Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 584
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Да бе да, мъжете са най добрите готвачи и това е факт доказан.

# 166

А, ето кой ще ми омеси козунацитеее Hug Grinning

# 167
То туй най лесната част, но много топло искат. Поне 30 градуса. Затова предварително се затоплят продуктите леко, за да се активират дрождите  в маята. Тази година мисля да експериментирам и да направя кроасани от козуначено тесто с лимонени  и портокалови кори. Просто с масло ще ги направя многолистови. После ги слагам директно на радиатора от горе да втасват. Е ще го понамаля де. Или с някоя духалка до тях.

# 168
Кой спори за това? Никой не оспорва таланта за готвене у мъжете.
Само че ако ще делим домакинската работа, в никакъв случай не желая мъжът да готви, нека да вземе цепенето на дърва. В кухнята искам само да ми благодари за храната, да ми целува ръцете и да ми налива вино.
пп: и с мандаринови кори може.

# 169
Аз пък не си давам готвенето на всяка жена. Е не винаги поне. Особено любимото ми пилешко бон филе, със  задушени зеленчуци върху канапе от ориз и полято със сладко кисел сос или пиле със сос 4 сирена.

# 170
Ами Господ хора сбира, не си играе на зарове Simple Smile На който обича да готви, му праща мъж, дето може да цепи дърва.
пп: 2pac, ти си за готварския форум - любимите рецепти.

# 171
Май е така, затова не ме питай защо мразя мусака Joy Сети се сама. Иначе обичам да правя нещо по нова за мен рецепта и после да добавя нещо от мен. Сега мисля да си правя Чийз кейк с извара, но предварително ще я пасирам до крема. Също планувам да си направя един фъч, но да е от два блата по средата с цели лешници и да го залея обилно с шоколадова глазура, а о горе с натурален шоколад, настърган на люспи.

Последна редакция: пн, 09 апр 2012, 22:24 от 2pac

# 172
Ами Господ хора сбира, не си играе на зарове Simple Smile На който обича да готви, му праща мъж, дето може да цепи дърва. пп: 2pac, ти си за готварския форум - любимите рецепти.

Колко хубаво би било - ако е вярно  Whistling

# 173

А, ето кой ще ми омеси козунацитеее Hug Grinning
По скоро пекарната ще меси, а ние ще я гледаме и двамата от дивана: Joy

# 174
Тези машинки нямат силата да го направят така, както ръката. По скоро е имитация на домашен козунак. И аз имам, но си правя само пълнозърнест хляб, защото не ям бял. Е само от време на време ям нещо с бяло брашно само когато правя нещо за малката. Както и козуначените кроасани ще са за малката. Но не бих поверил толкова претенциозно тесто на толкова калпава машинка. Като я гледам моята, само върти тестото но козунака иска груба сила, плетене и усукване, блъскане в масата и т.н.

# 175
А попитах, защото си представих един добре сложен мъж как си е вързал кърпа на главата, запотен - меси та меси, ръси брашно и се вихри, станал в 5 сутринта, за да са готови козунаците - като стане детето  Joy
Моят точно така изглежда  Wink Даже и косата си връзва с кърпа, защото му е дълга и къдрава и не иска да си я цапа с брашно. Знаеш ли големите силни мъжки ръце колко по-добре месят. На мен ще ми се отвъртят китките, пък съм и дребна на всичкото отгоре. Ми така де, тия мускулести ръце за едни контакти ли да се хабят? Тъкмо малко фитнес, и като се съблече гол до кръста от жегата (нали 30 градуса трябват все пак), така позапотен, гледката не е лоша  Mr. Green

Шегата настрана, не знам откъде идва тоя присмех над еманципацията. Все едно е болест. Защо така? Защо да е "мода"? Модата идва и си отива, мени се, от днес за утре. Докато това е прогрес, и то в добра посока. Колко жени са търкали подовете и са си мечтали за деня в който това няма да им е рожденно задължение; за деня, в който от тях няма да се очаква да бъдат слугини, а ще имат избор, и правото да изискват същото от мъжете си. Няма нищо лошо да си караш по старата система, ако ти харесва, но защо е този сарказъм към новата? За мен лично не е мода, а добре дошла победа. От малка съм мъжкарана и не обичам женски задължения, домакинстване, клюки, чепици, гримове и т.н. Ако трябваше да се съобразявам със старите стереотипи, само защото съм жена, бих била ужасно нещастна, подтисната и депресирана. Затова се радвам че не ми се налага.

Тази година мисля да експериментирам и да направя кроасани от козуначено тесто с лимонени  и портокалови кори.
Сложи им пълнеж от нутела, разкошни стават.

# 176
Е, аз така и не можах да харесам мъж с престилка, че дори и голичък отдолу, никога това не ми е действало сексуално, а точно напротив.
Иначе без майтап - една от магиите на празника  за мен е точно приготовлението. Никога няма да забравя как пра-баба ми едно време ставаше наистина по нощите - за да прави козунаците и да готви агнешкото, така щото в 12 да седнем цялата фамилия на масата...Атмосфера, така го наричам. В тази връзка - или бих месила козунаци /само че не мога, опитвах/ или бих купила, но в машинка да си правя - не, не бих.

# 177
Мога да меса тесто за питки,но много рядко се хващам,пък за козунак няма смисъл само аз ям,на магазина има всякакви,тъй че ще си купя,е вярно е че домашно приготвен е по вкусен  Peace

# 178
... нека да вземе цепенето на дърва...

Да вземе, когато го има. Но не всеки се топли на дърва, не всеки има двор, който да се копае и чисти и т.н.

...Шегата настрана, не знам откъде идва тоя присмех над еманципацията. Все едно е болест. Защо така? ...

Е, как защо. Защото на жените от малки им е набито в главите, че трябва да обслужват мъжа, а на мъжа, даже да не му е, вижда, че може да си чеша ... и си вика - че да не съм луд да се включвам, щом има кой да ми прислугва. И като няма какво логично обяснение да се даде - прас, еманципацията. Ама че няма никаква връзка, голяма работа  Laughing писах наскоро, направо се цитирам

... еманципацията е да си равен пред закона, да имаш право на образование, да имаш право да избереш партньор, а не да те омъжат за избран, да можеш да се разведеш, ако искаш, да вземаш наравно с партньора рещшения за образованието или по др. въпроса, свързани с децата и т.н. и .т.н

За другия смисъл,който е обсъждан стотици пъти тук, поделянето на дневните задачи, за мен НЕ е емаципация. Например - днес има да се сготви, да се почисти, да се изпере и да се простре. Ами - ще се поделят, в крайна сметка двама са. Утре - счупила се печката, отделно има да се сготви, да се изпере, да се приберат дрехите, ами мъжът ще нарами печката и ще я занесе на майстор, жената ще поеме останалото. Ако са на село и трябва да се копа двор, да се цепят дърва, да пали кюмбето и да се хранят животните, естествено, че ще го поеме по-силният физически, пък жената ще поеме всичко по домакинството. Това е личен избор (по-голямото натоварване и на двамата).

Права си за атмосферата, viliko, и винаги съм харесвала тази при баба и дядо. Те обаче заедно подготвяха трапезата за празниците, въпреки че по принцип баба вършеше цялата домакинска работа, а дядо животните и двора, но за празниците нито веднъж не я остави да се трепе сама, за което му свалям шапка, лека му пръст.

Месенето не е свързано с омазване до ушите, престилки и облаци брашно. Явно не сте месили скоро и сте забравили  Laughing

...действало сексуално, а точно напротив...

Не знаех, че целта на готвенето, независимо дали е мъж и жена е да изглежда сексуално  ooooh! в живота има и други емоции. И жените не изглеждат сексулано, когато готвят, когато сменят памперс или правят нещо др. подобно. За всяко нещо си има време и място.

# 179
Човече, моля те, не от сутринта да изпадаме с обяснения  Wink
Примерът за козунака беше явна шега, както и коментарите след това. А това дали е секси - просто беше по повод вечната картина, която ми изниква в главата - Фреди с прахосмукачката  Laughing Пропускай, когато не усещаш шеговитите нотки.

Според мен е доста вредно да вярваш, че на жените им се набива от малки как са създадени за слугуване. Също така - слугуване може да е за теб - за самата жена и конкретното семейство - вариант за справяне. Не ми се дават примери, но ако мъжа работи до 9-10 вечерта - какво? То е ясно, че жената в очите ви ще слугува, а реално - друг шанс май няма...Аз лично се радвам, че нямам нито една позната с такова възпитание, нито засичам из форума такива често. Та не знам - явно на вас ви е набивано...

Общи условия

Активация на акаунт