МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

• 79 942
  • 724
  •   1
Отговори
# 345
  • Франция
   Здравейте момичета, опитах чрез търсачката, но не успях да намеря отговор на едно мое чудене- бих се радвала да си закупя машина за хляб, но тъй като тефлона се спряга за вреден - чух , че има и такива, на които покритието им не е тефлоново, но незнам кои марки и тнт, ще съм благодарна на помощта ви . Дори да липсва марката в България ще потърся вариант за закупуване от чужбина.

Привет!
Аз също търсих без тефлон и намерих тази марка UNOLD
http://www.amazon.de/Unold-8695-Brotbackautomat-schwarz-Onyx/dp/ … 572525&sr=1-1

Имам я вече 4 месеца и съм много доволна. Искам да подаря на майка ми, ако знаеш от къде може да се купи в БГ, ще съм благодарна за инфото.
В България не се продава. Това е най-популярната машина за хляб в Германия в момента, може да се поръча от тук http://www.technikdirekt.de/main/en/haushalt/elektrokleingeraete … eister-onyx.html?
и да се достави до България, предполагам. Този сайт има доставка до бг, но аз лично все още само чета, не съм поръчвала.

Благодаря много, скоро ще поръчам.

# 346
  • София
Боже Божееее да ви имам проблемите бе хораааа. Колко ток харчела била машината. Ами вредата от разните подобрители, овкусители и тем ми ти подобни как точно ще я изчислите в лева. Ами това, че правите хляба по свой вкус и по своя рецепта, това пък как ще го изчислите.

Не всичко е пари и не всичко може да се измери.

Дето вика една дама, радвайте се на живота и на това, което сте могли да си позволите.

И за да се успокоите ви предлагам да си врътнете едно босилеково хлебче.  smile3534

# 347
Някой може ли да ми каже от къде мога да си купя втора кошница/ кошничка или както го наричате за машината? Машината ми е Панасоник. Забелязах, че и бъркалката ми за хляб много се е издрала.

# 348
От сервиз  Laughing . Моята машина е купена от Гърция и пак там си купих нова бъркалка от магазин за резервни части. Тук в бг няма такива магазини, но в Гърция са на всеки ъгъл - продават резервни части за най-различни марки - кани за кафемашини, уплътнения за тенджери под налягане, абе каквото ти хрумне. У нас резервни части са купуват от сервиза, оторизиран да обслужва уредите на конкретната марка.

# 349
Търси в ebay, защото в българските сервизи наистина няма.

# 350
Някой може ли да ми каже от къде мога да си купя втора кошница/ кошничка или както го наричате за машината? Машината ми е Панасоник. Забелязах, че и бъркалката ми за хляб много се е издрала.

Колко време ползваш машината и как успя да издраскаш бъркалката (моята си стои върху оста - изобщо не се занимавам с нея). Питам от любопитство (моля да ме извиниш).  Wink

# 351
Не я е издраскала - проклетият тефлон сам си се лющи. Сол, захар нали се слага и докато се измеси вероятно. Аз моята бъркалка изобщо не съм я пипала, а се излющи и като не знам металът отдолу дали е безвреден, я смених с нова.

# 352
Не я е издраскала - проклетият тефлон сам си се лющи. Сол, захар нали се слага и докато се измеси вероятно. Аз моята бъркалка изобщо не съм я пипала, а се излющи и като не знам металът отдолу дали е безвреден, я смених с нова.

Ползвам Панасоник SD 257 и няма признаци да започне да се лющи. Затова попитах. Материалът е много здрав (точно при този модел, за другите не знам). А бъркалките на Мулинекса съм понарязала (е, не приличат на зебра  Laughing), защото понякога остават в хляба и като забравим да ги извадим... става гаф.

# 353
О, да, вярно. На първата бъркалка й се случваше да остане в хляба и да бъде нарязана на филия  Mr. Green . Забравила съм.

# 354
Имам я от 2 години. Панасоник SD 255 е. Самата бъркалка е издраскана. Ползавам машината само за хляб всеки ден и от време на време меся тесто в нея. Никога не съм оставяла бъркалка в хляба. Предполагам както е казала Penkailieva тефлона просто се лющи. Изглежда точно така.

# 355
Здравейте , от днес и аз имам вече машина за хляб. Но няма книжка с рецепти има ли някой с модел Midea EHD25AD да обменим опит.

# 356
Здравейте , от днес и аз имам вече машина за хляб. Но няма книжка с рецепти има ли някой с модел Midea EHD25AD да обменим опит.
не е голяма загубата. на първа страница има рецепти. хвани една за ушите и действай.  Laughing

# 357
  • София

Честита да ти е!
Страхотна машинка!Прави много хубав хляб и издържа на ежедневен тормоз Laughing!
И  макар,че Бонго е прав,аз все пак ще ти дам линк да си изтеглиш рецептите и книжката с инструкции http://www.midea-bg.com/public/files/products/33/documents/26.pdf.
Аз започнах с тях и не съм имала провал!
Успех!

# 358
Благодаря ще пробвам и ще пиша за резултата.

# 359
  • Пловдив
искам да попитам- има ли рецепта за пълнозърнест хляб, при която хляба става като вкус и вид при разрязване като "Бонус"  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт