МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

• 79 942
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
Няма да влизам в технически подробности, ако някой прояви интерес мога да му обясни на лични  Simple Smile

Аз не стоя зад марка, а зад парамерти, които разбирам какво означават.
.

# 286
Аз съм доволна от машинката си Мулинекс, но не съм доволна от казанчето й.... Меко казано не съм доволна... Лепне ми ужасно, а маслото й протече още на третото ползване... В началото изпускаше масло само отдолу на казанчето, но след това започна и отгоре, откъмто хляба... Чакам да се разхлопат лагерите вече, защото бая масло изядохме и май свърши...  Sick  Най-лесно е да си взема ново казанче, но колко време ще ми върши работа и до кога така? И съм почти убедена, че и то ще лепне... Половината хляб вадя с бъркалките и то с триста зора изпада хляба...  Rolling Eyes

# 287
Аз съм доволна от машинката си Мулинекс, но не съм доволна от казанчето й.... Меко казано не съм доволна... Лепне ми ужасно, а маслото й протече още на третото ползване... В началото изпускаше масло само отдолу на казанчето, но след това започна и отгоре, откъмто хляба... Чакам да се разхлопат лагерите вече, защото бая масло изядохме и май свърши...  Sick  Най-лесно е да си взема ново казанче, но колко време ще ми върши работа и до кога така? И съм почти убедена, че и то ще лепне... Половината хляб вадя с бъркалките и то с триста зора изпада хляба...  Rolling Eyes

С кой модел си?

# 288
# 289
Гледам, че твоята машина е само  610W Sad
Това проблем ли е? На мен основен критерий ми беше да има програма за  500 гр. хляб и когато я избирах, освен тази, само още една, на непозната за мен марка имаше такава. Иначе модела ми изглеждаше стар (изненадах се сега, че още се предлага) и не много практичен - не е много по-малък от машина, която може да прави 1,5 кг. хляб, просто ние ядем малко и не ни трябва голяма.

# 290
По-малката мощност е по-слаба, от там и по-бавно се изпичат. Възможно е и това да е причината да става ронлив, защото изсушава тестото.

# 291
При Moulinex OW 5023 Home Bread XXL Baugetete и Moulinex OW 6000 Baguette&Co е премахнат проблемът с казанчето.

# 292
При Moulinex OW 5023 Home Bread XXL Baugetete и Moulinex OW 6000 Baguette&Co е премахнат проблемът с казанчето.

Техните тавички могат ли да се използват на OW 5020?

# 293

Техните тавички могат ли да се използват на OW 5020?

Нямам идея. Питай някой търговец или в оторизирания сервиз.

# 294
И аз съм със същата. Тогава много избирахме машина за хляб, защото е важно да е с две бъркали и да е колкото се може по-мощна, да се регулира теглото и препичането. Само този модел отговаряше на всичко това, като се добави и формата за багети, ножчето и силиконовата четка, която върши страхотна работа мога да кажа че това е най-добрия модел и го препоръчвам на всички, които искат да си купят хубава машина за хляб.

Ползвах такава машина и това, което пишеш, изобщо няма значение за крайния резултат. Сега съм с Панасоник - една бъркалка, не е мощна, но пък прави най-страхотния хляб. Така че не се заблуждавайте, че Мулинекс са хубави машини (неоправдано скъпи са и казанчетата протичат, защото технологично не са измислени добре). Има мноооого по-хубави от тях.

Кой точно модел на Мулинекс си използвала, защото не може да се слагат всички под един знаменател. Моделът, който коментираме е сравнително нов. Има приятелки с машини Аляска, Бенк и Нео- купуват си хляб от магазина, защото нищо не правят.

Naughty  а не обиждайте Аляска - 3 години бях с такава и си печеше идеален хляб Peace, месеше добре и  тесто и козунаци

# 295
По-малката мощност е по-слаба, от там и по-бавно се изпичат. Възможно е и това да е причината да става ронлив, защото изсушава тестото.

Няма такова нещо. При мощност 550 W Панасоник изпича 1 кг хляб за 50 минути. Нито е ронлив, нито нещо друго.
Ронливостта се дължи на други фактори, които са обсъждани до втръсване във форума и в блога.

# 296
На 1650 W се пече за 29 мин.

# 297

При бързия хляб на Панасоник, печенето е 35 минути. Често ползвам програмата и съм доволна от нея, докато при Мулинекс не ми харесва хляб, изпечен на бързата програма (за която пишеш, защото при другите програми печенето е от 55 до 65 минути).

Да, де, ама никой няма да ми върне 289 + 38 лв., хвърлени на вятъра  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Sick #2gunfire #2gunfire #2gunfire. Ужасно скъпи и калпави хлебопекарни правят Мулинекс. Може да имат други добри уреди, но машините им за хляб не струват. Когато имаш две машини на различни марки и едната е в пъти по-добра от другата, лесно можеш да прецениш нещата. Освен, че протичат казанчетата, бъркалките всеки път трябва да се мият (с предварително накисване). Остават огромни (неприятни) дупки в хляба. Машините са шумни. Доста по-трудно се вади и слага казанчето. Е, когато тези неща бъдат отстранени, ще се съглася, че и Мулинекс са се научили да правят хлебопекарни.
Както писах на предните страници, ползвай си със здраве този модел, който харесваш, но не заблуждавай тези, които още не са си купили машина (или продължавай да ги заблуждаваш, както искаш  Grinning). Ердинч с право напусна форума.

# 298

При бързия хляб на Панасоник, печенето е 35 минути. Често ползвам програмата и съм доволна от нея, докато при Мулинекс не ми харесва хляб, изпечен на бързата програма (за която пишеш, защото при другите програми печенето е от 55 до 65 минути).

Да, де, ама никой няма да ми върне 289 + 38 лв., хвърлени на вятъра  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Sick #2gunfire #2gunfire #2gunfire. Ужасно скъпи и калпави хлебопекарни правят Мулинекс. Може да имат други добри уреди, но машините им за хляб не струват. Когато имаш две машини на различни марки и едната е в пъти по-добра от другата, лесно можеш да прецениш нещата. Освен, че протичат казанчетата, бъркалките всеки път трябва да се мият (с предварително накисване). Остават огромни (неприятни) дупки в хляба. Машините са шумни. Доста по-трудно се вади и слага казанчето. Е, когато тези неща бъдат отстранени, ще се съглася, че и Мулинекс са се научили да правят хлебопекарни.
Както писах на предните страници, ползвай си със здраве този модел, който харесваш, но не заблуждавай тези, които още не са си купили машина (или продължавай да ги заблуждаваш, както искаш  Grinning). Ердинч с право напусна форума.

Аз ползвам модела Moulinex OW 5023 Home Bread XXL Baugetete и печенето за 29 мин НЕ Е НА БЪРЗА ПРОГРАМА. На бърза програма целия процес с бъркането, втасването и печенето е за около 1.30.

Казанчето се слага абсолютно без никакво усилие, дори сега се замислих за какво "слагане" може да става въпрос, защото просто го поставям и това е. Ваденето на хляба става по същия начин и хляба се вади лесно. Ако има някой, който да използва същия модел моля, да сподели. Както казах той е доста нов, за да говорите за него в минало време. Съгласна съм, че някой от по-старите модели може и да са имали проблеми, но тях не ги коментирам, защото нямам наблюдения. Въпреки това ще имам в предвид споделеното от вас.

Не знам какво искате да наложите с мнението си?  Вие си ползвате някакви машини- споделяте, аз споделям от моята, от която съм доволна и я използвам постоянно.

# 299
Ето, тук има мнение от други блогове и потренители, където може да прочете мнения, за тези които все още се чудите каква машина да си купите  Hug

http://craftsgifts.wordpress.com/2008/08/26/%D0%BC%D0%B0%D1%88%D … 0%BB%D1%8F%D0%B1/

http://natisparite.com/?p=1000

Общи условия

Активация на акаунт