МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

• 79 943
  • 724
  •   1
Отговори
# 270
И аз съм със същата. Тогава много избирахме машина за хляб, защото е важно да е с две бъркали и да е колкото се може по-мощна, да се регулира теглото и препичането. Само този модел отговаряше на всичко това, като се добави и формата за багети, ножчето и силиконовата четка, която върши страхотна работа мога да кажа че това е най-добрия модел и го препоръчвам на всички, които искат да си купят хубава машина за хляб.

Ползвах такава машина и това, което пишеш, изобщо няма значение за крайния резултат. Сега съм с Панасоник - една бъркалка, не е мощна, но пък прави най-страхотния хляб. Така че не се заблуждавайте, че Мулинекс са хубави машини (неоправдано скъпи са и казанчетата протичат, защото технологично не са измислени добре). Има мноооого по-хубави от тях.

Кой точно модел на Мулинекс си използвала, защото не може да се слагат всички под един знаменател. Моделът, който коментираме е сравнително нов. Има приятелки с машини Аляска, Бенк и Нео- купуват си хляб от магазина, защото нищо не правят.

# 271
Здравейте Simple Smile
Искам да попитам, хляба в хлебоперкарната по-ронлив ли ви се получава от купешкия. Ползвам Мулинекс с програмите описани в книжката. Винаги е ронлив - бял, пълнозърнест, сладкишите... Дали мога да направя нещо или е нормално? Ние така си ги ядем вече 2 години, но бих искала да се справя с този дребен проблем.

Не.
Може да ти се получи по-ронлив по няколко причини.
Слагаш малко вода и много брашно
Слагаш малко мазнина
Маята, която използваш не е сполучлива.

С каква машина си?

# 272
  • London
Здравейте момичета, чета ви от известно време и смятам скоро да вляза в редиците на хлебоправещите... Само като гледам снимките с вашите идеи и ми пригладнява.
Знам че повечето питат за модел машина, но моята дилема е по-скоро машина за хляб или миксер за тесто. newsm78  Може би някакъв такъв http://www.technomarket.bg/products/09110346/kenwood-kmx-51 Та въпросът ми е колко от вас след известно време пекат в машината? В смисъл на мен зорът ми е месенето и като чета и вие замесвате в машините а после оформяте и печете във фурната.
Миксерът който съм посочила в линка е само за илюстрация, има доста по-евтини.   bouquet

# 273
Здравейте момичета, чета ви от известно време и смятам скоро да вляза в редиците на хлебоправещите... Само като гледам снимките с вашите идеи и ми пригладнява.
Знам че повечето питат за модел машина, но моята дилема е по-скоро машина за хляб или миксер за тесто. newsm78  Може би някакъв такъв http://www.technomarket.bg/products/09110346/kenwood-kmx-51 Та въпросът ми е колко от вас след известно време пекат в машината? В смисъл на мен зорът ми е месенето и като чета и вие замесвате в машините а после оформяте и печете във фурната.
Миксерът който съм посочила в линка е само за илюстрация, има доста по-евтини.   bouquet
много зависи от твоите лични нужди и свободно време...
доста често нямам време да си играя с тестото,а просто излизам и оставам всичко в хлебопекарната    chef

# 274
  • Sofia
Хлебопекарната има предимство, поддържа температура на втасване.

# 275
Няма място за сравнение между двата уреда. Машината за хляб меси, втасва и прави различни видове хляб според програмата, която сме задали. Аз я използвам редовно и понеже съм от хората, които не разполага със свободно време- слагам всички продукти в нея и включвам. Правя всичко тестяно в нея- хляб, козунаци, кексове, тесто за пици, за милинки, мъфини. Скоро ще изпробвам и сладка.

# 276
  • София
    Ако сега ми се наложи, бих си взела миксера, почти не ползвам машината за печене, а в миксер могат да се правят и много други неща, освен по-голямото количество тесто.

# 277
  • София
    Ако сега ми се наложи, бих си взела миксера, почти не ползвам машината за печене, а в миксер могат да се правят и много други неща, освен по-голямото количество тесто.

Аз също - и вече го направих. Е не нарочно ... просто хлебопекарната ми изгърмя.

# 278
  • София

Аз също - и вече го направих. Е не нарочно ... просто хлебопекарната ми изгърмя.
Прати ми линк на лично съобщение, ако го има в нета, да видя кой е миксера, моля те!Да не излезе,че правим реклама.

# 279
И мен ме интересува миксера,така,че също моля за линк на лични ако е възможно.

# 280
  • София
  Вчера си купих две тавички и ето го днешния хляб!

# 281
Ето за да не решите, че съвсем съм изчезнала искам да се отчета с тазгодишната си козуначена реколта. Направих козунаците по две различни рецепти, едната на Танита, а другата на Еликсир - козунак със сметана. Месени са в машината и са печени във фурната. Плънката и в двата варианта е смес от млени орехи, какао, масло, захар и мляко, сварени и сгъстени. Станаха разкошни.

# 282
Тайна, мазнина и брашно слагам колкото е указано на рецептата в книжката... В интерес на истината количеството мазнина е много малко за хляба.

EliMery, машината е тази: http://www.technomarket.bg/products/09025452/moulinex-ow-2000
Като ви чета, май е добре да пробвам с повече мазнина следващия път. Правя предимно пълнозърнест хляб, може би и водата да да увелича newsm78 По рецепта на машината за половин кг. хляб е само 10 мл. повече от колкото за бял хляб. А като се замисля, ако приготвям нещо извън машината, се налага по-сериозно увеличение на течността когато замествам бяло с пълнозърнесто брашно.
Мая ползвам предимно суха на Dr.Oetker.

Благодаря за идеите, ще експериментирам  bouquet

# 283
Пълнозърнестото брашно изисква повече вода- с близо 1/3 повече от бялото. Маята на д-р Йоткер е скъпа и лично аз не я харесвам. Има една турска Vili, която е около 17-20 ст и е чудесна. От нея даже слагам само половин пакетче на 750 гр. брашно, защото с цяла много бухва и излиза извън машината.

Гледам, че твоята машина е само  610W Sad

# 284
Кой точно модел на Мулинекс си използвала, защото не може да се слагат всички под един знаменател. Моделът, който коментираме е сравнително нов. Има приятелки с машини Аляска, Бенк и Нео- купуват си хляб от магазина, защото нищо не правят.

Моделите се различават съвсем малко един от друг. Ползвай си със здраве машината, която ти харесва. Модела, от който съм недоволна е 5003, но и 5000 е шумна като трактор и все още не е сдала багажа, защото я ползвам по-рядко. След като си купихме Панасоник, разбрах, че е било огромна грешка покупката на 2 Мулинекса. Та идеята беше, че не е важен броят на бъркалките, както и голямата мощност. Не бих хвалила Панасоник, ако не беше добра машина.

Общи условия

Активация на акаунт