За ужасните гъбички по краката

• 1 094 527
  • 914
  •   2
Отговори
# 615
Уважаема Ariiv,

Аз нямам нищо против всеки сам да си причинява каквото пожелае - чрез собствено решение или чрез следването на съвет от друг. Ти, така или иначе, отговорност няма как да понесеш, дори и някой да се изгори с перманганат.
Казах го, защото дори не предполагаш колко неуки хора чета тук и с цел да си помогнат светкавично, биха направили разтвора точно "черен", а никъде в поста ти не видях дозировка! "Малко количество" би могло да означава и 5 кристалчета, и 2 пакетчета, все пак е 20 гр. разфасовката, която се продава в аптеките, което на някого би се сторила и повече от малко! Представата за лилав цвят на хората също е субективна, защото на един една е представата за лилаво, а на друг - друга.
Съветът ми е - не давай съвети на хората да боравят с химикали, колкото и за дружелюбна да се имаш, защото е опасно!

# 616

В общи линии с риск да се преповторя на мен страшно много ми помогна сухия спирт, антимикотичния спирт, кафето и оцетът. В последните месеци, след повече от половин година сух спирт имам чувството че започна да не ми действа, си слагах и оцет на памучета върху ноктите през нощта и действително имаше много добри резултати. Сега ноктите са ми чисти, но въпреки това от време на време си правя терапия с оцет или анктимикотичен спирт.
[/quote]
Дали може в резюме за тези методи. За кафето съм пропуснала как помага.
Предварително благодаря   bouquet

# 617
Чувала съм и много добри отзиви  и за използването на НЕЙЛНЕР РИПЕЪР.

# 618

В общи линии с риск да се преповторя на мен страшно много ми помогна сухия спирт, антимикотичния спирт, кафето и оцетът. В последните месеци, след повече от половин година сух спирт имам чувството че започна да не ми действа, си слагах и оцет на памучета върху ноктите през нощта и действително имаше много добри резултати. Сега ноктите са ми чисти, но въпреки това от време на време си правя терапия с оцет или анктимикотичен спирт.
Дали може в резюме за тези методи. За кафето съм пропуснала как помага.
Предварително благодаря   bouquet
[/quote]
   Привет, копирам мнението си от 30 стр., на следващите страници също съм писала някои обяснения

Re: за ужасните гъбички по краката
« #445 Пон., 02 Ян. 2012, 21:39 »

Много се радвам, че пиша по темата, за да мога да споделя как се оттървах от гъбички по ноктите на краката, подчертавам, че става въпрос за ноктите.

Моята история с гъбките по ноктите датира май повече от 10 години, първоначално и аз като повечете не бях чувала за гъбички и получих разни чертички по ноктите, а и виждах, че имам между пръстите ранички. И така докато се осъзная, ноктите ставаха все по-зле, а самите ранични си зараснаха. Втърдени и вече побелели, а някои и леко жълти, положението беше доста неприятно за всяко момиче. През лятото ги мажех с лак, 2-3 слоя. за да не се вижда. Е отидох и на лекар и тогава разбрах какво си имам. Така започнах и с разните му мазила, от които имаше много краткотраен ефект-пробвала съм низорал, батрафен (включенително и лак), клотримазол, имазол, екзодерил (крем и разтвор), чаено дърво и какво ли още не, но нищо. Четох и за лекарствата, които се пият, но тогава нямах възможност да си ги позволя, а по-късно вече и не си мислех за тях, предвид, че вредят много на черния дроб.

Във в-к Доктор прочетох за кафето и започнах да си варя и кафе и действието имаше много по-голям ефект от всички мазила! Въпреки това, явно и след няколко месеца с кафе, като че ли и то спря да ми действа, пък и като идваше лятото аз нямаше как да издържам със затворени обувки и почвах пак с лака.

