Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 567
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Е, колко уморително и трудоемко е да си гледаш детето  ooooh! Като чуя подобни тъпотии...съжалявам мъжете ви.

# 211
Някои майки възприемат децата си по-скоро като тежест и излишно натоварване, които всъщност за тях са такива май по простата причина, че им отнемат от времето за лични удоволствия.

# 212
Е как да не е? Дори мъжа ми като опре да се занимава с бебето няколко часа докато аз си свърша работата и вече вдига ръце и сам е съгласен да върши 1000 други работи пред това да се занимава с детето. И сам си признава, че да се занимаваш с бебето е много уморително. Има моменти, в които нервите му не издържат. Не е толкова лесно, колкото се предполага.

# 213
Бебе на 6 месеца ви е трудно за гледане няколко часа  Shocked

# 214
Ами първо всяко бебе е различно и второ всеки човек също има различна граница на умора, нервност и т.н.
viliko, ти колко бебета си отгледала?

# 215
Защо колко - ти повече от едно ли гледаш?
Нима не вярваш, че имам наблюдения върху достатъчно бебета?
Отдавам тия ви проблеми всъщност на факта, че явно още не сте свикнали и не сте се настроили с мъжа ти на вълна - имаме дете и света се промени.

# 216
Леле, ами ако трябва да гледате деца в условията преди двадесет и повече години? Когато нямаше памперси, детски кухни и всичките сегашни технологични удобства? Когато на ден се перяха 20 комплекта бебешки дрехи - камизолки, ританки, блузки, пеленки, чорапки и други - всички по двайсет бройки? Едновременно с това да готвиш за съпруг отделно от храната на детето? Ама, наистина ли е тежко? Що пък ние тогава не се оплаквахме и не ни тежеше? Щото се иска да приемеш детето като богатство, което е толкова божествено, че трябва дори да се чувствате прекрасно, че имате такова чудо в живота си.

# 217
Започнаха нравоученията.  Mr. Green

# 218
И на мен, като на Вилико, ми е жал за съпрузите на некои жени.  Tired

# 219
Важното е, че на тях им е добре с тия жени.
Затова са се оженили за тях, а не за вас. Mr. Green

# 220
Важното е, че на тях им е добре с тия жени.
Затова са се оженили за тях, а не за вас. Mr. Green

О, тук си напълно права, аз бих изритала мъжа ми - ако за няколко часа вдигне ръце от детето  Peace

# 221
Когато нямаше памперси, детски кухни и всичките сегашни технологични удобства? Когато на ден се перяха 20 комплекта бебешки дрехи - камизолки, ританки, блузки, пеленки, чорапки и други - всички по двайсет бройки? Едновременно с това да готвиш за съпруг отделно от храната на детето? Ама, наистина ли е тежко?

Добър ден, аз съм ваш'та леля! Сега е модерно и се практикува точно такова оглеждане като съвсем съзнателен и естествен избор - кърми се дълго, съответно не се дават помии от детската кухня и не трябват технологични удобства, и бебето се носи в слинг. А, и не носи памперси, защото има и ЕБХ (естествена бебешка хигиена). Счита се, че това е добре за детето.
Стане ли тежко само за едниния - няма смисъл от семейство. Там, където и на двамата е добре, там им е мястото. Все едно кой си върти задника в кухнята и кой цепи дървата на двора. Аз познавам жена, дето може да цепи дърва и да ги нарежда.

# 222
  • Насред хаоса
Дами, не се престаравайте с прехвърлянето на отговорности на мъжете си!
Нормално е да мъжът ви да помага, но да върши домакинската работа е прекалено.
Ако мъжът ви готви, чисти, пазарува и гледа децата.... купете си от секс магазин от онези коланчета на които се закачат разни неща, та поне смяната на ролите да бъде пълна.
От позицията на мъж, една жена може много да е красива и да я обичам, но не бих я държал до себе си ако не може или не иска да се грижи се дома.
Нормалното е да се смята, че мъжът е толкова длъжен да участва в грижите за дома, колкото и жената. А не да се ограничава само до *помощ*. Откъде накъде? И откъде накъде наличието на висящи и закачени неща, па и да не са на колани, означава освободеност от домакинските задължения и считането им само за женска работа?  Thinking Готвене, чистене, пазаруване, гледане на деца - все неща, които един зрял и можещ да се грижи за себе си индивид може да прави. Без значение мъж или жена е. *Жена* не означава *чистачка, готвачка, перачка* и прочие. Както и домакинската работа и гледането на деца не са само женска работа. О, и не знаех, че изпълнението на домакинските задължения определя чувствата и трепетите на мъжа към жената.  Shocked ooooh!
За еманципацията - причина за нея е жените да получат равни права с мъжете, защото преди са имали само задължения и почти никакви права. Получили са ги, добре. Оттам нататък, ако някоя смята за нормално и в реда на нещата, че освен да ходи на работа трябва да блъска и вкъщи, докато нейният си клати краката пред телевизора, щото се е уморил, а домакинстването било женска работа, си е неин проблем. Тя не се ли е уморила - също е била на работа.

# 223

Все едно кой си върти задника в кухнята и кой цепи дървата на двора. Аз познавам жена, дето може да цепи дърва и да ги нарежда.
Какво му е толкова трудното пък на това? newsm78 Мога и да цепя, и да прибирам дърва. Вече трети сезон работя наравно с мъжете за бабините дървета. И не, не съм 100 кг мъжкарана. Тежа по-малко от 60.

# 224
Според мен няма мъж, който да не става за домакинска работа, важно е как партньорите се разберат от самото начало. С моят съпруг много рядко делим нещата на мъжка и женска работа - единствено в случаите когато трябва да се примъкне нещо наистина тежко. Единствено някой път той прекарва нещата малко по през пръсти, но това предполагам е характерно за повечето мъже - просто за някои неща се изисква повече търпение..

Общи условия

Активация на акаунт