих. Но пък, ако имате желание за трето от сърце ви го пожелавам.  Hug И дано Алинка да се поуспокои вече със зъбките, че сигурно едвам гледаш. А за лошото време да не сучествам само аз виновна, а  Mr. Green
Хариелка, успех с пъщърнака  fingerscrossed
Деси, мерси мила за подкрепата. Аз понякога се чудя дали аред с тая кърма.  Ама какво да се прави. Ако аз не измисля начин да й набавя всичко нужно за доброто здраве и растеж кой да го направи? Но пък такива мили думи винаги дават още малко силици за борба.  Hug
skay, дано всички обриви и болести скоро останат зад гърба ви.
Марси, нека да си дивее малката сладурана. А за верижката наистина е голямо улеснение. Нали казват, че мързела движел прогреса.  Mr. Green
anbibian, не знам от кога може да се дава. Но пък щом го предлагат като пюре може и да става.  newsm78 Повечето по-специфични като зеле, боб, леща и други такива изобщо не присъстват в бебешките пюрета. А с тиквата процедирай като с картофа.
Цеца, броколи и карфиол може, след месец може би вече и грах и спанак, а след осмия май можеше и зелен фасул.
Пепи, мерси мила!   bouquet Зори яде всичко без кравешки продукти, които ги заменям с овчи, и с яйцата е по-деликатна. Давам до 3 жълтъка и не повече от две целий яйца, ако е кекс или сиренки. За сега с такива обеми няма проблем. С всичко друго вече е ОК.
Калиопа, честит ти телефон!
anssi, браво на вас за наддаването. И дано го вкарате този хормон скоро в нужните нива.
Коколинчо се наигра и е време да му се обраща внимание.  Mr. Green

# 597
  • Нейде из лудите гори...
НИки и Кати исктено ти съчувствам , за това което изживявате в момента. Не се притеснявай за слузта в акито и повръщането, в болницата ми обясниха, че така бебето се изчиствало от секретите в дробчетата му. Аз давах Стодал за кашлицата и определено този сироп помогна много. Стискам палци скоро да сте здрави  Praynig

# 598
Ники и Кати, гледам, че и вие стре с бронхиолит. Не искам да те плаша, но моят съвет е да влезете в болница, защото това е опасно заболяване и трябва да се проследява непрекъснато, плюс това е хубаво да се установи дали вирус го причинява или нещо друго. Леда се оправи за 4 дни с тази диагноза и тя не се лекува с антибиотик ако е причинено от вирус. Няма смисъл да се мъчи бебето вкъщи без адекватно лечение да не говорим, че е опасно.
CVM, и аз бях голяма артистка ама ти ме надмина. Направо ме разби! Ти като се стигна до операция защо не призна?
Зелда, химията ме вълнуваше, но извън учебната програма  LaughingАко учих в училището на майка ти нямаше да се познаваме с нея. Ама и ти късмет си извадила с родители, военен и учител. Лоша работа. Потвърждава се теорията, че фантазията и въображението се развиват, когато ограничиш детето откъм глезотии. Почвай да пишеш книгата все по-интересно става.
Марси, аз съм ходила на Беглика! Природата е невероятна, въздуха е страхотен. Щом имаш смелост да кампингуваш ( аз съм кампингар по природа, но сега с бебето абсурд ) давай! Само да знаеш, че въпреки , че е през лятото вечер си става доста студено.
Леда днес става на шест месеца! Много и се радвам!

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 11:12 от lusine

# 599
Честито и на Леда  Hug

Нашата кошара ще става и за игра по-късно като минем на по-ниското ниво, та няма да купуваме друга. Аз много се чудя дали и столче за хранене ми трябва всъщност. Засега не чувствам липсата му.
На Мити любимата играчка в момента е едно пластмасово шишенце от вода, много неща му разказва, пък и му се кара като не внимава.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт