Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 531
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Ако любовта за някои се измерва в домакинските задължения, миенето и чистенето - аз нямам какво да кажа. 1 с 5 нули отзад - не знаете какво пишете вече, но с такъв доход - ако бършеш подове и караш съпруга да прави същото - определено проблемът е у теб. ...

Домашните помощници в България не са толкова скъпи, позволяват си ги и семейства с много по-ниски доходи от 5-те нули.
А любовта - тя е комплексна, включва всичко, включително грижите за семейните неща. Едностранните прояви, като скъпи подаръци и любов на думи, но физическата липса на човека, лично мен не ме устройва, пък нека това да е най-голямата любов  Peace

П.П. Обясни на господата от тема, които смятат, че жените са им длъжни, че ако половинките им спрат да го правят, това значи, че ги обичат, много  Mr. Green ако откажат да гледат децата си, това също е израз на безмерна любов Laughing

# 271
Човече, теб си те уважавам, но споровете точно с теб са тежка задачка  Sunglasses
Едно си баба знае, едно си баба бае.
Друго пише viliko.

# 272
Имаме един познат с моя. На въпроса ще купува ли козунаци отвърнал "за к'во да купувам? Жената ще се меси."
Не разбрах защо е нужно да я затваря в кухнята и дали тя иска ама надали тя е имала право на избор.

Моя боядиса яйцата. Като се борихме с родата нашите бяха най-здрави заради варенето.
ПоФалих го!  Heart Eyes

# 273
Да ,и аз съм съгласна,че ако мъжа изкарва добра сума пари ,няма да го закачам за домакинска работа . Дори и да работя колкото него:) отново не бих го занимавала -само да не започваме пак с кой бил подметка, кой слугиня и коя царица на еди какво си...

# 274
Да ,и аз съм съгласна,че ако мъжа изкарва добра сума пари ,няма да го закачам за домакинска работа . Дори и да работя колкото него:) отново не бих го занимавала...

Това е в сила за хората, които смятат, че всичко се купува с пари, включително отглеждането на децата с детегледачки.
Като гледам и сега момичетата как се оглеждат за мъже-банкомати, страх ме е да си помисля какво ще бъде, когато дъщеря ми тръгне да създава семейство. Надявам се да осъзнае, че парите са си пари, но те могат да "платят" ролята на човека като баща, съпруг или домакин.

# 275
Ох, Човече, много си нагазила в стереотипите, личните, много.
Да бъде мъжът баща, съпруг и домакин въобще не значи, че трябва да търка кенефа, да мие пода и да подрежда чиниите. Не се опитвай да наложиш толкова страстно личното си виждане.  Wink Защото по твоята логика - хората с възможности - имат калпави семейства, без обич и отговорности, не са добри родители и тн. А това вече звучи точно като лисицата и гроздето.

# 276
viliko, писах вече, да имаш домашна помощница не е непосилно, сумата е толкова смешна, че може да си я позволи всеки, освен такъв, който няма какво да яде.
Всичко е свързано, поне от това, което аз съм наблюдавала във всичките ни познати семейства.
И да има изключения, те са именно изключения.

И все пак темата беше - годни ли са мъжете за домакинска работа - годни са, и ако няма фактор, който да налага жената да я върши цялата, всичко др. са оправдания, за да си почиват и мързелуват.

# 277
Виж, Човече - не случайно споменах назад - манталитет и класа. И двете думи са си пирони, но са точно на място тук. Иначе вероятно и циганите, дето работят в чистотата - мога да си наемат, те взимат по около 1000лв месечно. Но аз говоря за нещо съвсем, коренно, на светлинни години - нещо.  Wink

# 278
Възможно е. Аз познавам човек, мъж, с класа много над нашата (не в България), цял живот с прислуга, който има същите принципи като моите. Така че не само класата има влияние, до човек си е, всеки има право на своите виждания. И ако те съвпадат с тези на човека, с който живее - нещата са ок Simple Smile

# 279
Възможно е. Аз познавам човек, мъж, с класа много над нашата (не в България), цял живот с прислуга, който има същите принципи като моите. Така че не само класата има влияние, до човек си е, всеки има право на своите виждания. И ако те съвпадат с тези на човека, с който живее - нещата са ок Simple Smile
Taka e.
Всеки знае семейството си  и навиците си ,така ,че всеки гледа от собствената си камбанария.
Когато работех по 4 дни седмично( преди детето ) чистех сама ,но имахме и помощница веднъж седмично, а сега когато работя по 3 дни отново чистя основно аз. Но ..мъжът ми винаги е работил по 6 или 7 дни седмично и ми е жестоко след 10 часови смени д го карам да мие банята например-правя го аз когато имам време и никой на никого не мърмори.
Но ако съм с мъж,който работи по малко от мен ,не гледа детето, гледа мачове докато аз готвя и никога не пипа нищо,а ми и мърмори за нещо ,че не било свършено както трябвало -бързо бих сменила гледната си точка Simple Smile
 Peace

# 280
Е, как хем с прислуга, хем с твоите виждания - за това, че ти е мило сама да си свършиш всичко  newsm78

Ох, Танче - ти пък - за какво ти е била преди помощница, а точно сега с дете на ръце - сам сама всичко, къде е логиката  newsm78

# 281
Е, как хем с прислуга, хем с твоите виждания - за това, че ти е мило сама да си свършиш всичко  newsm78

Ох, Танче - ти пък - за какво ти е била преди помощница, а точно сега с дете на ръце - сам сама всичко, къде е логиката  newsm78

Възможно е. ....всеки има право на своите виждания. И ако те съвпадат с тези на човека, с който живее - нещата са ок Simple Smile
За това говоря-двамата да се разбират,а какво мисли света около тях-не живеят с него ,а един с друг .
Преди и сега -нямах нужда-но тогава мъжа ми я нае от агенция ,а сега категорично казах ,че не искам Simple Smile

# 282
Не искаш защото?

Преди искаше - защото?

# 283
Не искаш защото?

Преди искаше - защото?
Има ли значение?
Сама се справям по-добре- вече казах как ми действат други хора в кухнята Simple Smile
Виж когато стане готова къщата, тогава ще се размисля Simple Smile)))

# 284
Има значение, защото в темата последната страница иде реч точно за помощ в дом.работа.
Иначе - пишеш същото, което аз назад.

Общи условия

Активация на акаунт