Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 482
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
Соте, кажи ни какви са тези задължения за които не знаем, да научим.

Ако вие сами не се усетите, едва ли аз мога да ви кажа.. просто ни оценявайте такива каквито сме.. все пак за да живеем заедно, означава че сте ни приели с всички възможности и недостатъци.. така че и да мрънкате едва ли бихте променили нещо!!!  Naughty

Уважаеми sote-full, совите отдавна не са това което са.... ако в едно семейство и двамата ряботят по 8-9 часа, защо единия да има повече домашни задължения  newsm78

Друг е въпроса, ако жената или мъжът си стоят в къщи, тогава е напълно естествено този който не ходи на работа да поддържа домакинството!

Добре де.. нека пък аз ви попитам... според вас какви трябва да са задълженията на един мъж.. може би да стои до фустата ви постоянно.. моля ви не ни подценявайте.. все пак светът не се върти само около вас .. а ние сме широко скроени.. но е трудно да ни разберете!!!  Hug

Оох, Соте, то любов се иска за тази работа.  Flutter

Точно Анджали.. не случайно казват че любовта е сляпа.  Whistling

Стискайте зъби още няколко години - детето като порасне - ще ви отмени.

Да да..точно на децата разчитайте.. тя и жена ми така разправяше, но нещата са коренно различни, сега обвинява само себе си!!!  Thinking
Ще ме попиташ защо ли... ми просто е, защото не допускаше друг да се меси в домашната и работа.. демек все нещо не е както тя го иска.. е.. оставихме да е на нейното.. затова и се сърди сама на себе си.
Странни сте жените.. хем мрънкате, хем искате.. но пък не позволявате.. след туй всички сме ви виновни.  Peace
А нашите задължения остават винаги встрани от погледа ви.. добре че не обръщаме внимание на дребнавости.. инак ще се превърнем във вечно мрънкащи женчовци!!!!  Mr. Green

# 331
  • София
Ще ме попиташ защо ли... ми просто е, защото не допускаше друг да се меси в домашната и работа.. демек все нещо не е както тя го иска.. е.. оставихме да е на нейното.. затова и се сърди сама на себе си.
Странни сте жените.. хем мрънкате, хем искате.. но пък не позволявате.. след туй всички сме ви виновни.  Peace
Соте, с най-голямо удоволствие бих преотстъпила всякакъв род домакинска работа на евентуалните желаещи.  Peace
Аз през това време ще се разхождам с детето. Или ще се опъна на спалнята и ще си чета книжка. Или ще си чета списание, хапвайки месни деликатеси и сирене бри. Ееееех, мечтииии...

# 332
  • Пловдив
Соте, кажи ни какви са тези задължения за които не знаем, да научим.

Ако вие сами не се усетите, едва ли аз мога да ви кажа.. просто ни оценявайте такива каквито сме.. все пак за да живеем заедно, означава че сте ни приели с всички възможности и недостатъци.. така че и да мрънкате едва ли бихте променили нещо!!!  Naughty
Че аз от къде да знам на какво ще налетя преди да приема да живеем заедно? Специално моят си го дресирах Simple Smile

# 333
А, вкъщи никой не иска да чисти, а и двамата можем  Mr. Green Затова и двамата го вършим Simple Smile
Защо?
Стискайте зъби още няколко години - детето като порасне - ще ви отмени.
Направо на това разчитам  Joy

# 334
У нас мъжът ми е на смени 2/2. Когато е на работа няма как да пипне нищо, всичко сама си правя. Но когато си е вкъщи ми помага. Не защото не мога сама, а защото не искам.
Съвсем отделен е въпросът, че нищо не се сеща сам да направи. За всичко давам иструкции като за 5 годишно. Даже и боклука, който е пред вратата не хръвля ако не кажа "изхвърли боклука".
И двамата сме отрастнали в семейство, в което единия влачи за всички. Той го е приел този модел, аз пък го отричам и много се караме Tired . Сигурно и аз ще стана вечно мрънкаща и недоволна и накрая ще се разделим, защото не мога непрекъснато да живея в караници и обтегнати отношения.
Гледай по-ведро на нещата. Останала съм с впечатление, че ако мъжът иска, много лесно се учи. И моя дълго време ми лазеше по нервите, но сега ела да го видиш - нов човек. Естествено, аз съм дала инструкция кое да подхваща, че ако не му пиля надали ще свърши нещо. Но пък какво толкова - минахме го периода на пиленето, сега си знае задълженията без много побутване от моя страна. Малко повечко нервички се хвърлят в началото, но после има защо.  bowuu

# 335
След направените изводи от темата, могат да се направят и следните препоръки:
Бъдещи съпруги,   Hug
преди да посетите обредната зала за сключване на брак,
направете тест на бъдещите си съпрузи за техните умения, рефлекси, опит, стаж, инициативност и креативност в домакинстването.
Същевременно, го предупредете за вашите очаквания и изисквания,
направете си разчет - кой какво и кога
и след това - спокойно влезте в гражданското.
Най-вероятно бъдещият ви семеен живот ще бъде лишен от мърморене, недоволстване и обвинения, но ще е пълен с взаимна нежност, спокойствие и топлота,
както и вечна благодарност, че имате най-прекрасния съпруг на света!
  bouquet

# 336
Бъдещи съпруги,   Hug
направете тест на бъдещите си съпрузи за техните умения, рефлекси, опит, стаж, инициативност и креативност в домакинстването.
и след това - спокойно влезте в гражданското...

Достатъчно е да поживеят заедно няколко години, ако се напаснат, напаснат, ако не, всеки по пътя си. Насилствените неща и дресировката не водят до нищо добро.

