МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

  • 79 116
  • 724
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 307
Кекс с маслини

Необходими продукти
200 г брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол, черен пипер
2 бр. яйца
75 г разтопено масло или маргарин
150 мл  мляко
50 г маслини без костилки


 
Начин на приготвяне
Смесват се брашното, бакпулвера, солта,  яйцата, маслото и  мляко и разбивам с миксера или в кухненския робот. Добавят се маслините и и още разбърквам с миксера . Сместа се слага в намаслена тава. Пече се във фурна на 180 С около 30 минути.

В хлебопекарната го правя в двойна доза, но с миксер и във фурната става по хубаво и бързо.

# 661
  • Мнения: 7 779
Може ли рецепта за царевичен хляб, че с търсачката не откривам? Благодаря!
може  Laughing
на първа страница от темата има рецепти.  там някъде се мъдри и тази рецепта.
също така погледни  "нашият блог" - там е описано как се прави   bouquet

# 662
  • Варна
  • Мнения: 458
Моля ви за помощ
на моята хлебопекарна перката никога не остава в хляба , седи здраво захваната за контейнерчето
дори понякога се налага да сипя топла вода и да изчакам да се понакисне и тогава излиза
това нормално ли е  и защо изобщо се получава така ?
навсякъде чета че трябва перката да остане в хляба !!!
дали машинката е нещо дефектна ?

# 663
  • Мнения: 224
И моята често пъти ства така, което за мен е съвсем нормално.

# 664
  • Мнения: 2
И при мен почти винаги е така. Вчера заложих най-обикновен хляб - вода, сол, захар, брашно и мая, резултата беше много дървен хляб и бъркалките бяха останали в него. Но при по-нормални хлябове остават на осите си

# 665
  • Мнения: 2 871
Ами аз мисля, че точно бъркалките да НЕ остават в хляба е правилното, поправете ме ако греша.

# 666
  • Мнения: 7 779
точно това е идеята - да няма бъркалки в хляба.
за това се и практикува ваденето на бъркалките преди последното втасване на тестото. тогава няма да има и прорези ,които остават когато бъркалките не са извадени  Laughing

# 667
  • Варна
  • Мнения: 458
И при мен почти винаги е така. Вчера заложих най-обикновен хляб - вода, сол, захар, брашно и мая, резултата беше много дървен хляб и бъркалките бяха останали в него. Но при по-нормални хлябове остават на осите си
и с тази рецепта бъркалката НЕ е в хляба , но и в друга с прясно мляко например пак така
поне с прясно мляко хлебчето е пухкаво и мекичко !
а преди час изкарах тутманик , рецептата взех от тук , изцяло правен в хлебопечката
невероятно мекичък стана , душичка и пак бъркалката на дъното си стои .значи не е проблема в уреда
или пък в несполучливия хляб , а е нещо нормално , дори желателно !!
сега като ви чета се чувствам по-добре
мислех че моя уред е дефектен !

# 668
  • София
  • Мнения: 15 826
  И моята си остава на оста.Вчера реших да правя банички, леле, дори не успях да дочакам второто месене, толкова бързо втасваше.Но станаха пухкави и вкусни, нищо,че мислех,че ще превтасат.Толкова бързо трябваше да ги правя, направо в ръцете ми бухваха.Не ми се мисли, как щях да събирам тестото, ако бях оставила програмата до края.

# 669
  • Мнения: 307
И на мен перката си остава в машината като вадя хляба.
Само като нещо не ми се получи хляба тогава остава в хляба и го вадя с кукичката, която си ми беше в комплекта с хлебопекарната.
Оставаше в хляба с нещастните ми опити със жива закваска. Само веднъж ми се получи що годе хубав хляб. Официално се отказах от живите закваски.

# 670
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Аз да благодаря на Лабрекс   bouquet за рецептата за хляб с кефир/айрян
Невероятно мекичък и вкусен. Добавих ленено, сусамено, макове и тиквено семе.
Този път опечен във фурната

# 671
  • Мнения: 125
Утре съм се наканила да правя месник/лучник и ми трябва рецепта за тестото. До сега съм месила само по една рецепта и то все на ръка и с мерки "на око" - 1 яйце, олио, сол, захар, мая и брашно, но в машинката незнам как да го правя, дали пак "на око"  newsm78 а ако не се получи  newsm78
Моля за мъничко помощ  Peace

# 672
  • Варна
  • Мнения: 282
Аз да се включа с молба. Ходих до Метро да си купя хлебопекарна Ronson 295 с две бъркалки, но нямаше и вече не се внасяли.  Cry
Докато не съм изхарчила парите моля за съвет каква хлебопекарна да купя. Казаха ми, че трябва задължително е с две бъркалки и не искам много скъп модел.
Моля за помощ!!!

# 673
  • Мнения: 125
Здравей  ilianagm  нямам много опит в хлебопекарните, но тази беше първия ми избор http://www.zora.bg/?go=product&itemId=2265#!prettyPhoto  Финлукс от Зора с 2 бъркалки, но нямам идея как е като качество. В нета има противоречиви мнения за всички, аз се спрях на мулинекс в последствие, че има 2 нагревателя освен двете бъркалки и в добавка багети и форми за мъфини, освен това беше на промоция

# 674
  • Варна
  • Мнения: 282
Здравей  ilianagm  нямам много опит в хлебопекарните, но тази беше първия ми избор http://www.zora.bg/?go=product&itemId=2265#!prettyPhoto  Финлукс от Зора с 2 бъркалки, но нямам идея как е като качество. В нета има противоречиви мнения за всички, аз се спрях на мулинекс в последствие, че има 2 нагревателя освен двете бъркалки и в добавка багети и форми за мъфини, освен това беше на промоция

Мерси за помощта, ама нали съм късметлийка от тази няма налична в магазина във Варна. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт