(Био) зеленчукова градина 15

• 70 642
  • 777
  •   1
Отговори
# 645
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
.....Ние сме човеци, не съдим и не прощаваме. Бог съди и Бог прощава .....

Скрит текст:
не знам как успяваш с няколко изречения да ме разплачеш и да ме усмихнеш... и да ме накараш да си спомням отдавна забравени неща  Hug

Hug пъстър, весел и празничен да ви е Великдена  Hug

ние ще сме си на дворчето Simple Smile ще има време за снимки, за работа и за полягане на тревата, за дребните радости, за които все не стига време Simple Smile

# 646
Оооо, Рорик  bouquet Твоят пост отговаря на тазседмичните ми терзания! Толкова ме разтърсиха думите ти!

# 647
  • Пазете Гор
Писано е, че работата със земята има стойността на молитва, молитвен труд. Погрешно е в дните, отдадени за размисъл и духовно вглъбление, да се работи за печалба, но да се положи молитвен труд - може. Благодатно е. Абе всеки казва, че не се работи на Разпети петък. То е вярно, ама на Разпети петък не се и яде. Та ако ще се придържаме към канона, редно е да е плътно.

Та нима е лошо да прекараш ръка по връхчетата на укрепналия разсад, да те опари първата коприва, а ей привечер да се наметнеш с някоя антерийка и да покрачиш, че да вдъхнеш малко от плътния неописуем аромат на нацъфтелите сливи. Оплакнете стрък пресен  лук на дворната чешма и гледайте как капките стоят на сферички по листенцата. Пък си речете туй всичкото съвършенство дали е създадено или самосъздадено.

Като си отговорите на въпроса, увийте фунийка от марулев лист и пъхнете лука вътре. Аз пъхам и стрък чесън, сипвам си нещо за душата и продължавам да мисля, дъвчейки.

Наздраве. Simple Smile

# 648
Наздраве, Кукрума! Наздраве, момичета! Grinning

# 649
  • Русе
Куркума с тази салата вървят и сварени яйца. Наздраве и от мен!

# 650
  • на брега на Дунава
Ей,направо лигитимирахте/узаконихте/ доброволното ми заточение в градината.Това за
нас си е удоволствие .Там времето не се усеща.Има слънце,вятър,растения ,шепот,усещане за нещо хубаво.
Утре рано заминавам.Ще садя домати в тунел под найлон с надеждата ,че ще станат преди август.Вече са в касетките .Купих нов найлон .Надежда,очакване .... newsm78 newsm51 newsm10 всичко. Както казва Куркума -молитвен труд.Това е!Яйцата са нашарени.Козунаците купени.Агнето готово за печене.

# 651
Аз съм млада,и не разбирам уж...от онова поколение съм,дето хванахме много малко от старото време и повече от демокрацията,дето сме кръщавани на по 10-12 години,че беше модерно ... Rolling Eyes
харесват ми размишленията ви  Hug -за мен канона е неправеден/да ме прощавате,не ми се навлиза в подробности,а и тук не му е мястото  Peace/,защото е от хората,а не от Бога!-някой някога го е писал,и то според тамошните и тогавашните нрави и представи.Сега не е съвместим нито с времето,нито с хората.За мен общуването със Съвършенството е в творенето-с ръце,с ум,със сърце,а не със славене,молитви в храма и почитане на норми  Peace
макар тук с право да идва въпроса-защо боядисвам яйца и меся козунаци  Rolling Eyes
е,нищо! намазахме с кеф,с децата 60 яйца,че ще учим утре приятелчетата в градината какво е нашенско яйце  Grinning
Лека ви нощ   bouquet

# 652
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Писано е, че работата със земята има стойността на молитва, ....

Наздраве. Simple Smile

Hug Наздраве! На здраве и берекет да е Simple Smile

Куркума, като ти видя "снимката" все като самурай, тръгнал по пътя на Бушидо те виждам Laughing , а като се поразсъня виждам, че си наше момче с коса в ливадЕто  Hug

още не съм се събудила и ще ми простите спама  Hug

# 653
  • Варна
Вместо запис.

Весели празници на всички био-градинари. Много лично произведени салатки, лук и репи на трапезата ви. easter

# 654
...Богомилите не бяха ли тръгнали от България?
Аз ще отскубна репички за пръв път към Гергьовден.Агнешко не се ли ядеше тогава?
Тежичко идва за отговяване. Laughing
http://prikachi.com/images/920/4642920L.jpg
Решила съм да се науча да кося с косА.На прави редове обаче.
Сега се чудя с коя ръка се държеше дългата дръжка и с коя малката.
В моите представи косачите са с широки гърбове,голи до кръста и атлетични.
Какво направихме с днешните мъже,не зная? 
Ще сменя дивана за косА,ви казвам.... Joy

# 655
над вечер като поливах видях ,че пресните подправки които посадих преди пет дни са покълнали осранах много горда от себе си Hug до сега освен копър и магданоз друго не бях сяла от семена-все от пазара разсад,но тази година съм в стихията си LaughingВесел празник на всички-утре не в градината ,а в кухнята на   козунаците  bouquet

# 656
Наминавам да ви пожелая светли празници и да ви покажа градината на село, този път като "разходка" : ) .
http://avocett.blogspot.com/2012/04/blog-post_13.html

# 657
Много ти е сладка градинката авосетт,а по повод нахапванията-ако са в редичка значи са бълхи/обезпаразити през седмица първо прахосмукачка на всякъде,после с отровата,най-вече по килими,пердета и ъгли ,легла.Постелки на легла ,спално бельо и всички дрехи в пералня на 60 градуса-много работа те чака.Успех Peace/

# 658
  • Варна-София
Вчера разнесох по роднински апартаменти малко разсади от домати. Така де, като ще хапват през лятото, сега ще помогнат с място, слънце, изложение ... докъм 1 май.

Усеща ли се, че ми е нервно? То е защото още не мога да реша аз сама ли да си меся истински козунак без гаранция за резултата, или да си купувам козунак без гаранция от какво е направен. Намерих една стара книга от свекърва ми (лека й пръст), където козунакът е "ама точно този, който обичам" - със стафиди и налепена захар отгоре. Пък ще взема да се престраша.

Весела подготовка за празника!!!

# 659
Рорик, а мен ме разплака... Едно такова, пречистено, ми стана...

Общи условия

Активация на акаунт