В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 50 114
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
  • Лавал-Пловдив
Лейди Чери в Арден дупчат уши, има ги на всяка плаца, не може да ги няма и на Ангриньон. За обиците- поне в началото вземи от техните медицински обици с винта и камъчето, защото не знаеш дали детето няма да направи алергия към други. И аз и Зара сме алергични към неблагородни метали, но тези медицинските от Арден ни понасят добре. А и не са толкова неудобни.

# 361
  • На бял кон в Pierrefonds
В педиатричната клиника Tiny Tots лекар прави продупчването на ушите срещу 20 долара. Ето това е телефона за повече информация 514-685-0933.

# 362
Запис да ви следя.
Като една кандидат-емигрантка бих искала да имам малко поглед над това онова отвъд океана. По нататък може и по някое въпросче да задавам. Особено относно грижите за наследника и как са уредени нещата при вас.

# 363
Само да пиша, че видях ей тези етикетчета http://www.mabelslabels.com/products/write+away на промоция в брошурата на Уолмарт 30 за 10 долара Peace

# 364
Честит рожден ден на Tarilimom! Пожелавам ти много здраве, любов и послушни деца!

Ето ме- завърнах се, след 10 дни обикаляне из Щатите вече съм у дома! Днес е обявен национален ден за почивка и сън, без ставане по часовник, без програма, кой колко иска  Peace
Много съм доволна от екскурзията ни, но най-много съм доволна от децата, особено от малкото. Навсякъде беше с нас, от време на време промрънкваше, но какво да се прави, не случи на родители горкото ..... Laughing В Ню Йорк, на 5-то авеню, към 16.30ч каза „Болят ме крачета“, прегърнах го и след 1 минута спеше на рамото ми, явно тотално му бяха свършили батериите....

Особено съм впечатлена от  Ellis island (http://en.wikipedia.org/wiki/Ellis_Island), дали защото и аз като имигрант се чувставм близка на историите им или само гледайки мястото където са идвали стотици хиляди хора с една единствена мечта – Америка...
Ходихме на Ground zero на световният търговски център. Много тъжно място...гледах фонтаните направени на местата на кулите близнаци, разглеждах наоколо и пред очите ми беше само гледката от телевизията – как се забиват самолетите. Казват, че е имало хора, които са скачали от етажите направо, опитвайки да се спасят. Има музей, там имаше изложен портфейла на един от жертвите, заедно с една банкнота от 2 долара, дадена от съпругата му, отдолу беше написана историята им. Дори и сега когато пиша настръхвам. Секюрити проверката е много сериозна, 3-4 пъти проверчват преди да допуснат туристите да разгледат.
За мен най-любимо място ще остане Атлантик сити: плаж, пясък, миди, солена вода, вълни...радвах им се като малко дете   grinning039. Бяхме в същият хотел като Tarilimom, много хубав и с идеално разположение. Макар и малък престой там, изгоряхме като немски туристи на Слънчев бряг.
На големият ми син най-много му хареса парка Great adventure (като LaRonde в Монреал, но по-голям). На 2 мили от парка има плаца със 70 outlets, ето там  девер ми остави половината си кредитна карта  Joy
Филаделфия и Бостън са също много красиви градове. Със сигурност не сме видели всичко, но беше прекрасно изживяване.

# 365
  • Калгари, Канада
Tarilimom, Честит Рожден Ден  Hug Много здраве, обич и успехи!

Галче  Hug, (аз все да пиша, пък все не сядам) благодаря за етикетите и при нас ги има в Уолмарт, но не си взех. Още не съм си решила какви точно ще ми трябват и колко, а напоследък не ми се купуват излишни неща.  Crazy

nikolova, разказа ти звучи чудесно, благодаря за свежия полъх в темата.   bouquet

Аз няма да пиша за нас сега, че с този ремонт и работници ми идва да крещяяяяя  #2gunfire

# 366
  • Vaudreuil Canada
Честит Рожден Ден Tarilimom! Много щастие ти желая!

Николова много добре звучиш след пътуването ние след 10-тина дена заминаваме за атлантик сити ама времето май няма да е послушно. Поне аутлетите ще ги разучим Simple Smile

# 367
  • Монреал
О, момичета, трогната съм - не очаквах  Embarassed благодаря ви много! Днес и моите колеги ми украсили бюрото с балони и надписали картичка, аз се разревах, понеже е първият ми рожден ден без татко...

