В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 49 969
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • Монреал
Тарили, напомням, че празника на Лакордер е тази неделя ако решите да идвате.

Мерси  Hug Все още не знам дали ще дойдем обаче  Rolling Eyes

Къде изчезнахте пак всички?

# 586
  • Лавал-Пловдив
Аз съм тук, но не пиша, че треска ме тресе, от понеделник почвам в ново училище и при това кварталното, в което е и Зара. Даже трябваше да преподавам на нея, но в петък и смениха групата по английски, за да е при друга учителка.
И сега са едни планове, подготовки, от училище с 18 учителя отивам в такова с 186 и треперя от страх  Embarassed Sick

# 587
  • Калгари, Канада
kaka_dora , няма страшно  Hug Не бой се, все училище, все ще преподаваш, пък и ние ще стискаме палци да се харесате от пръв поглед с колектива и с децата.  Peace

Честита ти нова работа, звучи като повишение.   bouquet

Ние се нагаждаме към ставането сутрин и лягането вечер, че сега с първокласник няма спане до обяд, пък стоенето до късно ми се отразява много зле и на мен.

# 588
kaka_dora На добър час ти пожелавам!   bouquet

Момичета купих си днес един ръжен хляб който очаквах да е клисав и да се преглъща трудно предвид вида му но останах изключително изненадана като го опитах. Ами той дори е сладък на вкус и наподобява на сладкиш. Пише че съдържа само покълнала ръж и филтрирана вода. Струва 4 долара за хлебче 10 на 10 см но тежи 400 грама. От специализиран органик магазин го купих и се чудя възможно ли е ръжта или пък когато е покълнала да е наистина толкова сладка? Направо не ми се вярва че няма някаква захар вътре. Спечели ме това хлебче и мисля да го поддържаме като основен хляб у дома та ми се иска ако някой има мнение относно вкусовите характеристики на ръжта да пише.  Hug

# 589
  • На бял кон в Pierrefonds
kaka_dora, успех!

Jennie, аз имам впечатления от ръжта, както и от всякакви брашна по принцип, защото експериментирам с хляба постоянно. Ръженият хляб е един от най-вкусните, според мен. На мен всички зърна ми сладнят, особено глутеновите, аз слагам на 5 чаши брашно по-малко отедна чаена лъжичка захар /не бяла/, заради маята, но хляба винаги ми е бил сладък. Може да пробваш в къщи с ръжено брашно, за да видиш дали ще ти се получи пак толкова сладко. Дали са покълнали или не зърната, според мен няма връзка със сладостта, но може и да греша. Тук за 4 долара могат да се купят 2 килограма ръжено брашно /не органик/, от което ще излязат към 4-5 хляба, а ако смесваш с други брашна и повече. Странно ми е обаче, как не ползват мая или някакъв друг набухвател / сода примерно/. Аз ако не сложа мая нищо не ми се получава.

# 590
Ако не се ползва мая или сода, се ползва квас. Продават се и такива хлябове.
На покълналото семе/зърно се променя обикновено вкуса. За ръжта точно не зная/не помня, тъй като отдавна не съм покълвала глутенови.

# 591
Кака Дора, на добър час и успех  bouquet

# 592
  • На бял кон в Pierrefonds
А квас откъде се набавя, Вери, и как му е името в магазина? Той не е ли прави ли хляба по-кисел по принцип?

# 593
Не се продава квас в магазина. Само готови хлябове с него. Да, малко по-киселички са, но за мен лично не неприятно.
Аз само съм яла хляб с квас - и купен и домашен, но никога досега наше производство. Ние го правим със сода като ни се дояде т.е. рядко. И затова не сме пробвали с квас.

Квас на френски е levain, а на английски - sourdough

# 594
  • Монреал
Kaka Dora, успех в новото училище, ще се справиш отлично, ти си знаеш  Hug
Как беше на празника, сигурно пак километрични опашки  Tired

Квас на английски не е ли leaven, sourdough мисля че е вид хляб (един леко кисел, явно квасен  Mr. Green) или тесто, но може и да греша.

# 595
Ами аз го написах както го водят по етикетите.
Ето на тази фурна, примерно, съм виждала по магазините:
http://www.inewa.com/index.php/produits/pains/pains-au-levain/seigle-integral
Само че сайтът им е май само на френски.
Пазя техен етикет (от пшеничен хляб), обаче, и пише следното:
sifted wheat sourdough на мястото на levain de ble tamise.
Simple Smile

# 596
  • Калгари, Канада
Един много дъвкан въпрос: какво ползвате за превенция за въшки и какво ползвате, ако наистина има такива?

На Владко от у-щето са ни пратили писмо, че имало (вече?!) в класа му.
Миналата година нямахме такова известие, чудя се дали не го пращат ей тъй в началото на всяка година да панират хората и понеже миналата година беше киндергартен да са ни пропуснали.  newsm78

Но както и да е, проверих го, той няма, но ми се ще да съм подготвена, пък и някаква превенция да приложа.

# 597
Нищо не правя да ти кажа.
Маги досега не ми е мъкнала въшки. А едно време беше с много дълга коса.
И писмо на подобна тематика досега не сме получавали.

# 598
  • Лавал-Пловдив
Тарили, празника беше хубав и многолюден, както обикновено. Този ми беше 5ти Simple Smile. Хванах му цаката: ходи се рано и не се чака много. Ние отидохме към 10:30 и до 11 вече се бяхме возили на виенското. За 15-20 мин минахме и на влакчето и после на активитетата с по-малко чакане. Тръгнахме си към 2, а тогава да видиш каква опашка се беше извила вече.  Whistling

# 599
  • Vaudreuil Canada
mamamia за въшките на нас са ни дали една диплянка (на френски е) и вътре има споменати продукти с които да се третират въшките така че ако искаш ще ти ги препиша като имена. Най-добре да не ви трябват де. За превенция няма много възможности - да не си допират главите помежду си и шапките да се слагат в ръкавите на палтата когато не са на главата.
kaka_dora нищо не пишеш за началото на новата работа - дано да е било добро.
И ние имахме празник уикенда та намазахме качване на полицейска кола - пускахме алармата и говорихме по високоговорителя - много се хареса.

Общи условия

Активация на акаунт