Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 552
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Все едно кой си върти задника в кухнята и кой цепи дървата на двора. Аз познавам жена, дето може да цепи дърва и да ги нарежда.
Какво му е толкова трудното пък на това? newsm78 Мога и да цепя, и да прибирам дърва. Вече трети сезон работя наравно с мъжете за бабините дървета. И не, не съм 100 кг мъжкарана. Тежа по-малко от 60.
За дървата - много пъти съм цепила още в детството си. Като бях на 20 и няколко пак ми се наложи именно защото т.нар. мъжка компания беше фиркана до козирката и аз бях един от малкото трезвеници, които си позволиха да цепят дърва на връх Нова година.  Mr. Green За цепенето на дърва не е важно колко кг тежиш, важно е какъв размах имаш и да можеш да замахнеш където трябва.  Mr. Green Като свикнеш си е фасулска работа. Дори не се изисква сила, стига да овладееш техниката.

# 226
Започнаха нравоученията.  Mr. Green

Ми не знам,ма ако не се съдира денонощно да пищи,не знам кво му е сложното да си гледаш бебето.И то па кво толкова го"гледате"...Баете ли му..рисувате ли го..бродирате ли го..Дреме у кревата и му хвърлиш някоя играчка..Ако мрънка,слагаш в столчето и му пускаш тв-то..ГОлема философия.. Егати..ми кат проходи..тогава или ще тряя на отпуски да я карате,че голямата преумора си иска почивка Mr. Green...или..не нам..Може би подпомагане от гражданска защита newsm78..

# 227
Започнаха нравоученията.  Mr. Green

Ми не знам,ма ако не се съдира денонощно да пищи,не знам кво му е сложното да си гледаш бебето.И то па кво толкова го"гледате"...Баете ли му..рисувате ли го..бродирате ли го..Дреме у кревата и му хвърлиш някоя играчка..Ако мрънка,слагаш в столчето и му пускаш тв-то..ГОлема философия.. Егати..ми кат проходи..тогава или ще тряя на отпуски да я карате,че голямата преумора си иска почивка Mr. Green...или..не нам..Може би подпомагане от гражданска защита newsm78..

Три години си останах вкъщи да гледам детето - никога не съм се чувствала толкова психически изтощена! Сега пак съм без работа и бушоните ми почват да горят отново.

# 228
Зависи от мъжа и от домашното му възпитание. От това което е видял от собсвените си родители. Определено не бих оставила съпруга ми (бъдещ ако някога има Mr. Green) да се занимава с чистене пране гладене и тн. Жената е жена защото тя е грижовницата а той е ловеца. Някак си не ми седи мъжко да го видя на мивката а , аз да ям семки и да се хиля 1 час по телефона докато той се гърби за нещо. Трябва да се подкрепят и да си помагат в повечето начинания.

# 229
Определено не бих оставила съпруга ми (бъдещ ако някога има Mr. Green) да се занимава с чистене пране гладене и тн. Жената е жена защото тя е грижовницата а той е ловеца. Някак си не ми седи мъжко да го видя на мивката а , аз да ям семки и да се хиля 1 час по телефона докато той се гърби за нещо.
  newsm43 да, да, точно така  ooooh! Tired
Ти върши всичката домакинска работа, на него му остави само да си слага обувките на мястото.  ooooh! Tired

# 230
  • Насред хаоса
Определено не бих оставила съпруга ми (бъдещ ако някога има Mr. Green) да се занимава с чистене пране гладене и тн. Жената е жена защото тя е грижовницата а той е ловеца. Някак си не ми седи мъжко да го видя на мивката а , аз да ям семки и да се хиля 1 час по телефона докато той се гърби за нещо.
  newsm43 да, да, точно така  ooooh! Tired
Ти върши всичката домакинска работа, на него му остави само да си слага обувките на мястото.  ooooh! Tired
И то разхвърляни, че да иде тя да му ги подреди после. Бе за кви ловци ми приказвате, като отдавна единственият им лов е на щанда в магазина?! Голяма мъка и зор, голям риск, голямо нещо, ей! ooooh! Или иде реч за друг вид лов - докат благоверната се трепе у дома да ми поддържа къщата, аз да ловя ... свежа неангажираща плячка?  newsm53

