В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 50 020
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
И аз съм тук. Надявам се всички да са в бодро лятно настроение.  Hug
Празнувахте ли Първи юни?

Ние си направихме куклен театър у дома с няколко дечица. Много им хареса според мен. После имахме нещо като кръжок Сръчни ръчички и децата украсиха свои малки тортички.  Heart Eyes

Денят беше последен за Мишел в старата детска градина и там са направили парти за нея. Получи подаръци от самата градина и децата й поднесоха картичка за "На добър час". После забавлението за Първи юни беше у дома та тя си помисли че е нейн празник. Обясних й че не й е РД и тя добре разбира но понеже имахме торички накрая и духахме свещички измислихме че празнуваме РД на палячото (кукла за куклен театър). Много приятно се получи.

От днес е на нова градина - много й харесва и се надявам така да е и тепърва. Надявам се и аз да нямам оплаквания също.

# 226
  • Калгари, Канада
Уау, Jennie, вашето празнуване много добре се е получило.
Ние не сме празнували, но в неделята ходихме на един парк.
Изобщо използваме когато можем да сме навън. Взимаме (аз и децата) федербал, бухалки и топки за бейсбол, волейболна и футболна топка и се раздвижваме (както се казва). А на парка обикновено децата са с колелата и после на някоя детска площадка.

# 227
  • Монреал
Откриха ли сезона на ягодите? Споделете за някоя ферма в района моля?

# 228
  • На бял кон в Pierrefonds
Ето една ферма, на която сме ходили, не мога да пиша повече, че малкия ми е все в ръцете.

http://www.fermesauriol.com/

# 229
Ние сме ходили на тази за ягоди http://www.quinnfarm.qc.ca/
Ето още:
http://www.fermeturcot.com/index.php?p=10
А тази ми изглежда много добре, но понеже е малко по-далеч още не сме я посетили лично
http://www.fraisiere.com/index.html

# 230
  • Монреал
Благодаря, момичета! Страхотни сте!  Hug

# 231
Здравейте. Искам да разкажа накратко за себе си. Живея в Монтреал от 15 години (ужас) Преди 7 години се запознах с моят съпруг и той е Българин който живее от 20 години в Монтреал. Имаме детенце на почти 2 годинки. Двамата сме завършили в Монтреал и работим от 7 години имаме постоянна работа. Живеем нормално като стандарт, но на мен не ми се живее вече в Канада а искам да си живея в България. Съпругът ми иска тук в Канада а и неговите родители си живеят тук.. И така не можем да се разберем по тази тема. Моите приоритети вече не са същите като преди, а и парите са на последно място ако трябва да избирам. Нямам много приятели тук и това още повече ми натежава.. Ако има хора като мен които не харесват Канада и мислят 24 часа в денонощието за България моля да ми пишат.  Tired

# 232
Мони, аз не съм против Канада но те разбирам напълно. Искам да ти предложа приятелство и аз си имам детенце на 2 годинки, ако желаеш пиши ми на личен да сменим скайп и аз съм от хората с малко приятели но не живея в Монреал но пък не толкова далеч от него.

# 233
  • Торонто/София
Monkas - мъжа ми и аз сме в същото положение като вас по отношение на това колко години сме тук - аз вече почти 16 той почти 20. И на двамата родителите ни са тук, тук се запознахме, изучихме, оженихме, купихме къща, родиха се децата. Би ми било интересно след толкова години тук какво те влече към БГ - ние много пъти сме си говорили по темата и за двамата няма никакъв смисъл да се върнем в БГ. Нито имаме останали приятели, нито образование в БГ, нито работа а и честно казано незнам дори как бихме могли да свикнем да работим там след като и двамата сме работили единствено тук. Освен това от всичко което знам за БГ нещата във всихки насоки стават все по зле и по зле - незнам, може и да греша. Не сме се прибирали вече 8 години.
Ще ми е интересно да споделиш твоията перспектива и ако имаш нужда да поговориш с някой пиши ми.

# 234
Здравейте Hug Моите родители и сестра, племенник живеят в България, виж ако те бяха тук при мен щеше да е по различно. Имам много причини да не искам да стоя в Канада нито секунда, но не мисля, че ще мога да ги опиша с думи. Може би за това ми е трудно да си намеря приятели защото предполагам повечето от от бъларите в Канада харесват много Канада и не харесват България за живеене. И все пак ако има такива като мен могат да ми пишат на лични. Повечето тук сигурно не биха ме разбрали, но писах с надеждата, че има и няколко като мен. Peace Когато осъзнах, че съм си загубила всичките тези години в Канада, бях вече омъжена и бременна напреднал стадий. Сега ще духам супатА като преди това съм спала. Много късно се събудих...преди това от работа и ангажименти нямах време да мисля, незнам.. Горе долу така си го обяснявам. ooooh!

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 05:36 от Monkas

# 235
  • Торонто/София
Monkas -  - защо мислиш че всичките ти години тук са изгубени? Имаш семейство, дете, работа, дом - това не е малко постижение! Няма нищо лошо човек да мисли за БГ. Няма ли начин да спонсорираш родителите ти да дойдат тук или не искат? Надявам се да можете да разрешите проблема с оставането тук или връщането в БГ. Аз лично имам много приятели дошли тук на по 17-18г с родителите и след време родителите им остават тук пък те се връщат в БГ... кога със семейство, кога без.

# 236
Здравейте момичета!В Канада съм от около 2 години,но се върнах за малко и родих в БГ...сега пак сме тук с малката която е на 1г. и 3м.,чакам да и излезе health cart-ата.Но нямам представа каква е системата тук...като я получа при педиатър ли трябва да я запиша или при family doc?Ако нещо се поразболее при family doc ли трябва да ходя или в walk in clinic,ами педиатъра?Почти никой не познавам тук и системата с малко дете не ми е ясна  Sad Просто не знам как се процедира Sad Ако може някоя мама да ми помогне и да ми даде съвет...Извинявам се,че така нахлувам в темичката ви  Hug
Исках да пиша и 2 думи по въпроса на Monkas Аз дори не мога да се сравнявам,защото съм от много малко време тук,но преди и на мен не ми се стоеше,исках да се прибера в БГ и никога повече да не видя Канада...но откакто имам дете приоритетите ми се смениха,бъдещето на детето ще е по-добо тук...Не знам скоро била ли си в БГ за повече време,но там нещата са вече доста брутални.В смисал,че хора от сорта на Николета и Валери (предполагам се сещате) са идоли за младото поколение,чалгаманиата и чалга културата минават всякакви граници...Не искам да убеждавам никой в нищо,просто нещата са зле.Все пак никой не бяга от хубавото...Аз съм израснала там и ще се справя-свикнала съм.Пък и си обичам страната,но заради детето мислим да останем тук...

# 237
  • Лавал-Пловдив
Здравей, темптейшън, по принцип най-добрият вариант е да намериш педиатър, който да следи малката. Не че го правят много често, тук в Монреал за 1 една година има 4 визити при него, ако не се лъжа, не като в бг всеки месец. За Торонто нямам идея.
Иначе аз като родих ми дадоха един списък с педиатри и започнах да им звъня, още 1 ни взе, а и е на 10 мин от нас. Изкарах късмет просто. Та първата година го видя няколко пъти, тегли мери и след това каза да ходим само ако е болен нещо. Не ми се налага много често, да чукна на дърво, но един път като се разболя се обадих, даде ми час за другата сутрин и не сме чакали много. Това е предимството на педиатъра - не се чака.

# 238
Момичета, може ли сестра ми след време да по някакъв начин да я взема да живее при мене /както родителите/, ако не е кандидатствала по процедурата? Не на гости, а за постоянно. Как става, ако има вариант?

# 239
Благодаря на kaka_dora за бързия отговор на въпроса ми  Hug Явно е по-добре да потърся педиатър.И моята логика е ткава и се чудех защо тук записват малки деца при GP-та...?!А като казваш по-малко се чака при педиатър предполагам имаш в предвид,че при GP-то не можеш да си вземеш час а отиваш и чакаш докато ти дойде реда?Аз не знам никакви педиатри в околноста,но предполагам ако отида до болницата и ги помоля да ми дадат някакъв списък ще се съгласят...

Общи условия

Активация на акаунт