Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 574
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Човече, моля те, не от сутринта да изпадаме с обяснения  Wink...

Нямам цял свободен ден, имам само малко време сега  Laughing

... Също така - слугуване може да е за теб - за самата жена и конкретното семейство - вариант за справяне...

Това някъде да съм го отричала? Винаги, включително и в тази тема, съм писала, че всичко зависи от това как живее семейството, специално съм отбелязвала и разликата къща-апартамент, но явно не четеш. Да, има ситуации, които го налагат. Но не и по принцип.

... а за работата до 10 часа - инцидентно, ок, но ако по принцип лишаваш семейството си от себе си, нещата вече опират до желание, да не говорим, че има хора, които просто предпочитат да седят в офиса, без да имат работа, вместо да поемат каквото им се полага. И се връщат "уморени"  Grinning не ми казвай, че не познаваш такива  Sunglasses работата си е работа, но ако пречи на другите роли на човек в живота, семейството се изплъзва.

# 181
Да, виждам, че имаш свободно, но ми е скучно да отговарям на написаното, защото грам не виждам връзка с моите постове. Пишеш си ей така, съвсем друго аз имах предвид  Peace

# 182
А, моля, моля, аз пиша по темата и на каквото отоговарям го цитирам, за да е ясно  Simple Smile

# 183
Иначе без майтап - една от магиите на празника  за мен е точно приготовлението. Никога няма да забравя как пра-баба ми едно време ставаше наистина по нощите...

Да Simple Smile И за мен приготовлението е повече от половината празник. И се будех сутрин от страшен тътен, защото баба ми блъскаше тестото в масата през един етаж. Днес и аз го правя.
Дидитка, каква мъжкарана си ти, при положения че ще ти се отвъртят китките от месене на тесто  Laughing Това звучи по-скоро като оправдание на глезено момиченце, а не на мъжкарана.
Не знам тези легенди за месенето откъде идват - нито трябва тестото да се гняви с груба сила, нито пък са нужни колосални усилия.

# 184
Как ще са негодни? Моя редовно мие и чисти, а понякога и готви - сам го предпочита пред гледането на детето. Аз не мога да върша всичко сама.

# 185
Домакинската работа не я е върши той, нещата по къщата и колите-са негови занимания- той работи по 7 дни в седмицата . Wink
Просто аз обичам да ми е подредено по конец ,готвим двамата ,но и все по често (поне 3 -4 вечери в седмицата) сме навън или вземаме храна за вкъщи - готвя само за детето Simple Smile
Когато почива и гледа детето (на 2-3 месеца за по седмица-две) - като се върна от работа- къщата е в същото положение все едно аз съм била там- прибрано, сготвено и проснато.
През другото време само аз го правя и така. Важното в всеки да е доволен от нещата у дома си,а не какво казват другите ...

# 186
Дидитка, каква мъжкарана си ти, при положения че ще ти се отвъртят китките от месене на тесто  Laughing Това звучи по-скоро като оправдание на глезено момиченце, а не на мъжкарана.
Това беше по-скоро на майтап, но щом настояваш. Мъжкарана съм по душа и интереси. Но ми се е паднало дребно телце. Какво да го правя сега? Ако бях някоя висока яка мадама, щях и тежката работа да си върша сама. За козунаците наистина ме заболяват китките след известно време (и ставите са ми хлабави) затова се сменяме двамата. Затова и приемам че някои работи са мъжки и женски просто от гледна точка на необходимите физически усилия и капацитетът на мъжа и жената за такива неща. От тази гледна точка предпочитам да поправя контакта, докато мъжът ми пуска прахосмукачката, защото тя е тежка а имаме два етажа със стълбище за чистене.
Глезена е последното нещо, което съм.

# 187
П.П. Атмосфера и аз обичам, но не бих станала с кокошките заради нея. Пък и аз атмосферата си я свързвам със задружните приготовления с други хора. Като бях малка, баба, майка, аз и сестра ми заедно правехме манджи и украси, дядо приготвяше месото, и т.н. - всички се включват и става весело. Когато имам деца, ще ми е по-интересно създаването на атмосфера с тях. Засега с мъжа ми правим заедно каквото можем, или каним приятели (които помагат). Но да стана аз призори и да бъхтя сама заради едната атмосфера... Не ме блазни особено.

