В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 50 016
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
  • Монреал
И ние от книжката за квартала гледаме какви курсове се предлагат - пробвахме плуване и футбол до сега. На Тарик определено повече му хареса футбола през лятото, зимата му беше скучно вътре да играе.
Честно казано на мен не ми харесват казармените принципи в спорта, освен ако детето не тренира професионално разбира се. Аз едно време толкова много исках да ходя на курс по рисуване и на вторият път се отказах, направо ме разрева учителя  Cry Чак такава строгост и дисциплина не са необходими, особено пък при малките деца.

# 211
Съгласна съм с вас, че чак толкова строгост и дисциплина не трябва да има особено с малки деца, понеже им се секва желанието за какъвто и да е било спорт. От септември мисля да запиша Виктор на баскетбол, понеже има желание. Наблюдавам го че от може би две години се увлича по брейкденса - караме да му търся клипчета в ютуб и да танцува. Опитах се да намеря някакви школи, но единственото което откривам е хип хоп денс....та може и танци да пробва  Laughing. Предлагах му да го запиша на плуване, пробва няколко пъти, но каза че му било студено във водата и предпочита да кисне в топлия басейн  Laughing Досега не е изявявал никакво желание да пробва някой от зимните спортове. Даже бяхме упрекнати от съпругата на шефа на мъжа ми, че видители сега сме били в Канада и детето ни или трябвало да играе хокей или да се научи да кара ски/кънки..... newsm78  Laughing.

# 212
Ммм аз все си мисля, че има разлика м/у приложно изкуство и спорт.

А за строга дисциплина аз изобщо не съм говорила.  Laughing Не знам защо така ме разбрахте.
Писах, че за мен това, което виждам, не е качествена и дисциплинирана тренировка. Да не говорим за честотата пък. Което в никакъв случай не обхваща казармени правила. Такива има в училището. Правя разлика. Wink

Аз не виждам как до сериозен спорт ще се стигне при положение, че не се полагат някакви усилия (не само от детето). Желанието не е достатъчно. Как ще си проличат уменията му? Просто не си го обяснявам....и не съм от амбициозните родители.  Laughing Разсъждавам си пишейки. Явно нещо ми се размиват представите. Тук по-скоро тези часове са като занималня, да минава времето.

Иначе в залата има и сериозни спортисти - заварваме ги и ги оставяме. Не е като да няма. Чудно ми е как са постигнали този напредък...има и дребосъци (6-7 годишни).

И аз съм се отказвала от спортове заради изискванията на треньора. Но той за тази работа не е виновен. А аз заради комплексите ми и родителите ми заради амбициите им. Но пък се кефех на дисциплината и постоянството в хора. Иначе не виждам как може да се постигне нещо качествено и вече евентуално да се развива човек/дете професионално в областта.

# 213
  • Лавал-Пловдив
http://www.album.bg/montrealbulgars/albums/186774/
Едно място, което заслужава да се посети.

# 214
  • Лавал-Пловдив
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150837971948479.40374 … 103478&type=1

нещо весело и същевременно тъжно...

# 215
Момичета, ползвали ли сте услуги на фирми за почистване на мокети и килими или пък наемали ли сте машини с тази цел.  Бихте ли ми препоръчали някоя фирма за такива услуги. Всякаква информация би ми била полезна  Hug

# 216
  • Vaudreuil Canada
Ние сме наемали машина (преди повече от 5 години) от Макси. Много добре почисти.

# 217
  • Калгари, Канада
kaka_dora, аз нищо весело не виждам ... чудя се на родителите на някой от тези абитуриенти ...

nikolova , нямам опит, само знам че има такива услуги

# 218
  • Лавал-Пловдив
машина от Макси или на някои автомивки перат килими, примерно на една до нас, на Жан Талон, но цени не знам.

веселото,мамамия, е че изглежда децата се чувстват щастливи с голите си ....

# 219
  • Калгари, Канада
Сигурно са щастливи, като гледам имаше и една майка (може и повече да се били) гушнала дъщеря си, и тя не изглеждаше да е нещастна.  НО явно какво е прието и какво не, се е променило толкова в БГ, че аз да не мога да видя веселото. Някак абитуриентски бал не ми се връзва с парад на голотата и пародията.

# 220
Здравейте момичета!Юни ще си ходим до България,след 3 години-за 1-ви път.Ще ми се да взема подаръчета,нещо оригинално, типично за Канада.Давайте идеи.Вие какво носите от тук?

# 221
Благодаря за съветите. Аз май ще наема фирма, дадоха ми добра цена, аз едва ли ще се справя по-бързо и по-добре от тях  Rolling Eyes

# 222
  • Монреал
Ако някой се интересува:

Vos enfant aiment jouer avec Barbie ?  Si oui, nous avons besoin de vous !   Nous sommes à la recherche de 8 - 10 mamans accompagnées de leurs filles agées entre 4 et 8 ans pour participer à un groupe de discussion pour Barbie.

Faites parvenir ce courriel à vos amis et familles qui pourraient être intéressés à participer à ce groupe. 

Les personnes intéressées doivent faire parvenir un courriel à Ariela Levi  alevi@megabrands.com en indiquant leur disponibilité pour une période de 30 minutes, le 6 ou le 7 juin 2012.
Les réponses doivent nous parvenir au plus tard le vendredi 1er juin.

Lieu:   MEGA Bloks , 4505 Hickmore, Montréal, H4T 1K4

Afin de les remercier de leur collaboration, MEGA Bloks offrira des jouets aux participants.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Do your kids love to play with Barbie?  If so, then we need your help! Mega Bloks will be holding a Focus Group for Barbie and are looking for 8-10 mothers, with daughters between the ages of 4-8, who would be interested.

Please forward this email to any friends or family who you believe would be like to participate.

For those interested, please send an email to Ariela Levi, at alevi@megabrands.com indicating a 30 minute time-slot on June 6th or 7th with your availability. We would need to receive all responses by Friday, June 1st.

As a thank you, each mom will be getting some Mega Bloks toys!

# 223
  • Лавал-Пловдив
Викам да вдигна темата, че изпадаме вече на 2 страница. Такова мълчание никога не е било. Къде сте всички... newsm78

# 224
  • Калгари, Канада
Аз съм тука  Laughing
Уча Владко на български, целта е до края на лятото да чете сам.  Peace Засега карам бавничко по буквара и с помощни тетрадки. Определено има предимство, че знае звуковете на английските букви, но това е и объркващо в случая. Завъртулките на буквите също го мъчат (че и пише), но засега няма да се отказвам (въпреки че на кой ли му трябва чак толкова ръкописно писане на български).

Общи условия

Активация на акаунт