МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

  • 79 122
  • 724
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 3 922


А дали ще стане хубав, ако пропусна сухото мляко? newsm78

Редактирах се. Аз го пропуснах и пак се получи супер. Wink

# 466
  • Мнения: 623
Вместо бира, сложи малко прясно мляко.

# 467
  • Мнения: 581
Страхотен хляб! Вчера го направих и резултатът беше фантастичен! Направих го с грахам и 1,5ч.л суха мая, че тази в рецептата ми се видя много. Пропуснах и сухото мляко.И пекох на основна програма 3ч 20м. Благодаря за споделената рецепта, ще я правя често   bouquet
Радвам се, че ти е харесал! Понеже купуваме бира в големите 2л. бутилки вече никога няма да изхвърлям останала недопита бира  Wink
Сухата мая е 11 грама, защото аз го направих на кратката програма за час и половина и съвсем правилно си намалила количеството като ползваш основна програма.
Аз също понякога пропускам сухото мляко, а ако имам отворено прясно мляко, което няма за какво да използвам, правя хляба с него и става много вкусен !
mameva, правила съм и с бира, и с мляко - разликата е голяма както във вкуса, така и в аромата.

# 468
  • Мнения: 623
Аз също понякога пропускам сухото мляко, а ако имам отворено прясно мляко, което няма за какво да използвам, правя хляба с него и става много вкусен !
mameva, правила съм и с бира, и с мляко - разликата е голяма както във вкуса, така и в аромата.
Само с бира е по-вкусно, така ли?
Мерси за идеята за бирата, още повече, че влизаме в сезон  cheers

# 469
  • Мнения: 7 779
Аз също понякога пропускам сухото мляко, а ако имам отворено прясно мляко, което няма за какво да използвам, правя хляба с него и става много вкусен !
mameva, правила съм и с бира, и с мляко - разликата е голяма както във вкуса, така и в аромата.
Само с бира е по-вкусно, така ли?
Мерси за идеята за бирата, още повече, че влизаме в сезон  cheers
първо пробвай с малко бира. след това , ако ти харесва , премини на повечко бира.

# 470
  • Пловдив
  • Мнения: 13
Аз също понякога пропускам сухото мляко, а ако имам отворено прясно мляко, което няма за какво да използвам, правя хляба с него и става много вкусен !
mameva, правила съм и с бира, и с мляко - разликата е голяма както във вкуса, така и в аромата.
Само с бира е по-вкусно, така ли?
Мерси за идеята за бирата, още повече, че влизаме в сезон  cheers
Пробвала съм и двата варианта, но на нас най- ни допада този с мляко! Става много по-вкусен и плътен, като че ли. А за бирата - не забравяй, че трябва да е изветряла. (може и да не е за това, но веднъж правих с прясна бира и не се получи)

# 471
  • Мнения: 3 922
Ами аз не го правих с изветряла бира. Изкарах я от хладилника, ама реших да я затопля съвсем леко на котлона. Не знам дали е изветряла за една минута.
Абе щом мъжа ми хареса хляба, дето по принцип не яде, ако не е направен от бяло брашно, значи всичко е шест. А относно добавянето на мляко, аз не обичам хляб с прясно мляко, затова и не смятам да развалям хубавата рецепта! Адски ми беше вкусен само с бира.

# 472
  • Мнения: 7 779
Ами аз не го правих с изветряла бира. Изкарах я от хладилника, ама реших да я затопля съвсем леко на котлона. Не знам дали е изветряла за една минута.
Абе щом мъжа ми хареса хляба, дето по принцип не яде, ако не е направен от бяло брашно, значи всичко е шест. А относно добавянето на мляко, аз не обичам хляб с прясно мляко, затова и не смятам да развалям хубавата рецепта! Адски ми беше вкусен само с бира.
сега остава да направиш и хляб с вино  Laughing

# 473
  • Мнения: 581
Само с бира е по-вкусно, така ли?
Мерси за идеята за бирата, още повече, че влизаме в сезон  cheers
На мен и двата вида ми харесват, имах предвид, че не ги смесвам - или бира, или мляко.
С бира като че ли ми се стори по-ароматен, но може и просто да съм била по-гладна  Mr. Green

# 474
  • Sofia
  • Мнения: 1 485
Напоследък правим бърз хляб по рецепта от книжката ни, но става доста мазен. Някой може ли да даде сполучлива рецепта?

# 475
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Аз пък бих искала да ми препоръчате хубава рецепта за царевичен хляб...

# 476
  • Мнения: 581
Моят бърз хляб е :
1ч.л. сол
4 ч.л. захар
1 с.л. олио
370 мл. топла вода
600 гр. брашно
2 с.л. сухо мляко
11 гр. суха мая
Програмата ми е 1,25ч. Обикновено слагам 300гр. бяло брашно, а останалите 300гр. са смес от типово, ръжено или грахам.
Царевичният хляб правя на същата програма, като слагам 300гр. бяло, 200 гр. типово и 100 гр. царевично брашно. Понякога част от водата замествам с прясно мляко и добавям шарена сол за аромат.

# 477
  • Мнения: 7 779
Напоследък правим бърз хляб по рецепта от книжката ни, но става доста мазен. Някой може ли да даде сполучлива рецепта?
като става мазен не може ли да намалиш малко мазнината ?

# 478
  • София
  • Мнения: 8 499
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ХЛЕБАРИТЕ !!!

Да месите и печете още по-хубави хлябове !

# 479
  • Мнения: 3 922
Имам проблем с хлебопекарната ми - Мулинекс 5023 Sad. Вчера, както миех контейнерчето, едното щифтче, на което се прикрепва бъркалката, изпадна. Та да ви питам дали сте имали подобен проблем и какво може да се направи, дали може пак да се закрепи или ще се купува нов контейнер/пекарна? Машинката още е в гаранция, но доколкото чета в гаранц.карта, точно за този проблем май не важи.

Общи условия

Активация на акаунт