# 231
А какво иска една жена, за да знам поне за следващия път. Готвенето, и евентуално после да се измият тиганите достатъчно ли е, защото не ми ли идва от вътре, не ме търси. Е децата не ги намесваме, естествено ,че и с тях игра трябва.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 232
Започнаха нравоученията.  Mr. Green

eksipnos, ти пък колко деца изгледа да пишеш такива глупости. Моето дете никога ама никога не иска да стои само. Иска винаги да има някой до него и не само да стои ами постоянно да го занимава с нещо, да си играе с него и т.н. Физически изтощава много постоянно да играеш с детето си въпреки че на думи звучи лесно. Да не говорим, че вече спи много малко - има-няма час, час и половина на ден. През останалото време трябва винаги някой да се занимава с него, а на него игрите бързо му писват и трябва постоянно да се сменят и да се измислят нови и нови. Много рядко се занимава сам и е най-много за 15 мин. Само който не го е правил, няма представа. Не е да го оставиш само да си играе с някоя играчка. Ако моя го оставя така, ще ореве всичко - и съседите ще разберат и ще помислят, че го одираме.  Laughing

BebeCorason, не знам за такъв случай - мъжа да мие чинии, жената да люпи семки.  newsm78 Винаги, когато моя мъж прави нещо, аз правя друго. Ако той не помага и нощта няма да ми стигне да свърша всичко. А защо пък да се получава обратния вариант - аз постоянно да мия, чистя, готвя и т.н., а той само на компа да стои. Като се омъжиш ще видим дали ще си съгласна ти да правиш всичко, а той да гледа телевизия, както са повечето семейства от старата генерация. Но ако това те кара да се чувстваш значима - екстра.  Wink Wink Свекърва ми е от тоя тип жени. Като е вкъщи постоянно готви и чисти, но имам чувството, че това я кара да се чувства значима и потребна. А през това време мъжа й само гледа телевизия.  Laughing

2pac, ти не се чуди - направо си идеален. Ще те грабне някоя и няма да те остави.  Mr. Green

# 233
  • Насред хаоса
Мога да ти кажа със сигурност какво не иска - да се приберат от работа двамата, той да се изтегне на диванчето под претекст, че се е изгърбил от работа, а тя с влизането от вратата да почва - готвене, чистене, пране, гладене, занимания с децата и прочие. Единият като прави едно, другият поема друго - какво толкова има?

# 234
Мога да ти кажа със сигурност какво не иска - да се приберат от работа двамата, той да се изтегне на диванчето под претекст, че се е изгърбил от работа, а тя с влизането от вратата да почва - готвене, чистене, пране, гладене, занимания с децата и прочие. Единият като прави едно, другият поема друго - какво толкова има?
Е точно такъв е сценария при свекърва ми. Тя се прибира от работа и почва да готви. После подрежда масата. После мие чинии. През всичкото това време мъжа й не помага ами само сменя каналите пред телевизора и чете вестници. Като е готова вечерята сяда, наяжда се и после пак пред телевизора. Ами аз не ща такъв живот.  Naughty Имам нужда да ми се помогне и се радвам, че поне в тази насока мъжа ми ми влиза в положение и много ми помага. Примерно като тръгнем да готвим той нарязва лука, че аз мразя да ми люти. После аз сготвям или сготвя част от храната, другата той я готви. ПОсле той мие чиниите, аз мия на бебето шишетата и чиниите и т.н. Всеки прави по нещо така че и двамата работят и на никой работата не е много тежка и всеки може да почине, защото работата свършва по-бързо като си помагат двамата.