# 337
 Негодни ли са мъжете за домакинска работа?-разбира се, че не, но това зависи от много фактори. Не може даден човек, било то мъж или жена, да е годен и негоден в това и това и да дели задълженията на мъжки и женски. Naughty
 Според психолозите, ако даден човек е самостоятелен и като малък са го възпитали да се оправя в живота с колкото се може по-малко помощ, указана от роднини и приятели, то тогава не, не е негоден. Но ако е някое мамино детенце, което е свикнало мама да му ходи след дупето, тогава какво може да се очаква от такъв човек, пак казвам независимо от пола, в домакинството, примерно?!
 Има и друг тип мъже, които просто си мислят, че превъзхождат жените си, само защото са мъже-ами, неЙ тъЙ! #2gunfire

ако в едно семейство и двамата ряботят по 8-9 часа, защо единия да има повече домашни задължения  newsm78

Друг е въпроса, ако жената или мъжът си стоят в къщи, тогава е напълно естествено този който не ходи на работа да поддържа домакинството!
Съгласна съм с теб! Разбира се, домашните задължения могат да бъдат разделени и определени неща да се извършват от единия, съответно други-от другия.

Бъдещи съпруги,   Hug
Най-вероятно бъдещият ви семеен живот ще бъде лишен от мърморене, недоволстване и обвинения, но ще е пълен с взаимна нежност, спокойствие и топлота,
  bouquet
Mr. Green Mr. Green Mr. Green Така няма ли да си омръзнем? Все едно се прибираш вкъщи, само за да свършиш определени неща и там за да видиш ''някой си'', дето ти се пише мъж/жена... Mr. Green Аз преди да вляза в гражданското нямах идея с кого точно сключвам брак... в домакинството де Mr. Green Мислих, че мъжът ми ще е най-разпиляният съпруг в света, но като се роди детето ме опроверга, за щастие. В момента съм в майчинство и аз върша повечето неща в домакинството, но от есента ще го караме пак по старому, т.е. ще си делим задълженията. Twisted Evil

просто ни оценявайте такива каквито сме.. все пак за да живеем заедно, означава че сте ни приели с всички възможности и недостатъци.. така че и да мрънкате едва ли бихте променили нещо!!!  Naughty
  Така е! Peace

П.С. Относно децата: не разчитам моята да ме гледа, като 70г., когато, примерно, съм на 50г. и силно се надявам майка ми да си е мислила същото!!! Mr. Green

# 338

Достатъчно е да поживеят заедно няколко години, ако се напаснат, напаснат, ако не, всеки по пътя си. Насилствените неща и дресировката не водят до нищо добро.

Правилно!
Имах такъв случей на главата... Макар всички разговори и обещания всеки да си има някакви задължения, не се получи. Тая еманципация по скоро я виждам като оправдание за мързел.
Двама изберът ли да са заедно в живота, това значи както в радостите и удоволствията, така и в трудностите и отговорностите. Принципа е когато единия почне да му идва повече, другия да се опита да поеме част от тежеста.
Ако двойките осъзнаят това, почват да се радват на връзката си.
thumbsup

# 339
Защо да са негодни?Не е казано ,че само жените трябва да се занимават с цялата домакинска работа.Нима мъжете не могат да изчистят ,да пуснат пералня ,да сготвят и т.н. Е друг е въпроса ,че аз съм свикнала да си върша задълженията сама и предпочитам никой да не ми се пречка ,докато го правя.
Ако става на въпрос има и много жени които са "негодни" за домакинската работа.
Кой както е възпитан.
Аз съм много щастлива,че винаги когато започна да чистя,да готвя или каквото там правя,приятелят ми ме пита дали имам нужда от помощ. Simple Smile
В семейството всеки трябва да си има задължения ,но те не се изчерпват само до там,а винаги когато единият не може да направи нещо,другият да го направи.

# 340
Бъдещи съпруги,   Hug
  bouquet

А какво пък ние да очакваме от съпругата.. може би да припадаме????   Thinking
Или да слушаме оправдания...  Whistling
И накрая никога.. ама никога не забравяйте че двата пола са коренно различни.. мъжете и жените си приличат по поведение главно, когато става дума за секс!!!!  Peace

Тъй че за домакинска работа сме апсолютно негодни.. но сме годни за неща, дето вас не ви бива!!!!  Peace
Въпроса е да има за всекиго по нещо!!!!  Mr. Green

# 341
Оф бе Соте, и ти ли не схвана хумора (и сарказма) ми?  Crazy

ПС Досадни са вечните оплаквания женски, не мислиш ли?  Rolling Eyes
Като се омъжват им е хубаво, а после - мъжете за всичко виновни!  Rolling Eyes

# 342
Един мъж може да стане и домакиня, и детегледачка и всичко, което една жена поиска, стига в секса нещата да са наред. Аз такива изводи си вадя напоследък. Колкото по-задоволен е той, толкова по-доволна съм и аз - мие, чисти, гледа детето. Май не е толкова трудно да им се намери цаката на мъжете. Тях и без друго само това ги интересува та са лесно манипулируеми щом стане дума/дойде време/опре до секса.  Wink

# 343
Цаката му е майката, разбира се, аз винаги съм казвала, че успее ли да намери жената слабото му място и да го гъделичка там - нещата стават.  Laughing

# 344
 Тях и без друго само това ги интересува та са лесно манипулируеми щом стане дума/дойде време/опре до секса.  Wink
[/quote]
+6 newsm10
 успее ли да намери жената слабото му място и да го гъделичка там - нещата стават.  Laughing
[/quote]
+6 newsm10 newsm10 newsm10
ВидЕ ли Соте-най -после те разбраха как се
върши домакинска работа без ПРОБЛЕМИ smile3501 smile3501 smile3501  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт