Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 519
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Това с подметкат, слугинята, мъж под чехъл и т.н. не го разбирам...
С мъжа ми си делим домакинската работа наполовина, той не харесва да простира, не простира... аз не харесвам да изхвърлям боклук, не го правя.

Доходите ни са равни, грижите по детето също.... може би от негова страна в момента дори и малко по-големи във връзка с воденето и взимането от училище. Дори книжка четем едната вечер единият, другата другият.
В къщи идва жена да чисти веднъж седмично, но винаги има и за нас, с две котки сме и прахосмукачка и парцал си трябват често, да не говорим за слагането и изваждането на чинии от миялната, пране(тук помага само с прибирането), готвене, някой неща готвя аз, други той.

Мисля, че всичко дойде от мен... Ако бях подхванала да чистя всичко сама, той сигурно нямаше да се включи.... аз не обичам да чистя, предпочитам почивните дни да си прекарваме тримката, а основното чистене да го прави жена, на която да плащаме, не е толкова скъпо. А ние да сме заети само с ежедневната домакинска работа, която е достатъчна и за двамата.

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 15:42 от nad_tab

# 286
И не вярваш, че дом - в който чисти неработеща жена или прислужница - не може да е щастлив - като вашия?

# 287
  • София
И не вярваш, че дом - в който чисти неработеща жена или прислужница - не може да е щастлив - като вашия?

Напълно вярвам, че всичко си зависи от семейството, но не вярвам че мъж който чака всичко наготово, обича жена си  Mr. Green

# 288

Напълно вярвам, но не вярвам че мъж който чака всичко наготово, обича жена си  Mr. Green

Абе знам ли. Ако тя е безработна, а той общ строителен работник /тежък физ.труд/ - дали трябва пак да делят поравно?

# 289
  • София

Напълно вярвам, но не вярвам че мъж който чака всичко наготово, обича жена си  Mr. Green

Абе знам ли. Ако тя е безработна, а той общ строителен работник /тежък физ.труд/ - дали трябва пак да делят поравно?

То случаи много... ама колкото и тежък да е физическия труд, все някога този човек почива.... представи си каринката, той седнал на масата в неделя и гледа цял ден телевизия а тя шета около него.... за каква любов говорим  ooooh!

# 290
 newsm78 А за мен в описания случаи - любов бибило - ако жената разбира мъжа до себе си също. Ако бях аз - да, щях да поема изцяло домакинството. Нещо лошо ли има мъж, претрепан от работа - да бъде обслужен от жена, която не работи?

# 291
  • София
newsm78 А за мен в описания случаи - любов бибило - ако жената разбира мъжа до себе си също. Ако бях аз - да, щях да поема изцяло домакинството. Нещо лошо ли има мъж, претрепан от работа - да бъде обслужен от жена, която не работи?

Няма начин да е постоянно претрепан от работа и да не се включва изобщо в домакинството... но пък хора всякакви, лично аз не виждам щастие в подобен тип семейство. За други пък, точно това е щастливия живот.

# 292

Няма начин да е постоянно претрепан от работа и да не се включва изобщо в домакинството... но пък хора всякакви, лично аз не виждам щастие в подобен тип семейство. За други пък, точно това е щастливия живот.

Не е точно щастлив, но е начин за оцеляване. Защото двамата се обичат и искат да са заедно, въпреки трудностите. Стига с примери за днес, лека вечер  Hug

# 293
Ситуация:
Мъжът работи целодневно.
Жената работи целодневно.
Две дечурлига.
Евентуално домашен любимец.

Кой в семейството какво ще прави по отношение на домакинството.

# 294
Ситуация:
Мъжът работи целодневно.
Две дечурлига.

Тя се прибира и замята ръкави - готвене, чистене, домашни, разхождане на кучето (чистине на котето/папагалите...).
Той се прибира, замята крачолите и сяда да си почива, че цял ден е бил на работа.

Примерно.

# 295
Ситуация:
Мъжът работи целодневно.
Две дечурлига.

Вероятно тя ще сготви и сложи масата, ще се нахранят, накрая тя ще прибере и измие чиниите. таткото ще е  с децата. Може да помогне с прибирането на масата или салатата. Ще седнат за малко за по цигара време или да чуят новините, тя ще оправи децата в банята и ще си легнат. Той ще иска вероятно секс, тя ще пусне, няма да й се прави много, но защо да отказва и да си създава главоболия - като той сто на сто ще подскочи - ааа, друг ли има, та не ти се прави с мен.

# 296
Изкарва, не изкарва пари - пак ще помага. Аз да не съм робот, че да върша всичко. До миналата година аз като взимах в пъти повече пари, пак си вършех работата, не я е вършел той. Така че... това за парите не го приемам.  Naughty

# 297
  • София
Изкарва, не изкарва пари - пак ще помага. Аз да не съм робот, че да върша всичко. До миналата година аз като взимах в пъти повече пари, пак си вършех работата, не я е вършел той. Така че... това за парите не го приемам.  Naughty

Зависи от парите  Mr. Green

Ако изкарва толкова, че да има жена която да чисти всеки ден, че и да готви, зле ли ще ти е  Wink

# 298

То случаи много... ама колкото и тежък да е физическия труд, все някога този човек почива.... представи си каринката, той седнал на масата в неделя и гледа цял ден телевизия а тя шета около него.... за каква любов говорим  ooooh!
Имам нагледен пример - свекъра и свекървата. Но дали се обичат или не не мога да кажа. Може би просто така гледат на нещата, такава е гледната точка на старото патриархално общество/поколение. Но мен лично най-много ме дразни това, че не стига, че той не подхваща никаква работа ами постоянно я обижда, че е овца/коза и пр. добитък и че не става за нищо, вероятно защото от толкова грижи за дома няма време да гледа и външния си вид. Аз като го чуя, честно казано, ми иде да го перна, но тя е кротка женица и дума не обелва. Може би така са я възпитали. Но то бива неблагодарност, бива, ама чак пък като неговото не знам как се търпи.

# 299
Трябва да се види кой какво обича да прави. Не става иначе. Насила няма как, но ако се остави това което обича човек, с кеф да го свърши. Ако нещо не е обично и за двамата, може да си го поделят. Все пак после и двамата да се гушнат на дивана, а не единия да търчи на пред на зад. Пък ако детето е между тях, още по-хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт