Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 202
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Честито бебчееее Hug  bouquetБързо възстановяване на мама  и бебко да слуша .
Ние сме болни .Аз съм с бронхит, изписа ми аб,хапчета, сиропи кво да кажа....бебко и той болен и той на аб. Тва бебе от 3 месеца е на аб.Все като се разболее все аб, само веднъж минахме положението със  сиропи .Ама да са ми живи и здрави .На нова година мислехме да ходим в кумовете, ама  май ще си посрешнем новата година у дома, личната каза поне 7 дена да пия аб и на 4 януари на профилактичен преглед. И към студ и мъгла е вън няма ви казвам. сега ще си направя топъл душ и под завивките...

# 556
Ааа , ужас беше мъглата сутринта ... Rolling Eyes
Да оздравявате бързо , Валерийче , и ти и бебчо ! Hug
Моята мама и тя от вчера е на АБ , кашля , хрема ...

# 557
  • София
Вики, да ти е жив и здрав малкия мъж   bouquet

# 558
  • Варна
Благодаря ти, happy mama!
Бебока се роди в първия ден на 9-тия месец с тегло 2750гр. За отрицателно време правех разкритие ; наложи се да ми махнат серклажа. Наложи се обаче и спешно секцио - бебето беше тръгнало с крачето напред.
В епикризата му пише, че е доносен.
Сега го мъчат колики и писва милото като настъпано коте.

П.С. АнМари, благодаря!

# 559
Браво , Вики , справила си се блестящо ! Heart Eyes  bouquet
Баткото радва ли се ? Grinning

# 560
  • София
Вики, Дияна се роди 2670, 20 дена по-рано. Епикризата така и не я видях.
Бързо преминаване на коликите.
Каката нямаше, но при Алекс беше ад.

# 561
  • България/Германия
Вики, честито бебче!  Hug Да ти е жив и здрав и много да те радва!
Много хубаво тегло за първия ден на девети месец Wink Моят юнак също е роден тогава, но с цели 500 гр по-лекичък. В епикризата пише само в коя седмица е роден и нищо за доносен/недоносен  newsm78

# 562
Бързо  отшумяване  на коликите. и аз  с  баткото  нищо  не разбрах,но  бебко  ми разказа  играта  с тея  колики ...

# 563
Честито бебче на Вики!

# 564
  • София,
Весела Коледа!!!!
Вики честит ти син! Да е жив и здрав, много щастлив и много обичан! И да не се похвалиш, добре че са тези лентички, а ние чакаме ли чакаме. В къщи ли сте си - сигурно не са Ви държали в болницата повече от необходимото! Ще се радваме и на някоя снимчица на малкия бебок и батко Вики!! Бързо възстановяване на тебе и да Ви оминават и коликите бързо!!!

# 565
Вики, честит ти син. Да ви е жив и здрав. Браво на теб!!!

Ние сме по-добре. Стягаме багаж, че за 5 дни отиваме на с. Баня, до Банско. С много деца, възрастни, каки и батковци. Да сме здрави се моля.

Весело посрещане на Новата Година.

# 566
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Вики,честито,да ви е жив и здрав  и много щастлив.

# 567
Здравейте!
Извинявам се, че нахлувам така в седмичната Ви тема, но просто вече не знам къде да задам въпроса си...
С някои се познаваме, с повечето не, затова първо да се представя.
Имам тризначки на 3 месеца и половина, родени в 31 г.с. и 2 дни на 15 септември. Бяха с тегло 1400, ръст 42 и 43 см. Вече са по 3700, 55-56 см, минахме всички очни прегледи, всичко е шест. Ходим редовно на профилактични прегледи при тяхната неонатоложка (завеждащ неонатология). Нямаме проблеми, уж, но има неща, които тепърва могат да проличат. Да не дава Господ.
Не това е проблема ми обаче.

Храненето.
В болницата (АГ Русе) бяха изцяло на Пре Нан. През това време аз цедих и замразявах, като си ги прибрахме имах към 30 литра във фризера. Около месец бяха изцяло на кърма - прясна и донаждане със замразена. Когато свърши замразената минаха на смесено хранене - кърма и Пре Нан. В един момент минаха термина си и трябваше да сменим АМ. Тъй като не бях преценила количеството, останах без АМ късно вечерта, та по спешност прибягахме до Кауфланд и в бързината вместо НАН 1 взехме НАН1 НА. Как да е. В началото го харесаха, но след няколко хранения го отказаха. Изчетох много и реших да се доверя на старото, но изпитано - Хумана. Купихме една кутия за проба - много им хареса...Това трая около седмица. Тъкмо се заредихме с 4 големи кутии и започнаха да се дърпат, да отказват. Уплаших се (ревове, дърпане,...) и на прима виста купих пак Пре Нан, викам си -докато станат 4 килограма поне да е нещо, което им е харесвало. Отказаха и него....Пак седнах да чета, не исках безразборно да сменям АМ, страх ме е от алергия към белтъка. Въпреки, че финансово щеше да ни удари, реших да минем на Аптамил (за 3 бебета си е цифра) по препоръка на педиатърката. Само и само да ядат. В началото - ОК. (друг е въпросът, че никога не изяждат количеството по норма - ядат средно 80-100 на хранене, въпреки възрастта и теглото си, но според тяхната неонатоложка си качват добре, затова не задълбавам повече по този въпрос). Зарадвах се, че сме си намерили мялкото, но от 2-3 дни проблемът е отново налице. Има моменти, в които със зор изяждат 70....Изяжда се 30-40 и се започва дърпане, рев...При двете след много кандърми, рев и настояване успяваме да стигнем към 80-90, но при третата е трагично...Започнаха вече и на кърмата да се мръщят... Изчетох пак доста - много бебета около 3 месеца имат такъв период на намаляне на дажбата, но при нас се касае на нехаресване на млякото.

Затова съм на кръстопът - да сменям ли за пореден път млякото? Вече като вариант ми остава Милумил - състав като на Аптамил, но овкусен на ванилия. Бил за злояди деца.....

# 568
Здравей Змимка,
Поздравления за трите момичета:), аз с двама едва се оправям, незнам как смогваш....., най- важно да са живи и здрави.

Сега по въпроса ти:
За смяната на АМ - прави се изключително по лекарско предписание, а ти доста млека си сменила за 3 месеца.......
Моите скоро ще станат на 1 година, но когато бяхме на 3-4 месеца имахме подобна криза с момченцето ми, хапваше малко и след това не искаше, ревеше, въртеше се, но не ядеше.....Това стана точно, когато на своя глава смених млеката. Спред лекарката се е получило раздразнение на стомахчето и червата и затова не е искал да яде. Периодът беше дълъг, но с търпение отмина. За това ти казвам, че не е препоръчително така да сменяш млеката. Най - добре се допитай отново до неонатоложката ви и вземете заедно решение какво млкяо ще ядете и не го сменяй.

# 569
  • София
Змимка, честити тризначки! Ние близнашките майки гледаме с голяма почит такива като тебе.  Simple Smile Не мога да дам конкретен съвет за млякото, освен че наистина може да са им раздразнени стомахчетата от прехранване с неподходяща храна. На нас това ни се случи около годинка вследствие прехранване с пюретата. Давах им Твърде големи дози. Може да се консултираш с гастроентеролог, дори ако трябва, може да се направи рентгенова снимка, за да се диагностицира по-точно проблема. Баща ми е рентгенолог и ми каза, че му водели невръстни бебенца с разширени стомахчета  Sad

Вики, честит ти син! Само да те радва от тук нататък и леко гледане   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт