Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 295
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
 newsm78
Ма моят ми е казвал - първо направи яденето, после еди какво си...и сега какво - да го сменям ли, ненормален ли е?

# 586
newsm78
Ма моят ми е казвал - първо направи яденето, после еди какво си...и сега какво - да го сменям ли, ненормален ли е?

Твоят всичко прави, така че не ми говори за инцидентни неща  Peace

# 587
Именно  Joy , всичко прави по малко - и помага, и пърди, и бира пие, въобще...съвсем средностатистически човек  Laughing

# 588
Именно  Joy , всичко прави по малко - и помага, и пърди, и бира пие, въобще...съвсем средностатистически човек  Laughing

Късметлийка  Mr. Green

# 589
Но няма как да чакаш от един мъж да се сети, ако счита за длъжна жена му да го обслужи от - до, по-скоро ще й каже, остави прането и сложи масата, че сме гладни с детето, и после иди да си простираш................
Аха....   като в съседната тема, дето мъжът на авторката отмествал дивана, за да й покаже колко лошо почиствала, имало прах и боклуци зад дивана.Ама хич не му идва на ум той да си извади ръцете от дирника и да почисти.Просто счита, че жена му е длъжна да се грижи за дом, дете, манджа.....
Такъв преспокойно ще си клати краката на масичката, чешейки се , дето не го сърби и ще нарежда:
"Жена, какво ще ядем тази вечер, виж там, сготви нещо, че съм гладен, после ще переш/чистиш/простираш/помагаш на детето с урока.....!"
За това става въпрос.А не дали всеки е измил своята половина от чинията.

# 590

Късметлийка  Mr. Green

В смисъл, че е по малко ли - тоест малко пие, малко пърди  Joy Да... Peace

# 591
Ти всъщност работиш ли нещо или мъжът ти те издържа? Ако мен мъж ме издържа, нямам нищо против да върша всичко у дома.

# 592
Ти всъщност работиш ли нещо или мъжът ти те издържа? Ако мен мъж ме издържа, нямам нищо против да върша всичко у дома.

...При моя натоварен график на работа, чистех само веднъж седмично...

# 593
# 594
Не съм отваряла линка, но по текста изводът ми е, че не е тренирала достатъчно  Laughing

# 595
Звучи ми като шега или като първи опит на прохождащо писателче.

Но извън шегата, Соте, преди години доста разпалено спорехме с колега, че е нормално жена да почиства пилето или рибата (с перки, без перки - всякаква) вместо мъжа си. Така беше дресиран горкия от жена си, така му беше внушено, че е под достойнството на една дама да почиства пиле или риба, че едва не ме удари, като му обяснявах че това вкъщи правя аз (щото ми е кеф, не щото съм задължена от някого!   Flutter  )

Ей те такива дресирани мъже, упс  Embarassed  грижовни - пожелавам на повечето от съфорумките!  Grinning

# 596
  • Пловдив
Статията наистина е написана много комично, че чак ти става смешно, вместо възмутително...
У нас само аз готвя, защото обичам и не ми харесва мъжа ми как ги прави нещата, той само разчиства след мен  Wink Но тъй като готвенето не е домакинска работа, а изкуство, значи конкретно по темата: мъжа ми върши домакинската работа, като зарежда миялната, измива к'вото има за на ръка, почиства котлона или фурната  Joy

# 597
Но тъй като готвенето ... е  ... изкуство
Е, не съм единствена значи, не съм от друга планета!
Отдавна мислех да си кажа, че готвенето за мен е изкуство, но се страхувах да не ме цитират в темата за смешките. Поздравявам те за смелостта!  Grinning

# 598

Но извън шегата, Соте, преди години доста разпалено спорехме с колега, че е нормално жена да почиства пилето или рибата (с перки, без перки - всякаква) вместо мъжа си. Така беше дресиран горкия от жена си, така му беше внушено, че е под достойнството на една дама да почиства пиле или риба, че едва не ме удари, като му обяснявах че това вкъщи правя аз (щото ми е кеф, не щото съм задължена от някого!   Flutter  )

Ей те такива дресирани мъже, упс  Embarassed  грижовни - пожелавам на повечето от съфорумките!  Grinning

Специално за рибата.. аз я ловя.. аз я почиствам.. и аз я приготвям.. за жалост обаче само аз и си я ям!!!  Laughing
И да .. за мен е удоволствие да се занимавам с подобни неща.. готвенето е изкуство.. обожавам да режа месо  Mr. Green ... агнета, прасета и всичко къде расне на кокъл.. само не мъ карайте да ги коля.  Joy
А инак дресирани мъже сигурно има.. но в замяна сигурно си получават дажбата.. насила едва ли някой би правил нещо дето му е неприятно.  Wink

# 599
Соте, не ме разбра.
Става въпрос за дресирано мислене.
Ако твоята съпруга пожелае сама да почисти риба няма да я помислиш за луда, нали!
Е, мен така ме нарекоха, когато държах на твърдението си, че е нормално и жена в семейството да върши тези дейности.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт