МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

• 79 941
  • 724
  •   1
Отговори
# 360
искам да попитам- има ли рецепта за пълнозърнест хляб, при която хляба става като вкус и вид при разрязване като "Бонус"  newsm78
не съм правил или ял такъв хляб , но съм сигурен че е правен по някаква рецепта. тааа ... очевидно има такава рецепта  Laughing. но си мисля че в домашни условия трудно ще я направиш.

избери си една рецепта за пълнозърнест от първа страница на темата. може и по-вкусен да го направиш   bouquet

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 23:22 от bongo_2007

# 361
  • София
искам да попитам- има ли рецепта за пълнозърнест хляб, при която хляба става като вкус и вид при разрязване като "Бонус"  newsm78
... не съм правил или ял такъв хляб , но съм сигурен че е правен по някаква рецепта. тааа ... очевидно има такава рецепта  Laughing. но си мисля че в домашни условия трудно ще я направиш.

...

Що пък реши че в домашни условия трудно ще го направи.  Thinking

# 362
предполагам,че в него има някакви подобрители ,разни Е-та - та за това. не всеки ги има у дома.  Laughing

# 363
  • Пловдив
Simple Smile Toчно  - има едно Е и заради него реших да си закупя машина за хляб. Simple Smile  Още не съм я закупила,  а питах информативно дали има шанс да се докара до вкус и диетичност хляб в домашна машинка, разбира се мисля да си експериментирам с много повече зърна и добавки. Спрях се на машината , която се спрегна по-нагоре-от амазон и реших да сондирам последно някой въпрос преди да я закупя...   bouquet

# 364
Simple Smile Toчно  - има едно Е и заради него реших да си закупя машина за хляб. Simple Smile  Още не съм я закупила,  а питах информативно дали има шанс да се докара до вкус и диетичност хляб в домашна машинка, разбира се мисля да си експериментирам с много повече зърна и добавки. Спрях се на машината , която се спрегна по-нагоре-от амазон и реших да сондирам последно някой въпрос преди да я закупя...   bouquet
в машината каквото сложиш това ще ядеш. в това е предимството и. остава да намираш чисти брашна и продукти.   chef

# 365
  • Пловдив
Добре го каза! Simple Smile Ами... възможно ли е да се намират чисти брашна и къде? Не съм навътре в материята-купувала съм само бяло брашно. Позната скоро спомена, че според нея повечето брашна, които се продават са с ГМО  Rolling Eyes ..

# 366
Добре го каза! Simple Smile Ами... възможно ли е да се намират чисти брашна и къде? Не съм навътре в материята-купувала съм само бяло брашно. Позната скоро спомена, че според нея повечето брашна, които се продават са с ГМО  Rolling Eyes ..
И какви организми има в брашното, че да са генно модифицирани?

# 367
  • Sofia
Аз спретнах сега един тутманик в хлебопекарната, ще видим какво ще излезе Simple Smile

# 368
  • София
  Има био-магазини,там мелят брашната на място, но са много скъпи.

# 369
Има и пакетирани био брашна (тази дума има ли множествено число?), доколкото помня бяха три до пет пъти по-скъпи от обикновеното.

# 370
  • Пловдив
Не съм запозната с материята, както написах. По принцип и по телевизията съм засичала предаване, че самото семе може да е генно модифицирано и веднъж ако сееш такова семе после не можело да сееш обикновенна култура на същата почва, нещо от този род-тогава като го засякох това предаване се обсъждаше, че в момента в БГ е забранено да се сеят подобни култури, но според моята позната си сеят /понеже неин близък се занимавал на високо ниво със земеделие/ ,а и наистина то може да е забранено, но как ще разберат какви са посевите, да не би да изследват всичко? Аз се потресох от тази мисъл, ако има по-запознати да кажат, аз споделям само какво съм чула.

# 371
никакви.
само където житото ,царевицата или други житни култури може да са ГМО

# 372
Също така не забравяйте, че за избелването на бялото брашно се използват добавки, от чиито имена може да ви настръхне косъма, и се губят голяма част от полезните вещества.
Чукнете в гугъл "избелване на брашно" и четете.

# 373
  • Пловдив
Намерих ги брашната-има и скъпи и евтини, ето тук http://www.balevbiomarket.com/hlebni-i-zurneni/brashna.html?p=1
Наистина и аз не знам на кое да се вярва и манипулацията е голяма...всичко е за пари.

# 374
  • София
Намерих ги брашната-има и скъпи и евтини, ето тук http://www.balevbiomarket.com/hlebni-i-zurneni/brashna.html?p=1
Наистина и аз не знам на кое да се вярва и манипулацията е голяма...всичко е за пари.

Вижте - просто решете какво искате ? Не си мислете, че прословутия хляб, който обсъждаме е направен от кой знае какви специални брашна. В по-големите хипермаркети се продават различни брашна, които биха могли да ви свършат добра работа.

Точно вкуса и състава на даден купешки хляб няма как да постигнете (може да се приближите много до него, но не и напълно). И това е така просто защото ще работите с различна техника.

Общи условия

Активация на акаунт