# 188
Ох, а на мен ми е най-противното няколко жени в кухнята, плюс мъж и деца, ей това няма да издържа  Stop

# 189
Дидитка, ние месим с миксер в последно време, хем не си мацаш ръцете, хем става перфектно, даже взехме на стойка, още по-голяма глезотия  Laughing

Ох, а на мен ми е най-противното няколко жени в кухнята, плюс мъж и деца, ей това няма да издържа  Stop

Това пък е най-лесното - изнасяш се  Mr. Green
И аз не обичам много хора, двама е оптималното.

# 190
Абе, решението го знам аз, но се учудих как на определени хора тълпата в кухнята им създава спокойствие като за празник. А мен тотално ме изнервя.

# 191
Абе, решението го знам аз, но се учудих как на определени хора тълпата в кухнята им създава спокойствие като за празник. А мен тотално ме изнервя.
Най-добре се оправям сама в кухнята и дори един още човек ми създава дискомфорт-то докато обяснявам какво и как да се направи и ще го свърша за 1/3 от времето необходимо за обяснението Simple Smile Доста бързо работя и ме дразнят хора с бавно темпо и помотаващи се.
Ако е общ празник, всяка домакиня-майка ми и свекърва ,или жената на брат ми (не знам как се нарича:() - то предпочитам всяка от тях си да си приготви нещата отделно у дома си и после се събираме с нещата на общата трапеза Simple Smile
А мъжът ми когато готви ,аз се изнасям ,и съответно и аз не искам помощници  Peace
На големи празници всеки се включва- мъжете правят барбекюто или агнето в пещта на двора, жените си кълцат салатки и гарнитури,а децата ту помагат,ту щуреят и прекъсват творческия процес-всички се включват,но са отделно един от друг и не си създават напрежение..

# 192
Абе каня ли аз гости вкъщи - значи аз приготвям! Нямам навика да викам тоя и оня да помага, да готви или да носи готово. Предния ден си чистя и подреждам, на другия ден си сготвям. Мъжът ми вече ми знае навиците за готвене и успешно се вписва, та готвим заедно за гости, ама заедно не по едно и също време да се подбутваме в кухнята - а всеки си решава кое ще прави и се редуваме. Нещо от сорта.

# 193
Абе каня ли аз гости вкъщи - значи аз приготвям! Нямам навика да викам тоя и оня да помага, да готви или да носи готово. Предния ден си чистя и подреждам, на другия ден си сготвям. Мъжът ми вече ми знае навиците за готвене и успешно се вписва, та готвим заедно за гости, ама заедно не по едно и също време да се подбутваме в кухнята - а всеки си решава кое ще прави и се редуваме. Нещо от сорта.
 Не говорим за гости, а за Великден и Коледа,които са семейни празници и семейството неминуемо се събира .
А за гости-най-мразя като отида на гости да очакват от мен да помагам ,да си бъбря с жената докато довършва нещата в кухнята ,да къпем заедно бебето в хоола ,докато мъжете са на аператив ,да трябва да кълцам салати и да се правят коментари, че не искам да си развалям маникюра ,ако не го правя:((( (от опит го казвам  )
  За мен една домакиня каже ли час-трябва да е готова с всичко-да е седнала ,облечена , с подредена маса и всичко да е готово и наредено .
От гостите си очаквам само да дойдат ,да седнат,да се забавляват ,а аз и мъжа ми ще се погрижим за доброто настроение и удобство. И ми е странно когато някой предлага да ми помага като ми дойде на гости:(

# 194
Щом човек идва в моя дом - значи е гост! В тази връзка - не приемам носенето на храна като наложително. Като отивам на гости - не готвя първо и да го занеса, за да си го изям там на чуждия терен само.

Общи условия

Активация на акаунт