Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 568
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
но се учудих как на определени хора тълпата в кухнята им създава спокойствие като за празник. А мен тотално ме изнервя.

Не знам, но на мен ми създава приятна атмосфера точно пълната кухня. Като готвя обичам да си приказвам с  някой, да късам на децата топчета тесто, мъжът ми да се суети наоколо и въпреки несръчните си движения, да свърши туй-онуй Simple Smile Ако пък сестрите ми и племенницата ми дойдат да помагат, тогава вече празникът е съвсем пълен.
Някога майка ми не ни даваше да припарим в кухнята, че се изнервяше, но баба ни приютяваше в нейната и там се чувствах много добре. От нея знам как трябва да се замеси козунак.
Дидитка, прости ако съм те обидила. Само че крехко на вид телосложение не значи слабост, аз също съм доста дребна, но имам достатъчно сила. Не знам ако ми се отвъртаха китките как щях да се справя с второто си дете, което носех на ръце плътно цяла година, даже малко повече. Дори го носех само с дясната с ръка, за мога да върша и други неща в това време. Та тестото за козунак ни най-малко не може да ме затрудни.

# 196
 Joy Ох, какво се хванахте за мойте китки пък сега! Казах вече, изразът беше на майтап. Опитвах се по комично пресилен начин да изтъкна плюсовете на здравото мъжко телосложение, което може да се впрегне в трудоемка домакинска работа. Не съм казала че едно тесто не мога да омеся, или че съм толкова хилава че едно дете да не мога да вдигна на ръце. Хъм. Не ме мислете мен. Само ставите ми не са у ред, иначе си имам и помагащ мъж, и миксер на стойка, и достатъчно мускулатура на дребния си ръст. Човек не може да се помайтапи тук  Crossing Arms

# 197

Човек не може да се помайтапи тук  Crossing Arms
Може...  Laughing... и като се заговорихте за кухнята.. да ви светна за още нещо!!!!  Whistling
Айде бегайте да месите мекици.. пък може и да ви огрее!!!!  Joy

# 198
  • София
Нямам идея накъде се е насочила темата, че не я изчетох...

На основния въпрос. Моят мъж първоначално не беше програмиран за домакинска работа, тъй като според неговата маминка е противоестествено мъж да се занимава с "женски" работи. Е, за нейн пОтрес, аз го бъгнах, получи се срив в системата и започна да домакинства. Мие подове, минава с прахосмукачката, тоалетната и банята също са негова територия за почистване. Прозорците - също. В готвенето го няма, но поне прави страхотни палачинки и пилешки сърца на фурна с масло и кашкавал. Та така, тамън си ми е мъжът! Като го няма в мъжката част, разбирайте поправяне на коли, електроуреди, забиване на пирони и т.н., поне мопа да върти. Иначе денонощно би гледал мачове и пил бира. А такова положение не ме устройва.

# 199
Напълно годни са си мъжете за домакинска работа! Просто някои ги мързи.
Слава Богу, че моят съм си го превъзпитала да се включва в домакинството. Така ги виждам по справедлив начин аз нещата - щом аз мога да ходя на работа от 8ч. до 5ч. като него, нищо не му пречи и той да пуска прахосмукачка/пералня/миялна като мен.  Peace

# 200

Човек не може да се помайтапи тук  Crossing Arms
Може...  Laughing... и като се заговорихте за кухнята.. да ви светна за още нещо!!!!  Whistling
Айде бегайте да месите мекици..

Hахахах, аз се чудех защо моя мъж толкова обича мекички и защо нарича някои хубави жени по телевизията "мекици".  Joy

# 201
Дами, не се престаравайте с прехвърлянето на отговорности на мъжете си!
Нормално е да мъжът ви да помага, но да върши домакинската работа е прекалено.
Ако мъжът ви готви, чисти, пазарува и гледа децата.... купете си от секс магазин от онези коланчета на които се закачат разни неща, та поне смяната на ролите да бъде пълна.
От позицията на мъж, една жена може много да е красива и да я обичам, но не бих я държал до себе си ако не може или не иска да се грижи се дома.

# 202
Ако мъжът ви готви, чисти, пазарува и гледа децата.... купете си от секс магазин от онези коланчета на които се закачат разни неща, та поне смяната на ролите да бъде пълна.
От позицията на мъж, една жена може много да е красива и да я обичам, но не бих я държал до себе си ако не може или не иска да се грижи се дома.

Shocked

202uu

# 203
Защо не? На някои мъже им харесва.  Mr. Green

# 204

На всяка дама й се иска, какво пък, но нали не вярваш , че на всички мъжете са домакините вкъщи  Wink

# 205
Ей, обожавам готвенето, а и ми е хоби и съм много добър в него, но не и трябва на жената колан. Сигурен съм не намесвайте колани и други. Поне още и там съм си добър, дори и жената която ме мрази най-много на света няма да може да каже друго, ама няма как да я питам Joy щото кат я видя се обръщам на другата страна.

# 206
Жена която нехае за семейството и дома просто не си заслужава!
От друга страна мъж който не влиза в положението на жена си и не и помага също не струва!
Аз също обичам да готвя, затова кухнята е моето пространство в домът, с друга домакинска работа, освен ако жената не е много заета, не е добре да ме занимава.

# 207
Спокойно, не сме ти налетяли че да ти се налага да ни държиш  Wink

Никой не говори да се прехвърли цялото домакинство на мъжа. Просто да се поделя. Щото иначе вие мъжете много тънко минавате така. Колко често се налага да се оправя един контакт, или да се сменя крушка? Веднъж годишно може би. Колата, ако не е някоя бракма, и тя не се поврежда често, пък и си има механици за тая работа. Както някой вече спомена, в градски условия и дърва няма за цепене. Докато "женската" работа е непрекъснато - всеки ден трябва да се яде, да се носят чисти дрехи, и т.н. Ако и децата спадат към "женската" работа, то какво става тогава? Жената шета непрекъснато, а мъжът има-няма веднъж на няколко месеца поправя нещо, ако случайно се повреди. И това ако и двамата работят по 8 часа на ден? Ми не става така. От мойта гледна точка, аз пък не бих държала мъж който високомерно оставя дома и децата на мен, защото това не била "мъжка работа", когато навън и двамата работим по равно.

# 208
Да бе, тази т.нар. "еманципация" е в голям ущърб на жените. Подозирам, че мъжете са я измислили, за да може да минават по-тънко. Хем жените им сами да работят и да си изкарват пари, от което отговорността за финансовата грижа за семейството от страна на мъжа отпада поне наполовина. А после за жената остава освен да ходи на работа, както правят мъжете, да се грижи за дома и децата, да домакинства, да готви и т.н., а отговорността на мъжа спира до ходенето на работа. Е, ама много леко минават наистина. Преди като ходех и аз на работа, поделяхме домакинската работа също както поделяхме и финансите. Сега аз правя малко повече неща, но мъжа ми също много работа върши, че сам вижда как да се грижиш за детето е също много уморително и трудоемко, колкото и да ходиш на работа. Само дето като ходи човек на работа има и почивки, а при гледането на дете такива почивки няма - 24 часово работно време 7 дни в седмицата.  Mr. Green Така че аз много се радвам, че мъжа ми ми влиза в положение поне относно домакинската работа и се грижи за някои неща вместо мен.  Grinning

# 209
Интересни мнения наистина, обаче при тази безработица, заради която повечето жени са си вкъщи, изискванията към работещите съпрузи за равни роли в домакинстването са същите, като при работещите жени.
Много ми прилича на оправдания това с работенето.
Но поне сега ми е по-ясна картинката с оженчването на мъжете.

Grimnir, мъдро мислиш. Евала!

Общи условия

Активация на акаунт