В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 50 069
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
  • Калгари, Канада
Вие как се спасявате в жегите? Според мъжа ми, не сме емигрирали на север, а на юг sweating

Аз засега не се оплаквам, пускам си климатика в колата, а и тук подухва приятен ветрец последните дни. Но какво да сравняваме с тукашното времето, при вас си е направо жега.
Аз се надявам така да продължи с ветреца, че издухва комарите и можем да се моткаме навън.

# 301
Къде сте , момичета  Simple Smile
Аз май ще  се насоча за почивка на Panorama в BC . Някой ходил ли е ? Изглежда забавно за децата...
http://www.panoramaresort.com/childs_play

# 302
  • На бял кон в Pierrefonds
Здравейте и от нас, Ние сме добре, бебо расте и хапва вече, а има и 2 зъба. Ваканция за сега няма да има, но почти двумесечния престой в БГ ще ни е достатъчен. За момента наблягаме на разходки и забавления на двора.

Кака Дора, а това селище Антан прилича ли на Upper Canada Village или е нещо друго?

Преди време ви бях питала от къде поръчвате чекове. Aз намерих една фирма, за 200 чека платих с доставката $30, за сравнение с RBC, които ми искаха $50 за 100 чека. Който се интересува ето подробности

http://www.asap-cheques.com/shop/c-4083.htm

# 303
  • Лавал-Пловдив
рони, точно такова е

# 304
Здравейте и от мен, след почти 40 дни информационно затъмнение ето ме вече и мен на линия. Оказа се, че без интернет не е лесно  Laughing, все ти се налага несхто да погледнеш, да потърсиш, да си кажа честно, не си давах сметка, че сме толкова зависими.

Ние за отпуската сме планували Щатите: Ню Йорк, Филаделфия, Атлантик сити и Бостън. След като се върнем, планувам 3-4 дни да си почина след почивката Simple Smile. На мъж ми брат му ще кацне в Ню Йорк и ще обикаляме заедно, след Бостън той ще продължава с приятели  Laughing

# 305
  • Vaudreuil Canada
Mоmичета,

Да сте попадали на субтитри за Бригада 2, или направо на филма със субтитри...

Голямо търсене му дръпнах но не ги намирам - вероятно сме загубили филмите с един отгърмял диск че тогава много неща заминаха. Сори Confused

# 306
Ние за отпуската сме планували Щатите: Ню Йорк, Филаделфия, Атлантик сити и Бостън. След като се върнем, планувам 3-4 дни да си почина след почивката Simple Smile.

Просто ме разби с почиването след почивката  Joy ,много се смях ама така се прави  hahaha
Страхотна отпуска сте планирали чак и аз се размечтах  Simple Smile

# 307
Здравейте и от мен, след почти 40 дни информационно затъмнение ето ме вече и мен на линия. Оказа се, че без интернет не е лесно  Laughing, все ти се налага несхто да погледнеш, да потърсиш, да си кажа честно, не си давах сметка, че сме толкова зависими.

Ние за отпуската сме планували Щатите: Ню Йорк, Филаделфия, Атлантик сити и Бостън. След като се върнем, планувам 3-4 дни да си почина след почивката Simple Smile. На мъж ми брат му ще кацне в Ню Йорк и ще обикаляме заедно, след Бостън той ще продължава с приятели  Laughing

Извинявам се за въпроса, но оттук как се вади виза за Щатите или вие сте вече канадци Hug

# 308
Не Галче, не сме канадци, тъкмо направихме 3 години и подадохме документи. Започва се голямото чакане.
Извадихме си визи, става много бързо, цената е 140 долара на човек, трябват и снимки. Попълнихме и изпратихме документите по интернет (http://usvisa-info.com/en-CA/selfservice/us_before_you_apply). Взехме си час за интервю тук в Монреал (http://canada.usembassy.gov/visas/visas/scheduling-an-appointment.html). Процедурата отне около час и половина, паспортите с визите ги взехме на другият ден от куриерската фирма. Имаме визи за 10 години. На първото ни влизане в Щатите, на границата ни направиха едни "бели карти" - това е удостоверение, че не сме криминални ( и аз не знам точно) с годност 6 месеца. Вземаха пак отпечатъци на нас, на децата - не. Ако след това влизаме пак, пак ще ни правят, има и такса по 6$ на човек.

# 309
Чудесно е, че не е сложна процедурата за кандидатстване за щатски визи и важат 10 години Flutter

николова, пожелавам ви бързо да ви придвижат документите и скоро да се похвалите с канадско гражданство Hug

За монреалки и гости на Монреал: http://bulletins.mamanpourlavie.com/espace-vie/text04.jpg

# 310
  • Монреал
Николова, не е нужно да връщате картите всеки път като се връщате в Канада - важното е да ги върнете преди да са изтекли 6-те месеца, така няма да ви карат всеки път да спирате и да давате отпечатъци, а си минавате директно + няма нужда да плащате всеки път.

rompecabezas, май сред нас няма такива, питай в bgcanada.

# 311
  • Монреал
Пак заспахме, а момичета?

Малко дъждец не ни беше излишен нали, монреалки? Дано да ми съживи малко балконските китки  Laughing

Кога се пада кънстръкшън холидея? Не трябва ли да е сега, че нещо много ми се види трафика?

# 312
А какво е това кънстръкшън холидей, защото аз само се оглеждам за някой холидей, ама на, май свършиха Simple Smile

# 313
  • Монреал
А какво е това кънстръкшън холидей, защото аз само се оглеждам за някой холидей, ама на, май свършиха Simple Smile

Кънстръкшън, ама как страшно изглежда написано на български  Crazy, се падат ако не се бъркам последните две седмици на юли, когато всички хора в строистелството и там разните занаяти са във ваканция, та тогава няма почти никакъв трафик и задръствания в пик часовете по магистралите, или поне по 40ката, не знам може към даунтаун да има пак задръствания. 
А за нас следващият холидей не знам кога ще е.

# 314
  • Лавал-Пловдив

Кога се пада кънстръкшън холидея? Не трябва ли да е сега, че нещо много ми се види трафика?

Кънстракшъна според мен е първите две седмици на август, поне такъв спомен имам. Мъжът ми знае най-добре, защото постоянно е по пътищата и определено се кефи, когато изчезнат всички коли по пътя (но засега не са) Tired
Ние с него дружно отказваме цигарите, първо за здраве, второ за по-ниска застраховка при купуване на къща  Crazy Най-лошото е, че аз комбинирам и с диета, та като ми е чоглаво не знам от глад или от липса на никотин е. Децата го обират зора  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт