Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 278
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • волно калдъръмче

Но извън шегата, Соте, преди години доста разпалено спорехме с колега, че е нормално жена да почиства пилето или рибата (с перки, без перки - всякаква) вместо мъжа си. Така беше дресиран горкия от жена си, така му беше внушено, че е под достойнството на една дама да почиства пиле или риба, че едва не ме удари, като му обяснявах че това вкъщи правя аз (щото ми е кеф, не щото съм задължена от някого!   Flutter  )

Ей те такива дресирани мъже, упс  Embarassed  грижовни - пожелавам на повечето от съфорумките!  Grinning

Специално за рибата.. аз я ловя.. аз я почиствам.. и аз я приготвям.. за жалост обаче само аз и си я ям!!!  Laughing
И да .. за мен е удоволствие да се занимавам с подобни неща.. готвенето е изкуство.. обожавам да режа месо  Mr. Green ... агнета, прасета и всичко къде расне на кокъл.. само не мъ карайте да ги коля.  Joy
А инак дресирани мъже сигурно има.. но в замяна сигурно си получават дажбата.. насила едва ли някой би правил нещо дето му е неприятно.  Wink

Сотирий, останах с впечатлението, че си природолюбител Thinking Няколко пъти си писал, че пускаш рибата обратно във водата. Аз не мога да си представя как, след като си се пържил сам в собствен сос цал ден край водоема, отиваш в първия супер и си купуваш прясна риба  Crazy

Анджали, теб като ти е кеф да си режеш пилето, да си чистиш перките и да се грижиш сам сама за всичко вкъщи, защо мислиш, че Създателят е трябвало да извае жената по твой образ и подобие. Направо иди и му кажи, че за нищо не го бива.

насила едва ли някой би правил нещо дето му е неприятно.  Wink
Много е мъдро това  Peace

# 601
И тук много параноя.  Grinning
И много комплекси.  baby_neutral

# 602
  • волно калдъръмче
Много от нас са възпитавани в духа на патриархалната традиция, но не се уповават само на нея. Доразвили са я, имам предвид. Какви паранои, какви комплекси? Давай по същество.

# 603
Анджали.. разбирам те.. но дресираното мислене се насажда още от детството.

Сотирий, останах с впечатлението, че си природолюбител Thinking Няколко пъти си писал, че пускаш рибата обратно във водата. Аз не мога да си представя как, след като си се пържил сам в собствен сос цал ден край водоема, отиваш в първия супер и си купуваш прясна риба  Crazy

Саморая.. нека да обясня за да не бъда погрешно разбран.  Peace
Скапаният живот дето го водим в сивото градско ежедневие.. направо си ме скапва.
Начина да не изперкам тотално е именно да се потопя в някой гьол.. ако може още в петък следобяд.
Действа ми доста разтоварващо и зареждащо.. ей затова се пържа по цел ден и обикалям километри.. пък и ми подържа формата. Laughing
И да, речната риба от години я пускам да си върви.. действително си купувам жива риба от рибарския, или от някой развъдник за пъстърва ... понякога ходя и на платено.. Mr. Green
Жена ми обаче изпитва ужас да се докосва до подобни твари  Joy .. та я разбирам и съм поел изцяло в свои ръце почистване и приготвяне на рибните продукти... рибата е изключително полезна за децата, никога не съм ги лишавал от риба... пържена, панирана, задушена.. сосове към нея и т.н.. на мен ми прави удоволствие поне веднъж в месеца да се представя в кухнята... но напоследък май усилията са ми напразни!!!
Но какво пък.. гладът си има и други преимущества...

http://www.bnews.bg/article-51636

# 604
Аз също не бих чистила риба. Веднъж изхвърлих едно неизкормено пиле, на всичкото отгоре беше с глава и крака, но не се виждаше, така го бяха пакетирали. Не бях способна да се занимая с него.

Не обичам да мия и чинии. Мия ги в съдомиялна. Като бях студентка си купувах хартиени тарелки за еднократна употреба и печах хляб в хартия, като мерки за избягване на тази дейност. Моя скромен опит е, че не са малко мъжете, които мият чиниите, след като другарката им сготви.

# 605
Един заврян зет отишъл на гости у свой приятел полицай- също заврян зет. На вратата го посреща жена му с широко усмихнато лице, тъщата и тя усмихната му подава  пантофи, а тъста му подава чашки за ракийка и днешния вестник...Гостът гледа и невярва на очите си #Crazy ...Пита доста изненадано:
- А бе човече?! Как си постигнал всичко това?!?...
-Ми много лесно, нали съм футболен фен, имахме куче, дето ме лаеше...Показах му 2жълти, после червен и накрая го гръмнах...
Сега жената и тъста са с по един жълт, а тъщата е с два жълти...  newsm48

# 606
Писал съм и по-назад..Темата е абсолютно инфантилна.Всеки средно интелигентен човек(без разлика на половите атрибути)трябва да е в състояние,т.е.да умее  да се обгрижва сам.Т.е.,дамата да не вряка като заклана ако и се наложи да ковне два пирона,или да си смени маслото,нито пък господина да реве на умрело ако му се наложи да зашие едно копче или да пусне прахосмукачка..Въпрос на интелект и самоуважение е да ги умееш тези елементарни неща.Друг е въпросът за правенето...Но за годност..пак казвам.Всеки що-годе нормален индивид ,се справя еднакво добре и с едните и с другите неща.

# 607
  • София
Писал съм и по-назад..Темата е абсолютно инфантилна.Всеки средно интелигентен човек(без разлика на половите атрибути)трябва да е в състояние,т.е.да умее  да се обгрижва сам.Т.е.,дамата да не вряка като заклана ако и се наложи да ковне два пирона,или да си смени маслото,нито пък господина да реве на умрело ако му се наложи да зашие едно копче или да пусне прахосмукачка..Въпрос на интелект и самоуважение е да ги умееш тези елементарни неща.Друг е въпросът за правенето...Но за годност..пак казвам.Всеки що-годе нормален индивид ,се справя еднакво добре и с едните и с другите неща.

Въпросът е дали иска да се справя или намира по-лесния начин - да го направи някой друг.

# 608
Точно.Не е до годност.До желание е.

# 609
  • София
Никога не поемай допълнителни задължения, че веднага ще ти ги включат към длъжностната характеристика.  Mr. Green Mr. Green

# 610
Никога не поемай допълнителни задължения, че веднага ще ти ги включат към длъжностната характеристика.  Mr. Green Mr. Green

Има нещо верно smile3521

# 611
Никога не поемай допълнителни задължения, че веднага ще ти ги включат към длъжностната характеристика.
Сакън, да не се минеш и да свършиш нещо повече...     Laughing
Е, те зарад таквоз мислене после сума ти семейства реват:
"Битовизмите ни скапаха любовтаааа!"
Естествено, че ще я скапят.Щом всичко се слага на кантара и се мери постоянно кой колко прал, кой колко чистил, кой кога хвърля боклука , кой колко часа гледа детето.....
това не е семейство, а затвор, в който ролите на затворник и надзирател се менят през ден, докато на някой не му писне тотално.

# 612
Никога не поемай допълнителни задължения, че веднага ще ти ги включат към длъжностната характеристика.
Сакън, да не се минеш и да свършиш нещо повече...     Laughing
Е, те зарад таквоз мислене после сума ти семейства реват:
"Битовизмите ни скапаха любовтаааа!"
Естествено, че ще я скапят.Щом всичко се слага на кантара и се мери постоянно кой колко прал, кой колко чистил, кой кога хвърля боклука , кой колко часа гледа детето.....
това не е семейство, а затвор, в който ролите на затворник и надзирател се менят през ден, докато на някой не му писне тотално.

Абсолютната истина!  Grinning

# 613
Краси, пък някои там я търсят.... та всичко е относително в този свят.

# 614
Краси, пък някои там я търсят.... та всичко е относително в този свят.

Човек требе да е достатъчно изобретателен за да ни съ изложи!!!!  Joy

Общи условия

Активация на акаунт