В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 50 124
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
  • Canada
hoyden, благодаря за разяснението - всъщност е трябвало да знам този термин, защото на мъжът ми миналото лято ми правиха тази процедура по присаждането на венец като му взеха от горе от небцето малко и го сложиха върху венеца. Не съм сигурна обаче при кой лекар го прави. Ще се разтърся да видя дали ще намеря тази информация, ако November Rain все още я иска естествено.

TariliMom, да, искам я, моля. Благодаря ти!

hoyden, и на теб благодаря, то в днешно време намирането на координати е най-лесната работа, аз питах по-скоро за име/на, които си спомняш. Направила съм си домашното, имам списък със специалисти, но не за всички намирам отзиви в интернет. Зъболекарят, който ме изпрати при първия специалист, има вече резултатите от прегледа и препоръките, затова не искам пак там да питам.

Колкото до специалистите, могат да ви видят и без препоръка, не е задължително с такава.

Прословутото ПАРО му казват deep cleaning/nettoyage en profondeur.

За ученика ще пиша друг път. На срещата за запознаване в училището ни показаха нагледно всичко от списъка, сега остава да си спомня кое как изглеждаше. Laughing

# 346
Прословутото ПАРО му казват deep cleaning/nettoyage en profondeur.

Една позната скоро си купи тази машинка, за дълбоко почистване. Но малко ми е странно да си правиш сам такива процедури, не е ли опасно по някакъв начин?
https://encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcTwlKRepilrj … ImHhgVMAcDMN27xAJ

# 347
  • Монреал
Аз съм лесна за приспособленията, вече си имаме снабдяване от у-щето  newsm44
И аз съм на върха на щастието, понеже този пазар не ми се налага. Сега само си плащам и то он-лайн и без списък. Вярно че така не може да се спестява от приспособления, но пък го предпочитам пред пуленето ми в листа, обикалянето от магазин на магазин и безсънието от това, че не мога да намеря всичко (и че някои от нещата не ги знам какви са). Та така, след миналогодишното ми трагикомично пазаруване на приспособления, сега съм ОК.

И понеже никое щастие не е пълно, от къде пазарувате на буйните си деца маратонки? Владко ги къса за норматив. Sad

Вчера говорих с една колежка точно за това и в тяхното училище е така, плащат някаква такса и всички консумативи се набавят от училището. Не знам защо не го направят така навсякъде.
Иначе и на нас ни показаха всички папки и глупости, и ми връчиха един километричен списък, добре че доста от нещата ще успея да ги напазаря от Мега.

Детски маратонки - Уолмарт йе!  Laughing

November Rain, ще потърся довечера в къщи и ще ти пратя информацията.

# 348
И нашето училище предлага от тази година подобна услуга - да се направи поръчка и да не се обикаля по магазините.

# 349
То въобще останаха ли някъде качествени обувки Thinking Може би Найк, Пума, Адидас, но от Уолмарт Диди ги скъсва за норматив, а не е от буйните деца Wink. Добре че й трябват само за един сезон Flutter

# 350
Обувки напоследък купуваm от тук - http://www.chaussurespop.com/en/home.php

ПОнякога от Спорт експерт, ако иmа сносни цени.

Уолmарт, не издържат теста и седmица, Зелърс тоже...

# 351
  • Vaudreuil Canada
Аутлетите на рибок и найк.

# 352
  • Калгари, Канада
То и на нас ни трябват за един сезон, ама на - напоследък за по две седмици не издържат.
Он-лайн не бих купувала, аз съм на принципа на пробване и харесване, нямам доверие, че както изглежда на сайта, тъй изглежда и на истина.

От Уолмарт взехме черни обувки за училището (изискват ни хем да са официални черни обувки, хем да са без връзки) и ги скъса за нула време; след два чифта скъсани, аз започнах да оглеждам какво носят другите деца и се оказа, че пак от Уолмарт има друг вид такива обувки, който след като ги взехме изкараха цялата учебна година и още са си ОК.
Иначе по принцип съм съгласна, че Уолмарт като цяло са с некачествени обувки, обаче има си и попадения дето са доста издържливи.
Аз не вярвам на марката на дадени обувки, а по скоро на модела (всеки модел си има собствен живот май).

За мен края на март взех маратонки, много удобни, скъпи, модел за "каране на колело"- не че има значение и не съм ги ползвала за това, но проветриви, лягащи по крака и т.н. да си спиш с тях с една дума - За жалост към днешна дата не стават за нищо - нямаха и 4 месеца живот.

# 353
  • Монреал
Забравих да питам с какво отбелязвате името на детето върху моливи и дребни училищни пособия, че на нас ни искат всичко да е с името, всеки молив и други дребошлъци - няма начин да успея да ги надпиша със перманент маркер тях  Crazy

В Уолмарт има 2 вида от детските маратонки - тия от 10 долара дето са не струват, но другите със там разните картинки - спайдърмен, колите и тн лампички са си ОК.

