Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 314
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Според мен това дали един мъж ще помага вкъщи или не и дали една жена ще се държи като слугиня, зависи предимно от модела, който е наблюдаван в детството. Ако една жена е гледала как майка й върши всичко, а баща й само чете вестник и гледа тв и си чака ракийката и салатката, то няма как на тази жена изобщо да й хрумне да изисква от мъжа си нещо да прави, камоли да иска уреди-помощници...

Това не е сигурно, моделът на моите родители беше именно строго женска и мъжка работа, и това още от дете ме дразнеше, предполагам и затова съм толкова крайна сега, все още имам от детския си инат в мен  Simple Smile
Въпреки че за тогава си беше нормално и когато аз се омъжих доста се съмняваха в нашия модел, но какво стана - сега баща ми не спазва разделението и мисленето му много се промени, включително за грижите за децата Peace

# 571
Да, всеки трябва да има някаква отговорност, но не съм на мнение, че трябва да ходя с калкулатора и да изчислявам 50те% на всяко нещо. Като цяло не споделям мнението, че независимо от работата, трябва да се дели, просто защото аз не мога да чакам нито на мръсно, нито на разхвърляно, нито гладна - да се върне моя и да поеме половината. Като се приберем пък заедно, то докато той отиде до магазина за хляб и мляко или нещо, което ежедневно се купува /може и цигари/ - ами аз вече съм направила вечерята. Може да влезе да се изкъпе и като излезе - аз дори да съм сервирала, трябва ли да чакам или да му забраня да се къпе? Въобще...Какво има да му делим...

Какви калкулатори, viliko...
Темата е за хората, които въобще не смятат, че нещо ги засяга, хубав пример си дала с къпането. Ако храната още не е готова и вляза в банята, после ида да простирам, да ме чака ли да сложа масата? Или да ми забрани да се къпя?

О, човече - първо аз не бих влязла в банята, ако съм тръгнала да правя вечеря, но не съм довършила. Смешно ми стана само като си представих - значи нарязвам продуктите, измивам там, беля, вадя тавата и оставям всичко ей така, като си взилам плувките и се намъквам в банята, щото мъжът ми е длъжен да поеме половината, тоест да довърши  Joy
Примерът беше точно в обратния смисъл - да му забраня ли да се къпе, щото трябва да направи половината вечеря първо?  Wink

# 572
А пък ако спрете да ядете и да се къпете, колко по-малко работа ще има....ни чинии за миене, ни дрехи за пране.   Joy   
Само разходки.И перфектно семейно разбирателство...    Grinning

# 573
Между другото аз обичам да се къпя, когато съм сама  Joy
За яденето - като вица за магарето - не искам да пробвам, но пък се улеснявам като правя аламинути в повечето време. Та начини има, дори само жената да върши всичко - пак не е казано, че ще грохне  Wink

# 574

О, човече - първо аз не бих влязла в банята, ако съм тръгнала да правя вечеря, но не съм довършила. Смешно ми стана само като си представих - значи нарязвам продуктите, измивам там, беля, вадя тавата и оставям всичко ей така, като си взилам плувките и се намъквам в банята, щото мъжът ми е длъжен да поеме половината, тоест да довърши  Joy
Примерът беше точно в обратния смисъл - да му забраня ли да се къпе, щото трябва да направи половината вечеря първо?  Wink

За приготвено ядене, което се пече писах аз, да не издребняваме, никой не е казал, че половината пише ще готвя аз, половината той  Sick
Ще сложа пилето да се пече и ще седя да му бая  Joy мога да ползвам времето да си взема един душ, вместо да седя и да чакам. Ако съм сама, да, няма да посмея да оставя включена печка.

Ето конкретно - яденето е готово, изключваш печката. В това време ти спира пералнята. Мъжът ти си седи на дивана, няма работа. Какво правите? И какво толкова странно има да стане и да сложи масата и сервира, например, пък ти да простреш?

...Та начини има, дори само жената да върши всичко - пак не е казано, че ще грохне  Wink

Естествено, то и мъжът да ги върши сам, пак няма да грохне  Laughing
Ама защо да оставиш някой, за който ти пука, да прави всичко, а ти да си почиваш. Не говоря за днес, утре, 10 дни, а по принцип. Ей така, просто се казва - мъжете не са годни за тая работа и това ги освобождава от всичко.

Безсмислено ми е да дъвчем едно и също във всяка тема, Labrador го разбирам, ама ти го правиш само за спорта, не можеш да ме убедиш, че у вас е така Peace ела в темата за цигарите, че там поне сме на едно мнение  Laughing

# 575
Не искам да споря, но ти така настървено отстояваш своята гледна точка, че не даваш на никого да каже нещо по темата - ако не е на същата теза  Laughing

За примера - ако и аз нямам какво да правя - аз ще просна, нека той да поседи, какво пък егати  Laughing

# 576
...
За примера - ако и аз нямам какво да правя - аз ще просна, нека той да поседи, какво пък егати  Laughing

И аз ще просна, и като се върна, ще ме чака сложена масата.
Какво пък, егати  Simple Smile

# 577
Споделям мнението на Не се сърди, човече! Мъжът не е дете, за да не може да се грижи за дома. Но зависи от хората. На сила хубост не става.  Peace

# 578
...

И аз ще просна, и като се върна, ще ме чака сложена масата.
Какво пък, егати  Simple Smile

Епа, не си спомням аз да съм имала нещо против вашия модел, ти си тази - дето пише пост след пост - че трябва при всички да е като при вас все едно  Wink

Иначе, и да не е сложена масата като се върна от простирането /то понеже все едно е два часа къртовски труд/ - ще я сложа сама. Ако вече съм премаляла, крайно изтощена - може и да накарам мъжа ми, иначе въобще няма  да го правя на въпрос...Там е разликата май.

# 579
Никой не говори за гласуване - против или за модела в дадено семейство, това си е лично решение, просто ми беше интересна причината, когато единият е зает с нещо, а има още 1-2 неща за вършене, защо свободния трябва да чака търпеливо заетият да ги кара едно по едно Peace

# 580
А защо пък не? Не може ли единият да изгледа един филм? Да прочете една книга? Трябва ли ако има една чиния за миене - да я делнем задължително?

За да спра по-нататъчни "доводи" от сорта - днес жема му работи, деца гледа, дом върти - той пърди пред телевизора - да, това го виждам с очите си и тн /все в твой дух писания/ ще добавя - стига изреденото по-горе да не е ежедневие или тогава, когато и другият е преуморен  Peace

# 581
А защо пък не? Не може ли единият да изгледа един филм? Да прочете една книга? Трябва ли ако има една чиния за миене - да я делнем задължително?...

100-тина пъти повторих, че не става дума за тогава, когато има едно нещо за вършене, тогава ще го свърши единият, няма да уточнявам пол, по желание.

Когато не е само едно, а умишлено чака да свърши с едното, за да направи следващите. Ок, съгласна съм, инцидентно да, но не и по принцип, питай мъжа си дали е съгласен ти да си гледаш филмче или четеш книжка всеки ден, докато той се грижи за дома ви и детето...
Аз поне никога не бих го причинила на човека, когото обичам. Явно не съм такъв егоист, за какъвто се мисля  Laughing

# 582
О, човече - ама ти май вярваш - че мъжете са длъжни да се сещат същото - като нас жените  Laughing
Аз не го вярвам това.
Мъжът ми никога няма да забележи трохите по плота, ако аз не му кажа - избърши! , не защото не желае, а просто защото не е по подробностите. В друга тема бях писала, че бърша банята след него - ами да, защото той никога не забърсва като хората, казва - готово е, ама като вляза...Никога също няма да забележи покривката, застанала на криво, петно по нея или претъпканите закачалки с дрехи. Трябва аз да му кажа. И тн. Та понякога нещата не са защото се инатим, защото не искаме  Wink

# 583
  • Galaxy 13197853088
струва ми се, че Човечето е женено ...

# 584
О, човече - ама ти май вярваш - че мъжете са длъжни да се сещат същото - като нас жените  Laughing
Аз не го вярвам това...

До човек е това, аз също не се сещам...
А дори да се сетя, не ми пречи да го кажа директно, както мъжете обичат директните отношения, без заобикаляне.
Но няма как да чакаш от един мъж да се сети, ако счита за длъжна жена му да го обслужи от - до, по-скоро ще й каже, остави прането и сложи масата, че сме гладни с детето, и после иди да си простираш.
Ще се радвам поне един мъж от темата, който счита, че мъжете не са годни за тази работа да ме опровергае  Simple Smile

струва ми се, че Човечето е женено ...

Ама разбира се, тези, които ги мързи "да си измият дупето" са истинските мъже, другите, дето се държат като възрастни са женчовци  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт