В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 50 100
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, момичета!
Предполагам, че съм попаднала на някаква легенда, но не мога да си позволя да не попитам. Както ви писах с мъжа ми обмисляме емиграция и понеже не сме сред професиите за федералната програма(събираме точките, но уви) аз започнах да уча френски. Мъжът ми също е с френски и някакъв английски, моят е добър. И така да се върна на темата. Някаква колежка му казала, че ако дойдем в Канада на екскурзия преди малкия да навърши годинка, и подадем някакви документи(според нейните думи за гражданство) аз и детето ще получим веднага статус/гражданство или нещо такова, а таткото след една година.
Звучи малко нереално, но... Все пак нали ни трябва туристическа виза, първо. Освен това ако така даваха гражданство на хора,от първия ден стъпили там, второ. Както казах, звучи ми нереално, но да питам. Моля, не ме линчувайте Simple Smile

# 406
  • Лавал-Пловдив
Здравейте, момичета!
Предполагам, че съм попаднала на някаква легенда, но не мога да си позволя да не попитам. Както ви писах с мъжа ми обмисляме емиграция и понеже не сме сред професиите за федералната програма(събираме точките, но уви) аз започнах да уча френски. Мъжът ми също е с френски и някакъв английски, моят е добър. И така да се върна на темата. Някаква колежка му казала, че ако дойдем в Канада на екскурзия преди малкия да навърши годинка, и подадем някакви документи(според нейните думи за гражданство) аз и детето ще получим веднага статус/гражданство или нещо такова, а таткото след една година.
Звучи малко нереално, но... Все пак нали ни трябва туристическа виза, първо. Освен това ако така даваха гражданство на хора,от първия ден стъпили там, второ. Както казах, звучи ми нереално, но да питам. Моля, не ме линчувайте Simple Smile

АБСОЛЮТНА ГЛУПОСТ! hahaha

# 407
Здравейте, момичета!
Предполагам, че съм попаднала на някаква легенда, но не мога да си позволя да не попитам. .....

sunny2012, не вярвайте на колежки и пишман разбирачи; кандидатствайте си по каналния ред, дано процедурата за френско-говоряща Канада да е по-лесна и бърза. След това винаги можете да се преместите, но вземете статута си по легалния начин, че много скъпо излизат подобни авантюри по схемата "еди кой си ми каза, че...". Какво значи събирате точките по фед. програма, но уви...отказаха ли ви постоянен статут?

# 408
  • Монреал
Момичета, да ви е попадал някой купон за Гранби зу или Парк сафари?

# 409
Какво значи събирате точките по фед. програма, но уви...отказаха ли ви постоянен статут?
Първо установих, че не се вписваме във федералната, но после попаднах на една страница в CIC, където пишеше какви точки за какво се присъждат и се оказа, че събираме малко над 67 точки(което било минимума, за да те одобрят). Не сме пробвали. CIC ни отхвърли теста от сайта им, Квебек сме ок като си вземем изпитите за езиците - пак според теста. Само трябва да видим кой ще събере повече точки като водещ(дали аз с моя английски и някакъв френски, или мъжо с неговия френски и някакъв английски).
Та сега се надявам да не променят и Квебек, или поне да се вписваме в новите критерии. Надявам се и федералната да стане достъпна, ама. Надявам се и правилно да съм оценила стажа на двамата, някой ако знае как се доказва. Разбрах, че вече не е с трудова книжка, а със служебна бележка от работодател. (Как ли ще я взема? - но, това е друга тема). Но още не съм го чела сериозно. За сега залягам над езика.

# 410
не съм сигурна колко прецизни са тези тестове и не мога да помогна със съвет, но не е ли добре да подадете документите за  Квебек, а междувременно да наблягате на езиковите си умения?... Питам защото знам колко дълго време отнема процедурата.  Наши познати скоро пристигнаха, по фед. програма и им отне около 3 години. Не мога да помогна за доказването на стаж, съжалявам, но моят съвет е да подадете документите за да си вървят нещата, а пък вие си учете езика през това време. Успех ви пожелавам!

# 411
В момента процедурата е доста променена и утежнена. Ако искат да им признаят точките за език, трябва да ги подплатят с документ. Както и документи вече не се пращат във Виена, а директно в канада (за това не съм 100% сигурна). В форум-а бгканада има много подробна тема за промените в имиграционата програма. федералната до колкото знам е сприана за 6 месеца. Пожелавам ви успех и търпение!

# 412
не съм сигурна колко прецизни са тези тестове и не мога да помогна със съвет, но не е ли добре да подадете документите за  Квебек, а междувременно да наблягате на езиковите си умения?... Питам защото знам колко дълго време отнема процедурата.  Наши познати скоро пристигнаха, по фед. програма и им отне около 3 години. Не мога да помогна за доказването на стаж, съжалявам, но моят съвет е да подадете документите за да си вървят нещата, а пък вие си учете езика през това време. Успех ви пожелавам!

В момента процедурата за Квебек е не по-малко дълга...

# 413
Благодаря ви за подкрепата!
Процедурите наистина са доста променени, а се очакват още промени. Дано да са добри за нас. За момента ни остава да учим езиците, да чакаме новите правила и да се надяваме да се ускори процедурата. А в почивката, запознаване с всички детайли около кандидатстването Simple Smile

Искам да кажа и едно голямо благодаря за клипчетата, които сподели Мамамиа. Много интересни, дано ни се окажат и полезни.

# 414
  • Бургас
Здравейте! Искам да се шмугна при вас, т.к. с мъжо започнахме да се интересуваме за имиграцията в Канада. Съвсем неосведомени сме все още, той е живял в Ирландия преди нелегално. Но няма документи за английски. Аз имам документи, но френския и на двама ни куца /даже въобще го няма/. И все пак смятам, че това е най-малката ни грижа. Понеже не сме осведомени особено за процедурите, обаче, засега не мога да споделя друго. Ще съм ви благодарна да ме приемете сред вас и ако може да ме насочите с някои и друг линк  Hug

# 415
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp

http://www.bgcanada.com/phpBB2/

започнете от горните два линка.  Езикът не е най-малката ви грижа, тъкмо обратното е всъщност Simple Smile Без език, дори и да ви одобрят, намирането на свястна работа е много, много трудно. Ако ви интересува нещо по-конкретно, питайте. Успех ви пожелавам.

# 416
  • Бургас
Благодаря, sylvi, всъщност имах предвид, че докато ни одобрят ще сме го понаучили  Peace
Ще почета довечера като приспя малката и пак ще пиша. Със сигурност ще имам много въпроси. Като цяло сме се насочили към Алберта /т.к. там има търсене на специалисти в моята област/, да видим  Flutter

# 417
  • Монреал
Успех с процедурата по имиграция на sunny2012 и Анито.

Момичета, да ви е попадал някой купон за Гранби зу или Парк сафари?

Praynig

Някой ходил ли е на балун-фестивала тая година в Ст Жан сюр Ришелю? Ние мислим да отидем в неделя.

# 418
Благодаря, sylvi, всъщност имах предвид, че докато ни одобрят ще сме го понаучили  Peace
Ще почета довечера като приспя малката и пак ще пиша. Със сигурност ще имам много въпроси. Като цяло сме се насочили към Алберта /т.к. там има търсене на специалисти в моята област/, да видим  Flutter
В момента за да почнете процедура трябва да представите сертификати за език,т.е.ще трябва да го научите преди да сте подали документи(поне до някакво що -годе прилично ниво).За съжаление нещата доста се промениха в последните 8-9 месеца...

# 419
  • Бургас
rompecabezas, аз имам сертификат за английски, за френския също ли ми трябва? Останах с впечатление, че е въпрос на точки ...  newsm78
оф, тия дни изобщо не ми остава време да се ровя за инфо, понеже дъщеричката ми е болна и обикаляме болниците из страната, но май ще трябва да помисля по-сериозно за езика

Общи условия

Активация на акаунт