# 235
Започнаха нравоученията.  Mr. Green

eksipnos, ти пък колко деца изгледа да пишеш такива глупости. Моето дете никога ама никога не иска да стои само. Иска винаги да има някой до него и не само да стои ами постоянно да го занимава с нещо, да си играе с него и т.н. Физически изтощава много постоянно да играеш с детето си въпреки че на думи звучи лесно. Да не говорим, че вече спи много малко - има-няма час, час и половина на ден. През останалото време трябва винаги някой да се занимава с него, а на него игрите бързо му писват и трябва постоянно да се сменят и да се измислят нови и нови. Много рядко се занимава сам и е най-много за 15 мин. Само който не го е правил, няма представа. Не е да го оставиш само да си играе с някоя играчка. Ако моя го оставя така, ще ореве всичко - и съседите ще разберат и ще помислят, че го одираме.  Laughing

BebeCorason, не знам за такъв случай - мъжа да мие чинии, жената да люпи семки.  newsm78 Винаги, когато моя мъж прави нещо, аз правя друго. Ако той не помага и нощта няма да ми стигне да свърша всичко. А защо пък да се получава обратния вариант - аз постоянно да мия, чистя, готвя и т.н., а той само на компа да стои. Като се омъжиш ще видим дали ще си съгласна ти да правиш всичко, а той да гледа телевизия, както са повечето семейства от старата генерация. Но ако това те кара да се чувстваш значима - екстра.  Wink Wink Свекърва ми е от тоя тип жени. Като е вкъщи постоянно готви и чисти, но имам чувството, че това я кара да се чувства значима и потребна. А през това време мъжа й само гледа телевизия.  Laughing

2pac, ти не се чуди - направо си идеален. Ще те грабне някоя и няма да те остави.  Mr. Green
Пу пу пу, за мене си е Simple Smile))

# 236
2pac, зависи от жената. Представи си да е някоя суровоядка и веганка и да няма даже тигани у тях Laughing
Приятните неща са ясни, въпросът е, че някой трябва да свърши и неприятните.
Мен лично не ме интересува дали мъжът е къщовник, в крайна сметка чистенето може да го прави и платено лице, което не е от семействот,о ако е такава мъка подялбата.
А за грижите по децата няма да коментирам, но смятам, че мъж, който описва гледането на едно дете като eksipnos, заслужава жена му е да е мърла с проскубана коса и анцуг, която виси от сутрин до вечер със семките и цигарите в кварталното кафе и не я е грижа нито за мъжа, нито за дома, за децата е ясно - в кревата и им се мятат играчки.

# 237

И аз мразя този старо-патриархален манталитет, който е пренася и се "внушава" на мъжете от техните майки с криворазбрани представи за семейни задължения и права.

# 238
Цитат
А за грижите по децата няма да коментирам, но смятам, че мъж, който описва гледането на едно дете като eksipnos, заслужава жена му е да е мърла с проскубана коса и анцуг, която виси от сутрин до вечер със семките и цигарите в кварталното кафе и не я е грижа нито за мъжа, нито за дома, за децата е ясно - в кревата и им се мятат играчки.

Да ти кажа честно за едно бебе и аз не знам как да се грижа сам. За храненето и памперсите е ясно. Правех мляко дори вечер си бях направил система. В една кутийка си дозирах сухото, а в един термос водата, и така хоп млякото за секунди. Въпроса е в заниманието в къщи. Разходките лесни, ама как да разговарям с бебе, само майките се оправяте лесно. Иначе сега като е голяма ми е забавно. Разходките, мога и цял ден да съм с нея на вън. В къщи да рисуваме, да играем с конструктори и пъзели. Да копаем в пясъка, гледаме заедно филмчетата. Дори имаме книжка с Динозаври и вчера показвахме от нея всички които са от филма "Динозавър" и тя се радва много. Вика че е моето динозавърче. Лепим албума от Билла. Колкото повече расте, толкова повече ме пленява. Онзи ден месихме и редихме пица, после и киснах ръцете във топла вода да отмия тестото. С нетърпение чакам да четем енциклопедии и уроци. Но с бебета ми е трудно и на мен. Може би ако майка и ни види сега, ще се замисли дали да си тръгне Mr. Green Ама няма значение де.

# 239
С бебе е лесно - само да си организираш времето така, че да можеш да се изкъпеш и да отидеш до кенефа Mr. Green .
С проходило дете е трудно. С постоянно бъбреща, търчаща беля на 5 => апокалипсис. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт