В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 50 011
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • Калгари, Канада
И аз покрай вас се опитвам да разбера какво става (вместо да спя), двама гръмнати в много тежко състояние, поне така казаха тук по новините ...
Речта и не намерих на нета, ма тя и нали не говори английски жената ..

Все пак минорити има, тъй че теоретично е зависима от другите партии.

Това, от което се страхувах се случи - лудата спечели изборите. Май ще настъпят тежки времена...

Айде време е да ми идвате на гости.  Wink

# 571
  • Vaudreuil Canada
mamamia каза жената едно изречение на английски - не знам как си обърна езика ама се напъна
Ето и клипче с извеждането и
http://www.youtube.com/watch?v=ndz890R3fMU

# 572
  • Лавал-Пловдив
http://ca.news.yahoo.com/quebec-separatists-win-minority-governm … ks-022440848.html
Наистина е имало престрелка снощи и има 1 убит, абсурда започна.

А това ме потресе:
"As a nation we want to make the decisions about the things that are important for us. We want a country.  And we will have it."

По преварителни проучвания само 28% от хората искат референдум и отцепване, ама тая може да ги промие нещо.

Арабките от парка вчера под строй бяха да гласуват против нея, защото сега щяла да им забрани забрадките, както и всички религиозни символи на работа. Винаги съм роптаела срещу арабките, а сега им съчувствам  hahaha

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 13:35 от kaka_dora

# 573
  • Монреал
Егаси и цирковете  Confused Ясно сега кой стоеше зад тия студентски протести, много тъпа история, жалко че още нямахме правото да гласуваме.

# 574
  • Vaudreuil Canada
TariliMom важното е за референдума да имате право на глас  Mr. Green
Тепърва ще става интересно - май няма как да избягаме от интересното в политиката все се натрисаме.

# 575
  • Монреал
Мхм, има нещо вярно  Thinking,

Ето резултатите по райони:
http://www.cbc.ca/includes/provincialelections/quebecvotes2012/m … ullscreen.html#/4

# 576
А, кой я избрах тая ненормална при положение, че никой не видях да й симпатизира, освен в дълбоката провинция? ooooh!
Къде бих могла да прочета подробно за предизборната й платформа?

# 577
Аз съм склонна да вярвам, че този "цирк" снощи беше нагласен от нея за създаване на хаос и напрежение. Достатъчно луда е. Гледах го до 2ч през нощта.
Твърде деозрганизирано за човек/групировка, които се занимават сериозно с такива неща....
Пък и като гледам арестувания...

И аз се чудя кой гласува за нея - студенти, местни, не знам...

# 578
Ние в нашия регион си оставаме либерални, но доколко това има значение, след като правителството ще е консервативно не знам Rolling Eyes Хубавото е, че и пеша можем да стигнем до Онтарио за няколко часа Wink, ама дано не се стига до там Praynig

# 579
  • Калгари, Канада
Това с извеждането и го гледах още снощи, наистина изглежда като че я отвеждат (под мишниците) да я затворят някъде.  Laughing

# 580
  • Лавал-Пловдив
Бабата спечели само 4 стола повече от Шаре (54 на 50), което значи, че ще и е доста трудно да си прокара лудостите. Не виждам, с кой би се коалирала, поне за референдума, защото Лего се отцепи от нея, точно защото те не подкрепят тази налудничава идея. За френския може и да я подкерпи, не знам.
Първо щяла да маха забрадките и всякакви религиозни символи на работните места. Определено ще разбуни духовете сред арабската/еврейска/индийска общност. Чудно ми е как ще накара еврейте да си обръснат плитчиците??? newsm78

# 581
  • Pierrefonds, CA
 Ще я подкрепят 2мата от Кебек Солидер, но пак са недостатъчни Simple Smile

Първо щяла да маха забрадките и всякакви религиозни символи на работните места. Определено ще разбуни духовете сред арабската/еврейска/индийска общност. Чудно ми е как ще накара еврейте да си обръснат плитчиците??? newsm78

никакви забрадки, плитчици, тюрбани няма да махне, това ще граничи с расизма вече, кой ще й го позволи .., освен война да стане Crazy

# 582
Именно - освен с война да се наложат расистките намерения, друг начин не виждам.

# 583
  • На бял кон в Pierrefonds
Хайде честито и от мен! Vive le Québec libre!  Joy Само дето не сме 1967.

Ние си пуснахме гласа, но за жалост не помогна много. И аз вярвам, че никой няма да допусне отцепване на Кебек, но знае ли човек....

Ама това момченце Léo Bureau-Blouin, дето водеше студентските протести най-младия депутат в историята на пармамента станал, ето защо се натягаше толкова много. Сега проверих, роден 1991...................................................... Stop

# 584
  • Лавал-Пловдив
Тарили, напомням, че празника на Лакордер е тази неделя ако решите да идвате.

Общи условия

Активация на акаунт