Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 543
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
(дублиране на поста)

# 241
С бебе е лесно - само да си организираш времето така, че да можеш да се изкъпеш и да отидеш до кенефа Mr. Green .
С проходило дете е трудно. С постоянно бъбреща, търчаща беля на 5 => апокалипсис. Crazy

Хахха бърбореща, се се канех да пускам тема за това как се отговаря на въпроси на които няма отговор. Понякога се сипят като на автомат, а някой нямат отговори и се чудя как да ги мъдря Joy

# 242
С бебе е лесно - само да си организираш времето така, че да можеш да се изкъпеш и да отидеш до кенефа Mr. Green .
С проходило дете е трудно. С постоянно бъбреща, търчаща беля на 5 => апокалипсис. Crazy

Хахха бърбореща, се се канех да пускам тема за това как се отговаря на въпроси на които няма отговор. Понякога се сипят като на автомат, а някой нямат отговори и се чудя как да ги мъдря Joy
Докато си отвориш устата да отговориш и се излива следващата тирада. Laughing А най-лошото е, когато няма въпроси, само отговори. Монолози няк'ви, нескончаеми.

# 243
А какво иска една жена, за да знам поне за следващия път. Готвенето, и евентуално после да се измият тиганите достатъчно ли е, защото не ми ли идва от вътре, не ме търси. Е децата не ги намесваме, естествено ,че и с тях игра трябва.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

На "недоклатената" жена - нищо никога не й е достатъчно, все си мрънка.
Но ти не се притеснявай, тия легенди от форума - не се ширят из реалния живот толкова начесто   Wink

# 244
...но да върши домакинската работа е прекалено...

Прекалено, защото има пи*ка? Няма логична причина при двойка от двама работещи, независимо дали са мъж и мъж, жена и жена и жена или мъж и жена, заради която единият да е длъжен да обслужва другия, именно това е прекалено. Явно се чувстваш доста над жена си, щом смяташ, че е длъжна да те обслужва Peace 

Каква смяна на ролите - ти ходиш ли по горите да се биеш с животни, за да ги докараш до кухнята  Joy убедена съм, че е всеки ден. Сигурно и по 20 часа яздиш и се занимаваш с характерната мъжка работа...
В кой век живеете?

Е, колко уморително и трудоемко е да си гледаш детето  ooooh! Като чуя подобни тъпотии...съжалявам мъжете ви.

А аз съжалявам мъжете, които не искат да си гледат децата.
Съжалявам и децата им.
Съжалявам всеки, и мъж, и жена, на който му е неприятно да си гледа детето...

Леле, ами ако трябва да гледате деца в условията преди двадесет и повече години? Когато нямаше памперси, детски кухни и всичките сегашни технологични удобства? Когато на ден се перяха 20 комплекта бебешки дрехи - камизолки, ританки, блузки, пеленки, чорапки и други - всички по двайсет бройки? Едновременно с това да готвиш за съпруг отделно от храната на детето? Ама, наистина ли е тежко? Що пък ние тогава не се оплаквахме и не ни тежеше? Щото се иска да приемеш детето като богатство, което е толкова божествено, че трябва дори да се чувствате прекрасно, че имате такова чудо в живота си.

Въобще не го приемам като тежест. И ако съм сама, ще се справя. Но не бях. Няма никаква причина при двама здрави и прави родители, които живеят заедно, само единия да се занимава с детето. Не е добре И за самото дете.

Ми не знам,ма ако не се съдира денонощно да пищи,не знам кво му е сложното да си гледаш бебето.И то па кво толкова го"гледате"...Баете ли му..рисувате ли го..бродирате ли го..Дреме у кревата и му хвърлиш някоя играчка..Ако мрънка,слагаш в столчето и му пускаш тв-то..ГОлема философия.. Егати..ми кат проходи..тогава или ще тряя на отпуски да я карате,че голямата преумора си иска почивка Mr. Green...или..не нам..Може би подпомагане от гражданска защита newsm78..

Моят мъж като дойдеше понеделника (събота и неделя я гледаше основно той), казваше - отивам на работа да си почина, ти сам прецени кое му е сложното  Laughing
Като начало пробвай да спиш 2 часа, после 1 да си буден и това 1-2 години. Много майки са подложени на това...
Ние имахме друга схема, той си лягаше в 22 ч., аз поемах "смяната" до 4 ч. сутрин, детето се будеше после чак в 6 ч. и той поемаше щафетата, в 9 я слагаше да спи и отиваше на работа. Бебето ставаше след това в 12 ч., т.е. и двамата получавахме 8 часов сън. Но не всеки има такава възможност (и желание), възхищавам се на силите им, аз лично съм абсолютно неадекватна, когато не съм си получила дозата сън, и когато се е налагало, не излизах въобще навън, защото не съм безопасна за себе си, и детето.

Като е ловеца, да ходи да лови всичко, което ти ще готвиш по-късно  Peace

... Някак си не ми седи мъжко да го видя на мивката а , аз да ям семки и да се хиля 1 час по телефона докато той се гърби за нещо...

Повярвай ми, на него хич няма да му пука, че ти се трепеш, докато той си гледа мача с биричката (ако е от този тип мъже) Laughing

# 245
Ама, Човече - защо така се палиш и не можеш да приемеш сякаш, че за определени хора ролите мъж-жена - са си строго разпределени? И те са доволни от този факт? Аз например ако бях женена за банкер от високите кръгове - нямаше да го карам да ми чисти пода, със сигурност  Peace Ама не съм. Затова мъжът ми компенсира като чисти  Joy

# 246
  • Пловдив
Ама, Човече - защо така се палиш и не можеш да приемеш сякаш, че за определени хора ролите мъж-жена - са си строго разпределени? И те са доволни от този факт? Аз например ако бях женена за банкер от високите кръгове - нямаше да го карам да ми чисти пода, със сигурност  Peace Ама не съм. Затова мъжът ми компенсира като чисти  Joy
Ако бях женена за банкер от високите кръгове нито той, нито аз щяхме да чистим пода, и без това не обичаме и двамата. Щеше да имам готвачка, чистачка и гувернантка. Аз децата щях пак да си ги гледам защото ги обичам, но нямаше да се налага да правим комбинации за да излезем с мъжа ми заедно. Поради причина, че не е богат банкер, вчера моя мъж оправи апартамента, пусна прахосмукачка и изми пода. А аз изведох трите деца за няколко часа, в тяхно присъствие не може да се чисти.

# 247
Коментирах мотивите им  Simple Smile не знам защо е толкова трудно на някои мъже да кажат - по-лесно ми е да си пия бирата след работа, мързи ме, считам, че съм над жената, затова тя е длъжна да ми готви, чисти, пере и гледа детето, след като се върне от работа Peace

# 248
О, Янтре - не си схванала много идеята на моя пост, но и с твоя съм съгласна.

Коментирах мотивите им  Simple Smile не знам защо е толкова трудно на някои мъже да кажат - по-лесно ми е да си пия бирата след работа, мързи ме, считам, че съм над жената, затова тя е длъжна да ми готви, чисти, пере и гледа детето, след като се върне от работа Peace

Няма такива мъже в моето обкръжение и не разбирам във вашето от де се пръкват, наистина.

# 249
  • Пловдив
О, Янтре - не си схванала много идеята на моя пост, но и с твоя съм съгласна.

Коментирах мотивите им  Simple Smile не знам защо е толкова трудно на някои мъже да кажат - по-лесно ми е да си пия бирата след работа, мързи ме, считам, че съм над жената, затова тя е длъжна да ми готви, чисти, пере и гледа детето, след като се върне от работа Peace

Няма такива мъже в моето обкръжение и не разбирам във вашето от де се пръкват, наистина.
Мир тогава. Peace

Не знам как не познаваш такива. Аз познавам. Само като ги гледам се ядосвам, не знам жените им как ги търпят Simple Smile

# 250
И аз мисля, че който няма пари за чистачка, редно е сам да чисти Simple Smile Отделен въпрос е дали на всеки му е приятно чужд човек да му шава из дома. Аз не бих могла да го изтърпя, а и смятам, че грижата за дома не е тежка.

# 251
И аз мисля, че който няма пари за чистачка, редно е сам да чисти Simple Smile Отделен въпрос е дали на всеки му е приятно чужд човек да му шава из дома. Аз не бих могла да го изтърпя, а и смятам, че грижата за дома не е тежка.
Ако мъжът ти е банкер обаче - ще има не панелка, а къща на етажи с двор. Тогава да те видя колко ще ти е мило да слугуваш сама, щото чистачка да не ти пипа.

# 252
Интересно откъде го измислихте този банкер и откъде знаете кой с какво разполага и какво работи Simple Smile

# 253
  • Пловдив
Интересно откъде го измислихте този банкер и откъде знаете кой с какво разполага и какво работи Simple Smile
Хипотетично говорим, банкер е нарицателно за богат към много богат мъж Simple Smile

# 254

Ама ти не четеш ли темата? Аз го дадох като пример и казах, ако. Защото първо познавам такова семейство, второ и моето мнение е следното - когато мъжът подсигурява достатъчно количество финанси - не бих го карала да ми мие чиниите вечер, просто защото - и аз ако не искам - ще имам свободата да си наема човек за тая работа.

Общи условия

Активация на акаунт