За ужасните гъбички по краката

• 1 094 410
  • 914
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте мамита! Попаднах тук търсейки в ГОГЛЕ едно лекарство,с което преди 15 години се излекувах за 3 дена !!! Laughing Руско е,но....  само някои от възрастните фармацефти си го спомнят! Заглавието му зву4и нещо,като ХЕКСАДИЦИЛЬ. Това е спрей,на който с ярки букви декорирани с череп и две кости беше написано,че е силно отровно,нервно паралитично и не се ползва в затворено помещение !!! Пак казвам след 3 дена бях щастлив Rolling Eyes,а 3/4 месеца преди това обикалях разни доктори и пробвах,какви ли не мазила... Накрая не можех вече да стъпвам на левия си крак от болка...  Няма да ви описвам на какво приличаше Sick  Та сега колегата ми има този проблем и процедурата е същата.... чак ми е смешно! Wink Ако някой изнамери това спрейче ще почерпя обилно,аз не успявам за сега... Sad         Целувки и щастие за всички мами!

# 76
  • Sofia, BG
Аз също препоръчвам Ламизил - за 10 дни мазане сутрин и вечер няма вече и следа от тях  Grinning

# 77
Виждала съм доста добър ефект след пръскане на краката с формалин, разреден разбира се, не концентрат.Помага при премахване на гъбички и при изпотяване на краката Peace

Не пръскане, а направо потапяне в 10%-ов разтвор. Процедурите е добре да се правят поне една седмица. За жалост това чудо не се продава в аптеките, а трябва да се снабдиш с него от познат лаборант или мед. сестра.
Мъжът ми си ги пръска, разтваря в едно шише с пулверизатор, ако не се лъжа 1/10 с вода, защото наистина формалинът е много силен и изгаря.
Ефектът е много бърз, обработва също и обувките си.
Наистина формалин не се продава, лично той се снабдява с него от един патоанатом.

# 78
10гр. SALICILICI- в сухо състояние
10гр. BENZOICI - в сухо състояние
20 мл. Ацетон
20 мл. Глицерин
100 мл. Спирт
смесват се в по- голяма бутилка и се оставя да престои 2 дни
Разтръсква се периодично
Ноктите се мажат 2 пъти на ден

Скоро прочетох за един нов вид билков антисептичен спирт "Микодет"-производство на "Веридия21" ООД, който също лекувал гъбички по ноктите.Струва около4-5 лв.

Краката се киснат често в хладка вода с оцет, сол и сода бикарбонат и се почистват от мъртви кожички и колкото е възможно от заразените части на ноктите.

Процедурата трябва да продължи поне 1 месец след изчезването на симптомите.
Обувките и чорапите се "почистват" веднаж месечно като се завързват в плик с памук ,напоен с формалин., след което се проветряват много добре. Формалин се продава някъде около ХТИ. За справка може да питате в селскоктопанските аптеки.

През целия период да се пие биоцитрин, калмацин, ехинацея и келп- това са хранителни добавки за подсилване на организма и за вътрешно прочистване.Яжте редовно по 1-2 скилидки чесън. Спрете шоколада и сладкото!
Друга рецепта:
- масро от чаено дърво-  антимикотично
- масло от лавандула - антимикотично
- биоцитрин - антимикотично
- масло от жожоба- подсилва растежа на ноктите
- бадемово масло
- джинджифил
смесват се и се мажат ноктите 2-3 пъти на ден

# 79
EXODERIL  - 1%разтвор и крем .  Двете заедно са 10- на лв. Започва се с разтвора 2 пъти дневно 4-5 дена , след това се продължава с крема. До седмица проблема го няма, но е добре да се третира още 4-5 дни.

# 80
Преди години имах ужасни гъбички, мазах се с Микозолон и Дермозолон - унгарски са , но не знам дали все още се намират в аптеките

# 81
Клотримазол два пъти дневно след измиване и добро подсушаване на краката и Антимикоацид-спирт.Изчакваш добре да попие кремчето след това със спирта.

# 82
Аз имам такъв проблем само че на един от ноктите на пръстите на краката. Нямам никакви симптоми, само чест от нокътя е станал в жълт цвят.
Ако  някой от Вас е имал такъв проблем може ли да ми пишете как сте се справили.

# 83
  • София
Аз имам такъв проблем само че на един от ноктите на пръстите на краката. Нямам никакви симптоми, само чест от нокътя е станал в жълт цвят.
Ако  някой от Вас е имал такъв проблем може ли да ми пишете как сте се справили.
И аз тръгнах от единия нокът и за 2-3 години ми се заразиха всички на левия крак.Пробвала съм какво ли не за толкова време.Единственото което ми помогна е Ламизил на хапчета,пих го по 1х. на ден ,така 2 месеца.Като почвах си виках леле колко пари,но по 75 лева на аванс и на заплата се оправях някакси.Не знам какво съм чакала толкова време.

# 84
  • София
Тернафин крем  Peace

# 85
  • Сливен
Аз ще ви препоръчам Витасин.Аз с него си оправям гъбичките,стресниците,зачервеното дупе на Гого за всичко го използвам и съм много доволна от него. Grinning

# 86
  • Варна
Имах проблем с единия пръст на крака, все се белеше, някаква много неприятна гъбичка явно.
Това което ми помогна е Ламизил...иначе съм пробвала какви ли не кремчета но ефект нулев.

# 87
Аз съм опитвала следното
Счуквам хапче Спазмалгон на прах и след като съм излезнала от баня докато са ми още мокри краката слагам от праха между пръстите на краката след това си обувам памучни чорапи и спя така. Определено има ефект.  Crazy
Аз вече нямам гъбички   bouquet

# 88
И аз се оттървах най- после от гъбите по двата ми пръста на ръката - изстъргах ги хубаво със сода и марличка няколко пъти, след това Ламизил и сега няма и следа от тия гадове  Mr. Green

# 89
Аз ще ви препоръчам Витасин.Аз с него си оправям гъбичките,стресниците,зачервеното дупе на Гого за всичко го използвам и съм много доволна от него. Grinning
Витасинът е н. тар. "Родопско чудо"! Използвам го и при изгаряния/ от мазнини, уреди, дори и при слънчево изгаряне в по-силна степен/, при охлузване, при повърхностни рани.
Но виж, за гъбичките, не съм знаела, за което благодаря  и ще го препоръчам на мама.

Общи условия

Активация на акаунт