Преди две години реших вече да направя всичко възможно, така че да не ползвам лак. За лятото си взех заторени обувки, да не говорим как някои все ме питаха е как издържаш с тези обувки, аз естествено криех, че си имам гъбички. Почнах да варя кафе всеки ден и да си топя ноктите по 15 минути. Ограничих сладкото и започнах да приемам и клеева тинктура. Имаше вече и леко подобрение. Колко нощи съм изкара да чета по форуми - български, английски, немски и руски, как хората споделят как са се излекували.
Тогава прочетох за хексамина (уротропина) и за формалина. Лошото беше, че хексаминът е излязал от производството преди 4-5 години, а за формалина, нали е канцерогенен и не исках да пробвам изобщо!

Бях се отчаяла почти това лято, докато четейки в най-различни сайтове открих, че сухият спирт, който се използва за запалване, съдържа уротропин. Даже четох и в разни форуми, където хората пишеха уравнения как се получавало сух спирт и дори спореха дали това е уротропин.
Влязхо в разни форуми за планинари и разбрах, че уротропина под формата на сух спирт си се продава съвсем достъпно във всяка железария. Веднаха си купих от железарията сух спирт и видях, че там пише 100% уротропин на съдържанието.

И така от началото на август 2011 г. започнах тереапията ми с уротропин (СУХ СПИРТ. КОЙТО СЕ ПРОДАВА ВЪВ ВСЯКА ЖЕЛЕЗАРИЯ), с който унищожих гъбичките по ноктите ми тотално и вече няма помен от тях!

Сухият спирт се продава на таблетки, взех една таблетна и я счуках, за да стане на прах, сложих я в буркан с капачка и започнах да си ръся по ноктите на краката всяка вечер. На всеки нокът слагах и лепенка отгоре, за да не се разпръсква. И още след една седмица ползане усетих, на първо място, че краката грам не ми се изпотяваха, а аз бях с затворени отпред обувки и все пак беше голяма жега-август! Дори усещах някаква много странна сухота. ВиЖдах, че ноктите почваха да ми се пооправях, израстваха хубави. Разредих поръсването с уротропин, защото забелязах, че кожата около ноктите започна много да изсъхва и да се "спажурва". Слагах си през 3 дни уротропин, отгоре с лепенка вечерта и на сутрината махах лепенката и мажех с кремче, кожата около ноктите, защото действително уротропинът много суши!

И сега в началото на новата година вече и при големите ми нокти всичко е израснало, много съм доволна и мога да ви пожелая на всички успех в борбата с тези гадове. Забравих да кажа, че сухият спирт струва само 3 лева!, а колко пари съм дала за мазила, а колко и пари хората дават и за лекарства, пък и нямат ефект!

Ето тук намерих за лечението с уротропин:
http://www.babushka.ua/receipts/item/?cat=5&sub=44&id=708
Но аз го използвах, без да добавям нищо.

А ето такъв сух спирт използвах,(даже се запасих с 3 опаковки, а се излекувах само с 4 таблетки!)):
http://cenibg.com/%D1%81%D1%83%D1%85-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D1 … %D1%82%D0%B8.html

А между другото освен, че кожата ми на места стана по-суха докато позвах уротропина, друг страничен ефект от него не съм забелязала.

Успех на всички!

# 619
Здравейте всички! Нова съм във форума, нова съм и в социалната група на гъбичките. Отпреди около две седмици забелязах изменения на нокътя на палеца на крака ми и без да съм веща разбрах за какво се касае. Отидох на лекар не толково за диагноза, а за лечение. Бегъл поглед и рецепта за около стотина лева - това беше всичко. Още не съм си купила нищо от изписаното. Започнах да чета всичко по темата и изпаднах в ужас. Нокътя ми е само последната дупка на кавала. Той е следствието, а причината е много стряскаща. Не съм пила антибиотици, по-скоро при мен в основата е силният стрес в последните години и лошото хранене. В последните години имам наркомански глад за сладко и тестено, тъпча се неконтролируемо, все дъвча нещо. Изяждам цяла кутия локум и не ми е заситен глада за сладко. Шоколади, вафли, тъпча дори ментови бонбони, всичко сладко. Сега вече разбрах защо е така. И хууууубаво съм си отглеждала гъбичките. Все съм уморена, депресирана, боли ме главата, схваната съм - все симптоми за проблемен организъм, но никога не съм предполагала, че причината може да е гъбички. От четене на материали по въпроса за гъбичките стигнах до извода, че трябва на първо място да си изчистя организма от токсините - с английска сол, клизми и правилно, по-здравословно хранене. Още не съм направила нищо по този въпрос, но смятам тези дни да положа началото, въпреки, че с моя дневен режим - не знам кога и как ще стане възможно. Вкъщи се прибирам колкото да хапна и да преспя. Но ТРЯБВА да предприема нещо по въпроса. На второ място, след изчитане на какво ли не в нета, започнах вечер да си кисна краката в оцет и вода 1:1, р-р на калиев перманганат, търкам чесън по нокътя, със стара четка за зъби търкам и сода и накрая намазвам с Клотримазол. Моля ако нещо от всичко това е неправилно и с обратен ефект - да ми пишете. Лекарката ми изписа Тербинафин през устата - 2 месеца, цената му е над 43 лв, но все още се въздържам, защото прочетох, че е вреден за черния дроб.  Търсих таблетки Формалдехид, но никъде не намирах, накрая една зъболекарка ми даде едно хапче и смятам през почивните дни да затворя всичките си обувки в найлонов чувал с едно хапче и да престоят 24часа - дано изтрепя гадовете поне там. Много силно съм притеснена, защото не ми е безразлично как изглеждат краката ми, а и всички казват, че е упорит проблем, с дълго лечение и ефектът е в далечното бъдеще. От два-три дни съм се подложила на нечовешкото за мен лишаване от сладко и въглехидрати. Много ми е трудно да измисля какво да ям, да изключа хляба и задължителното заслаждане накрая, но - няма как. Надявам се да е за добро. Не знам колко време ще е нужно за този "пост". Замислям се какво ям - ако ям плод - да е кисел - киви, ябълка. Зеленчуци, месо, риба. Липсват ми дежурните картофи и ориз, но нали са въглехидрати. Пия повече вода и билков чай без захар, гадно, но...Преди кафето си го пиех с три лъжици захар, сега - без! Ужас! Не ми стана ясно и доста шантаво ми се вижда кисненето на краката в турско кафе, нещо не намирам логика и затова още не съм го правила. И друго да ви питам - във форума са противоречиви становищата относно оцета - на едно място пише, че е хубаво да се яде туршия, кис. зеле, кис. краставички, изобщо оцет, а на други места пише, че трябва да НЕ се употребява оцет, защото създава киселинна среда, благоприятна за гъбичките. Ако не е добре, защо тогава си киснем краката в оцет. Доколкото знам средата трябва да се алкализира. Ако някой е компетентен по въпроса - моля да каже. Във форума един се е излекувал с едно нещо, лесно и просто, друг се лекува с какво ли не, с години - всичко е индивидуално, според мен зависи от степента на зараза, стадият, организмът като цяло, начина на живот и сериозността в лечението. Не мисля, че ще бъде постигнат траен резултат и излекуване ако се мажеш с мазила и си хапваш сладко, хляб, без диета. Ще кажа по-нататък как се развиват нещата. Успех в борбата!

# 620
Ментово бонбонче, само за тази четка за зъби не знам дали не е по-добре да я махнеш. Да не стане самата тя развъдник на гъбичките  newsm78. В смисъл да се пренесат от нокътя на четката.  Peace

И да ти кажа, че проблемът с гъбичките не е само до това как ти изглеждат краката.  Peace Това е една инфекция, с която организмът непрестанно се бори, и съответно при поява на друго заболяване, имунитетът вече е отслабен, най-просто казано.  Peace

# 621
Абсолютно съм съгласна, че първопричината е падналият ми имунитет. Преди имах много прчини да е така, но това лято беше прекрасно за мен и си мислех, че като ми е спокойно и позитивно, като се чувствам добре - имунитетът ми се е повишил. Уви, явно не е така. Ще трябва и в тази насока да помисля - мисля да взема масло от чаено дърво, ехинацея, сребърна вода - с всичките им приложения. Забравих да спомена в изреждането на здравословните ми проблеми и ужасен колит, който ме кара да се чувствам нечовек, и още - кървящи венци, нервност, раздразнителност, избухливост.
Колкото до четката - ще я сменям периодично, но си мисля, че като кисне в калиевия перманганат, се е дезинфекцирала. Тя е средство за втриване и изчеткване, което пръстите не могат. А и се боядисват.
Освен "за" или "против" оцета, имам и друг въпрос - "за" или "против" киселото мляко - от една страна е полезно заради лактобацилите, но има закваски, а и щом другите млечни продукти не трябва да се ядат, защо кис. мляко прави изключение? Дано някой е сведущ по тези два въпроса!

# 622
  • Sofia
Преди няколко дни с ужас установих,че 1/2 от палеца на крака ми е потъмнял и отвътре е кух.Дали да изрежа тази част от нокъта и да мажа с препарати директно в/у кожата или да го оставя цял и пак да го лекувам,но по трудно.Засега слагам сутрин и вечер по малко цинкова паста,но мисля да почна да капвам прополис и цитросепт в  кухината,да правя и бани със сода,оцет и калиев перманганат

# 623
Doli, мисля, че трябва да го махнеш максимално мъртвия нокът, да изпилиш каквото можеш и да започнеш терапии. Ограничи максимално въглехидратите, за да не ги подхранваш. Ходила ли си на лекар? Какво ти предписа?
Аз съм решила да видя как ще се повлияят от народните илачи и ако не става - тогава до токсичните, скъпи лекарства.
Успех и пиши какво става!

# 624
Увредената част от нокътя трябва да се изреже непременно! Следете и други нокти, защото заболяването се разпространява много бързо и върху тях. Не използвайте една и съща нокторизачка за болния нокът и останалите. Или дезинфекцирайте добре инструментите с които третирате проблемното място.

# 625
. Не използвайте една и съща нокторизачка за болния нокът и останалите. Или дезинфекцирайте добре инструментите с които третирате проблемното място.
Това е много важно!! И на всеки в семейството отделни инструменти.

# 626
Болните нокти направо си се късат, не ми се наложи да ги режа. Явно имам вече и втори, защото и неговото ъгълче беше отделено и се обели, въпреки че видимо не е оцветен или одебелен. Всичко е много трудно за изпълнение.
До преди да забележа измененията и да разбера за проблема, всички сме се обслужвали с една нокторезачка, ножичка...Как да се изолираме, най-малкото спим в едни чаршафи.
Дано другите имат силен имунитет, че тогава става страшно! Абе гадна работа отвсякъде!

# 627
  • Sofia
Не смятам да ходя на лекар за подобно нещо,а и като знам от вас,че в повечето случаи препоръчват махане на нокътя по най-жестокия начин,просто няма как да стане...Ще премахна внимателно болната част и ще атакувам както аз си знам и с каквото се сетя,мисля и с живовляк/листо и сок/ да опитам,ще споделям резултата  Crazy

# 628
Съмнява ме малко дали ще стане с живовляка, но пробвай. Доколкото знам се слага за да изтегли гнойта при рани. Успех и да пишеш ако успееш!

# 629
Аз включих Екзодерил и Сребърна вода в оръжията си, а сега всички мои обувки престояват с хапче Формалдехид в един чувал. Не знам как ще успее да се разтвори това хапче и да "облъчи" всички обувки, но така съм чела, че се прави. Само не мога да си изпиля нокътя отгоре, нямам ни пила, ни шкурка , а и не знам как, иначе се е обелил до дъно, така че е подрязан. Сестра ми също имала цепещи се нокти и нямала да разбере нищо, ако педикюристката не и била казала. Тя единствено борави с Екзодерил след измиване и подсушаване вечер, нищо друго. И не се измъчва с ужасни диети като мен. Аз съм минала в крайност с отричането си от въглехидратите и това ме стресира допълнително. Вече ми е кафяв нокътя от перманганата и прополиса и не знам какъв му е естествения цвят, дали се избистря или става жълтеникаво-кафяв.
Никой не сподели мнение за оцета в храната, добре ли е , зле ли е...

Общи условия

Активация на акаунт