# 354
Ехоо, тук съм, да не сте ме забравили Simple Smile

И на мен ми предстоят вълненията с пазаруването за училище и идея си нямам от къде да започна.
Сесията за запознаване ни беше в деня на пътуването ни за България, отидох, де, но общо-взето нищо не запомних. Разчитам на това, че казаха, че ще ни пратят писма с това, за което са ни говорили тогава. Ще си сверявам часовниците и с вас Simple Smile

Сетих се да питам още нещо - някой да познава българин/ка - логопед, т.е. който да е наясно как да коригира звуци от българският език, който да живее във или в близост до Монреал? Малкият така и не се научи да казва "р" както трябва и сега ме е яд на мен самата, че не се възползвах от 2-та месеца престой в Бг да го коригираме...

# 355
Камбанка, на мен никога не ми е тежало да пазарувам по списък (те това ще ти пратят - необходимите неща за учебната година + таксата за учебните помагала, които предоставя училището). Та обикновено се справям за час отивайки в Bureau en gros и не се занимавам с други магазини. Отделно, че там винаги като съм питала са ми помагали и упътвали.
На нас не ни изискват униформи.

Забравих да питам с какво отбелязвате името на детето върху моливи и дребни училищни пособия, че на нас ни искат всичко да е с името, всеки молив и други дребошлъци - няма начин да успея да ги надпиша със перманент маркер тях  Crazy
Специално тези - дребните и тънките неща ги налепихме с малък самозалепващ се етикет и отгоре тиксо. За всичко останало играе перманентния маркер.

# 356
  • Лавал-Пловдив
Не се шашкайте за списъците, само 1 път е зор, после вече знаеш кое какво е. Първата година за малко щях да се разплача като видях двата списъка на Зара и Ники, от които знаех не повече от 3-4 думи. Сега съм като факир, знам кое нещо от кой магазин да го намеря най-изгодно, кои марки са най-добри, но всичко е опит. Зара ще е 3 секондер, а Ники 5 клас.
За маратонките - радвайте се, че можете вие да избирате. Ние отдавна не сме в тази позиция. Ники е с Ф50 на адидас и въпреки че държат още, почна да ми мрънка, че вече не били модерни, че сега се носели ....(забравих какви бяха). Анцуга трябва да е скини на адидас, а раницата Джен спорт иначе си лузър в училище. Дадох 40$ за тъпата раница, която на нищо не прилича. За сравнение Адидас и Найк са по-евтини. Не знам кой определя модните правила сред тийновете, ама никакъв вкус няма, а недай си боже да не си с точните парцалки си нърд. А лепнат ли ти такъв етикет в гимназията - до там братче.
Точно защото работя в гимназия и виждам как се отнасят към по-различните (в модно отношение) деца, не искам точно моите да са такива.  #Cussing out Така че наслаждавайте се на обувките от Уолмарт (което правех и аз до преди година-две) докато още можете.

# 357
  • Калгари, Канада
При нас всяко дете си има кутия и тя е надписана, но вътре моливи, гуми и т.н. не се надписват. Тази година обаче отговорността за надписване на папки, тетрадки, кутии и т.н. си е на учителите. За мен остава само надписването на дрехи, обувки, кутии и шишета за храна, чантата евентуално.

Дадоха ни от у-щето този сайт: http://www.ffca.mabelslabels.com/ (които е и с цел благотворителност). Има много симпатични етикетчета и децата ми докато го разглеждах се надпреварваха да си избират дизайни. Етикетите са лесни за слагане и много хора твърдят, че няма отлепване и изпадане на етикетите, нито изтриване; издържат на перални, миялни и т.н.
Много се чудя дали си заслужава, ако оставим настрана, че децата ще са щастливи за определено време от факта, че етикетчетата са шаренки и с картинки.
Някой да е ползвал подобни етикети?

За дрехите, аз съм много щастлива, че имаме униформи и се надявам скоро да не ми се наложи да имам проблеми с марките. Но то знае ли човек.

# 358
  • Канада, Монреал
Здравейте,
И ние се завърнахме от почивка в България Simple Smile Сега е ред на оправяне на куфари и багажи.
Да ви питам, къде сте пробивали ушите на децата в Монреал? Има ли примерно в Ангриньон такова място? Как се казва? И от къде купувате детски обеци, само халки ли са подходящи за малките, че ми се иска и друг вариант да видя, има едни, които са с топче (щифт май се води) отзад, но не ми изглеждат удобни.
На нас ни предстои местене в нов апартамент и от сега ми става лошо, като си помисля за цялато пренасяне. В Лашин отиваме, ако някой живее наблизо, може да организираме разходка в някой парк или на площадка.

# 359
  • Монреал
а раницата Джен спорт иначе си лузър в училище. Дадох 40$ за тъпата раница, която на нищо не прилича.

Леле, егаси сериозно ли струват толкова тия раници - приличат на парцали честно казано, винаги съм се чудела защо учениците са всички с тези раници, наистина на нищо не приличат, явно не съм много куул.
За по-голямо дете нямам против да взема маркови маратонки, хем ще ги носи и по-дълго време все пак. Ама за един 5-годишен дангалак, дето само ги сурка и ги къса, буквално разделя подметката  Whistling - не мерси, ще си носи от Уолмарт.  Stop А и да не се късаха, те умаляват страшно бързо, не си заслужава поне за мен. В Уолмарт понякога могат да се намерят интересни неща - аз си взех едни маратонки на Др Шолс - много са удобни, проветриви, супер.

Вери, мерси за идеята за лепливи етикетчета. Тия от линка на mamamia са много сладки.

Общи условия

Активация на акаунт