Николова, мерси за разказа, как върви ваканцията след ваканцията? Сега отмаряте значи  Mr. Green

# 368
TariliMom, Честито и от мен, жива и здрава Simple Smile
Николова, прекрасен разказ, надявам се скоро и ние да посетим Щатите, може би на мен  ми се очертава командировка във Флорида, есента, ама още въобще не е сигурно, така че не се и надявам.
Наслаждавам се на новата си работа, която е супер интересна, интригуваща и предизвикателна, бях решила че нищо в Ит сферата не може да ме накара да се радвам, но ето че може, още едно чудо свързано с Канада.
Момичета, някой може ли да ми каже ферма/и, около Монреал, търся хубави зеленчуци - домати, краставици, чушки, и домашно месо. 

# 369
  • Монреал
Joya, благодаря за поздравите! Браво, страхтно е, че толкова бързо си намери място, което ти харесва, и където се чувстваш добре! Успех с кариерата!

# 370
Здравейте, момичета! Имам едно питане и се надявам някой да отговори.
Приятелят на дъщеря ми ще учи една година в Канада и тя иска да замине с него. Той има възможност да я издържа, френски гражданин е. Но, за нея ми изглежда много сложно, почти невъзможно с тази виза. Тя е младо момиче, студентка, без никакви доходи или собственост. Няма да учи или да работи в Канада. Дали изобщо имаме шанс да се пробваме? Благодаря предварително!

# 371
Здравейте, момичета! Имам едно питане и се надявам някой да отговори.
Приятелят на дъщеря ми ще учи една година в Канада и тя иска да замине с него. Той има възможност да я издържа, френски гражданин е. Но, за нея ми изглежда много сложно, почти невъзможно с тази виза. Тя е младо момиче, студентка, без никакви доходи или собственост. Няма да учи или да работи в Канада. Дали изобщо имаме шанс да се пробваме? Благодаря предварително!

Да пробвяте какво - да взеmе виза, да остане тук..... newsm78

# 372
  • Canada
Tarili, честит рожден ден със закъснение!  bouquet

joya, радвам се, че имаш работа, която ти харесва! За фермите - май всяка година по това време става въпрос, миналата година ходихме със съфорумка за домати на Южния бряг, утре ще видя за координати и ще пиша, ако някой вече не ги е дал дотогава. Там имаше и краставици и разни други зеленчуци.
Май пак ти преди време беше питала за застраховките. Сигурно вече си намерила начина, който работи за теб, но да кажа, че по принцип не е нужно на всяка цена външен лекар да те изпраща при специалист. Може и направо да отидеш в специализирана клиника и като им кажеш, че ти трябват документи, за да клеймнеш от частна застраховка, просто настоявай да има и име на друг доктор на рисийта /или пък направо техен отделен док-т/. Обикновено текст като "предписано от" + име на лекар върши работа.

Николова, браво за почивката!

Asioula, и аз не разбрах какво питаш.

# 373
съжалявам, че не съм се изразила понятно. това, което иска е да стой във ванкувер една година, без да работи, и после ще се приберат. не ми е ясно и каква виза трябва да е - туристическа или някаква друга. няма да остават в канада за повече.

# 374
  • Vaudreuil Canada
Asioula докато не кандидатства за виза няма как да разберете дали ще и дадат или ще и откажат. По принцип визата е еднократна - за едно влизане в Канада и за такава има по-големи шансове. Ако иска да може да влиза повече пъти в Канада трябва да кандидатства за многократна ама казват че по-лесно отказват такава. Визата е туристическа и ако на влизане в Канада не и напишат друг срок важи за 6 месеца като преди изтичането на този срок може да подаде молба за удължаване на престоя с още 6 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт