МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

  • 79 174
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
  • София
  • Мнения: 1 974
Аз много рядко ползвам моята Kenwood BM450, но покрай Великден работеше много - по три-четири пъти на ден. От тогава при месене бръмчи. Последния път меси 20-25 минути без проблем и след това започна да издава тоя звук....та може и да е тръгнала....

# 631
  • Мнения: 7 779
Здравейте момичета, и момчета

# 632
  • Мнения: 7 779
Предварително благодаря на отзовалите се  Hug
от линковете за Северин не се вижда кой модел е.
относно грамажа  ще ти дам пример - в едно шише от 1.5 л може ли да сипеш 700 мл вода ? и обратното - в шише от 700 мл  може ли да сипеш 1.5 л ?
по същият начин стои въпроса и с брашното . машината не може да прецени колко брашно си и сложила. грамажите на машините са предвидени за отделните цикли в програмата. а максималният грамаж освен това и указва какво е максималното количество тесто с което машината би трябвало да се справя без проблем.

# 633
  • Мнения: 1 194
Привет и на момчетата, Grinning
Извинете за пропуска в първия пост  Hug

Ето ги двата Севрина от друг сайт, че тези от Днеси нещо не са копирали както трябва и не съм обърнала внимание.
http://www.dekom.bg/index.php?page=product_details&instanceI … cdc21581fddefb57b
От този сайт разбирам, че този модел има 3 контейнера, но не знам дали това е от значение за мен, тъй като правя хляб в машина от 9 години и отдавна не ми се занимава с експерименти. Бъркам си на автопилот едно и също през ден.

http://www.dekom.bg/index.php?page=product_details&instanceI … cdc21581fddefb57b

bongo_2007, и аз така разсъждавам, обаче при мен в момента Мулинекса има възможности за избор на грамаж -  750 и 1000 грама и съответно двете програми се различават една от друга в продължителността си, независимо че не е много. Та ако сложа да правя хляб от 1000 грама, а на Северина е пресметнато времето за втасване и изпичане за 1600, дали пък няма да се препече например newsm78

# 634
  • Мнения: 7 779
bongo_2007, и аз така разсъждавам, обаче при мен в момента Мулинекса има възможности за избор на грамаж -  750 и 1000 грама и съответно двете програми се различават една от друга в продължителността си, независимо че не е много. Та ако сложа да правя хляб от 1000 грама, а на Северина е пресметнато времето за втасване и изпичане за 1600, дали пък няма да се препече например newsm78
мисля ,че  всичките машини имат по 2 стойности грамаж. така е и с големият Северин. има 1600 и 1000 грама. така че ще печеш на настройките за 1000 гр , а не за 1600.

# 635
  • Мнения: X
Mur, преди да си купим Панасоника, мислех да купим точно този модел с трите контейнера. Обаче две неща ме спряха - когато ползваш двата малки контейнера, стават две мънички хлебчета (ама мъъънички, а не две половинки, а другото нещо - като отидох на място в магазина и видях как изглежда самата машина, набързо се отказах. Но пък може на тебе да ти хареса, ти си избираш.
А що се отнася до грамажа, всички машинки са програмирани за няколко вида грамаж, особено тези, които са за по-големи количества тесто.
Пак да кажа за Панасоника - имам рецепти за хляб с малък грамаж, но експериментално опитах с голямо количество и бях много учудена, че хлябът се беше изпекъл идеално. Или без да искам слагам по-малък хляб, но забравяйки за настройките, оставям на голям хляб и отново няма проблеми.

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 09:58 от Анонимен

# 636
  • Мнения: 122
Я да отклоня малко темата, момичета и момчета Simple Smile
Напоследък хляба ми изсъхва много бързо  ooooh!
Преди ми издържаше два -три дни ... а сега ако вечерта го направя и ядем от него - на сутринта е камък  Tired съхранявам го увит в памучна кърпа, в микровълновата (защото нямам кутия за хляб).
Почнах да правя хляба с кисело мляко - защото преди той ми седеше  мек и на третия ден. А сега и той много бързо изсъхва  Tired.... ние едно хлебче от 500 гр - го ядем по принцип три дни ... всеки ден ли да правя хляб ... ми тоя изсъхналия ..... ooooh!
От жегата ли е ... от какво ... дайте акъл .....

# 637
  • Мнения: 1 194
alys, наистина на място най-добре се преценява. Аз сега сондирам мнения, по-скоро от какво категорично не са доволни хората, че поне после в магазина по-лесно да решим.

toniak, аз правя хляба с кисело мляко, но го държа в найлонов плик. У нас е много топло и би изсъхвал в платнян със сигурност. Възможно е заради летните температури така да се получва при теб в момента.

# 638
  • London
  • Мнения: 612
Поръчах си Kenwood BM450. Ще я получа след 20 дни и започвам активното хлебопечене на начинаещите. Благодаря предварително на всички които са споделили рецепти и изпитани техники на майстора.   chef

# 639
  • София
  • Мнения: 15 827
Я да отклоня малко темата, момичета и момчета Simple Smile
Напоследък хляба ми изсъхва много бързо  ooooh!
Преди ми издържаше два -три дни ... а сега ако вечерта го направя и ядем от него - на сутринта е камък  Tired съхранявам го увит в памучна кърпа, в микровълновата (защото нямам кутия за хляб).
Почнах да правя хляба с кисело мляко - защото преди той ми седеше  мек и на третия ден. А сега и той много бързо изсъхва  Tired.... ние едно хлебче от 500 гр - го ядем по принцип три дни ... всеки ден ли да правя хляб ... ми тоя изсъхналия ..... ooooh!
От жегата ли е ... от какво ... дайте акъл .....
Моя от три дни не е мръднал, не е в плик, направо в кутията.Правих го с пресечено прясно мляко, не съм цедила, да слагам само изварата.

# 640
  • Мнения: 2
Имам проблем с модела на мулинекс OW502030, който е до 1,5 кг. Първо направих хляб по рецепта от книжката с прясно мляко за 1,5 кг, но нямах суха мая и сложих от тази на кубче. Хляба опря в прозорчето и остана суров горе и по средата. Взех суха мая и направих същия хляб, но за 1 кг. Изпече се добре, но напълни съда, в който се пече. Т.е. може би първия ми опит не се провали само от маята. Имате ли идея, защо по рецепта за 1 кг пълни съда за печене, при условия че хлебопекарната е за 1,5 кг?

# 641
  • София
  • Мнения: 15 827
 Маята идва повече.В топлото време може да се намали, защото втасва по-бързо.

# 642
  • Варна
  • Мнения: 458
Здравеите
моята машина е Нео ,немога да се похваля с нещо марково и хубаво
дали точно заради марката , незнам , обаче немога да докарам свестен хляб
пробвах сума рецепти или става пълен провал или полу...
днес след като изхвърлих поредния хляб , заредих втори , с яйце , с айрянче , всичко добре напълни
контейнерчето ,но като го разразях на места стои тестян
иначе по метода , като стисна филията , връща се обратно но е видимо че има участаци направо тестяни
маята е жива 1/4 кубче юва !
защо става така
отвън е с приятна средно опечена коричка
а , и бъркалката не остава в хляба ами си стои в контеинера , нещо явно не е наред !!!

# 643
  • Мнения: 623
Пусни го на най-силно запичане и се опитай да не отваряш машината по време на печенето. Аз винаги оставям хляба още 1 час в машината (да се до опече).
Пробвай и с друго брашно, аз от скоро съм с чувал ново брашно и хлябът ми остава на тухла, вкусен е но не бухва.
Някой пробвал ли е вместо мая да сложи бакпулвер? Ех как все ме сърби да променям нещо...

# 644
  • Варна
  • Мнения: 458
mameva благоря за отговора
ползвам брашно на софия мел -екстра , едва ли е от него
уж и за маята юва четох че е най-добрата , да не би пък да е силна много , знам ли ???

Общи условия

Активация на акаунт