...Който може да плете, тук показва плетено Великденско яйце!...

• 101 409
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
Честита ви пролет дружина!   bouquet  И аз, запленена от вас, взех че си поръчах от тия бамбуковите игли за плетене, но още не съм ги получила. Едва ли обаче ще наплета такива красоти  Sad Сега съм на тема шапки.

# 46
Аз още съм в голяма чуденка колко прежда ще ми отиде от Айда корденет за роклята с кръговете?  Thinking  На етикета на преждата не е дадено нищо като разход- как да го сметнааааааа.......?????

# 47
Пуфче,благодаря!Много си ги харесвам придобивките Laughing
Вярвам ти безрезервно, иначе не бих ги препоръчала.  Heart Eyes

Румче, туниката е фантазетна и много ти отива. Ако обичаш дълги ръкави, удължи ги, не е много работа. Аз съм ЗА така да си останат деколтетата, с подходящо бижун ще са муци!

Ето какво имам и аз, минах го за 8 март:

Снимката не е моя, но е достатъчно красноречива.

# 48
Пуфи,ми newsm78 неезнам,има си водичка на слънчице е ама.
А дрешката е плетена от канап
Комлектчетата ви са направо мечта,да плетеш ли плетеш

# 49
  • на кого му пука
И като сме отворили въпроса да се разпиша с една миниатюрна украса от яйца и цветчета, и една пролетна наметка.
http://babatzveta.snimka.bg/hobby/hobi-pletki.631702.26678719

И украсата и наметката са ти много хубави.

# 50
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Пуфче,благодаря!Много си ги харесвам придобивките Laughing
Момичета,имам нужда от съвет.Плета една туника-така изглежда отпред
http://postimage.org/image/60j30pcfl/
и така отзад
http://postimage.org/image/g1sz74vtf/
ръкавът има нужда от доплитане-според вас с него или без newsm78
и другото ми чудене е за деколтето-дали не е много изрязано отзад newsm78

Според мен:
- с ръкав, доплетен
- отзад наистина е много изрязано, но това прави туниката ти още по-ефирна и нежна. Ако го "запълниш" ще заприлича по-скоро на зимен пуловер. За завършеност, а и да не се свлича по раменете, аз бих сложила горе на врата придържаща лента, за предпочитане тясна /1 пръст/ плетена с основния мотив, но и широка плетена като мотива под гърдите може би да изглежда добре.
- туниката ти е супер  Heart Eyes

Половината от съоръженията за плетене дето сте си ги накупили направо не знам за какво служат newsm78 Joy

# 51
Пуфиии,ама и ти ли...ох  вече ви завидях якооо!!!В момента се ровя в Ибей Joy Joy Joy Crossing Arms

Румката,аз само бих направила по-дълги ръкавите Wink

# 52

Половината от съоръженията за плетене дето сте си ги накупили направо не знам за какво служат

И аз, ама много ми харесват........Момичета кажете някакви цени-на комплектите за една кука-много искам и аз.

dadonibi, цикламката ти е чудесна, с още малко водица в саксийката и на пъстра сянка(на прозорец зад перденце) ще спре да увисва. Времето стана много топло и торфа изсъхва много бързо-лошото е, че трябва и да внимаваш да не я преполееш. А дрешката й е супер, може да украси още много циклами.

moonDream, видях шапките ти, много са красиви. Има една бяла, на мидички-страхотна е. Аз мислех да направя една такава за новородено, ама не знам колко да е голяма-казваш 34-39 см може би ще стане?... 34см е обиколката, а 39см е кое-може би размера през върха на шапката-т.е. дълбочината?

# 53
Пуфиии,ама и ти ли...ох  вече ви завидях якооо!!!В момента се ровя в Ибей Joy Joy Joy Crossing Arms

Хехехе, виж ми табелката и ще видиш зад кого се крие всичко ... Айде и ти да се похвалиш с подобия на нашите. Има още две съфорумки със сетове, дет си траят, ама няма да ги издам ...

Ох, на баба, какво не ти ясно от "посудата ни"? А кокетата да ги снимаш по-отблизо, че се връщах да ги гледам пак.  Heart Eyes

moonDream, готина блогорея имаш! Искам още плеткиииии от тебе ...

# 54
Ох, на баба, какво не ти ясно от "посудата ни"? А кокетата да ги снимаш по-отблизо, че се връщах да ги гледам пак.  Heart Eyes

Нямаш проблем с кокетата, ще ги снимам по-отблизо, само да не се разочароваш. А за посудата, като се загледах по-отблизо видах, че твоя обръч е със сменяеми накрайници- в първия момент се зачудих защо от единия край е по-голямо нещото, а от другия по-малко и newsm78 за какво ли ще да служи? После се загледах и в комплекта за кроше и заподозрях, че тия куки с месината са за тунизийска плетка(какво бебешко одеалце с тази плетка съм си харесала, ама не смея да пробвам, пък и нямам такава кука). Ако не греша вече на 90% съм на ясно с посудата.

# 55
Нямаш проблем с кокетата, ще ги снимам по-отблизо, само да не се разочароваш.

Heart Eyes Аз не мога да ги изплета, хич даже. Благодаря!

За иглите/куките, да, накрайниците ги превръщат в един вид прави игли. Ако искаш обръч, навиваш другата игла/кука, свъзваш ги и воала.

Можеш да си купиш права тунизийска кука - някъде 2 лв. са. Има ги вече, да не се хваля пак благодарение на ... Изначално ме гледаха като изкопаемо и ми твърдяха, че нямало такова животно, упс, кука. Сега пък вече ги има, внасят ги ... Трябва да им докажа, че има и еднокуков обръч ...  Joy И да знаете, че наистина ни четат търговците, много Джинс са заредили, благодарение на нашата реклама тук. Simple Smile

Ох, на баба, показ одеялото де. Знаеш, че съм луда на тема тунизийски ... с чесън. Joy

# 56
Пуфанке, страхотно! Heart Eyes И аз моите ги минах по перо осмомартенско Joy Joy

Румката, не пипай деколтето! Naughty  Heart Eyes Аз бих удължила ръкавите с мотив като под бюста. По-завършено ми се струва.....

Като сме захванали куките, да си призная и тези набори, но ме е срам,  Blush не сьм ги пробвала още. Мисля органайзер да им шия...

Взех ги на твьрда цена от ибей 18$ общо с безплатна доставка. Дойдоха от Китай за 3 седмици.

# 57
Веднага показвам-това е един плик-около него са схемите
http://babatzveta.snimka.bg/hobby/b-deshti-planove.631701.26680733

Тук е одеалцето-мечта, също със схемите.
http://babatzveta.snimka.bg/hobby/b-deshti-planove.631701.26680738

Моля авторите на тези красоти да ме извинят, но не съм си записала чии са. Благодарности за труда им да сътворят тези красоти и да ни поднесат схемите си, за да можем и ние начинаещите да се пробваме.

Много пролетно звучат-в унисон със сезона.

# 58
Сне*, трай си, ще им дойде времето за тест на всичките. Аз вече изтрих номерата на някои от иглите ...  Joy Но си имам уред за мерене на номерата им и не ми дремьой особено.

Ох, на баба, страхотни са и двете. А прежда избра ли? То най-трудното от целият ни труд е май намирането на цветовете. Уви, български пазар ...

# 59
Поръчах още 3бр- 300 грама от Айдата и от същата, но цвят телесен-златисто за една друга рокля,  дето след това съм си наумила да плета. Дет се казва първо тая да натъкмя. И знаете ли какво открих? В нашия град Александър имат склад и все си мислех, че цените им се едни и същи, като тези в сайта. Обаче се оказа, че има разлика от 1 лв на чиленце прежда за Айдата специално. В сайта им е 2.60лв., а в склада бабето ми я продаде за 3.60. И понеже цветовете бяха обрани този път си я поръчах през интернет, даже и с транспорта пак ми идва по-на сметка, особено като поръчваш повече.

Общи условия

Активация на акаунт