МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

• 79 181
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
Не със суров картоф не става. А тези люспи са от готово картофено пюре. Аз лично съм правила като слагам един сварен картоф голям намачкан или пасиран. Става страхотен хляб. Ама картофа се слага още при замесването, а не на сигнала, а сиренето или кашкавала се слага на сигнала, ако слагаш такива неща.

# 616
Покажете такъв хляб да видя. С какво е по-различен от останалия?
Ето рецепти на Ердинч, а рустика, неговия, така изглежда.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=71414

Стана точно както на снимката  Peace

# 617
  • София
Картоф съм добавял както при обикновен хляб:

така и при пълнозърнест:

Добавянето на картофа в хляба съм научил от моята баба по майчина линия.

# 618
Помощ!..... smile3511

Имам машина Мулинекс с приставка за багети.......

Използвам си машината само за месене на тестото.......Не съм пекла отдавна в нея каквото и да било....Сладко не съм правила никога.....Както и не съм месила козуначено тесто(демек - тежко тесто)....

От няколко пъти насам виждам,че като извадя вече омесеното тесто под едната бъркалка има оцветена част от тестото в нещо все едно е загоряло......(или нещо да е изтекло от бъркалката)......

Някой да има представа какво може да е това? И ако е повреда......Какво да правя......Има ли смисъл да я давам на сервиз или?!......Много въпроси,мА нещо се шашнах с тая машинка......Толкова вярно ми служи и то без аварии и сега изведнъж....... ooooh!

# 619
От няколко пъти насам виждам,че като извадя вече омесеното тесто под едната бъркалка има оцветена част от тестото в нещо все едно е загоряло......(или нещо да е изтекло от бъркалката)......

Грес изтича от лагерчето... На моя Мулинекс изтече всичкия и сега малко почуква като меси...  Laughing  Но още меси де...  Whistling 

# 620
нема страшно. все пак  те подсеща какво ти предстои.  Laughing

# 621

Грес изтича от лагерчето... На моя Мулинекс изтече всичкия и сега малко почуква като меси...  Laughing  Но още меси де...  Whistling 

И какво да правя?

нема страшно. все пак  те подсеща какво ти предстои.  Laughing

Какво ми предстои?  Rolling Eyes

# 622
ако не е капсалована оста може и да се отремонтира. ако е капсалована - поръчай си ново казанче  Laughing

# 623
  И при мен изпуска.затова в 90% от случаите не пека в нея вече,а и установих че не се котира много печения в машината хляб(когато остане за следващия и по следващия ден,при нас винаги остава за по няколко дни).Гледам при миене да я разкостя отвсякъде и после идеално суша и не винаги пуска.Незнам,но мойта машина толкова се изплатила,че в който и момент да откаже няма да съжалявам ни най малко.
Мисля си че ново казанче ще трува поти колкото машината (моята е евтина) и не си струва инвестицията,направо нова машинка ще взема щщом откаже Peace

# 624
Обикновено след колко време започват да се появяват такива проблеми? Ние сме с Мулинекс, средна хубост, беше май към 150-160 лв, една година се ползва почти ежедневно и досега нищо не и е станало. Дано си продължава все така, де...

# 625
Здравейте момичета,

Тъкмо влизам да търся инфо за нова машина за хляб и виждам, че се оплаквате като мен от протичене на казанчето. Машината ми е Мулинекс и вече е на почти 7 год. Протича по-малко от доста време, но вече е повече и искам да я сменя.  Освен проблема с протиченето, по някое време се разтопиха и болтовете на капака, които държат стъклото. Въпросът е какво да избера? Преди като събирах информация четох за машини, които недопичат или пък са много шумни и естесвено не искам такава. От изпичането на Мулинекса съм доволна. Какво ще ми препоръчате?

sakebomb, моята протече преди около година (аз също е използвам непрекъснато).

Последна редакция: вт, 10 юли 2012, 10:12 от Mur

# 626
Здравейте момичета,

Тъкмо влизам да търся инфо за нова машина за хляб и виждам, че се оплаквате като мен от протичене на казанчето. Машината ми е Мулинекс и вече е на почти 7 год. Протича по-малко от доста време, но вече е повече и искам да я сменя.  Освен проблема с протиченето, по някое време се разтопиха и болтовете на капака, които държат стъклото. Въпросът е какво да избера? Преди като събирах информация четох за машини, които недопичат или пък са много шумни и естесвено не искам такава. От изпичането на Мулинекса съм доволна. Какво ще ми препоръчате?

sakebomb, моята протече преди около година (аз също е използвам непрекъснато).

След две Мулинекс, едната от които все още работи и не ми е създавала проблеми (за разлика от другата, която ходи ен пъти на ремонт и накрая сдаде съвсем), си купихме Панасоник (http://www.technomarket.bg/products/09077039/panasonic-sd-257wxe). Много съм доволна (по-тиха, по-хубав хляб прави, по-незалепващо покритие, изобщо досега само суперлативи, да не я урочасам).

# 627
alys, благодаря ти за мнението. Предполагам, че Панасоника е много хубав, но на мен ми се иска цената да е до 200-250 лв.

От голямото търсене днес се спрях на няколко модела и искам мнение, ако някой ги ползва:
http://www.technomarket.bg/products/09077490/electrolux-ebm-8000
Никъде не срещнах мнение за хлебопекарна Електролукс. От скоро ли ги има на пазара или не са добри и популярни?

За този модел на Северин пише, че има само една настройка за количесто хляб (1600гр.). Това означава ли, че не мога да правя по-малък хляб, защото досега винаги съм правила 1000 гр. и това количество на нас ни е добре. Аз не харесвам стар хляб изобщо.
http://www.dekom.bg/index.php?page=product_details&instanceI … cdc21581fddefb57b

А някой има ли впечатление от този модел Северин:
http://www.dekom.bg/index.php?page=product_details&instanceI … cdc21581fddefb57b
Освен, че е по-евтин, в сравнеие с горния и може да прави по-малък хляб, има ли някаква друга съществена разлика? Примерно материал на корпуса (предпочитам метален), шум, ниво на изпичане на хляба?

Този Горение също го загледах:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/822917/P11130417/Hlebopeka … GORENJE-BM-1400-E

Предварително благодаря на отзовалите се  Hug

Последна редакция: вт, 10 юли 2012, 22:01 от Mur

# 628
Mur Аз имам модел на Gorenje BM900AL Доволна съм мн., нямам оплаквания.

# 629
Аз съм с Kenwood-най малката от 4 год, нито тече, нито се люпи покритието. По Великден издъхна (пусках го по 3-4 пъти на ден), оказа се , че е нещо дребно за 30-тина лв.. Като бях в сервиза и ги питах какво мислят, че може да бъде и ми отговориха, че тези машини (на Kenwood) не се развалят (а имаше на доста други марки, чакащи за ремонт) .

Общи условия

Активация на акаунт