Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 389
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Вили, пролетното почистване не е предпоставка за чист и подреден дом.  Peace
Аз никога не съм правила пролетно почистване и пет пари не давам за такова.
Днес например не съм на работа и чистих, и подреждах допреди малко.

Всъщност някой ще ме светне ли какво включва едно пролетно почистване. Ако в него влиза миене на прозорци, значи мъжът ми е напълно годен за него, защото винаги той мие прозорците. Това си е чисто мъжка работа.  Naughty Не ми се рискува да падна през прозореца. И без това имам страх от височини.

# 496
Миене на прозорци, махане на килими, пререждане на гардероби и шкафове, обувки, прибиране на зимните дрехи и палта, прибиране на зимните завивки, полагане на тънките-летни, подредба на балконите, изкарване на цветята и масичките с чадърите и тн - чудно ми е пък на мен как все едно излезе, че само у нас се прави това...

# 497
Не правим пролетно почистване но имам помощница ,която всеки ден по 6-7 часа почиства и не се налага .Мъжът ми не пипа нищо , аз гледам децата (3 броя ),той проектира къщи и работи нонстоп,а на мен ми осигурява помощ за всичко ,от което имам нужда .

# 498
Не правим пролетно почистване но имам помощница ,която всеки ден по 6-7 часа почиства и не се налага .Мъжът ми не пипа нищо , аз гледам децата (3 броя ),той проектира къщи и работи нонстоп,а на мен ми осигурява помощ за всичко ,от което имам нужда .

Ох, благодаря, че се появи, потвърди и моето мнение  Peace

# 499
  • София
Миене на прозорци, махане на килими, пререждане на гардероби и шкафове, обувки, прибиране на зимните дрехи и палта, прибиране на зимните завивки, полагане на тънките-летни, подредба на балконите, изкарване на цветята и масичките с чадърите и тн - чудно ми е пък на мен как все едно излезе, че само у нас се прави това...
Joy
Всичко това го правим, но не съм го определяла като пролетно почистване! Разбира се, не е нужно цялата тази дандания да се извърши в рамките на един ден.
Килимите ги даваме за пране лятото. (Ама те и без това са едни малки, просто колкото за се каже, че имаме килими.)
П.П. Аз се притесних, че пролетното почистване едва ли не означава освежителен ремонт на дома.  Mr. Green

# 500
  • Пловдив
Ако в него влиза миене на прозорци, значи мъжът ми е напълно годен за него, защото винаги той мие прозорците. Това си е чисто мъжка работа.  Naughty Не ми се рискува да падна през прозореца. И без това имам страх от височини.

Това все едно аз съм го писала. Ние живеем на 10-тия етаж и само мъжа ми мие прозорците. За мен това си е мъжка работа.. но и баща ми винаги е миел прозорците и може би затова така го възприемам... повечето ми познати се пулят като им кажа, че мъжа ми чисти прозорците.
Иначе съм на следното мнение по въпроса  за вършенето на домакинска работа от мъжа... ако жената не работи и не гледа деца, а просто си седи вкъщи е нормално тя да върши повечето неща, ако обаче гледа дете или деца, би трябвало и таткото да се включва, когато има време. Ако и двамата работят, трябва да си разпределят задълженията вкъщи според зависи кой в какво е "по-силен"...  Peace

# 501
Joy
Всичко това го правим, но не съм го определяла като пролетно почистване! Разбира се, не е нужно цялата тази дандания да се извърши в рамките на един ден.
Килимите ги даваме за пране лятото. (Ама те и без това са едни малки, просто колкото за се каже, че имаме килими.)
П.П. Аз се притесних, че пролетното почистване едва ли не означава освежителен ремонт на дома.  Mr. Green

Е, тогава къде се вреш между шамарите и мърлите  Crossing Arms

# 502

Е, тогава къде се вреш между шамарите и мърлите  Crossing Arms

Всичко ще си признаете вие.. ма що сЪ дърпате ви се чудя???  Mr. Green

# 503
Годни са, годни, ама не на всички им се занимава-така им било по-лесно. Аз преди да се омъжа не бях виждала мъж да домакинства-баща ми и брат ми не пипват нищо дори с пръстче. Но се оказа, че така са "научени" от майка ми. Мъжът ми прави много неща и то без да го подсещам-той чисти с прахосмукачка, бърше шкафове, подрежда хладилник и мие прозорци. Понякога и готви. Когато изявя желание аз да свърша нещо от горепосочените неща,отговорът е: "що се натискаш като знаеш, че аз съм по-добър, занимавай си се там с децата". Е аз това и правя

# 504
Годни са, годни, ама не на всички им се занимава-така им било по-лесно. Аз преди да се омъжа не бях виждала мъж да домакинства-баща ми и брат ми не пипват нищо дори с пръстче. Но се оказа, че така са "научени" от майка ми. Мъжът ми прави много неща и то без да го подсещам-той чисти с прахосмукачка, бърше шкафове, подрежда хладилник и мие прозорци. Понякога и готви. Когато изявя желание аз да свърша нещо от горепосочените неща,отговорът е: "що се натискаш като знаеш, че аз съм по-добър, занимавай си се там с децата". Е аз това и правя

Хвала на такива мъже!!!  newsm74

# 505
Искрено завиждам на онези от вас,които имат помощ в къщи!!!При нас такова нешо като домашна работа няма.Винаги е чисто,няма нужда от нищо и аз съм побъркана,затова виждам прах.Не ми е помагал никога и даже го дразни ,когато аз чистя.Обикновено го правя,когато той не си е в къщи (добре че работим по различно време).Иначе с готвенето се справя перфектно,истински чревоугодник е и когато иска, прави невероятни неща!За мое нещастие това се случва мноооого рядко!Никога не е пускал пералня и дори не знае как става това (а сглобява и разглобява компютър без да се замисли,преинсталира и прави всякакви подобни щуротии)Нооооо така е когато свеки не си е свършила работата (има брат и сестра,които също са скарани с домашната работа). Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 506
Годни са и  могат, но не винаги така, както ние жените го виждаме. Обикновено, за да си спестят мърморене , не пипат нищо или чакат да им кажеш- просто е. Пък и когато има кой да го прави , кой е луд да се бута там , където не го викат?! Ти пък...и питаш даже. Laughing

# 507
Не е трудно да изнудите или принудите съпруг, син или приятел да направи каквото поискате, но ако използвате такива методи, вероятно връзката помежду ви не е много добра. Ключът да накарате един мъж да изпълни вашите желания, е да му дадете нещо в замяна - накарайте го да повярва, че вашата цел си заслужава.

http://www.dnes.bg/za-da-se-razbirame/2012/05/17/kak-da-nakarate … -pojelaete.158985

Дето се казва.. целта оправдава средствата и напъните!!!!  Laughing

# 508
Не е нужно да се изнудва,когото и да било. Понякога има обстоятелства, когато мъжът сам разбира, че е много годен за много неща от домакинската работа- неволята учи, и то как. Друг път пък събитие или случка му показват , че без напън не става ... та Соте, не е нужда да се изнудва, примери имам бол. Обикновено до истината достигате сами , защото неволя ви учи. Просто е. Пък и т.нар. домакинска работа не е женска, тя просто ни е приписана за такава. Реално хигиената се поддържа с една цел мисля. Grinning

п.п.  статийката не я бива по мое мнение /то , ако беше така лесно/ нещата не стават така. Но... блаженни са верующите. Laughing

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 11:42 от Fortune

# 509
Здравейте!Пожелавам на всяка жена мъж,който да и помага.  Simple Smile Моя мъж е живял 6 години в чужбина без жена,която да му чисти и готви и той се е научил на всичко.И сега макар да има мен,той много ми помага.Винаги когато е в почивка (по принцип събота и неделя) той готви,простира и чисти с мен.  newsm28 Аз разбира се съм много доволна и не мисля да му развалям това удоволствие  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт