(Био) зеленчукова градина 15

• 70 750
  • 777
  •   1
Отговори
# 540
Еее, Амика, колко време ти е отнело да научиш всичко горе-долу?
Мамагемелар,  Hug Прекрасна ти е градинката.
А сега последни ловджийски новини и въпрос: Що е това? Със стрелката се виждат следващите снимки, макар че не са ясни. За да знам какво да го правя, че страшно пирува из градината. Плюнчи се като охлюв и до днес си мислихме, че са голи охлюви. Хванах го и сега го храня с маруля в един буркан. Ще му приложа някое лекарство да видим как му действа. Успокои се и почна пак да се плюнчи. Голямо е около 5мм, зелено. Има много силна опашка, защото като се обърне по гръб, засмуква повърхността с опашката си и така се обръща цялото. Много силни мускули. По 3 крака от двете страни. Без пипала(че намерихме едно подобно в гугъла, но то има пипала отпред).

# 541
  • Варна-София
Ха, това е spitbug. При мен малко вреди и не се боря с него. Миналата година си говорихме за него. То всъщност "пръцка" и така си прави плюнката.

# 542
Мисис Претенция,обърни го по гръб,затисни го с една карфица,преброй му краката и снимай.За по-достоверна информация смачкай една гад м/у лист картия и сподели мирише ли.
В тази част на зоологията съм много добра.Много! Blush
Поне винаги разбирам кой ме яде.
Лукчо,много въпроси ще имам към краставиците.Със силен отбор ще е играеш-и мъж,и селски момчета!
Боже,като се замисля за моите 10 стръка краставици и вашия 1 декар. Laughing
Да ми го снимаш като цъфне!
Мама Гемелар,ти в Рая ли живееш?И цъфнали портокали,и смокини....Завид.Завид. Hug

# 543
Амико,признавам те! bowuu
Обаче,и невинните пръцкащи когато започнеш да ги виждаш на тълпи става притеснително.
Силата на тълпата..... Joy
ПС.Пазете се от невинни щипалки и миризливки.Особенно зелени! Sick

# 544
Точно това е. Ето намерих в нета качествена снимка. Само трябва да се слезе надолу -върху едно лилаво листо е. Значи...не то яде така на корем. захапкатаВярно, има щипалки. Ама май да са и при зеленчуците акари. Бре, че напаст! Ще пия пак портоколов сок на корем.
И не мирише на нищо като го смачкам между хартия.

Последна редакция: пн, 09 апр 2012, 16:52 от г-жа Претенция

# 545
  • Добрич
Чета Ви и само се сещам за една интелектуална игра по руската телевизия- Что?Где?Когда?. Там имаше отбор на знаещите. Вие сте този отбор- Амика, Куркума, Вили, Рорик, Веселче и всички останали.   bouquet

# 546
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добричко,
Самата китка е отровна.!!!
....

Laughing знам пиле, ама не разбрах ти откъде знаеш, че от есента съм завъдила и таз китка  Laughing Laughing

всички други теми са разнищени, вредителите разпознати, Simple Smile съветите дадени.  Hug

мога само да се пожаля за студа и силния вятър и да се похваля, че вчера видях покълнали краставички. садени са направо на двора преди около седмица  Hug
Бушка,  калемите изглеждат живи, но няма раззеленили се пъпки, ще ги наглеждам  Peace
Laughing ябълката като видя "дебелия край" и реши и тя да се прежали и да цъфне  Hug

Laughing добичетата (Благодаря, амика Simple Smile ) са настанени в гарсониера и вече са обгрижвани от всички, включително бащицата наш, който все им носи нещо за хранене, но и не пропуска да обяви че ако замирише на нещо ще ги карцира на двора   Laughing Laughing за сега миришат на краставички с ягоди  Laughing Laughing

# 547
Ох, тез добичета, така ми се иска и на мен!

При какви градуси минимални живеят зимата, и колко пъти трябва да им се явиш от декември до февруари включително, че да не погинат?
Разкажете повече как презимуваха, мисля, че amica доста зарзаватчии зарадва?

# 548
Здравейте градинари!
Чета Ви от много време,записвам,уча...Доста полезни неща от Вас.Радвам се,че ви има! Hug
Събрах доста полезна информацийка,която смятам да прилагам при необходимост.
Сега обаче се нуждая от съвет:Миналата седмица посях червеното цвекло,краставиците,тиквички и малко пъпишки.Пуснах и тиквите.Май сбърках със зеления фасул и го пуснах и него-рано е,но...бързата кучка,слепи ги ражда.Та и моята работа такава EmbarassedНапусках всичко на бързо,защото ми предстой внуче да дондуркам и няма да се справя с градината.Та искам да питам,късно ли ще бъде да си посадя ранното зеле,брюкселското,чубрицата,синия патладжан след  след 10 май?Далиите също са в мазето,късно ли ще им е и на тях?
Благодаря предварително!
Желая Ви лека и приятна вечер! Hug

# 549
http://www.flickr.com/photos/23538286@N06/7061147345/in/photostream

Първи урожай за тази година. Не е първо бране, но едва сега успях да ги заснема ( иначе малкиш ги изяжда в движение)

# 550
Амика,благодаря ти ,мила!Ако се наложи ,ще пръскам и с амониева,но бих предпочела копривата. LaughingКато ви чета се закъхарих Thinking,че посях /верно в парник с армиран найлон/ ,ама пък..та,за краставичките и доматите ми е речта......Е,какъвто ими е късмета.Ама кой да чака такъв студ newsm78Гледам наоколо всички са посяли палатките/така им казваме тук на парниците/ и аз ...да не остана по-назад,хем си знам,че април си хваща студ...... #Cussing out
Лукче,ти от Добрич ли си?И за кое село на 27 км говориш?Извинявай за навлизането в личното ти пространство,но Добрич е родният ми град и някак си много се ..разчувствах CryПожелавам ти  успех в начинанието.Дано наистина ви споходи късмета  на начинаещия Peace

# 551
г-жа Претенция ако решите да е препарат , то Ви препоръчвам да опитате с Моспилан, той е с къса карантина.

# 552
  • Варна-София
Валерика, сакън, чакай!!!
С амониева селитра никога не се пробвай да пръскаш. Това е много опасно, защото лесно поврежда растенията. Има огромна разлика между азотните торове. Единствено карбамидът (уреята) дава добри резултати при пръскане (листно торене), с цел набавяне на азот. С амониева селитра лесно ще си изгориш листата.
Добре, че се насочваш към копривата. Горното е само за уточнение.

И аз едва изтрайвам да си насадя доматите. От утре започвам да ги закалявам и въпреки че имах идеи по-рано от 1 май да не ги садя, виждам, че растенията просто не искат да чакат. Напускали едни коренища извън кофичките. Гъстият разсад го бях направила в купена почва, обаче при пикирането използвах 1/2 мръзнал биотор от ЧКЧ и 1/2 от нашата песъчлива почва. Полудели са, че чак се кахъря.

Анди, посвети се на внучето и гледай "едропанелно" на нещата. Каквото стане-стане, каквото не - здраве да е. Да ти е живо и здраво, пъргаво и игриво!
 baby

Последна редакция: пн, 09 апр 2012, 21:54 от amica1

# 553
г-жа Претенция ако решите да е препарат , то Ви препоръчвам да опитате с Моспилан, той е с къса карантина.
Благодаря, но твърдо и упорито ще пробваме без, пък да става каквото ще! Blush

# 554
Здравейте Градинарки,
Приематели  нови в групата newsm78 Миналата есен купихме парцел и до като оправихме документите за строителство решихме да си направим парник за  да  си запълним свободното време и да се разтоварим от ежедневието., Това го реших ме малко късно и не успях ме да си огледаме сами разсада за домати и купихме от пазара 10 корена който ги разсадихме някъде към 10 март(сорт Наслада-хибрид на Идеал), малко   по късно някъде след 5 дена сложихме още домати но вече домашни -разсада на баща ми.  Всичко вървеше много добре до миналия понеделник когато този купешки разсад почна да съхне,  първо малко, мислях че ще се оправят ама не.. #2gunfire иначе другите на баща ми нищо че са по малки нищо им нямат. Днес ги покрих с втори найлон. Някакви съвети дали е от студа или трябва да ги пръскам с нещо?

Общи условия

Активация на акаунт