МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

• 79 942
  • 724
  •   1
Отговори
# 300
Вие си ползвате някакви машини- споделяте, аз споделям от моята, от която съм доволна и я използвам постоянно.

Peace
Нищо не искам да наложа с мненията си, просто съм разочарована. Възможно е да има подобрения в моделите, не съм се интересувала. При 5003 мощността също е 1650 W, но хлябът не се изпича за 29 минути. Не съм гледала таблиците на по-новите модели (вече не си търся машина за хляб).

# 301
мощността не се изразява само в печене  #2gunfire

# 302

ВСИЧКО ЗА ХЛЕБОПЕКАРНИТЕ
http://sitekreator.bg/cook/hlebopekarni.html

Искате да си закупите хлебопекарна и се чудите каква?
Не знаете каква е разликата и на кой модел и марка да се спрете?

Ето няколко съвета:
1. Големина. Съобразете колко голям хляб ще искате да правите. Нормално машините варират от 500гр до около 1кг и такива от 750гр. до 1,5кг.
2. Бъркане. Има машини с една и такива с 2 бъркалки. Тези с 2 са за предпочитане тъй като бъркат тестото по-добре и го правят с повече "въздух".
3. Реотани. Има модели с един, както и с 2 реотана. Тези с един не изпичат добре тестото отгоре и то стои бяло и като неизпечено. Тези с 2 не са за по-големите модели които трябва да се справят с по-голямо количество тесто. Има модели и с до 1,5кг. и все пак са направени с един реота - което не е много удачно.
4. Консумация. Малкоте модели консумират по малко. Нормално варират около 500w. Големите са с по 1600w. Всъщност машината не консумира през цялото време ток. В началото бърка, спира и дава възможност на тестото да бухне и след това пече. Мощността на съотвения модел е свързана отново с обема на тестото който тя трчбва да обработва.
5. Марка. Има около 10 марки на българският пазар. Някои са по-евтини, други по-скъпи за същите функции с малки изключения. Много хора споделят мнението че по-евтините вършат същата работа както и по-скъпите модели и марки, но в почти всички случаи тези мненич са от притежатели на машини от по-ниския ценови диапазон.
6. Цена. Хлебопекарните основно варират от около 100лв до 250лв. Има изключения на иноксови модели които са по-скъпи и от пералня, както и модели под 100лв. със съмнително качество.

Личен съвет:
Тъй като в повечето случаи цената е определяща, искам да наблегна на другата страна. Не правете компромис с вашата нужна големина на хляб. Един хляб се приготвя над 3 часа. Добре си разчетете нуждата, като имате в предвид че топъл и ухаещ хляб върви по-бързо от магазинния.
Вземете по-доброто. В последствие ще оцените предимства.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Най-добрата хлебопекарна?

Най-доброто е това което ще ви върши работа и то не как да е, но качествено, работи безотказно и е добро решение като съотношение цена-качество.

Ще представя няколко модела, добре е да сте запознати с техническите характиристики, възможностите, качеството и да си изберете модел, който като разгледате лично в магазина да стигнете до своят избор.

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 22:42 от Анонимен

# 303
  • Пазарджик/Лондон
Аз съм с Мулинекс 5023, само че без багети - много съм доволна, бързата програма прави хляб за час и двайсет минути, става страхотен. Нея я ползвам по- рядко, по- често си пека хляб на обикновената програма, също става много вкусен.Най- честите рецепти, които ползвам, са за хляб с айрян на Лабрекс и Полина - много сполучливи Wink.

# 304
Да попитам:някой правил ли е на програмата за Мармалад от ябълки.Та сега ги гледам и се чудя какво да го правя в панера...

# 305
Аз съм с Мулинекс 5023, само че без багети - много съм доволна, бързата програма прави хляб за час и двайсет минути, става страхотен. Нея я ползвам по- рядко, по- често си пека хляб на обикновената програма, също става много вкусен.Най- честите рецепти, които ползвам, са за хляб с айрян на Лабрекс и Полина - много сполучливи Wink.
Може ли линк към рецептите?

# 306
ето едно скромно хлебче от няколко брашна - грахам,бяло и козуначено

Последна редакция: сб, 28 апр 2012, 15:50 от bongo_2007

# 307
  • Пазарджик/Лондон
lady di , има ги в темичката с рецептита за машина за хляб, трудно ще ги открия , но ще ти ги копирам, по- лесно ми е, че ги имам запаметени.
Този  е на Полина:

За 1500 гр.
350 мл айрян - приготвих го от 200 мл. пълномаслено кисело мляко и 150 мл. вода
2 яйца - ако са малки сложете 3
2 с.л. захар /непълни/
1 с.л. сол
75 г краве масло
670 г брашно- пресявам го
1 пакет суха мая 7 г

За машини до 1000 гр.

айрян мл 260
яйца (по-малки) 2 бр
захар (непълни) 1.5 с.л.
сол 0.7с.л.
краве масло 56 гр
бяло брашно 500 гр
суха мая 5гр
Програма 1(основна)

На Лабрекс ще го напиша по памет :

260 мл. айрян
50 мл. зехтин
1 1/2 голяма мерителна лъжица мед
2 малки мерителни лъжици сол - аз слагам 1 1/2
брашно около 500 гр.
мая - 1/4 кубче жива мая

При сигнала добавям разни семенца, но и чистичък е много вкусен.

# 308
  • Бургас
ПОМОЩ!!!!
Сложих продукти за тесто за пица, но... го забравих. Тестото тръгнало да ме търси, чак и реотаните са омазани.  ooooh! Казанчето ще го изчистя, но вътрешността на машината... Дали мога да ползвам някакъв препарат?

# 309
  • София
ПОМОЩ!!!!
Сложих продукти за тесто за пица, но... го забравих. Тестото тръгнало да ме търси, чак и реотаните са омазани.  ooooh! Казанчето ще го изчистя, но вътрешността на машината... Дали мога да ползвам някакъв препарат?
Или миеш, но с гъба, не на течаща вода, или пускаш да изгори и после почистваш.

# 310
Да попитам:някой правил ли е на програмата за Мармалад от ябълки.Та сега ги гледам и се чудя какво да го правя в панера...

newsm78 Ти май не си чела предходните теми.  Naughty  Не е за препоръчване да правиш мармалад, освен ако си решила да се лишиш от хлебопекарната си. От захарта  бъркалките клеясват и блокират, а ако казанчето ти леко тече съответно и мотора на машината #2gunfire 
Така, че тази опция просто я забрави.

# 311
сега веднага ще излезнат привърженици на правенето на сладко в хлебопекарната. ще настане една война.  Laughing  да, машината може да се използва за всичко което е свързано с леко въртене в двете посоки и печене/подгряване. можеш да правиш сладка,лютеници,супи....
аз не се отказвам от тезата ,че и за пералня може да се използва - да се перат леки парцалки, чорапи. но преди всичко говорим за хлебопекарна. това и е основното предназначение, а защо не и единствено - да прави тесто и хляб.   bouquet

# 312
Ама защо като питам за нещо и почти винаги съм нападана в тази тема?????Не не съм го прочела това за захарта.Благодаря за запознанството.Ще го имам предвид.Нямам намерение да си правя зимнината в тази машина.Просто в панерчето ми се търкаляха 5-6 овяхнали ябълки и не исках да ги изхвърлям.Да нарязах ги,сложих захар и лим.сок и ми излезе 1 малко бурканче.Не мисля да правя всеки ден сладко.Наистина предназначението е за хляб и тесто(както е и името на машината),но мисля че ако не се прекалява с тази програма за Сладко няма проблем.

# 313
Ама защо като питам за нещо и почти винаги съм нападана в тази тема?????Не не съм го прочела това за захарта.Благодаря за запознанството.Ще го имам предвид.Нямам намерение да си правя зимнината в тази машина.Просто в панерчето ми се търкаляха 5-6 овяхнали ябълки и не исках да ги изхвърлям.Да нарязах ги,сложих захар и лим.сок и ми излезе 1 малко бурканче.Не мисля да правя всеки ден сладко.Наистина предназначението е за хляб и тесто(както е и името на машината),но мисля че ако не се прекалява с тази програма за Сладко няма проблем.
ти така го разбираш. никакво нападение няма
по принцип няма проблем да се прави сладко. все пак я има тази програма. но не си заслужава заради едно сладко да си прецакваш машината. всеки преценява сам за себе си.   bouquet

Последна редакция: нд, 29 апр 2012, 15:24 от bongo_2007

# 314
Това  е днешния ми тутманик. Всяка домакиня си има изпитани рецепти, които винаги и при всякакви ситуации стават сполучливи. Така и аз ползвам едно тесто, което само меся и втасвам в машината и после импровизирам - на един правоъгълен блат който мажа с маргарин и редя плънка от сирене, може подправки, може кашкавал или на ситно нарязан колбас или комбинация от трите завивам, режа на тънки кръгчета които подреждам слънцеобразно, на два блата един върху друг с различни плънки и завиване на розички, кифлички или обикновенни топки, може и на три поръсени с някаква плънка и разноцветни подправки - чубрица за зелено, червен пипер за червено, куркума за жълто и т.н. Рядко, но съм използвала тестото и с плънка от мармалад. Ето и продуктите за тестото:
2 яйца, 50мл. олио, 30 мл. разтопена свинска мас и 1 пакетче краве масло-също разтопено, 1 1/2 чл. сол, 1 ч.л. захар, 200гр.кисело мляко, 150 мл. прясно мляко, 800 грама брашно и 3 пакетчета /21гр/ суха мая.

Последна редакция: вт, 01 май 2012, 19:12 от bigbaba4

Общи условия

Активация на акаунт