Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 540
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
На "недоклатената" жена - нищо никога не й е достатъчно, все си мрънка.

Айде бе. И много яко клатена и супер задоволена може да си мрънка, ако й е в кръвта.  Mr. Green

# 256
На "недоклатената" жена - нищо никога не й е достатъчно, все си мрънка.

Айде бе. И много яко клатена и супер задоволена може да си мрънка, ако й е в кръвта.  Mr. Green

Тогава мъжът ще е некадърник, защото няма да има подход.

# 257
Не е баш тъй. Те психолозите трудно се справят, камо ли един неразбиращ от психология мъж.  Rolling Eyes

# 258
Viliko,
аз съм живяла в къща на етажи с голям двор, без баща ми да е банкер, така че знам много добре какво е. Пък на родителите ми никога не им е потрябвала слугиня, а баща ми мие пода и чисти стълбищата, въпреки че подсигурява основната част от финансите. И не виждам някой да е нещастен или потиснат Simple Smile

# 259
Янечек - баща ти и ти си знаете. НО аз ако съм - да има кинти - пък да бърша аз етажи и да оправям дворове - забрави. Всеки си знае, цени по различен начин средствата си. Пък и банкер е класа. Не само къща, но не ми се спори.

# 260
Нали за чистенето идеше реч, за домакинската работа Simple Smile Ако имаме еднакво количество кинти с мъжа ми, кой чисти?

# 261
Един човек, ако обича семейството и дома си, ще му е приятно и да си го поддържа, чисти и прави уютен. Ако е мързелив и гледа да прехвърли колкото се може повече работа на човека, когото "обича", дали е мъж или жена, дали изкарва 0 лв. или 1 с пет 0 назад, няма никакво значение.
Това, разбира се си е моето мнение Peace

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 11:39 от Не се сърди, човече

# 262
  bouquet
Един човек, ако обича семейството и дома си, ще му е приятно и да си го поддържа, чисти и прави уютен. Ако е мързелив и гледа да прехвърли колкото се може повече работа на човека, който "обича", дали е мъж или жена, дали изкарва 0 лв. или 1 с пет 0 назад, няма никакво значение.
  bouquet те това е истината!!! Всичко друго е оправдания...любов / взаимопомощ  Peace

# 263
Един човек, ако обича семейството и дома си, ще му е приятно и да си го поддържа, чисти и прави уютен. Ако е мързелив и гледа да прехвърли колкото се може повече работа на човека, когото "обича", дали е мъж или жена, дали изкарва 0 лв. или 1 с пет 0 назад, няма никакво значение.

Ако любовта за някои се измерва в домакинските задължения, миенето и чистенето - аз нямам какво да кажа. 1 с 5 нули отзад - не знаете какво пишете вече, но с такъв доход - ако бършеш подове и караш съпруга да прави същото - определено проблемът е у теб.

Янечек - мислех, че ясно пиша, но уви, не било. Опитах се да обясня, как от дохода зависи и мисленето, и мирогледа на хората. Явно тук обаче ви е трудно да се откъснете от личните си доходи, за да разберете, че мъжката любов не е само миенето, а има много други варианти.

# 264
  • Насред хаоса
Ами, Вили, един мъж по-напред беше казал, че не би обичал и държал до себе си жена, която не искала или не можела да домакинства. Та ето кой измерва любовта с домакинските задължения (най-често). Парите нямат място тук.

# 265
Ами, Вили, един мъж по-напред беше казал, че не би обичал и държал до себе си жена, която не искала или не можела да домакинства. Та ето кой измерва любовта с домакинските задължения (най-често). Парите нямат място тук.

Мъжът няма да има против - ако има възможности - жената да наеме човек за таз работа. гаранция ти давам. За него ще е достатъчно да завари чисто, приятно и усмихната жена.

Мнението на мъжа назад напълно споделям, но тук се вади от контекста. Ако мърнете да препрочетете - ще разберете какво има предвид. Вероятно де.

# 266
  • Насред хаоса
О, има и мъже, които и при наличие на достатъчно възможности не искат външен човек да вършее из дома им. Моят е такъв, и съответно участва в домакинстването наравно с мен. Не мога да го разбера, ама ей на - не щял външни хора и това е.
А относно изказването на мъжа по-напред - аз го разбирам така - домакинството е задължение на жената, а мъжът може да помага, ако иска. Хайде бе!  Stop И ако жената не може или не иска да домакинства, нямало да я държи.  Rolling Eyes По това ли се определя дали даден човек си заслужава? Семейството се състои от двама човека с равни права и задължения.

# 267
Аз смятам, че патриархатът като обществена уредба в последните декади се е изменил и е станал много по-гъвкав.  Не споделям закостенялото схващане, че жената е "второ качество", и че мъжът трябва да бъде издигнат на "пиедестал"
Остарелите норми и разбирания за доминантността на мъжа за съжаление още са властващи в много райони и общества, и е чудно, че до голяма степен жените са тези, които се опитват да поддържат този имидж на мъжка доминантност, живеейки по този начин и пренасяйки този стил на живот и мислене на синовете си. А после реват, че не били зачитани. Ами че то ако жените нямат себеуважение, как ще изискват от мъжете им да ги уважават?
С какво ще му се скършат ръцете на мъжа, ако помага в домакинството, или по-директно казано - ако и двамата партньори имат съвместен принос както в осигуряването на доходи чрез работа, така и в поддържането на дома?

# 268
Както се казва свят шарен - хора всякакви.  Grinning
Аз не съм ни най-малко от идеалните съпруги и домакини и въпреки това повечето мъже, които са били с мен, са били щастливи (За разлика от мен).  Laughing

# 269
Сомбре - манталитет има една дума, но няма да зачеквам темата, че ще настане мазало. Вярвам, че ще ме разбереш.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт